Jaký řetěz ke kazetě SRAM PG-950?

24 nepřečtených
  • castro

    Hoj,

    koupil jsem si nové kolo (Pells razzer pro) a je to osazený kazetou SRAM PG-950, ale je k tomu prý horší řetěz SH HG-53. Někde jsem se dočet, že se může kazeta „vyšší třídy“ rychleji opotřebit používáním méně kvalitního řetězu. Takže otázka zní: vyplatí se investovat 500,– do kvalitnějšího řetězu, kvůli prodloužení životnosti kazety a klik? popřípadě má kvalita řetězu na opotřebování ostatních komponentů vůbec vliv?

     

    Dík za každou odpověď. M

    0 0
    • george65  

      no moc se mi to nezda zvlast jestli to takhle delaji z tovarny, ja bych jezdil tak jak to je podle me se novej retez nevyplati, mozna poradi nekdo kdo s tim ma vetsi zkusenosti ale ja toho uz najezdil dost a podle me retez nemuze zasadne ovlivnit zivotnost kazety, ne tak abych vrazel 500kc do novyho :-)

      0 0
    • TheIF  

      Pokud chces retez s dlouhou vydrzi dej tam C9 a az tam nepujde dalsi C9 tak dojezdi tenhle, protoze, zivotnost levnych a drahych retezu je uplne stejna (az na tu C9) rozdil je jen ve vaze a povrchove uprave. Kazetu a prevodnuiky ti nici jen vytahany retez, proto merit a za vcasu menit

      0 0
      • castro  

        Dík. Asi tam teď nechám tenhle, a až bude potřeba koupim nějakej lepší. Kouknu na tu C9

        0 0
      • arcco  

        Já teda nevím, ale zákony fyziky se snad nedaj změnit. Pokud budu mít super řetěz z dlouhou životností, jakým C9 nejspíš je a hodím to na kazetu či převodníky střední třídy, tak nejspíš odejdou poslední dvě věci , než řetěz. To je jen vlastní zkušenost z minulosti, kdy jsem si pořídil Rohloffa za nekřesťanský peníz a on né a né se vytahat, za to ale při následné výměně za řetěz obyčejnější-nějaký sram, jsem mohl měnit i kazetu a prostřední převodník taky na tom nebyl nejlíp.

        Po vyzkoušení všech možných značek a řad jsem skončil u obyč HG53 a moc mě netrápí , zda-li ho vyhodím po 600 či 800km za 190Kč není co řešit.

        0 0
        • TheIF  

          Pokud budeš řetěz měnit za včasu/točit tak by se kazeta/převodniky neměli moc vymačkat a po třech C9 ktere se měmí už na 132,6 by to ještě SRAM/Šitmano řetěz mohlo rozchodit ty se mění až na 132,8mm ale uvidime jak to bude v praxi :-) Zatím jezdím druhou C9 (točím po 1500km a do životnosti ji zbývaji 0,4mm :-)) a už po nasazení druhé C9 byli trošku více slyšet převodníky (takové jakoby cvakání) , takže možná jim ten řetěz dává co proto. Jinak mi C9 přijde mnohem „hlučnější“ ať je namazaná čímkoliv.

          0 0
      • Dzany  

        Muze mi nekdo rici, jaky retez je myslen pod nazvem C9?

        0 0
    • swe  

      Ona kazeta PG-950 stoji sest stovek, takze zadna vyssi trida se nekona. HG53 nebo 73 na ni uplne v pohode..

      0 0
    • marapara  

      Osobně bych doporučil asi to co theif. Dojezdi klidně tu kombinaci co máš a pak si kup XT kazetu a C9 řetěz. Ten vydrží, ale chce ho dávat na nové převody, protože je kratší, než shimano nebo sram řetezy. Otázka je, abys nesjel třeba i moc převodníky na klikách.

      Jinak co se týče kvality HG 53, 73, 93 … adekvátu od Sramu, je to hlavně povrchová úprava, ale i materiál je lepší. HG 93 mi vydrží víc než 73, ale ne nějak zásadně. Pokud by ten řetěz měl být 2× dražší, tak 93 oproti 73 nevydrží 2× tolik, ale jen řekněme pár set km navíc.

      0 0
    • ememem  

      troch aod veci ale bolo to poruke a cerstve…sa mi uz druhy krat stalo ze som nemohol narvat sram spojku do shimano retaze (zlatu do xt). som ju tam vcera do kuska zbytku novej retaze pokusne nasilu narval zverakom, nitovakom, kliestami a co ja viem cim (asi nenavratna destrukcia) a nejde pohnut ani v tom zveraku nieto ze by sa tocila. predtym som to robil uplne bezne, stacilo trocha potlacit a islo to. je nejaka podobna skusenost alebo som osprostel uplne? (prilozenym nitom samozrejme isla spojit bez problemov.) nie ze by mi to nejak trhalo zily ale v pripade potreby sa to davalo predsaj len pohodlnejsie dole zo spojkou.

      0 0
      • kubad  

        nějaký divný řetěz – je určitě 9kový?

        0 0
        • ememem  

          uplne nove xt a uz druhe inak bych sa nepytal. nechce prejst tym „vonkajsim“ otvorom, „vnutornym“ ide bez problemov.

          0 0
          • TheIF  

            Nějaká blbost to musí jít… necpeš to do těch vnějších článku ? Trochu šílenost ale nic jineho mě nenapadá proč by to tam nešlo :-)))

            0 0
            • ememem  

              to neeee… je fakt ze su obidva z jednej serie (aspon to tak vyzera podla skatule ale aj tak…) no nic ked budem mat cas tak to niekedy skusim na tom zbytkovych novych clankoch volakym mikrometrom len tak pre zaujimavost premerat.

              0 0
    • Rychlej turista  

      HG-53 je úplně v pohodě, pokud ti nevadí vzhled. Na bajka už nic jiného nedávám, zrovna dneska jsem dál novou na zuby XT a XTR. C9 dávám jen na silničku, aby to taky trochu vypadalo.

      0 0
      • zichis  

        Huh, co je mu dneska po vzhledu řetězu? bych řek, že původní tazatel už má dávno nový kolo.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.