• smeta

    Čau kluci řeším takový problém, na svém kole mám obyč. sadu deore 3×9 (převdník 44–32–22)(kazetu 11–32). Kliky mám na čtyřhranu a myslím že to už je dávno pasé, tak bych chtěl koupit kliky na Holowtechu II. na cyklobazaru prodává borec kliky s převodníkem 42/32/24 (asi je to na 10 kazetu) za celkem slušnou cenu, myslíte že to bude fungovat ? nebo to bude dělat paskuru?

    Nyní mám řetaz dlouhý 112 článku a příjde mi i tak dost volný a naráží do zadní stavby → proto tam musím mít chránič(duši). Nebo je to špatnou přehaovačkou? popřípadě jakou mám koupit, protože ten rámus me dost sere.

    Díky za odpovědi. :)

    0 0
    • KubaBajk  

      Fungovat to bude, jen se ti pojede o to tíž do kopce na malém převodníku, má o dva zuby víc. Jestli máš převodníky ještě dobré, půjdou přehodit pokud bys měl potřebu.

      Na řetěz ti nedokážu odpovědět, údaj 112 článků je nicneříkající, délku tvojí zadní stavby neznám a i kdyby, tak to nijak přepočítávat není nutné, snad poznáš, jak má být řetěz volný i našponovaný zároveň tak, aby se ti při „španělovi“ nelámal hák přehazovačky a zároveň jsi jej neměl prověšený…vylaď si počet článků.

      Přehazovačkou to nebude, pokud normálně řadí a není to nějaká stará potvora s unavenýma pružinama.

      0 0
    • Evilcleaner  

      tak fungovat to bude, smyk necháš ve stejné výšce jako je teď. pokud ti nevadí těžší nejlehčí převod a naopak lehčí nejtěžší, tak s tím problém mít nebudeš. jinak pokud máš sgs přehazovačku – s dlouhým ramínkem tak řetěz zkrať tak, aby při kombinaci převodů 22(4)-11z (malý – malý) byl napnutý, ale zároveň co nejdelší možný. pokud tam máš teď 112čl a máš 26ku kolo tak to musí být ukrutně dlouhá zadní stavba (ca. 440mm), to se mi moc nezdá – hádám, že řetěz budeš mít dlouhý.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.