• Schuminier

    Tak kdo se chystáte teď v sobotu 23.6. do Staré Boleslavi na Houštečák – jeden z nejrovinatějších bikových závodů? Na trase 58 km je převýšení pouhých 350 metrů, přesto je to nádherný závod, který právě tou svou rychlostí a jednoduchostí má obrovské kouzlo, ve spolupracujících skupinkách pak vzniká úžasná atmosféra!

    Propozice: http://www.cyklomaraton.cz/

    0 0
    • trpaslik72  

      je to moje srdcovka, ač už bydlím 150 km kousek vedle, tak se tam stejnak vydáváme každoročně.. Je to příjemný rychlý projetí ;) Doufejme, že bude příjemný počasí..

      0 0
      • Janes  

        Dotázek, jaký nejužší pláště (28–29") jsou tam použitelný? Tedy variantně za sucha i mokra.Díky.

        0 0
        • Schuminier  

          Já myslím, že by se to dalo odjet i na galuskách :-D Zhruba čtvrtinu povrchu tvoří asfalt a zbytek zpevněná šotolinová cesta. Jen na pár místech je 5 cm hluboký písek … v tom je tahle oblast známá, že se tu tvoří písečný duny. Jinak trasa bude absolutně vyschlá, loni po deštích bylo pár louží jen na prvních několika km …

          0 0
        • trpaslik72  

          omlouvám se, nekoukal sem na tohle téma,

          dá se to odjet snad i na silniční galusce, to je fakt.. letos sem jel na WTB Vulpine 2.0" a paráda.. škoda, že mi na posledních dvou rovinkách v houšce došlo a bohužel se nemohl poprat ještě o lepší umístění zhruba s 20ti člennou skupinkou :) mrchy mi ujeli a nohy ne a ne zabrat :DDD

          0 0
          • Janes  

            Díky oba chlapi, letos z toho bohužel sešlo, snad za rok.

            0 0
    • Mirek_29  

      škoda že maluju stěhuju a tak jinak bych jel.

      0 0
    • Schuminier  

      Čekal jsem, že se tu někdo pochlubí…aspoň teda 58 km jelo 500 lidí, což je dost na to, aby tu bylo více reakcí :-) Závod jsem jel potřetí v řadě a budu ho jezdit až do své smrti, je to moje srdcovka…kopce a sjezdy mám rád, to jo, ale není na škodu se taky někdy projet po rovině a tady je to vždycky úžasná palba a řekl bych, že i velmi příjemným prostředím, opravdu se mi líbí na tomhle závodu i ty lesní a polní cesty a pak je na tomhle závodě taky krásný to, že to jezdí víceméně jen hobíci, takže každej tu má možnost si sáhnout na výsledek, kterej by se mu např. v závodě Kola pro život ani nesnil.

      Pokud zhodnotím sebe, tak předloni 30. (29,5 km/h v průměru); loni 17. (30,5 km/h) a dneska 16. (30,7 km/h). Po startu z druhé řady jsem neuvěřitelně zaváhal a od 5. km, kde se čelo závodu začalo trhat, jsem musel vynaložit neúměrně moc sil na to, aby se mi povedlo dojet aspoň v tu chvíli 2. skupinku, která se mi za pomoci dalších 2 závodníků povedla dojet až na 20. km! S touto 12člennou grupou jsem jel až do cíle, kde jsme si to všichni rozdali v cílovém spurtu o celkové 11. místo :-) Prožitek ze závodu byl naprosto úžasný, dávám tomu 100 %!

      Ale největší výkon ze všech předvedl můj kamarád Libor Hubálek, který někde okolo 100. – 150. místa na 15. km zachránil nešťastníkovi život, který při pádu ztratil vědomí a zapadl mu jazyk. Libor ho vzkřísil a počkal u něho půl hodiny na záchranku!

      0 0
      • milmat  

        Když toho kluka tam viděl, tak mne to celkem rozhodilo. Přitom to místo nebylo vůbec nijak náročné. Už tam u něj byli tři borci, tak to snad dobře dopadlo.

        Závod byl super, počasí vyšlo. Jen jsem zahučel do bahna při sjezdu po výjezdu tím polem někde na ~35km, takže jsem byl i přes relativně suchý terén jako čuně. Písky byly hluboké, tak to bylo technicky náročné a defekt mne také minul. Takže jsem to dal o cca 37 minut lépe než minule.

        0 0
      • trpaslik72  

        Psal jsem už něco málo výše. Já stál někde v 5. řadě za první vlnou. Start sem nechtěl přepálit, protože sem se letos dal hlavně na kratší tratě (ikdyž jezdim víc než kdy předtim), ale stejně sem dlouho držel rychlost kolem 34 km/h. Nakonec sem předjížděl a předjížděl až sem se dostal do nějaké možná 3. – 4. velké skupinky (nějakých 20 borců) cca. 20 km před cílem. V téhle skupince sme si pěkně zazávodili a já si brousil zuby na závěrečný spurt. Bohužel, při vjezdu na tu předposlední asfaltovou rovinku mi totálka došlo a začal sem cítit, že přichází křeč do nedoléčenýho nataženýho asi úponu/svalu zezadu na stehně. Takže se mi skupinka začla brutálně vzdalovat a já už se jen ohlížel za sebe, kdo mě ještě trhne. Naštěstí jsme měli velkej náskok, takže mě šneka nikdo nedojel.

        V Cíli jsem byl na tabuli vyvěšen nejprve 57. celkově následně mi přešoupli na 60. celkově, což teda nevim proč, ale budiž. Průměrná v cíli lehce přes 29 km/h. Mimochodem můj cíl byl především vyjet si první vlnu na další rok, což se mi podařilo splnit (ač sem to moc nečekal).

        Dnes jsem vymyl snad všechen píseček z polabský nížiny, kterej je mimochodem fakt ke kolu krutej.

        K těm pádům, osobně sem viděl sedět u krajnice nějakou holčinu, kterou opečovával nějakej borec a pak asi dva menší pády přímo v akci. Já měl namále v místě jak byl sjezdík po louce a dole ostrá pravá (vracečka) a nahoru po tom poli. Nepozornost a bylo to jen tak tak :).

        SumaSumárum – už se zas těšim na tenhle pohodovej závod a konečně start z 1. vlny, tak doufejme, že bude prostor na trénink a vylepšení výsledku :). Škoda jen, že to přešoupli do toho letňáku, podle mě to starý místo bylo mnohem lepší. Takže ať žije Medový Pivo :DDD

        0 0
    • Seky  

      Letos jsem měl Houštečák v plánu objet na CX. Ale kvůli tomu, že jsem si uhnal slepáka tak teď sedim doma na prdeli a musim se šetřit než vše zahojí. No příští týden už začnu zlehka trénovat a najíždět po troškách kilometry na silnici. Tak pokud se zase nezrakvim tak příští rok.

      0 0
    • fousac  

      dobri lide, podelite se nekdo zaznam (gpx) trasy 80km?

      premejslim, ze bych se tam stavil historicky znemoznit chabym sportovnim vykonem, kdyz to mam za humny, ale rad bych si tu trasu projel..

      dik..

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        maj mapku na strankach, jinak na bikemap je myslim od Internauta. CX je na to idealni, tedy az na par kousku hlubokyho pisku. Ale ty se daj i na ziletce :-)

        0 0
        • karliner  

          Já bych to tedy na CX jel nerad.

          0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            No ja zas na celoperu. Kde vidis problem? Pisky za Dvorcema a starou Lysou, cca 200m kamenity sjezd do Hlavence, vic me nenapada. Jo sjezd za Mecerizi polnackou je nejaky strasne vymlety vodou.

            Pojedes?

            0 0
            • karliner  

              Letos asi jo. Tedy mám to v plánu. Naposledy jsem jel 2010 (teď je trochu jiná trasa) a přišlo mi to, že tam byly drncavé pasáže (na to asi sere Bílej Tesák), ale páč jsem jel skoro celou dobu kudlu (na svoje poměry..) ve skupině, klepal bych se strachy, kdy vymetu nějakou díru nebo trefím kámen apod., což se i x-krát stalo. Nemyslím, že bych na CX dosáhl lepšího času, pravděpodobně naopak. Ale třeba někdo s lepším skillem a výkonností by to na CX dal lépe než na MTB. Ani jsem si nevšiml, že by někdo v první vlně jel na CX.

              0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                Je fakt ze na MTB nemusis tolik resit kudy jedes, a v pisku bude rychlejsi, takze ti neujede grupa na 20.km. Nabizim remizu, lehke 29MTB s pevnou vidli :-)

                0 0
                • karliner  

                  To beru. Ale páč mám jen jedno kolo, volba je jasná. Ledaže bych si někde půjčil testovačku „jako že na výlet po cykostezce“ :-)))

                  0 0
        • fousac  

          dik, nasel sem..

          taky me zajima, jestli by to melo smysl na CX… takhle z hlavy si vybavuju, ze minimalne kolem Hlavence nektery kamenity lesnacky nebo dlazdeny polnacky zadnej zazrak, ale zase pisky za Starou za kolejema sou docela v pohode…

          no uvidime… kdyztak tam proste budu aspon za exota a rozsirim mezi prosty lid trochu CX osvety, aby jenom divne nekoukali, co to mam za podezrely kolo.. ;)

          nechtel by se nekdo v nedeli pripojit k projeti trasy?

          0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            Ja ted vikendy nemuzu. Jo je to celkem dobre znaceny cervenozlutyma sipkama. Dej pak vedet jak to slo na CX.

            0 0
            • fousac  

              Tak po dnešním průzkumu bojem sem vyklepanej jak startka a bolí mě celej člověk.. ;)

              Ale jo, docela to šlo, jsou tam asi dvě ošklivý místa, kde si teda ráfky vesele zazvonily, celkově tak možná 2km nepříjemějších pasáží (kamení, „rozoraný“ polňačky), jinak to vcelku odsejpalo. Hlavně začátek po Starou Lysou je to v lesích povětšinou hladší než asfaltky. Úsek Kochánky-Mečeříž-K.Hlavno je takovej drncavější, pak už zase pěkný rovinky.

              Takže jo, s trochou natřásání to jde i na CX.

              I když dilema, jestli (pravděpodobně) rychlejc na CX s uondanejma rukama a prdelí na tatarák, nebo (pravděpodobně) pomalejc, leč pohodlnějc na biku, přehodnotím na otázku, jestli má cenu se vůbec na ten závod hrnout a (s odhadovanym časem dost přes 3h) vlát někde na konci… ;)

              Po dnešních 100km sem teda pěkně dobitej.. Si řikam, že se radši vrhnu na lehkou turistiku po Klánovičáku..

              0 0
    • ondromed  

      Před 2 roky, kdy jsem ješte neměl tolik natrénováno a měl jsem hliníkové kolo, tak jsem jel v druhém balíku v pořadí a dalo to průměr 32 km/h. (trasa 58 km). Takže je to fakt palba.

      0 0
      • trpaslik72  

        Letos už se zas těšim na tenhle placka závod jako malej Jarda :). Ještě by mohlo vyjít počasí, což ale v dnešní době asi těžko předpovíme.

        0 0
    • trpaslik72  

      Ták co bajkeři, jak jste letos dopadli? Kdo z Vás předjel Ondru Synka? :) Já jel tradičně střední šedesátku a po třítýdenním výpadku z tréninku, který bohužel obsahoval i antibiotika, sem byl rád, že sem se do toho cíle doplácal. Start z první vlny a za celej závod mě předjelo asi 150 lidí :)), ble!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.