• jeptiška

    čau, chci si koupit spd a nevím jaké , s kolem jezdím skoro každý den kilometr tam a zpátky na trenink a nevím jestli by mi na shimano 520 držela noha . Jinak se mi docela líbí crankbrothers smarty. Jaké mi poradíte ?

    0 0
    • medved.m  

      Asi Ti jde o to, moci na ten trenink jezdit v pantoflich :-)

      Nejsem moc pritelem univerzalnich reseni. Je to proste vzdycky kompromis. Osobne bych koupil PD-M520, ktere dostanes dnes uz za 450 Kc a jsou k nim pribaleny jednostranne nastavce na normalni botu (dokonce s predpisovyma odrazkama :-) Ty nastavce sice vyzkousene nemam, ale mozna to skutecne funguje a premena kola k rybniku na kolo na maraton by pak byla dilem peti vterin. Hodne stesti.

      0 0
    • bagr84  

      Na kilometr tam a zpet bych uvazoval o kolobezce :)

       

      Shimano 520 bohate staci.

      0 0
    • Martin  

      2 km se dají ujet na SPD v teniskách bez nějakejch fičur. samozřejmě je nutno mít na paměti, že to trochu klouže :-)

      0 0
      • l-e-t-o  

        tak tak. i v sandálech to jde :)

        0 0
        • Esi  

          Už jsem viděl i sandáke s kuframa, Shimano za ně chce tuším něco kolem 2 tisíc :-) Jinak s těma plastama se dá ujet i 10 km ale není to žádnej zázrak, rozhodně to není jako klasickej pedál, taková nouzovka

          0 0
    • heretik  

      Pokud ti jde o to, jaky pedaly na jezdeni, kdyz chces zaroven jezdit kratky trasy bez treter, tak z spd strach mit nemusis, v tomhle jsou rozhodne slehace (crankbrothers) horsi, mozna s vyjimkou tech s platformou okolo. Jak uz tu bylo napsano, par kilometru na tom bez problemu ujedes v normalnich botach, v nouzi i bosa (parkrat jsme tak jezdili treba u more na plaz a zpatky).

      Pokud chces jezdit jen na trenink, tak zadny naslapy nepotrebujes.

      A taky jsem proti tem kompromisum, jednostrannym pedalum apod, na kratky trati je ti to jedno, na dlouhy (a hlavne v terenu) ti bude vadit, ze se hur hleda ta spravna strana…

      0 0
      • jiboy  

        jo už jsem také četl různé diskuze na toto téma, všude doporučovali nášlapy Shimano 520 za pár korun, také o nich uvažuji, ale zajímá mě spíš jaké boty na nášlapy pořídit, všude v diskuzi jsou přes 2000 Kč, nemáte nějaký levnější tip – cca 1300 Kč apod. Díky za rady

        0 0
        • Mr.Duck  

          No, různě na shopech sem viděl i kolem 13–1500 boty, nic konkrétního ale někde se semtam něco takovýho vyskytne. Taky bych něco potřeboval, obyčejný botky z asie za kilo se mě celkem rychle rozervou o šlapky, ale když pořádný boty,tak bych je chtěl s SPD. Jenom vůbec nevim po kterých se koukat v týhle cenový relaci, asi zkusim nějakej kamennej krám a zkoušet :)

          0 0
        • milba  

          Ja mam naslapy Shimano 520 a kupoval jsem boty primo v cyklo kramu za cca 1500. Znacka Lake, mam je pres rok a pul a spokojenost. I kdyz prolitnu vodou a jsou total mokre, tak za chvilku pri jizde vyschnou.

          0 0
          • Mr.Duck  

            Tuhle kombinaci sem pořídil včera, moje první SPD, a spokojenost, zatim ani jedno promptní složení na bok, ale v terénu se cejtim dost nejistě :P Ty boty Lake(jakejsi z těch nejlevnějších modelů asi) sem sehnal někde v necyklistickym krámě pod talíř, tak doufám že něco vydržej, pohodlný to sou, možná ne nejlehčí, ale na honění gramů nejsou peníze, to je rači vrazim do nový vidlice :)

            0 0
      • tark  

        Jezdím v Axon Trapper ( http://www.sport4you.cz/…r-p-428.html?… ) + Shimano 505 a celkem bez problémů.. každopádně na kole taky občas jezdím na trénink (asi 2km) a radši jedu v tretrách a pak se přezouvám na místě do jiných bot… prostě se mi bez nášlapů jezdí blbě (zkoušel jsem i obyč. pedály).

        0 0
    • brkoslav  

      Crankbrothers smarty dle meho nazoru nebrat. Dostal jsem je na novym kole a po zhruba 300 Km mely vakl jako sfin. V krame mi rekli, ze co bych chtel, kdyz jsou to pedaly za tri kila. Jinak ale funkcne dobry a pohodlnejsi, nez SPD, protoze mas vuli boty do stran. Premyslim, ze jestli se to jeste zhorsi, zkusim koupit nejaky drazsi slehace…

      0 0
      • Kubiczech  

        Je fakt, že ty OEM Cranky nestojí za moc. U mě je, co se spolehlivosti a výdrže týče na prvním místě Shimano.

        0 0
      • Kubas.1  

        Já si je zase nemůžu vynachválit. Nemám sice přímý porovnání s Sh., ale sou super.

        btw – pedály za 3 kila? mám pocit, že stojí litr

        0 0
        • jeptiška  

          a dá se v nich ujet teda i kousek v normálních botech ?

          0 0
          • Sorin  

            Na těch Smarty se dá jezdit v normálních botách celkem v pohodě. Když se mi nehodí mít tretry dám na nich i deset km. Ale jako nouzovku ty kratší vzdálenosti odjedeš bez treter asi na každým nášlapným pedálu.

            0 0
          • matts1  

            v jakýchkoliv nášlapných pedálech se dá jet i kilometr na trénink, jen musíš myslet na to, že to trochu klouže a dávat bacha, ale jinak úplně v pohodě.

            A jestli shimano nebo crankbrothers, to je otázka vkusu :o) Já jsem jezdil obojí, a každý mají svoje pro a proti, každopádně shimana koupíš za menší peníze kvalitnější než za stejný peníze CB

            0 0
          • Kubas.1  

            Jo, v pohodě. Jak říkají ostatní, ten kilometr nebo dva ujedeš ve všem, klidně aji bosky ;-)

            0 0
        • brkoslav  

          Vim, ze na shopech stoji litr, servisak v obchode mi ovsem oznamil, to co jsem napsal…

          0 0
    • jeptiška  

      No já jezdim i normálně.. převážně nějaké lesní stezky a na trenink (dělám atletiku) jezdim na kole protože mě to nebaví šlapat po svejch:). Takže řikáte že ty Cranky nebrat ?

      0 0
      • brkoslav  

        Cranky nebrat rozhodne nepisu..moc mi vyhovujou, jen ale asi ne model Smarty…i kdyz s zadnym vyssim zatim nemam zkusenost…snad ale jsou s kvalitou vys,,i kdyz bohuzel i s cenou a to o hodne…

        0 0
    • StuntJ  

      Já jsem sice začátečník na SPD, mám na nich najeto cca 1 500,–km. ale nějaké zkušenosti mám. SPD jsou vcelku v pohodě, když mají, drží nohu jak přilepenou na pedálu a jak jde do tuhého, jde je bez problému vycvanout. Zatím jsem neměl jendinou nehodu způsobenou SPD, stačí se ji očuchat někde, kde je to bezpečné, poznat jak se chovají a naučit se cudnou blondýnu a je to OK :o). CB jsou vhodná spíše pro závadníky a gramhoniče, SPD jsou sice šutry,ale držáky :o)

      0 0
    • Wojtek  

      hojte, potřebuju poradit: jaké pedály SPD by byly nejvhodnější na silniční kolo, uvažuju o těchto , nebo o 520 

      0 0
      • jIrI___  

        Pokud nebudeš měnit tretry za silniční, tak tam mrskni 520 a máš klid. I když silnička by si zasloužila něco lehčího… :)

        0 0
        • Wojtek  

          no nevím, ale zase se mi zdá, že u těch prvních bude větší opora, a myslím že se budou líp rozebírat, páč tam nevidím nějakou debilní plastovou matku, nevíš jak to je?

          0 0
          • Wojtek  

            a ještě dodatek, :myslím že starému favoitovy pár gramů vadit neude

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.