• 24cenda

    zdravim . je lepsi computer dratovy ci bezdratovy .je nejake omezeni .mam noveho supa829 vel 23

     
    0 0
    • Martin11  

      Mám bezdrát (Trek Incite 8i) a spokojenost, funguje spolehlivě, baterie jsou tam dva roky a funguje pořád.

      0 0
    • Jogador  

      Výhody má oboje, u drátového nemusíš řešti dvoje baterky, a větší spotřebu, u bezdrátu zase přetržení kablíku při dopravě. Naví kablík je ošklivější, ale zase velká čidla bezdrátu jsou těžší… Si vyber:)

      0 0
      • 24cenda  

        vahu neresim .mam vmerku cateye bud enduro 8 nebo micro wireless

        0 0
        • borda  

          nehlede na to, ze c. enduro 8 je jeden z nejhezcich tachaku, co jsou. a ma zesilenou kabelaz. i kdyz uprime receno, jeste jsem pretrzenou kabelaz nevidel. nevyhoda je, ze pokud se pretrzeni bojis, kabelaz pro cateye je pomerne draha

          0 0
          • vrrr  

            hmm taky hlasim jeden prervany kablik. Stacila hluboka kolej od traktoru a polozit to na bok. Doma jsem pak pekne dlouho letoval ty titerny ratky na jeste titernejsi kontakty.

            Takze priste urco kodovany bezdrat.

            0 0
        • Hornet  

          Micro wireless som kupoval Hornetke , ma ho rok a zatial spokojnost(tuk, tuk), ziadne rusenie alebo vypadavanie signalu, potom ho kupil aj kamos a tiez spokojnost :-)

          0 0
          • Milenius  

            Taky mam, je bezva, drat uz bych nechtel a pokud nekdo rika, ze jeste nevidel pretrzeny, tak ja ho pretrhnul.

            0 0
            • faba  

              Nevím jak je to při plné baterii, ale stačí teploty kolem nuly a je po měření.

              0 0
              • Hornet  

                Aj pri minusoch ide normalne, baterky maju cca rok :-)

                Mne v dratovej HB-100 vydrzi baterka ( aj v hrudnom snimaci) dva roky, ale zvycajne menim po roku obidve, uz asi 13 rokov facha :-)

                0 0
              • Wojtek  

                v tom s tebou souhlasím,sice mi měří,ale není tak kontrastní

                0 0
    • borda  

      omezeni myslim, nebude, i kdyz je to velky kolo. co se tyce bezdrat vs. drat – vzdycky znova se zareknu, ze si bezdrat uz nekoupim a udelam to znova :-). cokoli se ti na bezdratu podela, stoji hrisny penize… viz muj prispevek o blackburnu, i kdyz si za to muzu sam, nastve to. u drataku bych koupil novou kabelaz za dve kila a neresil bych… stary sigmy treba, tam kdyz se podelal vysilac nebo prijimac, mohl jsi koupit dratovou kabelaz a bylo to v pohode. dnes uz maji tachaky vetsinou prijimac v primo v tachometru, takze volba neni… dalsi vec je pouziti dvou paru kol na jednom kole. rozmaha se RDS, coz je sice pekna vec, ale moznost pouziti dvou paru znacne komplikuje… takze za me drat…

      0 0
      • juli  

        Pominu-li nevyhodu kabliku u dratove verze, tak u bezdratu najdu nevyhod mohem vic.

        Levnejsi modely pri slabsi baterii ve vysilaci nefungujou/fungujou

        Modely s nekodovanym prenosem – zmatena data pri jizde ve skupine a ruseni od vysokeho napeti, nebo predniho svetla v modu blikacky

        Obecne tezsi a nachylnejsi na mechanicke poskozeni i jak nekdo v jinem vlaknu pise, rozezrani brzdovkou.

        Drazsi provoz

        Dratova verze u me vede, pokud pominu prenos kadence, tam je drat na obtiz.

        Ale comp nevozim, tak jsem toho vseho usetreny.

        0 0
    • Smazaný účet  

      asi bezdrat. vetsi zivotnost (netrhas kabely), lepsi udrzba (nemusis porad nekde neco namotavat). jedina nevyhoda je castejsi vymena baterii, ktera je ale stejne jednou za tak dlouhou dobu, ze je to beztak kazdymu jedno.

      0 0
    • jihacv  

      Mám bezdrát SIGMU BC 2006, jsem spokojen, funguje bez problémů,baterie mám druhý rok ty samé,…

      0 0
      • Martin  

        tak to ti gratuluju… mě sigma 2006 relativně často vypadávala a baterky žrala taky rychle

        po té, co jsem přesedlal na CM 4.3A, nevím, co je to výpadek

        0 0
      • jackasss1  

        Taky vlastním Sigmu BC 2006, taky můžu být jenom spokojený. Baterky mám rok, měří bez problému při –5°C a výpadek rychlosti jsem zaznamenal všehovšudy snad 2×.

        0 0
    • Jogador  

      Už jsem přispíval, ale doplním to, vždy jsem vozil drátovou verzi, protože za stejnou cenu jsem měl lépe vybavený počítač, ted vozím GPSku, bez kabeláže, sice je větší a těžší, ale má jinak dost výhod..

      0 0
      • borda  

        prosim te, ty mas ten delphi 3.0… na tom drzaku jsou kontakty pro kadenci a rychlost zvlast? nebo jsou tam jenom jedny? kdyby nebyly zvlast, tak si myslim, ze by i pro ten muj pitomej 4.0 byl vyuzitelnej drat… diky

        0 0
      • borda  

        jo, uz to mam, chodit by to melo. jeste ho prodavas?

        0 0
        • Jogador  

          Psal jsem ti na meil, záleží to podle oho, jak se vyjádří zítra Krocan…

          0 0
    • t29  

      u bezdrátu tě v některých případech bude omezovat typ použité blikačky (rušení signálu).

      u drátového omezení není – na přední kolo dosáhne snímač snad vždycky: když je od řidítek ke kolu blízko, omotám drát kolem brzdového bowdenu, když je ke kolu daleko, tak ho k tomu bowdenu třeba chytím stahovacím páskem.

      Jinak záleží na požadovaných funkcích tachometru.

      0 0
    • Sibstr  

      Taky jsem se rozmejšlel jestli koupit drát nebo bezdrát, nakonec to vyhrál bezdrát, konkrétně Sigma BC1606L DTS. První dojmy byly dosti smíšené, computer často hlásil „too many signals“, pak chvíli chodil normálně a nakonec přestal fungovat (měřit) úplně, to vše během 3 měsíců. Tak šel na reklamaci, dostal jsem novej a ten chodí naprosto v pohodě už 6 měsíců, spousta projetejch brodů, teploty i pod –10°C, prostě pohoda. Takže nakonec jsem spokojenej, měl jsem jenom smůlu na blbej kousek. Každopádně bezdrát mohu dopuručit.

      Kdybych si kupoval computer dneska, tak bych určitěl šel do tohodle Holuxu.

      0 0
      • t29  

        Jo, tuhle Sigmu mám taky (požadavky: dva průměry kol, podsvícení, kadence). Funguje bez problémů od doby, co používám značkové blikačky :) Ale znovu už bych do ní nešel.

        0 0
        • Sibstr  

          Já vepředu vozim blikačku Sigmu micro a funkci computeru to nijak neovlivnuje, vzadu mám Smarta s pěti LED diodama a taky v pohodě.

          Co mě potěšilo, tak že na tom pomputeru co jsem dostal, výměnou za ten vadný, můžu v nastavení povipínat funkce které nepoužívám, třeba jako kadenci a údaje o druhém kole. Ten první to určitě neuměl.

          0 0
    • Twisp  

      Nevím jestli to tu někde není zmíněno, ale za největší nevýhodu u bezdrátu, alespoň u mojí sigmy, považuju absenci automatickýho zapnutí po delší pauze. Kompijútr se musí zaponou růčo.

      0 0
      • Sibstr  

        Hmm to mi ze zečátku taky vadilo, ale po pár vyjíždkách jsem si na to zvyknul a teď už ji zapínám automaticky (stačí zmáčknout jakýkoli tlačítko) a ani o tom nevim. Jinak mě se vypíná po 5 minutách nečinosti.

        0 0
      • psoid  

        ja mam bezdratovou sigmu MHR 2006.vsechno vyborny,cidlo sice vetsi,bal jsem se,ze ho nekde ztratim,ale zatim drzi..kdyz pohnu s kolem,tak se tachometr spusti..takze v tomhle bezdrat v pohode

        ale..baterie jsem ted menil,ale to mi nevadi.oproti dratovy sigme se mi zda,ze snese mensi zimu a hlavne,ze kdyz je pauza trochu delsi,ale kratsi nez prejde do uspornyho rezimu,tak nekdy (asi jak se mu chce) pak nechyti signal a musim ho vyndat a znovu zasunout

        drat se mi jednou pretrh pri prevozu na vleku

        0 0
    • pegas  

      mozna zde najdes odpoved..trochu se to uz resilo…

      0 0
    • gmbiker  

      Jeden konkrétní dotaz – uvažuju o koupi Sigmy 1606 se snímačem kadence a váhám mezi drátem a bezdrátem. Radši bych bezdrát, ale nevím, jestli nebude rušit signál puslmetru Suunto X3hr? Na pulsmetru není signál kódovaný :-(

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.