Doporučte rohy na vlaštovky kolem 1000,-

18 nepřečtených
  • Michal z Hradce

    Ahoj Všem,

    minulý rok jsem si pořídil toto kolo – http://www.ivelo.cz/…rbon-3000-d/ ve velikosti 21“ a tato řidítka – http://bicyclespleasanton.com/…130799–1.htm a nemohu si zvyknout na absenci rohů, na které jsem zvyklý z mých předchozích kol.

    Předesílám, že bych nerad řešil, že kombinace vlaštovek a rohů není šťastná – neřeším tolik vzhled, ale pohodlí/ergonomii a buď mi to sedne, nebo ne. Když ne, tak buď stávající řidítka zkrátím, nebo koupím nová – rovná + případně jiný představec..

    Při delších vyjíždkách mám tendence chytnou řidítka za rohy, abych ulevil zádům a rukám, ale žádné tam zatím nemám ? tak by mě zajímalo, jaké by jste mi doporučili?

    Zatím mne zaujali tyto, ale věřím, že doporučíte nějaké lepší:

    http://www.cyklonemcik.cz/zbozi/rohy-kcnc

    http://www.sport-kola.cz/…lu-cerna.htm

    http://rohy.heureka.cz/…specifikace/

    Zaujali mne hmotností a délkou (uznávám, že dlouhé rohy by vypadaly vůbec blbě) ale na druhou stranu mám strach, jestli nebudou pro mou velkou dlaň krátké a že by to mohlo mít vliv na efektivitu a pohodlí úchopu. Mám dlaň širokou 10cm a jako ideál beru 10cm + 1cm jako rezervu – tak jsem to měl na krosovém kole – rohy dlouhé 11cm. Mnou zmiňované rohy mají délku kolem 8cm (brána délka od řidítek – úchopu/rukojeti).

    Jaké máte zkušenosti s použitím kratších rohů, než-li je šířka Vaší dlaně? V mém případě je to o cca 2cm. Je to použitelné? A jaké rohy by jste mi doporučili?

    A poslední věc, nikde jsem se v parametrech u jednotlivých rohů nedočetl, jaký mají mezi prstencem úchytu řidítek a samotné rukojeti, úhel zahnutí. To je pro mě jako pro člověka, který si je chce dát na zahnutá řidítka (vlaštovky) docela důležitý údaj. Pořídil bych si nějaké s větším úhlem zahnutí, abych vykompenzoval zahnutí řidítek.

    Díky moc Všem za případné odpovědi..

    BTW: Je nějaký rozdíl mezi vlaštovkami a vlajdami, nebo je to jen jiný termín pro totožná řidítka?

    BTW 2: Rovná řidítka jsou 100% rovná (jako tyč) nebo mají/mohou mít nějaké ohnutí?

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.