• kato33

    Dobry den.

    mel bych na vas prosbu a to na jaky tlak by se mela nafoukat  vidlice ( Rock Shox Reba Race, Travel: 120, S: Air Spring (Dual Air), D: Motion Control, A: ext. Rebound & low speed Compress., Lockout, ext. Floodgate, Pop Lock ) a tlumic (Fox Float RP 23, Travel: 120, S: Air Spring, D: Pro Pedal, A: Pro Pedal 3 Pos., reb. Adj)  na vahu 92 kg u tohohle kola.

    http://www.ktm-bikes.at/…tailBike.php?…

    dekuji za odpoved.

    0 0
    • Vilém  

      Nastav SAG tak na 20–25% zdvihu a pak dolad tlak podle vyuzivani zdvihu. Bud trochu prifouknes, nebo uberes.

      0 0
    • kato33  

      diky vsem za rady a omlouvam se tyhle dotazy ale je to muj prvni full

      0 0
      • jerry.01  

        tedka to resim taky, uplne stejna situace – prvni full…predtim sem nic foukat nemusel a tedka najednou co a na kolik a jakej sag, nastaveni odskoku a tak…trochu bordel ale staci si tu trochu pocist a je to ok…dik ze ses zeptal;)

        0 0
    • hanness  

      Vubec se neomlouvej,ja to resil take a je lepsi se pozeptat.Pozor ale u tlumice,nesmis jit pod 50psi.Treba kdyz budes jednou za cas menit luft.Ja vazim 65kg,ve vidli mam 75–80psi a tlumic 130psi.Ale zalezi taky co jezdis,vlastni pocit a take okolni teplota vzduchu.Je to alchymie,ale po case na vse prijdes.

      0 0
      • Vilém  

        to s tema 50psi myslis jak?

        0 0
        • hanness  

          Znicis tlumic,pozor nato.Mam to v manuale pro ten dany tlumic,fox float rp23 a take par prectenych recenzi na bika s timto tlumicem.

          0 0
          • kato33  

            ty mas k tomu tlumici nejaky manual? mohl by jsi mi pls poslat?dik kato33@seznam.cz

            0 0
          • Vilém  

            a to se tyce ciste RP23? jak to potom delas kdyz bys treba potreboval namazat vzduchovou komoru? vypustis ventilek a tlumic je znicenej? no moc se mi to nezda. Pripadne nasmerovani na nejaky manual uvitam.

            0 0
            • pepek  

              Já zase nechápu toto: „Treba kdyz budes jednou za cas menit luft“ – to se musí? A stačí když tam napumpuju, co máme doma, nebo musím někde koupit třeba ve flašce? :-)

              0 0
            • MlokCZ  

              V manuálu to je opravdu napsané (min. tlak 50psi, max. tlak 290psi). Asi by už nechodil optimálně při menším tlaku.

              O zničení tedy velmi pochybuju. Tedy samozřejmě pokud jezdec, který potřebuje tlak např. 130psi nafouká 40psi a bude na tom jezdit, tak je jasné, že to zničí, když takhle bude mít sag 50% a na dorazu bude i při menších nerovnostech.

              Ono v praxi u RP23 to pod 50psi může vyjít opravdu dost těžko, to by musela být opravdu divně navržená zadní stavba s podivným přepákováním. 70kg jezdec pod 100psi u RP23 snad nefouká na žádné zadní stavbě (možná nějaká vyjímka s tlakem těsně pod 100 bude), takže 50psi musí být ok i pro extrémně lehké jezdce.

              Jinak bych asi měl mít dávno všechny tlumiče zničené, když vždy testuju jak chodí stavba s vypuštěným tlumičem, abych zkontroloval, jestli někde něco neškrtá, nedochází ke kontaktu (třeba na Stereu když jde tlumič na doraz, tak to je přesně na chlup s místem, kde páčka tlumiče se mohla dotknout blatníčku, dával jsem kvůli tomu k uchycení blatníčku 2mm podložku).

              0 0
            • ememem  

              sa tym mysli „prevadzkovy“ tlak,asi aby si furt nechodil na doraz a pod. jasne ze ho mozes vypustit kvoli nejakemu testu chodu stavby a, servisu apod. na nulu a potom zas nafukat na „prevadzkovy“ tlak a nic sa nestane.

              0 0
          • Vilém  

            Tak jsem se dival na ten manual a je tam rozsah 50–300psi, ale to je tlak pracovni. Kdyz bys dal min jak 50psi, tak logicky pujde tlumic nadoraz a poskodit jej muzes, ale prave proto tu byla rec o tom SAGu. Taky pri hmotnosti uzivatele 92kg asi pro sag 20–25% nebude vychazet pracovni tlak mensi nez 50psi.

            0 0
            • hanness  

              Vzduch jednou za cas urcite vyfouknout a nahustit novi,urcite ho nekoupis v Kaufu.....ale kazdy podle sveho,ja urcite se ridim rady meho mechanika a co si prectu v odbornych casopisech.Nic nemam na nazory,co se tu pisou,sto lidi,sto nazoru.

              0 0
              • pepek  

                No já furt nechápu, co se na tom vzduchu může zkazit.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.