• krokus

    Chtěl bych si pořídit nějaké velmi levné kolo na ježdění po Praze. Takové, které budu moct zamknout v centru města třeba k zábradlí a nebudu se muset bát, že mi ho někdo ukradne. Nebo se dneska zloději ukradnou opravdu cokoli?

    Budu s tím muset překonat pár ostřejších kopců (Letná, stoupání do Bohnic od Zoo), takže by to mělo mít nějaké převody a mělo by to trochu brzdit.

    Co byste doporučili? Předběžně bych to viděl na nějakou šunku z bazaru okolo 1000 Kč. Přece jen s tou krádeží je asi potřeba počítat, o moc větší investice podle mě nemá smysl.

    Na čem jezdíte po Praze vy?

    0 0
    • Ricci  

      Take,ktore neukradnu,este nevyrobili :-)

      0 0
      • krokus  

        Nepomůže ani přestříkání na nějakou výraznou barvu?

        Jinak bych s sebou vozil těžký ocelový zámek, je ale jasné, že ani to není nepřekonatelná překážka.

        0 0
        • Darkson  

          údajně se nekradou růžový kola…ale podle mne se kradou všechny

          0 0
          • krokus  

            Mám obavu, že když ti neukradnou celý kolo, tak ti ho aspoň pěkně „očešou“. Některé zloděje možná odradí, že sedlovka nebo kola nebudou na rychloupínák, ale na šroub, ovšem profesionálové si určitě nosí sadu klíčů s sebou…

            0 0
    • kubad  

      "s tímhle projedeš všude ":http://newworldodor.files.wordpress.com/…lpaper-3.jpg

      na Pražské cesty ideál :-)

      0 0
    • versusio  

      Stačí nějaké obyčejnější , zase tak horké to snad s tím loupením není , někteří typani tady nechávájí zamklá kola i přes noc k dopr. značce a ráno tam oř stále věrně čeká . Rozhodně bych nenechával takové věci jako tachometr , pumpičku atd. to lapky přímo dráždí . Většinou kradou jedni a ti samí a vězte ,že bytelný zámek hodně odradí . Stačí se projít po městě a mrknout na čem jezdí např. messengeři , ti často zastavují a zamykají kde se dá .

      0 0
    • Tomcat  

      Nebo se dneska zloději ukradnou opravdu cokoli?… …ano správně

       

      základem je kolo mít pod dohledem, spousta zámků je jen omezování majitelevíc než zloděje. Tedy další plus argument pro pojišťovnu.

      0 0
    • jecnak  

      Co treba tohle? Osobne tomu neprikladam velky vyznam, ale treba to nejake zlodeje odradi.

      0 0
      • jecnak  

        No a po praze jezdim normalne na zimaku, ale nikde ho nenechavam bez dozoru. Prece jen silnicka je do mesta podle me lepsi, kdyz to mam do prace 20 tam a pak zpet + obcas neco navic at uz treninkove a nebo vyrizovani.

        0 0
        • krokus  

          Tak to je jasné, takový zimák bych taky nenechával bez dozoru. Mně by stačilo o hodně horší s spíš lehce terénní kolo, potřebuju se dostávat především z Bohnic na Staroměstskou.

          0 0
      • Tomcat  

        Ano to odrozuje ke koupi a pak se nedivím že to nikdo neukradne

        ,

        0 0
      • krokus  

        Opravdu odpodivá barvička, možná, že to funguje…

        Hele, ještě pořád prodáváš tohle kolo? Tedy pokud správně předpokládám, že prodejce jsi ty. Do města by to nemuselo být špatné.

        0 0
        • jecnak  

          Ne, uz je davno prodane, ale nekam jsem zaratil ten mazaci kod :-/ Kazdopadne tohle kolo by se ti rozpadlo pri kazdodennim jezdeni tak za pul roku a porad bys na nem neco opravoval. Doporucuju spis sehnat neco starsiho na Aliviu ci lepsi sade, dvojstenne rafky, ocelovy ram, pevna vidlice. Do 3000 se vejdes i s renovaci a bude slouzit mnohem lip a vydrzi.

          0 0
          • jecnak  

            Celkem slusne zasobeny bazar byl u krizovatky Veletrzni a Dukelskych Hrdinu v Holesovicich. Aktualni stav ale neznam.

            0 0
            • krokus  

              Díky, mrknu se tam.

              Trošku paradoxní je, že teď prodávám svého starého treka (Author Airline 2003) za 8 – 9 tisíc. Na tom kole by se asi po městě nejezdilo špatně, ale nechtělo by se mi ho někde nechávat bez dozoru – zas tak špatné není.

              0 0
              • jecnak  

                Byt tebou necham si ho. Prelep obe hlavni ramove trubky pres napisy cernou izolackou, totez vidlici a razem je kolo celkem hnusny ale funkcni. Misto rychloupinaku se daji koupit od BBB napinaky na inbus.

                0 0
                • krokus  

                  To kolo už jsem slíbil kamarádovi, tak je mi teď hloupý říct, že jsem si to rozmyslel. Mělo mně dojít dřív, že by se mi ještě mohlo hodit.

                  Uvědomil jsme si, že je fakt zbytečný platit za tramvajenku či lístky, když jezdím jen několikrát týdně po trase Bohnice – Staroměstská. Navíc je příjemnější trávit čas na kole než v MHD.

                  0 0
                  • jecnak  

                    To je pravda. Jezdim ted do prace poslednich 14 dnu jen na kole. Akorat neni porad takhle pekne. Mam ale jeste jednu silnicku s blatnikama, takze kdyz je jen mokro, tak taky jedu. Pri cene jizdenek se to kolo celkem vyplati. Mam ale vstricneho zamestnavatele, takze mam v praci sprchu a kolo ve skladu.

                    0 0
                    • krokus  

                      Tohle je u mě problém, se sprchou počítat nemůžu a možná ani s přístřeším pro kolo. Nesměl bych se holt v kopci na Letnou moc zapotit. A ve špatném počasí bych asi nejezdil. Ušpinil bych se a potom bych se neměl kde převléct.

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.