Juicy 7 - nestejně chodící pístky = problém

12 nepřečtených
  • Hynas

    Přátelé,

    potřebuji poradit. V třmenu zadní brzdy mi nestejně chodí pístky. Manuálně jsem zamáčkl oba pístky nadoraz, vložil nové desky, strčil kolo, párkrát namáčkl brzdu (a vůle mezi destičkami a kotoučem by se měly automaticky vystředit), ale nee…jeden pístek je vylezlý více než by měl a tím pádem drhne o kotouč, tj. jedu se stále přidřeným kolem (tj. roztočím zadní kolo a udělá to sotva půl otáčky (díky tomu jsem včera na škodovce do každého kopce dřel jak magor). Brzdy vozím už 4 roky v bahně, vodě, dešti, marasu, sněhu…atd. Oba pístky už vypadají notně ojebaně, tj. rezavé a semtam je jeho okraj úplně ztyřelý.

    Poraďte, sáhibe, co s tím?

    0 0
    • Smazaný účet  

      Jej jak ja ti rozumim:))

      Muzes zkusit pistky vycistit a rozhybat za staleho primazavani bud brzdovkou, nebo je na to nejaka specialni DOT vazelinka. Pokud by ses s tim chtel drbat vice, tak pistky vybrat ze trmenu(rozebrat trmen..) a treba jejeich povrch trochu prelestit-pistky jsou z nejakeho plastu, takze by mal stacit flanelovy hadrik a zubni pasta.

      Zitny je ochoten dodat nahradni dily na veci stare max. 3roky, tak bych moc nespolehal, ze bys novem pistky sehnal. Ja objednaval pistky na pet let stale J7(na chainu), ty nove maji o nejaky miliprd vetsi prumer a tak jsou nepouzitelne.

      Ve sklepe mam dva pary J7 a v hlave vidinu, ze s nich udelam jeden funkcni par, ale porad mi to sroubuje v hlave, protoze cena za kterou se nechaji sehnat elixiry je vice nez lakava a hlavne pak mas proste nove brzdy na ktere nemusis leta sahnout.

      SILIKON NEAPLIKOVAT!!!

      0 0
    • MlokCZ  

      Tak pístky už budou zřejmě chodit hodně blbě.

      Ten postup ale moc nechápu, takhle to nepůjde nikdy s žádnou brzdou. I když chodí pístky ok, tak jeden chodí vždy o chlup lépe (nikdy nebudou mít zcela stejné tření).

      Větší problém je pouze ve chvíli, kdy se jeden pístek nevrací vůbec. Pokud chceš aby na počátku vyjeli rovnoměrněji bez toho, abys musel důkladně pístky čistit a mazat, tak na počátku stačí ten, co vylézá snáze podržet a tím nechat jako první vylézet ten druhý a tím to srovnat.

      Až když už máš mezeru ustálenou, tak teprve můžeš seřídit třmen. A až když po tomhle seřízení opět jeden vyleze a už se nevrátí (tedy i mezera se opět zmenší), tak pak už musíš řešit rozhýbání pístků (nebo pokud už to nepůjde, tak nové brzdy).

      Trochu nerovnoměrně vylelzlé pístky naprosto ničemu nevadí, dokud to kvůli tomu nedojde třeba tak daleko, že kotouč začne škrtat o třmen.

      Automatické vystředění po úplném roztažení pístku fungovat nebude téměř nikdy ani u dobře fungujících brzd.

      0 0
      • MlokCZ  

        Navíc je třeba samozřejmě seřizovat brzdy buď pod zatíženým kolem nebo na nezatíženém křivě dle toho, jak se na daném kole hne kotouč vůči deskám po zatížení kola.

        0 0
    • Kubiczech  

      Řečí tvého kmene – Juicy nebrat!

      0 0
    • Automat_1  

      Mě pomohlo vypustit trochu kapaliny skrz páku..Zdálo se mi, jako by v servisu měnili kapalinu, aniž by roztáhli pístky. Teď je to mnohem lepší.

      Kdybys chtěl, tak je mám doma a měním za Deorečka, můžeme se dohodnout.

      0 0
    • Kynio  

      Jednoduše prostě jeden pístek přidrž a zmačkni brzdu aby se ten druhej vysunul víc. Tohle sem teď řešil u hayes stroker ryde, kde jeden pístek se vysunul víc a tím pádem mi i kotouč potom cinkal o třmen. Použil jsem plech o síle 2,1mm (prostě sem takovej doma našel a ± odpovídá požadované tloušťce pro seřízení). Zatlačil sem pístky klíčem zpět do třmene, vložil tam desky, mezi ně plech a zkusil zmáčknout. Když jeden zase vylezl víc, v křečích jsem ho pomocí plechu tlačil dovnitř a zmačkl brzdu několikrát. Pístky se mi srovnaly do středu a už chodí jak mají..

      Musíš si prostě umět poradit..

      V nejhorším případě budeš muset pístky vyndat (po vypuštění kapaliny) a důkladně očistit a znovu naplnit brzdy

      0 0
    • Stingray  

      tak jsem po třech letech bezproblémového provozu rozebral J7čky a a vyměnil pístky. Jeden chodí dobře a druhej se nechce vracet ani za nic. Vyčištění ani pokus několikrát pístek rozhýbat nepomohlo. Jde nějak šetrně obrousit pístek nebo prase aby to začlo chodit, nebo mě čeká nákup novýho prasete?

      0 0
      • Specík  

        Dobrý je ty pístky před montáží napatlat vazelínou, která se snese s DOTkou, nový pístek by se tam neměl dávat nasucho. Např. u Žitnýho tu vazelínu od Sramu koupíš…

        0 0
    • madcat  

      Přilepím to sem: nakoupil jsem od nejmenovanýho B-F uživatele jetý jakože funkční Juicy 7, a zatím se to teda jeví jako mega kauf (ironie). Po vyčištění třmenů, výměně hadic (ucpaný, nejdou profouknout), výměně kapaliny a odvzdušnění se zadní brzda prostě furt nevrací. Zbývá zkusit rozebrat páku, jestli tam není něco shnilýho – jde to nějak, je nějaký tech video třeba na tytrubka? Něco jsem hledal, ale zatím ne moc úspěšně, tak třeba někdo bude mít vlastní zkušenosti a poradí, aniž bych musel zdlouhavě tápat po zdrojích… Kdyžtak dík za radu!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.