• jolly007

    zdravím, chtěl bych se optat zda pro běžný trénik jízdy na kole stačí obyč. tepovka nebo koupit raději nějakou lepší. nejsem žádný vrcholový sportovec, ale chtěl bych si zlepšit fyzičku pro občasné lehčí závody. jestli stačí nějaká levná tak jaká? nemám s tím moc zkušeností.

    vím, že se tu tepovky probírali, ale většinou jsou diskuze o dražších tepovkách. z těch levných jsem tady nic nenašel.

    0 0
    • Lada,s  

      Mám Sigmu PC 15 II, a jsem velmi spokojen. Pro nenáročného uživatele si myslím naprosto dostačující. Cena lehce přes 1000 kč. Snad jediná nevýhoda je že nemá kódovaný přenos.

      0 0
    • JakeF  

      Nejspíš bych se v levnejch modelech vyhnul Sigmě, mám Onyx Fit, jakmile je chladnějš, tak se doma chytí, pak po pár minutách venku vypadne a zase tak 10 minut trvá, než se chytí. Navíc ta obnovovací frekvence tepovky mi občas přišla dost dlouhá. Na běhání nepoužitelná, půlku času ukazuje kraviny mezi 190–220, což je u mě absolutní nesmysl.

      Teď jsem dneska poprvý jel s Ciclosportem 4.4A HR a je to paráda, při teplotě, kdy Sigma kravila, naprosto bez problémů, tepovou frekvenci aktualizuje velmi rychle, jediná menší nevýhoda je ta, že nemá paměť na ukládání tréninků, ale to neni problém, stejně si průměrku zapisuju, časy v jednotlivejch pásmech mi stačí se kouknout, nepotřebuju je mít zapsaný. Stojí sice 2 tisíce, ale zase v tom máš ještě bezdrátovej tacháč, vejškoměr a teploměr, podle mě super volba.

      0 0
      • nox159  

        Sigma Sport PC 15 II – naprosto bez problemu ( cca 2roky) at uz v zime nebo v lete, tepy ukazuje jak ma sem naprosto spokojeny a mohl bych z klidem doporucit.

        Bud si mel spatny kus nebo je rozdil v te moji PC 15 a onyxem desne velky coz nepredpokladam :)

        jinak tepy okolo 190 – 220 nejsou u me neobvykle :)

        0 0
        • JakeF  

          Rozdíl asi bude, když vidim příspěvek pode mnou. Původně jsem myslel, že to je slabejma baterkama, tak jsem obě vyměnil a problémy pořád, navíc i ten snímač mi o trochu hůř drží, než ten Ciclosport. A u mě jsou tak vysoký tepy nesmysl, při běhání se držim mezi 150 a 160 a opravdu, kdybych byl na 200, tak to bezpečně poznám :-).

          0 0
          • nox159  

            ja sem si tez rikal jestli tak vysoke tepy nejsou zpusobene jen chybou tepaku… tak jsem si pujcil Polar CS300 a stejne hodnoty takze sigma merila dobre → ja sme se sigmou spokojeny :)

            0 0
      • fousek  

        Tahle se mi chovali obe Sigmy co sem mel, za nizkejch teplot vypadky a obcas ukazovali tepy 200+ a urcite na to nemelo vliv ele. vedeni

        0 0
      • fíha  

        Sigma PC 15 – viacmenej bez problemov. Obcas sa mi tiez nezdali obcasne tepy nad 200, ale vysvetlili mi vedla, ze sa to zove tachykardia, takze pohoda..

        0 0
    • bagr84  

      ja ted budu posilat podruhe sigmu na reklamaci (onyx fit). Pred tejdnem se mi vratila z prvni reklamace (neslo sparovat pas a pulsmetr), ted zas meri viditelne nizsi tepy (zakladni vytrvalost urcite nenajizdim na silnicce do kopce ve stoje na velkou pilu, stejne tak nemam klidovej tep 40, o zadne nove srdecni vade nevim).

      Ted uz bych koupil neco lepsiho (Polar), neni nic lepsiho nez behem sezony cekat vzdycky mesic na vyrizeni reklamace.

      0 0
    • pelhrimov  

      Zvyšování fyzičky nesouvisí s cenou tepovky.

      0 0
      • jolly007  

        to určitě ne, ale chtěl bych přesnou tepovku. ne nějaký šunt, který mi bude měřit nesmysly a bude mi neustále padat hrudní pás. nepotřebuji nějaké supr funkce, ale aby to dobře fungovalo. většinou správná funkčnost jde s cenou, ale jak jsem psal nemám s tím skušenosti.

        0 0
        • pelhrimov  

          tak 2000 tis za sebe bych byl ochoten investovat a vybral bych to s více možnostmi. Hrudní pás se musí poštelovat u všech. Dražší je už podle mne luxus, pokud nejsi eliťák a nemáš trenéra, který to vyhodnotí. Laciné s Lidlu se mi moc neosvědčily, také jsem měl.

          0 0
      • pelhrimov  

        Levná tepovka občas ukazuje nesmyslně vysoký tep. Drahá ne, ale člověka za měsíc omrzí pořád sledovat a zapisovat nějaké údaje. A bez zapisování a studování v mnohaleté historii tréninků to stejně nemá význam. Vidím kolem sebe, že drahé tepovky s možností exportů dat časem omrzí a nakonec se na ně práší. To si ještě každy udělá web, kde zveřejňuje tréninky a závody a po pár měsících ho na 99,9% opustí.

        0 0
        • HROOLI  

          A z toho zbylého 0,1 % se pak ale stávají .. :D ..Ale souhlasím,taky jsem si psal do svého deníčku u vojtěchovského a nyní mi bohatě stači freware program Cycling Diary , kde si zapisuju kilometry,čas a občas tepy-když mám sebou tepák..

          0 0
    • brochmil  

      Mam Sigmu Onyx Pro.cena cca 1600kc a vcelku spokojenost.ze zacatku se docela dlouho sparovala s pasem ale po case nevim z jakyho duvodu je to o 100pro lepsi

      0 0
    • funkatron  

      za mna pc15

      plna spokojnost a hrudny pas komunikuje as compami ciclosport a pristrojmi technogym (bezecke pasy, rotopedy, stepperi atd)

      0 0
      • McBlacky  

        to je dobrý ta kompatibilita. Třeba na duatlon mám sigmu na ruce a HAC na kole. jede to s oběma pásama, beru ten na kterej mám náladu :)

        0 0
        • bagr84  

          neni ta „kompatibilita“ zpusobena nekodovanym analogovym prenosem? V tom pripade bys tam chytal i data z cizich tepaku, od souperu, coz je asi dost na nic :)

          Nevim, ptam se. Pokud to tak neni tak jednoznacne +

          0 0
          • McBlacky  

            v praxi se mi to s analogem stalo minimálně. ale nevím, nejezdím silnici v balíku a na biku na závodech na to v prvních km nekoukám -než se to natrhá, tak se spíš snažím rvát dopředu a nesmotat se- pak už se jede max vláček a tam to nevadí.

            na vyjíždky to nevozím, snad jen pokud jsem po nemoci

            0 0
    • Kaufi  

      Mám Sigmu PC 15.Jsem s ní spokojenej.Je fakt že na startech to chytá signál i z jiných pulsáků ale to pro mě není až tak důležitý.Pro moje účely plně dostačující.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.