Jedovnice 2006 - rada ohledně trati

18 nepřečtených
  • Mofo

    Zdravím, letos uvažuju o tom, že bych si mohl zajet dlouhou trať v Jedovnici. Jako divák jsem tam několikrát byl, ale trať jsem si nikdy ani neprojížděl. Je to přece jenom stovka, tak bych uvítal nějaký popis tratě, jaké převažují cesty, kolik je tam bahna když prší atd. Podle tratě usoudím, jestli to pojedu, protože bych se tam nechtěl trápit do tmy… :-)

    Dík za info

    0 0
    • Daf  

      Loni jsem to jel za mokra na Pythonech. Da se to protoze trasa mi neprisla moc technicka. Je i docela rychla. Casto se jede po lesnich cestach. Neni to tezkej zavod.

      0 0
    • kolda  

      trasu jsem si projel mimo závod. jel jsem to za sucha, skoro celé to vede v lese, po dešti by to bylo asi dost bahnité.

      co si pamatuju (jel jsem to asi před 3 lety), trať docela jezdivá, náročnost přiměřená, nic moc technického. motá se to na docela malém prostoru, a jak jsem psal výš, pořád v lese.

      0 0
    • Mofo  

      Hmm, převýšení je tam docela velké… Budu si to ještě muset pořádně promyslet. :-)

      0 0
      • Motyll  

        Trat je hodne jezdiva. Prilis bahna se obavat nemusis ikdyz urcite nekde bude. Cesty jsou ale v drtive vetsine zpevnene lesni cesty. Prevyseni neni tak dramaticke jak se podle cisla zda. V prvnim okruhu jsou dva (cca 100m) useky, ktere se vetsinou chodi. Druhy okruh je podle mne hezci i lepsi (skoda, ze uz v nem neni tolik sil).

        0 0
        • Mofo  

          Myslel jsem si, že by to neměl být i přes docela dlouhou vzdálenost nějaký extrém, takže su rád, žes mi to částečně potvrdil, asi pojedu, jenom ať neprší…

          0 0
    • Balrog  

      Já jel jenom krátkou v roce 2004 a trat patří spíš mezi ty lehčí, pokud to srovnám s těma co jsem jel. Prvních cca. 6 km je hodně rychlých po asfaltu.

      0 0
    • marapara  

      Proti Karpatském maratonu je poměrně dost lehká, nemusíš se bát. Nečeká tě tam takový stoupání – 20 kilometrů vesměs do kopce :). Jak psali je hezká, hodně jezdivá a rychlá. Předminule na suchu jsem to sjel na Nanoraptorech a měl jsem průměr okolo 23 – 24 km/h. Hodně se vlní a je poměrně na malém prostoru hodně zaklikacená. Jsou tam kopce, ale největší převýšení je cca 150–200 výškových metrů.

      0 0
      • Mofo  

        To sem chtěl slyšet!!! Paráda, pokud nebude nějak extra chcat, tak stopro jedu.

        0 0
        • marapara  

          Jestli nebude chcat, tak si klidně vem nějaké rychlé pláště. Je to fakt fičák jako hrom :)

          0 0
          • Mofo  

            Mám jenom jedny, takže nemůžu moc vybírat. :-) (Factory XC 1.95)

            0 0
            • marapara  

              Doporučuju koupit rychlé pláště. Minulý rok jsem to jel taky na Tioga Extreme/Factory, po dešti, ale překvapilo mě, že trať nebyla zas tak moc rozblácená, v pohodě sjetelná na Nanoraptorech. Cítil jsem, jak ty pláště brzdí. Příště sjetnou chybu neudělám. To by muselo jo chcat, abych muset obout Tiogy. Fakt si raději kup nějaké Kendy Karmy nebo Pythona nebo Nanoraptora, ať to rychle jede. Trať vede většinou po zpevněných cestách a z části také po asfaltu, kde využiješ rychlost plášťů nejvíc. Tiogy pokud nebude chcat nech ležet doma. Tento týden má být hezky a příští by to mohlo ještě vydržet. Tím pádem bude trať krásně suchá a rychlá. Minulý rok jsem byl o 10 minut pomalejší na trochu vlhčím povrchu se sem tam nějakým blatem, než předminulý rok na Nanoraptorech, kdy bylo krásně sucho.

              0 0
              • Balrog  

                Jo souhlasím, ten povrch je tam spíš takový písčitý. Není tam takové to jílové bahno jak někde.Takže i když není úplně sucho, tak v pohodě.

                0 0
      • Motyll  

        Hmm, drzet prumer 24 na 100 km je dost dobry… Ale je fakt, ze pred loni bylo na trati extremni sucho. Jel jsem to lehce nad 5 hodin, tusim 5:09 coz je prumer 19,4 a mel jsem toho plny brejle :)

        0 0
        • marapara  

          Já jsem jel krátkou. Ale udělal jsem chybu, měl jsem jet dlouhou. Ke konci krátké se mi jelo nejlíp. Furt jsem někoho předjížděl a vůbec mě nic nebolelo. Být trať aspoň o 10 km delší, tak jsem lepší. Jaksi mi to dobře sedlo.

          0 0
    •  

      Ticho! Všechny vás zabiju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.