Felt Compulsion 2008 - rozborka zadni stavby

7 nepřečtených
  • hrajem

    Delam rozborku zadni stavby v ramci zimni udrzby kola. Po rozdelani jsem zjistil ze nektere loziska pridrhavaji.

    Ma smysl oddelat prachovky a pokusit se je vycistit, nebo se tim prachovky porusi natolik, ze to po jedne blative vyjizdce bude to same? A je na sundani prachovek nejaky spesl grif?

    Do koupi novych se mi zrovna nechce, byly by s tim problemy jako prase (sundani starych, nalisovani). Navic ani nevim, jestli jsou ty loziska standartni a dobre sehnatelna…

    Jeste by me zajimalo, jestli pujde nekde sehnat servisni manual FELT. Hlavne kvuli utahovacim momentum – vetsina je sice psana na stavbe, ale u nekterych sroubu chybi…

    0 0
    • pepek  

      Prachovky sundáš lehce bez porušení špičatým nožem na vnějším obvodu. Vystříkej to pořádně odmašťovačem na brzdy, nacpi tam nějakou hustší, lepivou vazelínu co se vleze a prachovky zatlač zase nazpátek.

      0 0
      • Petr L.  

        Me se lip sundavaji prachovky z kulickovych lozisek z vnitrni strany, je tam tenka guma a pod ni to jde lehce podebrat a vytahnout.

        0 0
      • hrajem  

        tak jaks taks se mi to povedlo bez poruseni, nektere loziska jsou uplne zdarec – vyrezle, nepouzitelne…

        Jdou nejak samo-domo vytahnout ven? Nemuze se stat, ze kdyz lozisko budu vytlacet tim vnitrnim krouzkem, tak ze se vytlaci jen vnitrek loziska a obvod zustane uvnitr?

        0 0
        • pepek  

          Pokud možno tak to nahřej okolo, pujde to líp. Jestli nejsou kuličky uplně „hin“ a bez klece, tak se to dá vyklepnout i za vnitřní kroužek..

          0 0
          • hrajem  

            Nahrat bude stacit fenem? A rikas vyklepnout – takze se nemam bat a muzu to normalne pres nejakou vec vyklepnout kladivem? Puvodne jsem myslel ze to vydelam pres nejako DIY zavitovou vec…

            0 0
            • pepek  

              Fén je málo, horkovzdušku, plynový hořák, nebo jestli máš celou kyvku venku, tak i nad sporákem. Šroubem to jde taky, ale tím zahřátím nic nepokazíš, záleží, jak to drží.

              0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce