Medida bike tour Jedovnice zkouška

28 nepřečtených
  • marco

    Tak jsem si to na nečisto zkusil vím je to nefér ale pěkný slunečný den a den volna se musí nějak využít a nebyl jsem sám. Tak jsem si vyjel bydlím kousek od Jedovnic tak proč ne. Tra? byla suchá někde až moc docela to klouzalo asi musím zvolit měkčí směs. Tra? je už nyní značená a je to dost logické a tak jsem nemusel využít vytištěný plánek z netu. Je to dobře zvolená tra? na některých místech to bude dost o hubu hluboké srázy, štěrkový sjezd a výjezd do/z kopce, jinak na některých místech úplná šotolinová dálnice, jako by ji někdo budoval pro temto závod a nase polovičky a lesní cesty vystlané mechem. Pohodová jízda třicítkou žádný spěch. Co budu povídat zkuste si to samy 18.9. v Jedov­nicích.

    Chystá se tam vůbec někdo 100 km není moc ale ani málo?

    0 0
    • mastihuba  

      tra? není značená už, ale ještě a pořadatel dokonce vyzývá k treninku na trati. Takže můžeš mít úplně čistý svědomí. Nejsi sám. :))

      0 0
      • Máca  

        Opravdu není sám – jezdí tam fůra lidí i já. To značení je tam už nějakej ten rok. 18. to kilo jedu.

        0 0
        • tjuren  

          Jaky obuti je optimalní na Meridu? Za sucha i za mokra. Diky za radu. Je to docela rychla trat, ale na speed max-y to asi neni ze?

          0 0
          • MartinXC  

            Vloni jsem jel nácvik i závod na Pythonech, letos nácvik na Kleinech. Jestli nezaprší, tak je to i na semislicky.

            0 0
            • Paja  

              Uz ses rozhodl, ze pojedes? Zmenil jsem trasu, takze jedu taky stovku.

              0 0
              • MartinXC  

                Pořád nevím – žena má jít v pátek na noční, takže malý mi zbude na hlídání do soboty do rána…časově se mi to nedaří skloubit. A to nemluvím o výměně pastorků. Ale dám ti vědět mailem.

                0 0
          • Máca  

            Loni jsem měl speedmaxe vzadu na fullovi a celkem v pohodě(asi dvakrát to spíš chtělo nějakej vzorek). Letos HT tak tam dám něco rychlýho malinko hrubšího. Pokud bude mokro, tak to bude dost mazec, toho blata tam bude požehnaně. Předloni mokro bylo – strašný, bylo skoro jedno, kdo má co za gumy – zkrátka masakr. Dost věcí na kole šlo do kytek. Určitě bych se snažil obut speciál do mokra a blata. Tým Merida jel na semislickách – ti tu tra? ale něměli rozježděnou jako my.

            0 0
    • kenshin  

      Pohodova jizda tricitkou? To si delas srandu ne? To tam nejsou zadny kopce?

      0 0
      • MartinXC  

        No jsou tam zpevněné úseky, kde se to dá rozjed k 45kmh (po rovině nebo do mírného kopce).

        0 0
        • kenshin  

          on to psal tak jako ze to projel v pohodicce prumerem 30km/h coz mi prijde nejaky moc rychly, takovym prumery nemam ani kdyz jezdim po silnici

          0 0
          • MartinXC  

            Myslím, že jsem měl vloni průměr 22kmh na krátké. Profíci to těch 30 jet mohli (ale ne v pohodičce :-).

            0 0
            • kenshin  

              Taky sem chtel ject kratkou ale minulej vikend sem si dal na hubu a mam sedrenej loket takze letos asi nepojedu. Leda ze by se to rychle zahojilo.

              0 0
          • marco  

            Třicet za hodinu to jsem nepřehnal myslel jsem samozřejmě na návaznost na větu s šotolinovou dálnicí né na průměr za celou trasu. To by možná vzládnul Boudný a spol. já se pohyboval kolem 20 km/h což není moc i když jsem, sem tam přejel odbočku a než jsem si to vědomil tak jsem si nejaký km najel tak ze 100 bylo hned 109 km na konci cíle a nožky mě bolí pěkně ale masáž to zlepšila

            0 0
        • mastihuba  

          známí co to objíždí dělají průměr cca 21km/h, ale to jsou oproti mě chrti.

          0 0
      • marco  

        Jsou někde i kolem 20 stupňů tak že po vzoru cyklokrosařů na zem a po svém a ale i táhlé několika km kopce s průměrem kolem 5–12 stupňů a potom nahoře naštěstí sjezd nebo rovina tam si člověk odpočine dost je to dobře zvolená trasa

        0 0
        • 0702  

          VÍŠ CO TO JE 20° ????? To nevyjede ani traktor, natož tak někdo na kole, procent z Rakonvce je tam 32 a jetelný je to jen zanideálních podmínek = žádný člověk, dobrá guma, kousek štěstí…

          0 0
          • marco  

            Dobře vím co je 20 stupňů proto je dále psáno sesednout a vyběhnout to pěšky můj příklad je např. dostaneš po trase na úroveň Rakov zámečku (Hrubá skála 469 m.n m.) 350 m od této koty na sever na mapě výrazné stupňování vrstevnic po které vede trasa závodu jinak po zbytek trasy jsem nemusel nijak výrazně sesedat z kola.pouze při koukání do mapy vykonávání potřeb, radění okolojdoucím cyklistům cyklo mapu jsem měl jediný a značení je v této oblasti na h…! tady by se cykloturistická mapa na nástěnkách neztratila ale to je v některých oblastech problém asi všude

            0 0
    • stepas  

      zdar, máte někdo odkaz na ten víkend?

      0 0
    • Máca  

      Projel jsem dneska kromě jiného skoro celeje (mistrovství ČR v rallysprintu a podobné veselosti) druhej okruh. Jsou tam oproti loňsku drobné změny – speciálně okolo Olšan to jede jinak než loni.

      0 0
      • davevi  

        jak se sešupí dolů k Olšanům k zahrádce tak ostrá vracečka do leva.Cesta zarostlá a nejednou přední kolo v bahně,bike zůstal stát a už jsem stál levou nohou v tom bahínku :-) Jinak trasa je zatim suchá a po cestě ve sjezdech se valí dost klacíků. Tak pozor :-))

        0 0
        • Máca  

          Jo, přesně to myslím. Vzhledem k tomu, co spadlo včera a teprve spadnou podle předpovědi má, začínám mít neblahý pocit, že se to bude podobat předloňské bahenní koupeli. To bahno tehdy zlikvidovalo „jen“ hlav. složení, střed. složení, řetěz a rolničky v přehazce – škoda tak za 2500Kč, ale jinak hezkej závod.)))(

          0 0
          • davevi  

            ja se s tim rally potkal dvakrat a musel jsem se jednou vysplhat na nejakej kopec a jen tak to po strani sjet dolů abych mohl pokracovat dal po trase. No a po druhe jsem jak partyzan nesl bike na rameni ve svahu v lese podel te uzavrene silnice. Jak jsi to prekonaval ty ?

            0 0
            • Máca  

              U rybníka nad Račicema-Píst.(je vypuštěnej) – poslední občerstvovačka mě dva malďoši a jeden dědek od piva znemožnili jízdu – dotaz: kdy pojedou? odpověď – v podstatě za tři hodiny, ale tra? je uzavřená – vysvětlení, že do 10 minut jsem z trati pryč, když máknu i dřív – s nima nehlo – dotaz na cestu, jak ten kousek minout – poslali mě někam, že nic neví a a? je neruším v tříhodinovém čekání(než pojede první auto) a už táhnu do … . Tak jsem táhnul, respektive tlačil, vzhledem k tomu, že podobných kokotů jsem už před tím pár potkal (to se mě nechce rozepisovat, ale s tratí Meridy to taky má co dělat, i když v protisměru) a hlavně vím, co ty auta dovedou – viděl jsem je v akci nad Adamovem – dost mazec! Zkusil jsem první cestu rovnou do kopce, nejdřív jsem jel, pak tlačil – potřeboval jsem čučet po okolí – kudy z toho ven a ne hroutit za každou cenu na kašpárka. „Cesta“ byla úvozová a měla dost sklon, pak ejhle pár lávek něco jako NS, ale jen lehká úprava terénu, žádný velestavby. Vylezl jsem na kopec, tam už nebyla ani pěšinka, s mírnými problémy (mapu jsem neměl ale směr jsem tušil správně) našel lesní cestu a dojel na místo, který jsem znal odtud jsem pokračoval – v podstatě jsem se vracel k cyklostezkám nad Olšanama – chtěl jsem to zabalit na Hostěnice nebo se zkusit zase napojit na tra?(pokud by to šlo). Občas jsem potkal nějaký lidi, co bojovali – no většinou jsem je dojel, ale pohoda. Vyloupl jsem se na cyklostezce, předtím jsem po ní jel(tra?) ale dolů. Jedu nahoru slyším motory, říkám si asi *******. V lese na křižovatce cyklostezek čekalo asi osm těch rallyčkovejch aut s posádkama. V klidu kecali mezi sebou, žádní pořadatelé občas někdo z nich odjel směr Bukovinka. Učinil jsem smělý dotaz, jestli mě přejedou, když pojedu tím směrem, co oni a pak po 800m odbočím doleva do lesa(zase na tra?). Řehtali se a slíbili, že mě nepřejedou – prostě pohodová domluva, sranda a v klidu, ne jak s dědkem dole. Prohodili jsme ještě pár vět, popřáli si úspěch a š?astnou cestu a já vyrazil. Bylo mě trochu ouzko a zrychlil jsem, když jsem viděl čerství čáry od gum na asfaltu – nebyly jen ojediněle. Borci dodrželi slovo – než jsem se napojil zas na Meridu nikdo okolo nejel. Pak jsem pokračoval už nikým nerušen(žádný závody, prudiči a nerváci) po trati směr Bukovinka atd. A zde v podstatě končí zápisky o vyjížďce onoho dne. )))))) A vvvovovotom to je.))))))

              0 0
              • davevi  

                jo tak tím úvozem okolo těch lávek jsem se taky vyškrábal nahoru a tam pokračovalještě doprava na ten kopec. Z něho sjel čistě lesem k potoku a opět jsem se dostal k pořadatelum. Z toho místa to už bylo jen třicet metrů po silnici k odbočce do lesa a hurá stoupat už zase po trase. Ale sprostých slov pár letělo vzduchem :-)Hlavně že se člověk pořádně projel a užil si to.

                0 0
    • Staenly  

      Ja tu trasu jezdim pomerne casto, dost se mi libi i to okoli…18. jedu ale kratkou trat, bude to muuj pevni zavod a na 100 se necitim…Ale uz se strasne moc tesiiim!:)

      0 0
    • marco  

      Ahoj tak jsem si pouze objížděl část trati která se vrací od Olšan na Bukovinku a dále na Jedovnice. Tra? je zde místy ve stínu vlhká s tím místem s bahnem jsem se dnes setkal a je to super dobrá brusná pasta měli by to těžit a lepit na smirkový papir, ale jinak suchá. Jediným problémem jsou lesáci a jejich těžká technika která to částečně někde rozorala tak se do kopce moc svěže nejede a při sjezdu se ráfek snaží jet v uměle vyjetých kolejích a přitažlivost zemskou jsem si tak dnes vyzkoušel dvakrát dále lesní zvěř divočáci a dále jezdci na koních a s tím související hrbolatý a následně ztvrdlý povrch od kopit a tím lehce naklepaný zadek se dá táke čekat. Jinak ok

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.