Domaci kutil - jak vytahnout stehy ?

33 nepřečtených
  • martin_bakov

    Ahoj,

    mnoho z Vas uz urcite nejake ty stehy na vlastni kuzi zazilo :)

    mam par stehu pod kolenem a uz je to (po 14ti dnech) zahojene – dle doporuceni doktorky bych si to mel po 2 tydnech nechat vytahnout.

    No ale to se mi moc nechce se nekam objednavat a ztracet s tim cas, jak tak na to koukam tak na kazdem konci rany je uzlik – jeden uzlik tedy odstrihnu a za druhy uzlik zatahnu, je to spravny postup ?  Daval vam doktor po vytazeni stehu na to nejakou desinfekci nebo to nechal proste byt ? Zadnej hnis tam nemam, jen pekne zahojenou kuzi :)

    Diky

    0 0
    • Lance  

      presne jak pises, sam to vytahni, na desinfekci se vyser, kopni tri slivovice a jdi do toho, nebo mrkni na jednicku ramba, ten si tam zasiva ruku a to je horsi nez si ty stehy vytahovat

      0 0
    • obda  

      Postup (ustřihnout a zatáhnout) máš správný. Desinfekci ale hlavně předem, přeci jenom protahuješ kousek nitě který čouhal ven skrz … Mne takhle jednou vynechali jeden steh (příliš mnoho novikovu a přehlédli ho) tak jsem si ho vytáh tím samým postupem. Jinak ale to vytažení stehů je dobré nechat doktorovi z toho důvodu, aby zkontroloval, že je vše jak má být. Pokud si tím jseš jistej, tak je to tvoje věc.

      0 0
    • marhi  

      No zrovna jsem to absolvoval.  Přestřihneš to za uzlíkem a za druhej konec vytáhneš.  Když to uděláš opačně tak seš masochista.  Jinak si to před tím postříkej dezinfekcí a po tom taky.  Zkontroluj jestli ti nějakej uzlík nazahnívá a pokud jo vytlač hnis a zas to dezinfikuj.  A ničím to nepřelepuj.  Tohle je lepší mít na vzduchu.  Mě to tahali od klíční kosti a to si sám fakt neuděláš.  Jinak je to pocit jako když si škubeš chlupy.  Nebolí spíš tahá.

      0 0
      • Dlabka  

        můžeš přestřihnout i uprostřed, ať netaháš 10cm vlasec:)

        0 0
        • Lance  

          tak pokud je rybar, tak by mohl mit trochu radost, takze v tomto pripade nestrihat, ale tahat

          0 0
      • Rychlej turista  

        Mám dotaz k té desinfekci – stačí klasická Alpa?

        Dneska jsem byl na převazu, ale vrátná v nemocnici měla veledůležitý rozhovor a vůbec si mě nevšímala, tak jsem po chvíli čekání vedle ní opřel kolo, šel na chirurgii, sestře odevzdal lejstro a čekal. Za půl hodiny vrátná přilítla a že prý mám s tím kolem vypadnout a to hned. Tak jsem vypadl. Samozřejmě bez převazu, ale hlavně bez toho lejstra, takže si stehy budu myset vyndat sám.

        0 0
        • Menfis  

          Koupil bych betadine

          0 0
          • jIrI___  

            Betadine je zlo, člověk od toho zabarví úplně všechno a aplikace kapátkem je vrcholně nepraktická. Osobně nedám dopustit na Octenisept, je sice dražší a hůře sehnatelný, ale stojí to za to. Ve spreji, bezbarvý, bez jódu, neštípe, vytvoří na ráně ochranný povlak, použitelný v podstatě na cokoliv.

            0 0
        • RomanH  

          Ja to potiram jodovou tinkturou (Jodisol), kterou vozim i v Camelu kvuli klistakum.

          0 0
    • Hejdik  

      Když jsem byl po operaci,tak mi tam zbyl kousek stehu s uzlíkem vevnitř a nešel vytáhnout.Tak jsem to neřešil a cca po měsíci vypadl sám.asi vyhnisal:-)

      0 0
    • Alibaba  

      Já jsem taky tahal, šitá ruka na hřbetu. Doktor mi vytáhnul vnější stehy a vnitřní měly asi jako vstřebat, nebo co. Pak mi to pořád svědělo a pod kůží jsem měl černej flek – tak jsem to kuchnul žiletkou (jenom mikrořez, né na další šití) a z ruky vytáhl uzel s cca 2cm špagátem. Líh/kořala by to měl/a v každém případě jistit. Náprstek na povrch a decka (flaška) dovnitř…;-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        To mas dobry. Ja mam v prstu zarostly kus tuhy do pentelky…jsem si ho tam zapichnul a v nadeji, ze vyhnije, nerrsil…a on zarostl, hajzl:D

        0 0
    • iron.hide  

      v pohode to urob. Ja ked som mal rozrazene obocie (tiez z padu na biku), tak som si vytrhal tie stehy pocas spanku.

      0 0
    • Japhy  

      Jen si tu něco odložím :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.