Kapsa pro mobilní telefon na řidítka

42 nepřečtených
  • Berilius

    Ahoj,

    Chtěl bych si pořídit nějakou kapsu/pouzdro/obal na mobil, který by se dal přidělat na řidítka, případně rám kola v přední části tak, aby se dalo na něj koukat a sledovat mapa. Máte někdo nějaké tipy a zkušenosti? Mě se třeba líbí něco na tento způsob:

    https://www.aliexpress.com/…4961439.html?…

    Za případné další tipy budu rád ;-)

    0 0
    • bajkondra  

      Velmi slušný výběr mají v sunnysoftu, jsou na to specialisté…sám jsem si jednu kapsu na horní rámovku koupil.......

      https://www.sunnysoft.cz/

      0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Obecný problém těchto kapes je, že se v nich telefon mívá tendence přehřívat pokud jedeš na slunku. Jestli tak držák.

      0 0
    • Milenius  

      Nevýhodou upevnění na řídítka je, že se na displeji leskne obloha a pak je tam prd vidět. Já jsem pořídil toto:

      https://www.aliexpress.com/…1010142.html

      Po upevnění to má skloněný mobil směrem k tobě a jako odraz vidíš své tělo, které je tmavší a pak je na displej docela dobře vidět. Špatně je vidět, když třeba zapadá sluníčko a svítí ti kolem těla přímo na displej, pak musí přijít na řadu nějaké zaclonění rukou. Ale jinak jsem s tím docela spokojen.

      0 0
      • Berilius  

        Jo, tak ten vypadá zatím nejlíp co bych si představoval. Škoda že z ty činy to sem jede skoro měsíc. ;-) Už mám odtamtud objednanou trojuhelnikovou kapsu. Njn, budu si muset počkat, ale cena je skvělá.

        0 0
    • zdenek  

      Asi jsi nezkoušel hledat, že? Je to pár týdnů, co tu o tom bylo vlákno i s doporučením konkrétních modelů.

      0 0
    • Espen  

      Od čtvrtka mají v Lidlu.

      0 0
      • panradovan  

        V Lidlu toho budou mít koukám víc, asi udělám hromadný nákup :) tím, že začínám, tak mi chybí základní věcí – pumpička, atd., takže dík za tip.

        0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Na lidlu maj občas fakt super věci. Třeba levné duše. Mají takové ty co jdou bez problému dát jak na 29" tak na 27,5" a stávají 120Kč dva kusy (což nejde nevzít aspoň dva balíčky do zásoby). Už to jezdím od začátku sezóny a cajk. Pak tam ještě pravidelně brávám cyklistické/běžecké (z praktického hlediska jsem nikdy necítil rozdíl) ponožky, levné cyklospodky na ranní kondiční jízdy, a nedávno jsem za 400 koupil volnější sportovní kraťasy které si co do pohodlí nezadají s čímkoli od velkých značek. Uvidím ještě jak vydrží příští sezónu.

          0 0
          • panradovan  

            A když bys to porovnal např. s Decathlonem? (pokud máš srovnání). Dnes jsem se tam byl podívat a třeba pumpička na kolo za 70 Kč nebo i ten jejich batoh na turistiku za 69 Kč mi přijdou úsměvné, ale pokud je to funkční…

            0 0
            • bezdratova.sprcha  

              Srovnání bohužel nemám. Lidl mám kousek od baráku a skoro po každé větší jízdě si tam jedu koupit koblihu a očumuji při tom ty jejich koše. Koupím tam jenom to, co mi přijde na dobré na omak. Pumpička mi přišla úplně v pohodě. batoh jsem tam koupil jednou ve výprodeji. Účel plnil, ale nevydržel pracovní nasazení a začal se trhat. Pumpičky z tama mám dvě, obě dvě bezproblémové (i když uznávám, použité všeho všudy max 6×, nepichám zas až tak často).

              Holt je potřeba tam vždycky na to dojít mrknout a někdy i popátrat na netu. Některé věci tam stojí za prd, některé jsou překvapivě dobré a levné. Zrovna třeba ty ponožky si nemůžu vynachválit. Bral jsem tam jak letní, tak zimní. A pak takové ty specialitky – třeba kolem 800Kč tam prodávají zcela schopný a použitelný montážní stojan na kolo. Bývá obvykle jen jednou za sezónu a často je hned pryč.

              0 0
            • Espen  

              Decatlon je lepší. Poslední dobou nakupuju tam a jsem spokojen. Lepší materiály a celkově líp sedí ty věci. A vybereš si podle peněženky. Zrovna měli nějaký věci v akci.

              0 0
              • Berilius  

                Jo, s Decathlonem jsem taky spokojen. Kupuju tam věci na běhání i turistiku a velká spokojenost.

                0 0
    • jirkous3  

      Špatná není ani kapsa, která teď bude v Lidlu. Mám ji už pár let a pohoda. Vlezou se tam i klíče, musli a drobné. Navíc se dá rychle odepnout.

      0 0
      • Berilius  

        Nevypadá úplně špatně, jen je blbý že píšou pro telefon do 14×7 cm, já mám na šířku 8 cm. Tak to vyzkoušim a uvidim. Díky za tip!

        0 0
      • Berilius  

        Nevypadá úplně špatně, jen je blbý že píšou pro telefon do 14×7 cm, já mám na šířku 8 cm. Tak to vyzkoušim a uvidim. Díky za tip!

        0 0
    • WoOdys  

      Používám tenhle s úchytem na řídítka a spokojenost.

      https://www.open-sport.cz/…obil-qf.html?…

      0 0
      • Berilius  

        Přijde mi to dost „fórový“… Neničí se telefon při jízdě a hlavně při nárazech?

        0 0
        • atty  

          Tak jakákoliv „kapsa“ bude teoreticky líb absorbovat nárazy/tlumit, než na držáku na tvrdo (jako je třeba Quad Lock apod – i když je to určitě skvělý systém). Jde spíš o to, jak dobře drží úchyt, jak moc to „péruje“ (aby to právě nelítalo na nerovnostech úplně tam a zpět) a jak dlouho to funkčně vydrží.

          V batohu je asi telefonu lépe (tam je to drncání ještě lépe odfiltrované), ale pokud nemám zrovna telefon za 20k, tak bych se slušné „kapsy“ určitě nebál.

          0 0
    • Sinpa  

      Mám tuhle IBERA BRAŠNA NA RÁM TOP TUBE TB8

      https://www.cykloadam.cz/…top-tube-tb8

      V držáku na řidítkách mi přijde telefon dost na ráně – proto brašna.

      A proto na trubku, neb je mobil líp chránění, než v tašce na řidítkách.

      Zpracování super, dotek skrz folií chodí v pohodě.

      0 0
      • zdenek  

        Dá se u telefonu v brašně zapnout displej, když má tlačítko po straně?

        0 0
        • Sinpa  

          Záleží na telefonu jak tam bude sedět. Lumia 950 jde.

          0 0
    • hmm  

      Pozor na hodnocení s brašnou

      0 0
    • Berilius  

      Tak to vyhrála brasnicka z Lídlu. ;-) Vypadá dobře, cena taky super a umisteni na kole přesně na tom místě, kde ji chci mít. :-D

      Snad se zítra ráno s důchodci před sedmou nepopereme. :-D

      0 0
      • Berilius  

        Tak už je doma, teda na kole… :-)

        0 0
        • atty  

          Jak to drží na rodlách? Je ten držák OK? Dnes jsem na ní taky koukal v Lidlu, ale nebyla žádná rozbalená, abych si to mohl ošahat… :)

          0 0
          • Luke96  

            Tak sis ji měl rozbalit, nic by se tomu nestalo. Ten držák vypadá celkem bytelně. Je to teda obludně veliký, ještě tam mají jeden typ, ten vypadá decentněji, ale bylo ho tam mnohem míň. Do toho jsem už telefon bohužel nenarval.

            0 0
            • atty  

              Já právě vlezl do Lidlu až po poledni a to tam měli jen tu verzi ala „batůžek“ a ta mi přišla zbytečně velká, když vozim rámovou brašničku na to, co potřebuju. Ani nevím, že maj/měli dvě verze,

              0 0
          • Berilius  

            Já si ji rozbalil a osahal. ;-) Na řidítkach drží výborně, horší je ten odepínací systém, občas se to při jízdě v tom místě otáčí. Ale jinak jsem jel kořeny a nespadla, tak dobrý.

            0 0
          • jirkous3  

            Já ho používám už několik let a drží úplně v pohodě. Mám dva držáčky a tak brašnu jednoduše střídám na dvou kolech. Někdo tady zmiňuje pootáčení, já mám brašničku na představci a pootáčení jsem vyřešil jsem to tím, že jsem zespodu oboustrankou nalepil kousek bílé pěnovky, která se opírá o představec. Za deset minut to bylo hotové a funguje to bez problémů.

            0 0
        • HonzaRez  

          No a opět vpravo…

          0 0
          • Berilius  

            A to je špatně?

            0 0
            • HonzaRez  

              Už jsem se tady párkrát pokoušel rozjet diskusi na téma kam co patří, ale výsledek je nula…

              První, co potřebuju na řítítkách, je světlo (dobře, u letního kola to mnozí nepotřebujou). Takže si světlo musím dát tak, abych dobře viděl, no a cyklopoč nebo matlátko musím pak dát logicky na druhou stranu řítítek. Mnozí bejkeři pak mají světlo na opačné straně, než je potřeba a dokonce se někteří pokoušeli blekotat jakési nepochopitelné a nesmyslné vysvětlení… Zkrátka nula…

              0 0
              • Berilius  

                Tak jako smysl to dává, ale vzhledem k tomu, že přes noc nebo na večer nejezdím a už skoro vůbec né po silnici tak je například pro mě světlo úplně zbytečné. Odrazky mám jak přední tak zadní, to snad postačí a kdyby né, tak většinou mám na sobě reflexní triko/mikinu. Kapsa na mobil je po pravé straně prostě a jednoduše praktičtější na ovládání. Ale mluvím jen za sebe! ;-)

                0 0
              • MaPa  

                A ty z fotky poznáš preference uživatele, zda je levák, za jakých podmínek jezdí atd? Já mám třeba všechno cos napsal v ose…

                0 0
              • atty  

                A můžeš nám prosím vysvětlit, jak je tedy světlo „správně“ a na které straně řídítek? Já to moc nechápu, zvlášť při výkonu dnešních světel, zda je problém světlo o 10cm vlevo nebo napravo a co dokonce světla, co se upevňují pod představec? Z logiky „motorky“ by světlo mohlo být co nejvíc uprostřed, z logiky osvětlení by bylo ideálnější asi lehce vpravo, z logiky osvětlení dané zákonem by asi mohlo být blíže levého konce řídítek.

                Takže místo pro telefon/cyklo­počítač v kapse či bez může být opět vpravo, vlevo, na představci – kupodivu to různým jedincům vyhovuje různě a ergonomické nebo logické důvody pro to, že to mohou mít „špatně“ by mne moc zajímaly… :)

                0 0
    • jivo  

      Mam tuto z ciny a po 3letech stale spojojenost. Pritelkyne ma tu s bocnima kapsama a ta trosku blbe drzi (ma ASL ram). Mobil 5.5" naprosto nez problemu a lze velice spatne i ovladat.

      Aliexpress jedna kapsa

      0 0
    • Kopec77  

      Ahoj,

      tu kapsu co odkazuješ mám. Jediný problém je odlesk fólie na přímém slunci. Třeba to ale dělají všechny fólie.

      0 0
      • Berilius  

        Asi jo, ta z Lidlu se taky leskne, ale dá se na to zvyknout. ;-)

        0 0
    • Snoopy80  

      Já používám tento a jsem maximálně spokojený, při nějakém tom nečekaném deštíku se pouzdro nezapaří, jako většina jiných.

      topeak

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.