• Darthy

    Ahoj, právě jsem se rozhodl renovovat moje kolo, ale jak jsem zjistil je potřeba znát mnoho informací o kole. Problém je, že papíry nemám teď k dispozici (ani nevím jestli bych to tam našel, skusím je co nejdřív sehnat) a na internetu toho o něm taky moc není :( Chci renovovat téměř vše, kromě rámu, nábojů a ráfků. Hlavně se to týká vidlice, nevím jaký má zdvih a jaký bych měl pořídit. Pak mám pocit, že kolo je pro vysokého člověka – sice měřím 185cm, ale pokud jsem měřil správně tak rám je cca 21–22" což je snad nad 195cm.

    Jedná se o MTB Olpran Extreme Disk 2007. Rád bych se s kymkoliv poradil a zjistil co nejvíc informací. Díky

    0 0
    • Smazaný účet  

      vidlice je tam klasicky se 100mm zdvihu, tkaze pokud budes davat novou, 100mm zdvihu nic nepokazis…jinak e ale zamysli zda ma smysl kolo renovovat, resp. kolik do renovace hodlas vrazit?

      0 0
      • Darthy  

        Už mi bylo řečeno, že se to nevyplatí, ale dlouho jsem počítal a dostal jsem se k závěru že mi pořád vyjde levněji investovat(cca 7–8000), než kupovat nové kolo. Za 7k dobré kolo nekoupím a sumu kterou bych do toho vrazil od začátku, nemám.

        0 0
        • Smazaný účet  

          a co je na soucastnem kole tak spatneho, ze chces delat komplet rekonstrukci?

          0 0
          • Darthy  

            Opotřebení, jelikož o to kolo nebylo dva roky pečováno, je ve špatném stavu. Letos si ho budu brát na kolej a chci ho mít „jako nové“. A to včetně laku a nástřiku. Začal jsem tomu věnovat více pozornsti, času a peněz.

            0 0
        • Vilém  

          Taky bych rekl, ze to nema smysl predelavat, obzvlast pokud mas tak velkej ram, jak rikas.

          0 0
          • Darthy  

            O tem rám by ani tak nešlo, jsem v celku spokojený, jen se mi nelíbí že vrchní rámová trubka nemá spád ale je téměř vodorovná. Ale to se dá překousnout. Pro investici jsem už rozhodlý, možná ještě zvážím co koupím, co ne a co pořádně pročistím :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Jeslti jde sna kolej, tka tohle kolo bych si nechal jako univerzalni dopravovadlo a posetril na hezke kolo.

              0 0
            • juli  

              Upřímně ti radím, vykašli se na takovou renovaci. Vrazit do kola stejnou částku, jako byla jeho cena, když bylo nové se nemůže vyplatit. Vždyť je to bicykl na nějaké Aceře s EZ Fire, nebo Revem. Vidle tuším Gila, nebo Spiner. Šitózní neznačkový náby, ráfky i brzdy.

              Vyměň pouze kriticky nefungující díly a nech bika spokojeně dožít. Plánovanou částku pošetři na nové kolo.

              0 0
              • Darthy  

                Docela se vám daří mě přesvědčit… uvažuji teď nad novým kolem, byl bych spokojenější, ale není to snadné. Každopádně jak už jsem řekl, do tohoto kola rozhodně je potřeba něco investovat, musím se ale rozhodnout co to bude.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  jenom to nejnutnejsi..co na tom kole nefunguje?

                  0 0
                  • Darthy  

                    Když vám řeknu, že funguje všechno, budete mě mít za blázna? Chci vyměnit ošoupané a rezavé části. A když jsem byl v tom, napadlo mě vyměnit představec, řídítka, gripy, páky, řazení, sedlovku, sedlo, měnič, přesmykač, brzdy a vidlici. A přebarvit, aby bylo trochu k světu. Tak asi uberu :))

                    0 0
                    • juli  

                      Oh, vykvákni se nato. Koukni na Cyklobazar, kolem osmičky se tam aktuálně válí dost slušných kol, dokonce nových. Mě zaujala slušně vypadající RockMašína s Axonem.

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Nebudem, vsichni byli takovi…a nekteri dokonce provadeli to co ty-treba ja..a pka zjistili, ze prachy nikde a nijak si nepolepsili…takze asi tak:)

                      0 0
    • Darthy  

      Tou velikostí rámu jsem chtěl naznačit, že nevím jestli jsem to neměřil špatně (od středu kliky po konec sedlové tyče). Rozvor je taky cca 1073mm. Většina MTB mají ale konec sedlové tyče níž než hlavu, mně se to zdá stejně vysoko, tak nevím podlě čeho se mám orientovat.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Nekdo meri tak, nekdo zase onak. Nakonec to stejne neni dulezite a o nicem to nevypovida. Dulezita je teoreticka horizontalni ramova trubka.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.