Kliky deore LX 05 - kdo je vozí

33 nepřečtených
  • tomsoyer

    Ahoj Ctěl sem se zeptam chci si koupit kliky DEORE LX 05 jsou ted za dobrou cenu kolem 3.000 kč. Kdo je vozíte a jak jste snima spokojení??

    0 0
    • Pekáček  

      A? víš do čeho jdeš (jestli teď máš nějaký kliky, udělej to taky a koukni o kolik to je víc) http://www.bike-forum.cz/…16191927.jpg

      0 0
      • tomsoyer  

        No mam to zhruba taky tak. teď mám kliky ritchey logic a mám právě o něco širší osu takže řetězová linka není idealní potřeboval bych asi o 3 – 4 mm kratší. myslel sem že u těch deore LX nebude problém. ale jak vidim je to skoro to samé. A co ostatní také to tak máte?

        0 0
        • Pekáček  

          Jinak dřív jsem měl malej převodník tam co je teď první podložka, se podívej že by se tam i teď vešel, tudíž řetězová linka je jak na čtyřtác :oT Todle je doporučená montáž podle výrobce. Podložky lze přehodit, ale levá klika bude příliš daleko od rámu. Už teď je dál.

          0 0
          • tomsoyer  

            ty máš Domeček asi 68mm že? Ja mám 73 mm myslíš že to něco vyřeší nebo to bude to samé? Jinak vyděl sem je nastrojené na několika kolech a tam se mi to zdálo v pohodě. A co jinak ty kliky jsou v pohodě pevnost, střed, převodníky, atd..??

            0 0
            • Pekáček  

              Mám domeček 68mm. Měli by dělat kratší osu pro domečky této šířky. Tuhost je super, životnost zatím neposoudím, mám na nich 300km. Jen do levé kliky jsem si dal delší stahovací imbusy, ty původní jsou nějako krátký a bál jsem se o závity.

              0 0
              • tomsoyer  

                stou osou si nejsem jistej podle mě se dělá jenom jedna délka a řeší se to právě těma podložkama u 73mm se tam nedávaj alepoň tak mi to bylo řečeno v obchodě.

                0 0
                • mar_tin1  

                  na 68 mm se dava jedna nalevo a dve napravo, na 73 mm jen jedna napravo (standardne).

                  0 0
                  • tomsoyer  

                    ano takhle mi to také říkaly takže je jisté že se vyrábí jenom jedna osa a ne dvě jak říkal pekáček. A co ostatní co je vozíte jak ste na tom s řetězovou linkou a vzdáleností klik od rámu?

                    0 0
                    • mar_tin1  

                      ale podle mne to retezovou linku neovplyvni. ty kliky maji retezovou linku 50 mm a je jedno jestli na domecku 68 mm nebo 73 mm.

                      0 0
                      • Daf  

                        Jak neovlivni. Normalni retezova linka je 47mm

                        0 0
                        • mar_tin1  

                          to jo, ale ty kliky jsou delany na 50mm. shimano to ma na webu v service instructions k tem klikam. a je jedno, jestli to das na 68 nebo 73 mm domek. osa je vzdy rovnaka a tim padem i retezova linka.jenom kdyz tam nedas tu podlozku. jen aby se to pak veslo k zadni stavbe. a leva klika bude o tech 2,5 mm dal od ramu.

                          0 0
                          • Daf  

                            No prave prostredni prevodnik budes mit o 3mm vic na vnejsku nez pred tim a pravdepodobne i kliku samotnou coz se podle me negativne projevi na razeni, protoze vzadu na kazete mas porat tech 47mm. Leda bys se ti pod kazetu vesla nejaka podlozky. Take budes slapat nohama trochu dal od sebe a na to si musis nejspis zvyknout.

                            0 0
                            • Pekáček  

                              Na to jsem si už skoro zvykl. Děsím se toho, až osedlám silničku :o)))

                              0 0
                    • Pekáček  

                      Já to myslel tak, že by to chtělo aby dělali dvě délky os. Na dvě šířky domečků. Takhle si to Japonec zjednodušil.

                      0 0
                • Pekáček  

                  U 73mm se dává jedna pod pravou misku, pokud máš přesmyk s uchycením pod misku, nedáváš jí tam.

                  0 0
                  • tomsoyer  

                    ok díky za potvrzení. Ještě sem se tě chtěl zeptat když zařadíš na prostřední tác a prostřední kolečko kolik je rozdíl v mmm v řetězové lince u těch klik

                    0 0
                    • Pekáček  

                      Podle výpočtů mi vyšlo že řetězová linka kazety je 47,5mm a klik 50mm. Možná jsem se přepočítal, ale fakt je, že pokud tam hodím střední/střední, řetěz uhýbá, není rovnoběžně s osou kola. Třeba to Japonec příští rok doladí? FSA a spol mají linku tuším 47,5mm.

                      0 0
                      • mar_tin1  

                        mozna by „stacilo“ vymenit zadni nabu…

                        0 0
                      • vlk  

                        jak se počítá ta řetězová linka-to jako od středu domečku po prostřední převodník?A jak se měří v zadu.Dík

                        0 0
                        • tomsoyer  

                          ano přesně tak a vzadu od středu osy naby a prostřední kolečko náby toje u 9kola 5

                          0 0
                      • mar_tin1  

                        tak se mi zda, ze oni japonci to maji nejak divne s tou retezovou linkou. proc maji zadni linku kratsi nez predni? jsem koukal na jejich web a naby deore/lx05/xt04 jsou stejne siroke 135 mm… je to nejake divne. nebo to vidim blbe ja?

                        0 0
                    • Pekáček  

                      Ještě perlička: pokud tam mám převod 3/5 a na křižovatce otočím klikama dozadu, řetěz spadne na pastorek 6 a když si toho nevšimnu, při rozjezdu mi to přehodí zpět v tahu. Že je to slyšet a cítit v pedálech nemusím dodávat.

                      0 0
      • vlk  

        taky jsem o nich uvažoval.Ale pokud vím, řetězová linka se zjiš?uje na převodníku střed a vzadu taky střed a na tom obr je vzadu největší.Navíc mi právě teď u Kaňkovskýho-to je u nás v Olomouci tvrdily, že tam jsou podložky kterýma se to dá upravit.Asi bude lepší ty kliky na svém kole nejdřív vyzkoušet a pak až koupit.No ještě asi nějakou dobu počkám.

        0 0
        • Pekáček  

          No já taky nevěděl o co jde dokud jsem si je nekoupil. Tož pak jsem zjistil, že s tím moc nenadělám a nejmenší zlo je držet se doporučený montáže.

          0 0
    • jecnak  

      Takhle to ma byt podle vyrobce namontovany: http://www.bajk.cz/…a/clanek.asp?… Jiny reseni nepripada v uvahu kvuli jeste vetsimu pomrseni retezove linky, nebo prilisne vzadlenosti leve kliky od stredu.

      Sam je vozim a jsem opravdu spokojeny – zvlast tuhost v zaberu je opravdu citit. Co se tyce zivotnosti nemuzu posoudit, mam na nich jen tak 1500. Pri dnesni cene bych to neresil a sel do nich.

      0 0
      • tomsoyer  

        a ty problém z řetězovou linkou nemáš? jakou maš vzadu nábu většina je jak bylo zmíněno řetězová linka 47.5 mm??

        0 0
        • jecnak  

          Nemam, alespon jsem zadny problem nezaznamenal. Vzadu mam nabu co je na Crossmaxech XL, predim Shimano LX a ani u jednoho problem nebyl. Vozim osmicku kazetu, ale rozsah je u 8 i 9 stejny.

          0 0
          • tomsoyer  

            ok díky za odpověď. Půjdu do nich za tu cenu sou asi vážně good a hlavně se mi moc líbí vzhledem i ten systém fakt moc pěkné:-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.