jak davkovat a co jist behem zavodu - hobby biker

17 nepřečtených
  • martin_bakov

    Ahoj, mam dotaz ktery se tyka stravy behem samotneho zavodu. Jsem hobby biker (24 let) a obcas se zucastnim nejakeho toho mtb zavodu. Pojedu z meho pohledu snad nejtezsi ;) trasu co sem kdy jel – Krkonossky maraton – 94km / 2525m prevyseni

    Snidane je v pohode – cca. 2 hodiny pred zavodem snim ovesnou kasi + kakao + jablko, chvili pred zavodem si davam banan nebo tatranku a na piti nezapominam.

    Na samotny zavod bych si svym vlastnim odhadem vzal cca. 3 banany, 3× enduro gel a 3× carbosnack gel – Nutrend. (na gely sem zvykly, jen nevim jak to davkovat – obcas citim ze mi chybi sila, obcas se zas precukruju…)

    1/ je toho malo nebo hodne – odhaduju ze me zavod zabere cca. 5 – 6 hodin :) ? 2/ urcite se to da spocitat pres kalorie apod.. , ale taky si rad poslechnu Vase zkusenosti.. 3/ troufnu si rict ze piti si davkuju dobre, mam litrovou lahev, pocitam ze budou 3 obcerstvovacky (na kazde doplnim litr do lahve + a nejake ty kelimky vypiju) takze budu mit behem zavodu cca. 5 litru tekutin.

    Diky za tipy a cenne rady :)

    Zdar

    0 0
    • ememem  
      1. 3 banany, 3× enduro gel a 3× carbosnack gel – kam to chces nacpat?? 0 bananov, max 3–4 gely(osobne mam problem zvladnut aj jeden ale ked pises ze si zvyknuty..), zbytok na obcerstvovackach.
      2. urcite se to da spocitat pres kalorie apod - na kalorie sa uplne ale uplne vykasli, o tie pri 5–6 hodinach vobec nejde, podstatne je aby sa nedostal do hypoglykemie.
      3. – mam litrovou lahev – ja slopem jak kon ale na zavod staci 0.5l v pohode, si uvedom ze potrebujes len na doplnenie medzi 2 obcerstvovackami. tam dotlacis aj flasu aj seba. pocitam ze budou 3 obcerstvovacky - na 95km? si to kukni este radsej este raz
       
      0 0
    • jIrI___  

      Pokud neútočíš na přední pozice, tak bych jídlo moc neřešil a jedl stejně jako při normální projížďce. Ukážu príklad na sobě: ráno nesnídám (max. jogurt), před závodem si dám tatranku, müsli tyčinku, čokoládu, pytlík želé bonbonů (prostě něco sladkého), zapiju slazenou kyselkou, naberu si 2×0,5 l vody do bidonů a do dresu si přihodím tatranku. Na občerstvovačce si udělám hody :D – koblihy, salámy, čokoláda, oplatky, banány, šátčky prostě se pořádně najím a popř. doplním pití. V cíli si dám jídlo a pití „za lísteček“ a jsem spokojený :). Nějaká prudká změna stravovacích zvyklostí oproti normálu podle mě spíš uškodí než pomůže.

      0 0
      • art1  

        co udělá tatranka ,kdyř bude 30stupňů ?  Dobrou chuť

        0 0
        • jIrI___  

          Tak roztečení fakt neřeším, taková slečinka nejsem :-D

          0 0
        • hribik A1  

          horsia je cokolada. ale vzdy, ked som ju ulozil dostatocne hlboko do batoha, takpovediac „do tiena“, tak vydrzala v pohode, zmakla iba malo, len ked som ju potom na 121. kilometri vybalil, bolo ju treba rychlo jest – zacala sa roztekat, ked na nu zasvietilo letne slnko

          0 0
          • drtyc  

            termobatoh? pravda neni to camel… ale takovy cerno-sedy gumak nepromokavy co v lete udrzi celej den ledovou vodu studenou a v zime horkej caj teplej neni k zahozeni. jediny co vim, ze je na nem napsany „tuhle“ a vic o nem nevim.

            0 0
            • hribik A1  

              ja mam obycajny. lepsi (termobatoh, camel a pod.) by bol v tomto smere mozno este ucinnejsi

              0 0
              • Dalas  

                Já dělám dycky to, že jak bagetu, tak i tatranky si balím do alobalu a neskutečně dlouho to vydrží i v horku vpohodě! mám to tak v půlce batohu

                0 0
        • raceman  

          tatranka je vklidu… horší jsou celomáčené oplatky jako siesta… ;-)

          0 0
    • tassajara  

      Najdi si Velo 3/2009, je tam clanok na tuto temu:

      BEZ JÍDLA SE NEJEDE. Řekneme-li energetické krytí cyklistického výkonu, působí to až moc vědecky. Byť článek pojednává právě o tomto tématu, vězte, že se jedná o rady a tipy, jakou a kdy načasovat stravu před vyjížďkou či závodem, během ní a těsně po ní tak, abyste si ji mohli nerušeně užít.

      Verim ze tam najdes uzitocne info. Inac zalezi ake mas v tom maratone ambcie, ak nejake spickove umiestnenie tak to je ina vec, ale ak len to dojst v nejakom slusnom case pre svoj dobry pocit, tak ani ten chlieb so syrom nie je uplne marny :o) Na takej dlhej trati je to o zvoleni vhodneho tempa, okrem ineho aj s ohladom na to aby si bol schopny cosi stravit a doplnit tak energiu.

      0 0
    • siskin  

      obžerstvovaček bude na dlouhý 5 ,takže bych toho po kapsách moc netahal

      0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.