Jaké KOLO do 15 000,- CROSS/TREK

9 nepřečtených
  • Nosmall

    Zdravím,

    jsem v tomto ohledu amatér a tak se raději zeptám Vás profíků.

    Mám cca 15000,– a chtěl bych si koupit nějaké lepší kolo, které vydrží, ale nebude příšerně drahé nějakou střední cestu.

    Celý život jezdím spíše CROSS → měl jsem nějaké BMX a spíše horská kola, nyní hledám něco spíše silničního nicméně určitě na tom budu kravit :-( takže nějakej mutant na cross a silnici ?

    Budu drandit zpevněné cesty + silnice určitě nebudu drtit rampy.

    Nemám žádné speciální požadavky když ušetřím budu jedině rád zbude mi na helmu nějaké vybavení ke kolu :-)

    Měřím 183cm a vážím 80kg

    Předem díky za jakékoliv tipy.

    0 0
    • Nosmall  

      Ouu chybka :-(

      Určitě bych chtěl mít 183cm bohužel mám jen 173cm :-(

      Nicméně koukal jsem na nějaké značky zajímalo by mě jaká značka je nejlepší jaká je vyloženě špatná a který je taková ta střední cesta :-)

      Co třeba taková kola Merida ?

      Moc se mi líbí kola v Decathlonu – btwin ( http://www.btwin.com/fr/home )

      0 0
    • Nosmall  

      Tak jsem se nakonec rozhodl pro Meridu :-)

      http://www.cyklopoint.cz/…500-d-3161d/

      Přijímám vaše kritiky :-)

      0 0
      • Azmir  

        Tak pokud ses vešel do 15 tis tak budiž, ovšem aby vidlice fungovala jak má, tak bys potřeboval pár kilo shodit.

        0 0
    • mafej6  

      Dobrý deň,

      chcel by som taktiež poprosiť o radu s výberom crossového bicykla. Meriam 178kg, váha 65kg, najvhodnejší rám by bol zrejme 19". Môj cenový strop je 400€, tj. cca 10000 Kč.

      Zaujíma ma najmä názor na tento bicykel: http://www.kupsikola.cz/…or-rx-620–19 . Je to Superior z roku 2008, výbava Deore + aj ostatné komponenty vyzerajú slušne… cena takéhoto modelu sa v súčasnosti pohybuje na úrovni 550 – 600 eur. Tu je odkaz na oficiálny web: http://superiorbikes.eu/…kolekce-2008 .

      Toto čo som našiel je teda používaný bicykel, podľa predajcu vo výbornom stave, majú ho na predaj pre nejakého zákazníka, ktorý im ho tam dal. Cena v prepočte aj s dopravou vychádza na 270 €.

      Šli by ste do toho alebo nie? Bol som pozerať dnes po kamenných obchodoch v Prešove, kde bývam a predajcovia ma od toho odrádzali, jednak preto lebo chcú predať svoj tovar, a aj preto, že na to teda nie je záruka, môže byť problém zohnať náhradné diely (vraj nejaká pätka na zadnej prehadzovačke môže odísť a môže byť problém zohnať to..) a rovnako, že môžu byť vyťahané lanká. Takisto vraveli, že Deore z roku 2008 sa nedá porovnať s tým, ktorý sa predáva teraz, všetko to vraj išlo dopredu… Odhovárali ma aj z toho hľadiska, že mi to nikto nebude chcieť vziať do servisu nastaviť a bude to veľa stáť.. Ale ako čítam na internete tak sa viac oplatí sa naučiť nastavovať si bicykel sám.

      Na tom webe sú nejako celkovo nižšie ceny, pozeral som aj po tomto Leader Foxe http://www.kupsikola.cz/…toscana-gent , to v prepočte vychádza na cca 300eur. V hľadáčiku som mal aj CTM (Bora 2.0, prípadne Elite 1.0), aj GT Transeo 3.0, 4.0 ale tie neviem či výbavou a cenou môžu konkurovať týmto dvom.

      Ďakujem vopred za každú odpoveď.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.