• roto

    Zdravím,chtěl bych si pořídit nášlapy a přemýšlím o jednostraných,nap­ř.Shimano PD-M324 nebo Exustar PM 85.Máte nějaké zkušenosti,nejsou to zbytečně vyhozené peníze?Vede mě k tomu ta věc,že spoustu času trávím na kole i s dětmi,což je samozřejmě úplně jiný druh výjezdu,než pokud jedu sám nebo s partou.Tomu odpovídá i jiné obutí,jinak bych samozřejmě asi zakoupil  klasiku oboustrané SPD.Dá se na obustraných v pohodě jezdit i v obyč.obuvi nebo je to nepohodlné,po­raďte.Dík.

    0 0
    • pepek  

      jednostranné nebrat:

      http://www.bike-forum.cz/…8/forum.html#…

      0 0
    • maxtor  

      Sám jsem kdysi celkem dlouho jezdil jednostranné SPDčka. Bylo to naprosto v pohodě – takový dobrý kompromis. Jen nevím, jak jsou na tom současné jednostranné nášlapy, ale ty, co jsem měl, se pěkně zanášely… Bylo to tím, že zámky byly utopené v těle pedálu a co se tam jednou dostalo a ztvrdo jsem pak páčil šroubovákem…

      0 0
    • mosquito  

      Shimano 324 uz bych nebral .. koupil jsem se otcovi a SPD tam funguje docela blbe, na 2 kolech mam M520 a chodi nadherne, v tech 324 je pri slapani vule a kdyz chces vycvaknout tak to jde hur – jsou tam jiny kufry nez v M520 a ted nevim jak to presne je ale otec v mych M520kach vycvakava moc snadno a ja s kuframa z M520 v 324 skoro urvu botu (pritom podle cisel jsou oba kufry kompatibilni)

      jinak se tata tehda celkem naslapum branil, ze trval aspon na takovym hybridu, koupil jsem mu takovy obyc. civilni boty v LIDLu a dneska uz by si koupil urcite oboustrany SPDcka .. takze radeji kup oboustrany a civilni boty ;-)

      0 0
      • jonti  

        Ono to moze ist tazsie s jednymi kuframi, lebo tie druhe ma uz opotrebovane a lahko sa vypnu, svoje pedaly ma na ne teda dotiahnute dost silno, a ty s novymi kuframi z nich nemozes vypnut.

        0 0
    • dieegoo  

      Pokud za kazdou cenu chces jednostranne, kup si obycejne Shimano 520 s plastovym nastavcem. Uvidis, ze ho stejne za chviii odlomis, protoze te nebude bavit vecne „nakopavani“ pedalu, aby se otocil tou spravnou stranou nahoru. Usetris tak jednu prechodnou investici do pedalu. Taky jsem si jako prvni koupil jednostranne a to stelovani – sakra otoc se zamkem nahoru – to bylo k zblazneni.

      0 0
    • mr.antik  

      Nechápu, proč jiné obutí s dětmy, pokud nemáš nějaké superzávodní silniční tretry tak je to přeci jedno, ne?

      0 0
      • vidlak  

        Tak přesně tuhle otázku zrovna taky řeším. A také chápu proč jiné obutí s dětmi. Ono když člověk s nášlapy začíná, lze předpokládat že si sem tam někde „ustele“. Při pomyšlění na to, že upadnu někde i s malou, mi běhá mráz po zádech. Právě proto bych šel také do jednostraných, alespoň pro začátek, než se mi sdp „zažijou“.

        Nevím jestli rámeček na 520 je to pravé, pravda, časem ho můžu zahodit, použitelné, ale taková nouzovka (s mokrou podrážkou bude asi klouzat).

        Trochu bytelněji na mne působí M424 (http://www.bikestuff.cz/…ano-pd-m424/), nemá někdo zkušenost? Nebo celokovová varianta M545. A u těchto je zámek oboustranný.

        0 0
        • Lasky  

          Jojo, jak píšu níž (nechtěl jsem to původně pročítat všechno) mám 424 a super. Můžu dopoučit…

          L(.)

          0 0
    • yetti  

      Samozrejme je to kompromis a jako kazdy kompromis to neni idealni reseni, ale pro pripad, ktery popisujes je to podle mne reseni idealni. Mam ve svem okoli dva nikery co jezdi jednostranne pedaly a zadny zasadni problem v tom nevidim. Jeden jezdi nejaka starsi Shimana neco jako M324 a druhy Authory a prijde mne, ze ty Authoracky jsou vyreseny lip. A co zkusit oboustrane M545 s hlinikovym rameckem. Nikdy jsem na tom nejel, ale prijde mi, ze by to mohlo fungovat celkem v pohode, ale chtelo by to prinejmensim nekde v obchode vyzkouset:

      http://www.koloshop.cz/…spd---m-545/

       
      0 0
    • Lasky  

      Já si původně koupil oboustranné, které měly z jedné strany našlápnutou takovou tu „pseudošlapku“ na tvůj účel by to asi šlo, ale nebylo to ideální, protože člověk (když nejel SPD) tak to musel vždycky lovit (šlapka byla dole)

      Teď jsem to vyřešil tak, že na XC kole mám SPD XTR – spokojenost – ale bez treter to nejde a na druhým kole – se kterým taky občas pojíždím v sandálích mám tohle:

      http://www.kupkolo.cz/…24_3638.html

      a to je uplně super. Dá se v pohodě šlapat v sandálích a případné SPD nacvaknou krásně z obou stran. Dějalí to i v luxusněj­ších verzích :-)

      ZDAR

      L(.)

      0 0
    • Bulda  

      me se libi thle, vychazi konstrukcne (hlavne loziska a jejich utesneni) ze spolehlivych nesmrtelnych 520tek

      http://www.kupkolo.cz/…30_2700.html

      tohle jsou ty „pseudoslapky“ ty adaptery PD22 (zacvakne se z jedne strany do pedalu, ma to na sobe i odrazky) mam na kole do prace a v poho

      http://www.kupkolo.cz/…22_1240.html

      0 0
    • kycis  

      Jednostranne naslapy se nedaji smahem odmitnout jak to tady nekteri delaji, hrozne zalezi na pouziti. Kdyz mi ukradli citybike a ja si postavil ze starych dilu novy, po jendostrannych naslapech, ktere zmizely spolu s bikem, se mi styska nejvic, kdyz jedu do prace 7km a tam se v satne prevleknu, beru si tretry, ale kdyz jedu treba do mesta do kramu, pak do knihovny a nakonec na pivko, nechce se mi vsude klapat kuframa po dlazdickach, vzal jsem sandale a basta. Na normalni bike bych si je nedal, ale to je to o cem mluvim, jde o zamyslene pouziti.

      0 0
    • jackasss1  

      Já bych jednostranné pedály vůbec nezavrhoval. Kdysi jsem je jezdil na crosu a byl jsem s tímhle hodně spokojený. Měl jsem VPčka a vydržely teda hodně

      VP 1

      VP 2

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.