Kliky Deore - vydrží to něco?

32 nepřečtených
  • Adam1985

    Delší dobu mám v hledáčku tyto kliky: http://www.kupkolo.cz/…90–9s_z5337/

    Chtěl jsem koupit nějaké demontované z nového kola, ale nic se nenaskytlo. Byl jsem rozhodnutý pro koupi na kupkole a narazil jsem na inzerát, kde dotyčný kliky údajně po 4tis. km prodává a tvrdí, že prostřední převodník je po smrti…to je normální výdrž převodníků z těchto klik?:-( Jáká by byla event. kvalitnější varianta v podobné cenové relaci? Díky, Adam.

    0 0
    • humpaja  

      Vlastním tito kliky něco přez 5000 km.Jediný problém jsem měl cca po 2500 km a to s levým ložiskem.Začala mi zněj téct rez a vrzalo to v něm.Způsobeno to bylo častým ostřikováním vodou,což jsem přestal provádět a nyní po dalších 2500 km a výměně ložisek na obou stranách za 60 kč vše v pohodě.Pily jsou zatím v pořádku a myslím že ještě dalších 5000 km ještě zvládnou.Myslím že v poměru výkon- cena jsou tyto kliky dobrou volbou.

      0 0
    • Válec  

      Já je taky vlastním a nějak nemám problém. Jedině se ošoupe nápis Deore.

      Jinak žádný problém.

      0 0
    • xshreck  

      Ze zkušenosti ti můžu říct, že výdrž převodníků/kazety závisí na tom, co a hlavně JAK jezdíš (řadíš).

      Po 4tis ho klidně může mít po smrti, viděl bych to na to, že jezdil střední/malá. Jde to do kytek rychle. Navíc ta střední placka není nic moc (nejde mi otevřít odkaz, mluvím o deore nějaký rok zpátky s ocel střední plackou)

      Není problém koupit pak kvalitnější převodníky, není to tak šílená částka + hodně lidí se i zbavuje originálů, např z slx.

      Funkčně jsou funkční. Jak píše kolega, problém je hlavně v ložiskách. Ale to ti nepomůžou ani vyšší řady. Zase není problém za 40kč koupitn ové ložisko a přelisovat.

      (sakra píšu a objevily se mi že to jsou 590 …)

      Velká placka vydržela hooodně tisíc, střední jsem používal málo a pak přešel na dvouplacku. I tak jsou na ní známky používání, u SLX mi přišla výdrž trošku lepší (něco jsem na nich najel ale nebylo to ani trochu znát).

      černá barva se z těchhlě klik časem ráda šoupe.

      PS: dle někoho po smrti, pro někoho vydrží ještě několik tisíc :) nutno brát takové řeči s rezervou

      0 0
    • MarekF  

      Mám je už 4 000 km a převodníky vydrží ještě jednou tolik. Jediná vada, že se od nohavice ošoupal název, ale to je jenom kosmetická vada.

      0 0
    • Adam1985  

      Díky všem! Nápis nejezdí a na fotkách některých kol je vidět, že se ošoupal. Nicméně – na nynějších klikách mám odřeniny od spadnutého řetězu, takže to je ještě horší!:-) Myslím opticky. Teď tam mám kliky TRUVATIV ISOflow Power Spline, tak myslím, že Deore budou lepší, ne?

      0 0
    • campijozo  

      Mám je, asi 5k km na nich na převodníkách to není skoro znát a jak tu někdo napsal že se časem ošoupe nápis, stím souhlasím. Zatím jsem žádný problémy snimi neměl.

      0 0
    • vasek80  

      Také je mám, jen jsou ošklivější a těžší jak předchůdce, co měl alu střední pilu. Je to imho nej volba v poměru cena/užitnost

      0 0
    • šlapatko  

      Moje deorka mají víc jak 20000km a ještě vydrží :-)

      0 0
      • pavouk8500  

        mam na slx najeto přes 15000km a vše ok! Záleží na zacházení atd. Deore je podle mě taky ok.

        0 0
        • xshreck  

          sly mělo podle mě odolnější střední. Já jezdil zase velkou a ta vydrží něco kolem 10–15 na dvouplacce (a využívání celé kazety).

          V bordelu pak zuby doslova upilováváš bordelem. To má taky vliv. V Otrokovicích u nás sypali třeba cyklo nějakým jemným písečkem. To byly zvuky (a taky jak krásne vykoukly stříbrné zoubky :D

          0 0
          • pavouk8500  

            máš pravdu zuby už nejsou moc ostrý. Ale při jízdě vše ok. Mam vše slx a vše funguje na jedničku. Brzdy řazení atd.

            0 0
    • trpaslik72  

      Podle mých zkušeností je rozdíl v tuhosti mezi Deore a SLX (o váze ani nemluvě). Pokud jezdí člověk víc silově, tak je tuhost hodně znát a setkal sem se s tím, že s Deore klikama docházelo při záběru vestoje na velkou placku ke kontaktům s přesmykem. V případě výměny za SLX bylo po potížích.

      0 0
      • šlapatko  

        Sešteluj přesmyk a máš klid.Té zázračné tuhosti SLX nevěřím.Mám doma alivio, Deore, LX, SLX, tuhost poznám jen na přechodu s Alivek.

        0 0
      • ememem1  

        Ako ze pri rovnakom priereze je ocel maksia ako hlinik?

        0 0
        • šlapatko  

          Nerozumím otázce, je li myšlena na mě? Vím že kliky Deore jsou vybrané, ostatní duté.Určitě jsou i měkší, jen si myslím že nedosáhnu takové síly abych to poznal na přesmykači.U Alivek kroucení pociťuju.Hlavní rozdíl bude v 4hranu.

          0 0
          • ememem1  

            neni na teba ale na trpaslika vyssie tak ako je zaradena. neviem peco by pri rovnakom konstrukcnom principe a v podstaet aj zamenitelnosti dielov malo byt deore makksie jak slx.

            0 0
            • pepek  

              Pokud deore kliky nejsou duté, jak psal soudruh výše, tak se projeví menší tuhost klik. Měl jsem taky takové.

              0 0
        • Smazaný účet  

          tusim ze vsechny kliky maji osu ocelovou…duralovou mely snad jenom stary hone, ktery uz se nedelaj…

          0 0
          • bedo  

            BB30 majú duralovú, ale môžu si to dovoliť práve kvôli tomu priemeru…

            0 0
      • xshreck  

        Tak toho jsem si nikdy nevšim :D

        0 0
    • bedo  

      ešte sú aj podobné FC-M552, ktoré majú prevodníky ako SLX (stredný je kompozit-oceľ). Po 4000km nevidím zatiaľ žiadne opotrebenie (okrem farby).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.