• Doktorzet

    Zdravím, mám 2 dotazy ohledně AJ3 :

    1: Když brzdím tak mě utíká kapalina na brzdových páčkách. Je to na nádržce s kapalinou, je tam malá dírka kterou to uniká a stane se to pokaždé když zabrzdím, někdy víc někdy míň, zadní brzda to dělá už delší dobu a teď (po zimě) mi to začala dělat i přední brzda. Kolo věším za přední ráfek ke stropu.Může to mít vliv ??? Nesetkal se někdo s tímto problémem ?

    2: Na přední brzdě se mi více sjíždí pravá destička, poradí mi někdo co stím ??? Myslím si že by to stačilo vyčistit ale pořádně nevím jak :)

    Předem děkuji :)

    0 0
    • Tidli  

      samozrejme ze by to nemalo robit. Kvapalina je v expanznej nadrzke (to kde je ta dierka) oddelena gumovou membranou / tesnenim, a ak je vsetko v poriadku a dobre tesni, ziadna kvapalina by vytekat nemala.

      Vesanie za predne koleso / otacanie biku by na brzdu v idealnom pripade tiez nemalo mat vplyv. ak sa ale nachadza v packe – expanzej nadrzke bublinka, moze sa stat, ze po otoceni biku ti bublinka vbehne do systemu a brzda nebude 100% brzdit.

      0 0
    • marapara  

      Pokud nejsi příliš technicky zručný tak asi nejlepší možnost bude, přijet s tím do servisu a nechat opravit.

      0 0
    • Smazaný účet  

      S těmahle brzdama je to boj, neustálé škrtání, pazvuky, vibrace. Po nandání nových desek se pístky nevrací,…

      Té dírky jsem si všiml až teď, mám tam trochu lak naleptaný od kapaliny…

      0 0
      • Smazaný účet  

        mam pocit, ze vse co pises je zpusobene rukama:)))

        0 0
        • Smazaný účet  

          je to možné, v tom případě potřebuji blbuvzdorné, téměř bezúdržbové a s nastavitelnou vzdál. desek …

          0 0
        • jeffino  

          to ale nemění nic na faktu, že jsou to brzdy o ničem, mě vadilo jejich rychlé přehřátí a průběh brždění mi taky nevyhovoval…

          0 0
          • in4mator  

            A jaký že ti nevyhovoval ten průběh brzdění (…od slovesa brzdit…), dá se to nějak popsat?

            0 0
      • capis  

        Já tyto brzdy mám asi dva roky a maximální spokojenost, možná, že na tom co píše Lukas bude něco pravdy.

        0 0
    • Doktorzet  

      Tak sem dnes vyndal destičky, vyčistil třmen a promáznul pístky silikonovým sprejem, uvidím jestli to pomůže. Ale s tím unikáním si pořád nevím rady. Jinak sem s brzdami spokojený, brděj jako ďas :)

      0 0
    • NoEntry  

      Zdravím,

      mám stejný problém s brzdami Avid Juicy 3, mám nové kolo (od začátku dubna) a brzdy také nové, najel jsem zatím tak ±500km a brzdy začaly také téct. Na zadní brzdové páce (viz foto) je lak naleptaný, ale od doby, kdy jsem si toho všimnul (tak dva týdny zpátky) jsem žádnou změnu neviděl (nevyteklo víc). U přední brzdové páky byla stále jen taková „vlhká“ skvrnka, ale nic víc, ale minulou středu jsem nechal kolo celé odpoledne na slunci a ze přední brzdové páky byla tekutina docela dost vylitá – vytekla velké kapka. Brzdy ale stále brzdí skvěle – nezaznamenávám žádnou změnu. Četl jsem i na některých zahraničních fórech, že tento problém je dosti častý, ale nikde jsem nenarazil na řešení, co to způsobuje a jaký význam tam ta dírka má… Aby při vysokém tlaku (zahřátí kapaliny), trochu kapaliny odteklo? Hydraulické brzdy mám poprvé – nemám žádnou zkušenost.

      Takže co dělat? Servis, reklamačka, nebo jezdit s tím dál a čekat, až se to pokazí nebo až budou hůře brzdit?

      0 0
      • hony007  

        Tohle se mi stalo taky, moc kapaliny v expanze.

        0 0
        • NoEntry  

          Takže je to normální? Mám počkat dokud to nepřestane téci a kdyby to teklo dále, řešit přes servis? Asi to bude špatně utěsněné a rýpat se v tom doma asi taky nemá moc smysl…

          0 0
      • StuntJ  

        Normální, mě takhle J3 odfukují už 4 roky a stále brzdí …

        Trochu se divím, že v roce 2012 někdo tyhle brzdy inzeruje jako nové :o)

        0 0
        • NoEntry  

          Díky, to jsem potřeboval slyšet :-)

          0 0
          • toram  

            Jo mam je taky..asi 2 roky? rok a půl.. a brzdí bez jedinýho pořádnýho odvzdušnění.. a neřešim to..občas to vyteče no.. jediná nevýhoda..kapalina mi sežrala už tak 40% barvy z brzdy..:D

            0 0
            • Doktorzet  

              Jak tak na to koukám tak je to asi normální problém … :) Teď se mi bohužel stalo že mi utekla brzdová kapalina z pod víčka expazní nádobky. Takže mám oblemcanou skoro celou páčku, bohužel sem si toho nevšim hned a stačili to sežrat barvu. Teď už to dám do servisu, ptž tohle není normální :((

              0 0
              • toram  

                Taky mi to sežralo celou páčku skoro:D A navíc se mi totálně zadřely pístky na přední brzdě..opravovat to nebudu tyhle shitky jdou z domu, nazlobil sem se s nima už dost..

                0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce