• Machyny

    Zdravím borci,

    pročetl jsem si několik recenzí, shlédl pár YT videí a nějak se nemůžu rozhodnout mezi třemi koly. Kolo vybírám spíše na takové lehké (amatérské) ježdění. Ročně najedu zhruba 5000 km a víceméně jsou to trasy kolem Prahy, celodenní výlety, České, Rakouské hory a pár závodů seriálu Nova Cup nebo KPŽ. Prostě nic velkého.

    Doposud jsem vybíral mezi Treky.

    Trek Procaliber 9.8 – cenově jej můžu mít za 83t

    https://www.trekbikes.com/…9-8/p/33269/

    nebo

    Trek Supercaliber 9.7 – cenově jej můžu mít za 90t

    https://www.trekbikes.com/…9-7/p/28588/

    Osobně k Trekům tíhnu nebo před rokem jsem si pořídil X-CALIBER 9, který jsem upgradoval lepšími komponenty a vyhovuje mi. Jen bych chtěl něco lepšího. Na Supercaliberu mě fascinuje barva (Miami Green to Volt Fade) a vyzkoušet si něco nového. Jinak Procaliber mě oslovil příjemným poměrem cena/výkon – nemusel bych dokupovat lepší brzdy, zámek vidlice, atd..

    Ovšem tento týden jsem měl možnosti si na chvíli vyzkoušel SUPa XP 979 a jak po jízdních vlastnostech, tak i po vizuální stránce se mi velice líbí. Jen nevím, jestli bych nešlápl vedle ve srovnání s Trekem. Cenově nikde na něj nemůžu mit slevu jako na Treky a bral bych jej za „plnou“ 67t.

    https://superiorbikes.eu/…logram-black

    Nemáte prosím někdo zkušenosti s koly Trek a Superior? Nebo za každý postřeh/názor budu velice moc rád.

    Díky za reakce.

    0 0
    • Cyclismo  

      Trek Procaliber mám a nedám na něj dopustit. Jako hlavní přednosti bych dal celkovou geometrii, která je podle mého výborná, a pak samozřejmě ISO speed prvek. Tomu jsem ze začátku moc nevěřil, ale po vyzkoušení a prvních kilometrech v terénu – drobné nerovnosti na cestách, výmoly apod. to vyfiltruje skvěle, částečně i kořeny a větší kameny, ale samozřejmě není to celopéro a pořád si to drží styl hardtailu (nebo spíš softtailu). Se SUP nemůžu srovnat, ale Treku dávám 10/10.

      0 0
    • aquilas  

      Ahoj. Já nemůžu jinak, než Procaliber. Mě jejich kola sedí. Měnil sem pár komponent od standardu a je to super kolo. Doporučuju. I ten IsoSpeed má fakt něco do sebe. Rychlý, tuhý kolo.

      0 0
      • Machyny  

        parada. děkuji ti za informaci. jen se zeptám. po roce ten IsoSpeed, je vše ok? nic třeba nevrzne nebo tak?

        0 0
        • aquilas  

          Heled Nevím, mám ho měsíc :D

          0 0
        • Blunderbuss  

          Mám na Procaliberu za 2,5 roku naježděno cca 9.000km v nejrůznějších podmínkách a na IsoSpeed se zatím sáhnout nemuselo.

          0 0
        • jecnak  

          Mám na Boonovi s ISO speedem najeto 35000 km a problém jsem řešil jen jednou, kdy se mi pod krycí gumu dostal nějaký bordel a vrzalo to. Po vyčištění zase v pohodě.

          0 0
    • MéďaPusík  

      Taky se přikláním k Procaliberu. Za tu cenu, co píšeš bych ho vzal.

      0 0
    • zarkow  

      Co se týká slevy na Supa, zkusil bych se přeptat v Cykloadam v Suchdole, mám u nich v tomto ohledu dvojí dobrou zkušenost.

      Ale jinak ber co ti lépe sedne a co se ti víc líbí, to je taky podstatný argument :-)

      0 0
    • MatyW7U  

      Ahoj, přikláním se také k Procaliberu ačkoli Sup je hezky osazen tak chybí karbonová kola (tj. 20000 a vic ), otázkou je zda je člověk potřebuje, ale rám i barvy se mi mnohem více libí Trek. Ale osobní zkušenost nemám ani s jedním.

      0 0
      • Machyny  

        díky za reakci. těch kol jsem si ani u toho SUPa nevšiml ..bohužel to na stránkách nemají vyplněne:-(

        0 0
    • Machyny  

      borci, díky za reakce. ono to nejspíše vypadá na toho Treka. Ještě ale počkám jestli se tady někdo neozve s názorem na toho SUPa. Každopádně jak jsem myslel, že výběr je jednoduchý, tak mi kamarád doporučil ať ještě zvážím kolo CUBE ELITE C:68X.

      https://www.cube.eu/…shwhitenred/

      Kdyby třeba někdo měl zkušenosti s koly CUBE elite, tak bych byl rád za názor.

      0 0
    • Mr.Dawe  

      TREK, jedno který. Ale asi bych šel spíš do PROCala, sám ho jezdím, takže jsem možná jemu nakloněn z tohoto důvodu. takže tě nechci ovlivňovat. Jinak jsem se rozhodoval také mezi Trekem a SUPem. SUPERCaliber jsem nejel.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kolo za 100 litrů na sadě SRAM NX?

      Ono je to sice dneska v módě, ale přesto je to naprostý fail. To takhle vyhodíte řazení, přehazovačku, kazetu, někdo možná kliky a přepletete zadní kolo a hned je půlka kola pryč. O důvod víc si dneska kolo stavět sám nebo na míru. Zrovna Trek prodává rámy i samostatně, pokud je preferujete.

      0 0
    • POC74  

      No já mám zkušenost s trek procaliber 9.7 a sup 969… A upřímně mě baví více SUP. S tím nx u treku to fakt zazdili. Žena to má teď předěláno na 1×11 na xt komplet na treku. Investice po 3 letech z 2×11…Já 1×12 GX. Mě to kolo přijde líný a tolikrát jsme si to prohazovali… Za mě SUP.

      0 0
    • kemo  

      Ten Trek SuperCaliber má komponenty na jednu věc. Takže při koupi počítat s okamžitou výměnou a započítat si to do ceny. Pokud budou nejeté, nějaká koruna z toho bude.

      Jinak ale moc nechápu výběr kola za cokoliv mezi 60000–90000Kč. Jeden softtail, druhý odpružený. Chtělo by si to udělat jasno, kam se vlastně chceš posunout ze stávajícího kola.

      Za mě bych vzal spíš SUPa a zbytek rozpočtu dal na vylepšení nebo rovnou postavil od nuly.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.