• sportovni_biker

    Vím, že jsem poslední dobou založil asi 3 thready (k malýmu bobovi a J3 mám sice ještě daleko), ale nemám v okolí nikoho, kdo by mi s tím pomohl. Takže tentokrát by jsem chtěl prodiskutovat jak trénovat doma, když je venku škaredě, popř. v zimě bez zimáka. Mám vyhrazený asi 1500, ale za to si nekoupím ani rotoped (sice jsem nějaký v bazaru viděl, ale jsou na mojich 190 malý), cyklotrenažér, tam mám zase strach, že odrovnám zadní kolo, navíc jsem to slyšel a je to pěkně hlučný (ještě k tomu mám hrubý vzorek a bydlím v paneláku). No a na válce s MTB moc nemůžu. V obou případech se stejně bude natahovat řetěz, takže to zase ekonomicky moc pozitivní není. Takže by mě zajímalo, jak toto řešit? Chtěl bych jsem efektivně trénovat, ale ne vždy to jde venku a když několikrát vynechám, tak mi to všechno bude víceméně na prd. Jak to řešíte vy? Uvítám každou radu.

    0 0
    • Hombre  

      No ja pres zimu zacal se spinningem, chytlo me to tak strasne moc, ze chodim i ted a stridam to s jezdenim venku. Fyzicku mi to zvedlo naramne, chce to ale pravidelnost, ja chodil 3× tydne. Slysel jsem i nazory, ze je to na prd a pro cyklisty to neni. Ale chyba lavky, jsem 100% spokojen a spinning vychvaluji, opravdu to funguje. V zime je to super nahrada za jezdeni venku a v lete to muze byt prijemna zmena, navic tam chodi i pekny zensky:-).

      0 0
      • sportovni_biker  

        S tím souhlasím, ale v našem městě se Spinning vůbec neprovozuje. Jsou tady dvě posilovny, ale myslím, že kdybych tak chodil každý den, tak se to pekelně prodraží.

        0 0
        • Hombre  

          No do penez to leze dost, ja za to byl mesicne schopnej utratit i 2000Kc, ted uz je to min, ale niceho nelituji. Bohuzel jinou radu nemam, pokud jsi omezen finacne a navic nemas kam chodit.

          0 0
        • james11  

          kadý den to je blbost…to se sedřeš

          0 0
      • Radek Broz  

        Je to na prd a pro bikery to neni;-)

        Zmena? Nic by me neprinutilo „jezdit“ misto v lese v nejakym fitku, byt tam muzes okukovat zenskejm zadky;-)

        0 0
        • Marika88  

          Jo, presne tak. Cyklistika je predevsim o pohybu v prirode na cerstvem vzduchu, zatimco spinning je jenom o tom pohybu. Sice ti tam nehrozi zadny uraz, ale prospesnejsi je urcite klasika. No a v zime jsou ty bezky fajn na udrzeni kondice…

          0 0
    • Meesha  

      natahovat retez? Hele radsi na to kolo nelez aby se neosezovalo sedlo… ;-)

      0 0
      • sportovni_biker  

        Nemyslel, jsem to takhle. Ale vžij se do mé situace. Každý den najedu na tom tak 40 km, to máš za celý měsíc když to vezmu, tak že jeden den v týdnu mám mít volno, tak to máš cca 1000 km měsíčně. Moje kapesné je 200 měsíčně. Tak a řetěz tam vydrží tak 2 měsíce to je nějakých 2000 km. Budu mít něco přes 400 stovky a vlastně všechny moje peníze tím padnou na nový řetěz. Takhle jsem to myslel. A to nemluvím o tom, že si třeba celý měsíc nekoupím ani 2l kofolu nebo něco podobnýho.

        0 0
        • TheIF  

          Nj chudý studen, ale teď máš prázdiny tak šup na brigádu a hned bude na bějaký trenažér na zimu :-)

          0 0
          • sportovni_biker  

            Správně v pondělí jdu na „pohovor“. Ale peníze za brigádu si chci ušetřit o Vánocích k tomu něco přidat a rád bych posunul moji Alivio sadu na LX, jsem to počítal a budu potřebovat něco kole 10k s hydraulikama. Ale to teďka není moc důležitý.

            0 0
            • martt  

              Retaz musi v cistom prostredi a frekvencnom slapani na valcoch vydrzat donekonecna. Valce zeru skor pneumatiky.

              Ak mas taky napnuty rozpocet, je uplna blbost menit Alivio za LX. Ziaden podstatny rozdiel v tom nie je.

              0 0
            • kolda  

              pokud nemáš moc peněz, proč se ženeš do hydraulik? to je tak moc chceš? stejně tak Alivio – smyk, řazení v poho stačí. jinak kdy

              k dotazu – v zimě řeším trénink běžkama, dostaneš se do přírody, posiluješ komplet celý tělo. jinak 1–2× týdně fitko, florbal, občas bazén, sauna – prostě aby byla změna oproti kolu. představa, že po proježděných 8 měsících sedím zbylé 4 na trenažeru je pro mě děsivá.

              to se týká i léta – pokud nejde jezdit, věnuju se jiným aktivitám, hory atd.

              0 0
        • Orbis  

          je sice pravda, že řetěz taky něco stojí, ale spinning taky není zadarmo, třeba u nás chtěj 65 Kč za hodinu (možná1,5h), takže si to spočítej:-)

          0 0
    • MARIN  

      trenazer

      • zadni kolo neodrovnavas vic nez normalnim jezdenim
      • hlucny jsou jen vzduchem brzdeny trenazery
      • hladky plast 26×1 sezenes od 200,–
      • retez se aspon me na trenazeru vytahuje daleko min nez v beznem provozu (na trenazeru se snazim o kadenci 90–120/min)

      Zacni behat, bezky uz podle foto v profilu pouzivas, plavani je taky vyborny. Behani aspon me nevadi v zadnem pocasi narozdil od kola

      0 0
      • sportovni_biker  

        Běžky jsou priorita, tady v zimě běhám místní závody, ale tam valí hlavně ramena, zádové svaly, tricepsy a pak až stehenní svaly. Je to dobrý na výdrž, ale zase to točení mi tam bude chybět. Ono s tím trenažerem ještě přemyšlím, ale v bazarech jsem zatím pod 2000 neviděl.

        0 0
        • TheIF  

          Jen,aby zase ten levný trenažér ustal intenzivní trenik

          0 0
          • martt  

            mojmu synovi som kupil na ebay za jedno euro asi styridsatrocny Kettler. Je to uplne primitivne ale neznicitelne, vsetky loziska su ako na tanku. Pasuje do toho normalna sedlovka so sedlom a spd pedale. Moc na tom ale nenajazdil, nie je to nejaka extra zabava.

            0 0
        • McBlacky  

          levný trenažér je v paneláku nepoužitelnej to jen tak abys měl info. pokud točíš kadenci 90–100 tak už to je jak vrtulník. Rozumný začínaj od 6tkč vejš a ani s těma se to moc rozpálit nedá, vibruje to a je to slyšet, citlivější sousedi a máš po jěždění šel bych variantou běh/plavání/běž­ky/zimní bajking. Praktikuju to bez běžek a jde to :)

          0 0
          • sportovni_biker  

            no jo, ale stejně si nedovedu představit, jak třeba budu běhat, když venku prší. Myslím tím, že mi známý sestaví orientační tréninkový plán a toho by se člověk měl držet.

            0 0
            • Radek Broz  

              Proste ten dest budes ignorovat… Ja uz ted dokazu bejt v desti celej den na DHcku a docela se to da. Pri behani to vadi jeste mnohem min.

              0 0
              • sportovni_biker  

                Tak určitě to možné je. Ale přinutit sebe samotného tam jít :-)

                0 0
                • Radek Broz  

                  Od urcity faze zavislosti na biku nedokazes zustat doma za zadnyho pocasi.

                  0 0
                • pepek  

                  Pro mě přinutit se na spinning je nepředstavitelné. Raději pojedu při –10 v lese. Třeba letos se dalo jezdit celou zimu bez problému. Chce to jen dobrý windstoperový ponožky, podhustit tlustý gumy a teplý čaj do Camelu. Uznávám, že správný tréning vypadá jinak, ale hlavní je ten FUN, ne?

                  0 0
                  • sportovni_biker  

                    Tak to v každém případě. Ale nevím teda kolik máte vy sněhu u vás v Brně, ale myslím, že proti Jeseníku je to určitě míň, takže pro mě kolo v zimě je absolutně mrtvé. Proto taky jezdím na běžkách. Sjezdovky jsem neměl v životě ani na nohách.

                    0 0
                  • Radek Broz  

                    …a bydlet nekde v udoli;-) U nas se letos moc nedalo:o( Ale jinak souhlasim.

                    0 0
                • orca  

                  Maslím že daleko větší sebezapření je přinutit se doma si sednout na kolo a šlapat to je daleko větší vopruz než v dešti si jít zaběhat . Radu ti dám nejprv si někam zajdi ten spining vyzkoušet a pak uvažuj jestli si něco podobného pořídíš domů . Loni jsem to zkoušel a bylo to se sebezapření a letos jsem na to ani nevlezl a jezdil raději venku (u nás sníh je vždy až poslední v republice takže vlastně ani nebyl.)

                  0 0
          • MlokCZ  

            U těch slušných to není s hlukem tak strašný. Mám Crono Fluid Elastogel a jezdím na něm kadenci kolem 100 a dá se. Hodně záleží na plášti. Používám silničku s lehce jetým pláštěm. Akorát, že mě to na trenažeru vůbec nebaví. To už radši jezdím na valcích, ty mě docela baví. A válce jsou oproti tomu trenažeru o malý chloupek hlasitější, ale taky v pohodě. Bydlím v paneláku a sousedi si zatim nestěžovali a kdyby jo, tak spíš na hudbu, protože tu si k tomu pouštim docela hlasitě.

            Důležitý je jak u trenažeru, tak u válců podložit tlustým kobercem. Jezdím v pokoji na koberci a ještě podkládám jednou tlustou další vrstvou koberce, takže vibrace to hezky utlumí.

            0 0
            • TheIF  

              Tohle musí být sranda i když hodně drahá www.kasa.cz/…lite-axiom3/

              0 0
              • MlokCZ  

                No jo, ale pořád trenažer. Mě se prostě nelíbí, že je v něm fixované zadní kolo, je to hrozně nepřirozený, ani ze sedla jít pořádně nemůžeš (tak můžeš, ale chudák kolo). Ale zase je v trenažeru super vidět, jak je tuhej rám, sem nestačil zírat, když jsem tam poprvé hodil silničku, jak se celý rám začal kroutit. Taky už na ní jezdim jen na válcích, ty jsou pro kolo šetrný (teda až na pláště).

                0 0
              • MlokCZ  

                A pak může být sranda, když na obrazovce uvidíš třeba kládů a reflexivně se pokusíš ji přeskočit :-)

                0 0
              • sportovni_biker  

                Našetříme na to, pár lidí na BF si to koupí s náma a můžeme dát Tour De France :-)

                0 0
                • TheIF  

                  Tj to by bylo krutý zavodit proti sobě po netu, ale aby někdo nepoužíval cheaty grrrrrrr

                  0 0
              • McBlacky  

                to je pohoda. Na tom se to dá. Bohužel to taky nevlastnim :(

                0 0
                • MlokCZ  

                  Ale ještě větší sranda by byla přitom místo na trenažeru jet na válcích. Uvidíš první zatáčku na obrazovce a … :-)

                  0 0
              • Gorgov  

                je to dobrý, ale mě se víc líbí jezdit podle tech videí, jedu si tak pekne v italii..pohodicka

                0 0
        • filipes  

          Jsi mladej, tak ti vsestranne zatizeni na bezkach jenom prospeje. Pri poradny klasice dostanou zabrat i lytka tak, ze nevis ci jsou. Na toceni mas cas cely leto, ne? A kdyz je hnusne, je nejlepsi jit behat nebo plavat. Pestry sport je mnohem zabavnejsi nez nekde tocit valce, navic z tebe vyroste normalni chlap a ne cyklisticky hlavonozec – teda pokud nechces jezdit profi, ale na to uz je asi pozde…

          0 0
          • McBlacky  

            není… za tři sezony perný makačky se dostaneš do formy že jezdíš bedny i na slušnej závodech v kategorii

            0 0
            • sportovni_biker  

              Za tri sezony budu patrit do kategorie, kde zavodi od 18 nahoru, tam uz je tvrda konkurenece. Nerikam, ze ted neni v moji kategorii, ale preci jenom…

              0 0
              • McBlacky  

                no jo tak když dáš letos řekněme 12tkm a příští rok 15tkm tak bys mohl v juniorech slušne zajíždět kratší závody, pokud bys zohlednil trénink. Je jasný že přechod do chlapů už je jiná liga, ale to jednou potká každýho juniora, chce to vydržet a výsledky budou. JE fakt že kat 18–19 je největší maso… stárnu nerad ale do 30–39 už se skoro teším, hlavně u kratších závodů :)

                0 0
                • McBlacky  

                  19–29 jsem chtěl napsat… ty ruce

                  0 0
                • sportovni_biker  

                  A co to přesně znamená zohlednit trénink. Nevím jak to myslíš.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    no na kratší závody, vic jezdit intervaly k ANP a rozvíjet max sílu na úkor vytrvalosti. Protože vytrvalost je záležitostí více sezon, zatímco síla se dá nabušit relativně rychle. Na lehčí padesátky by ti mělo pak stačit dle profilu 1h,30min-1,45 což se celý dá jet hodně vysoko v tepech a není až tak podstatný jakou má kdo vybudovanou základní vytrvalost. V praxi bych nejezdil tréninky delší než 3hodiny. Ale neber tohle jako manuál jak chrtit, protože při vyších intenzitách zase více hrozí riziko poranění svalů a šlach zvlášť když bys do toho naskočil moc rychle. Takže základ: vyšetření laktátu, konzultace s lékařem a dost bych doporučil i nějaké doplnky na regeneraci.

                    0 0
                    • sportovni_biker  

                      Bezva, díky moc. Přesně něco takového jsem chtěl slyšet. K lékaři jdu během příštího týdne kvůli tomu Pulsmetru. Právě o tom toho moc nevím a pořád všude vidím to ANP, co to přesně znamená?

                      0 0
                      • McBlacky  

                        doporučuji začít tady – a neflákej tom když nebudeš znát základy je všechno marný. Ikdyž znám i borce co jezděj bez tepáku a kudlu nehoráznou, ale s trénikem podle tepů můžeš trénovat nejefektivněji a to je to co ted potřebuješ www.kpo.cz/…ziologie.htm

                        0 0
                        • sportovni_biker  

                          Sakra tebe bych potřeboval mít na blízku a vždycky se zeptat. Já jak blbec s tím otravuju místní prodejce. Taky už mě začínají mít plně zuby.

                          0 0
                • Rychlej turista  

                  Moc se netěš, na hodně závodech, hlavně místních, právě v téhle kategorii bývají nejnadupanější borci :)

                  0 0
          • sportovni_biker  

            Jinak profi jezdit nechci, ale chci se dostávat na těch závodech výš, alespoň do nějakých prvních 7 v moji kategorii. Takže musím na sobě pořádně makat. Ale když venku bude hnusně, tak můžu dělat tak akorát dřepy. Proto taky sháním nějaký ten trenažér. Už mě celkem nebaví, jak mě všichni porážejí. Přes zimu by se dalo krásně makat.

            0 0
            • McBlacky  

              hodně bajkerů ti naseká i bez trenažeru, není to stroj na nabušenost. Hlavní je vůle a disciplína. Třeba zjistíš že na to nemáš psychicky a že pravidelný trénink tě prostě zlomí…

              0 0
      • MARIN  

        takze mam konkretne tenhle www.kasa.cz/…-speedmatic/ uz 5 nebo 6rok. Sousede nic neslysi teda mozna obcas muziku, ktera je k trenazeru asi nezbytna. S tim behanim v desti-semi taky driv nechtelo ale radeji beh nez trenazer a to ze jsem za deste jak prase mi nevadi protoze nemusimm cistit kolo a hadry jen nahazim do pracky

        0 0
        • pos3k  

          kdyz si vzpomenu jak nas nutili v zime na chemarne behat po lese kolem schonbachu…grrrr, se mi zprotivil beh na pekne dlouho, po par pokusech behat v pue v kunrataku jsem to kvuli kolenum zabalil, ted jen doufam ze kvuli kolenum nezabalim kolo btw: nevis neco blizsiho o prehrade v sumne? jsem neco zaregistroval v tisku

          0 0
          • MARIN  

            Psalo se tady o tom (prepousteci elektrarna Sumna :) uz i v mistnim tisku asi pred rokem ale ted uz je zase ticho. Celkem dobrej ulet ale doufam ze se nebude nikdy realizovat. Bohuzel komancsky vedeni schovany za socany Schombachu slysi na takovy veci jako prislib 50 pracovnich mist :))) (co by tam asi tak delalo 50lidi? ), stezku po hrazy nekam na Rasov-Kliny, vetsi turisticky ruch , …

            0 0
    • Vrci  

      www.cyklodiskuze.cz/redirect/?… k namáhání kola v trenažeru

      0 0
    • Siddha  

      behat, plavat, posilovat. a zimaka – nejakou plecku – sehnat za par korun…

      0 0
      • sportovni_biker  

        S temi prvnimi tremi souhlasim, ale uz jsem nekolikrat psal, ze v zime je tady hrozne moc snehu a nejde ani jezdit po silnicich. Takze zimak naprosto odpada.

        0 0
    • Marry  

      No ja to treba resim tak, ze chodim do posilovny, tam si sednu na Spinner ( kterej je tam normalne k dispozici ), svalovci se sice na me koukaj jak na magora, ale ja si tam v klidku odjedu svy 3h…za 50Kc … kdybych si koupil permici tak i levneji. Myslim ze na zimu ti tech 1500 staci v pohode :-)

      0 0
    • sportovni_biker  

      No tak naskytla se mi nabídka na tohle za 1500 Kč od jedné milé paní. Nemá na něj čas, je asi rok starý. Samozřejmě magnetický, displej, kalorie, tep (na to mám ode dneška PC 15), tak asi do něj půjdu. Mám sice ztrach, že bude na mě malý, ale tak v nejhorším bych si nechal udělat větší trubku, provrtal tam díry a bylo by. Jako je mi jasný, že to nebude nic moc, ale tohle využijí i rodiče, takže nedostanu nadáváno, že kupuju kraviny :-)

      0 0
      • Marry  

        no ja bych to nebral…sedis na tom uplne jinak nez na kole…budes posilovat uplne jiny svaly…ale je to asi lepsi jak nic…nejlepsi je ta posilka…

        0 0
      • error  

        ono to bude spíš nic než moc, dávam ti měsíc a stane se z toho věšák na oblečení, taky jsem před 3 roky tak uvažoval, ze začátku jsem jezdil, ale posed na té obludě se nedá srovnávat s kolem a tak to mají rodiče v doma jako věšák těm vydrželo nadšení 2týdny

        já bych v zimě preferoval raději všestranou přípravu a teprve potom přešel na ježdění venku, hned jak se udělá trochu líp

        0 0
      • MlokCZ  

        Kromě příšerného posezu to má ještě hrozně nerovnoměrný odpor, takže trhné točení klikami běžné. Tohle bych prostě nebral ani zadarmo.

        0 0
      • pos3k  

        hezky vesak :-D

        0 0
      • MARIN  

        Tohle rozhodne NEKUPUJ

        0 0
      • Troll  

        No to je teda nadeleni.:-( Uz jsi to alespon zkusil nez to koupis? Na to zapomen… Hele, neres nutne kolo. Pokud to jde o trenink, je pres zimu klicova vytrvalost = cokoliv, co ti umozni se pohybovat v DOLNI hranici aerobni zony desitky minut (45+ min) Bezky jsou naprosto v pohode, idealne dlouha stoupani (coz v Jesenikach nebude problem). Proloz to silovym treninkem – idealne fitko, v horsim pripade si pomuzes doma+venku. Drepy, drepy s vyskokem, prilekyne na zada a drepovat. Samozrejme idealni je ale procvicit CELE telo.

        A jakmile zacne slejzat snih, tak na kolo. Vytrvalost budes mit najetou, muzes to zacit tlacit do nohou.

        Tohle kolo neber. Proc myslis, ze profi koli na spinning stoji treba 15.000??? Tohle je dobre mozna pro nekoho, kdo je pred smrti a chce to trochu oddalit. Ne pro seriozni trenink, to semeles.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          prilekyne na zada a drepovat Chvíli jsem přemýšlela, co má společnýho přítelkyně na zádech s posilováním, až pak se mně poskládaly písmenka v hlavě správněmně. Ale dobrý trénink vytrvalsoti by mohlo být i to prvé. ;o)

          0 0
        • filipes  

          Ty vago, kopce na bezkach v dolni casti aerobni zony. Az tohle bude davat, tak bude radin on nam :-) Predpokladam, ze se na bezkach beha nebo brusli, chodce nebo soupace nebocitam jako sportovni bezkare.

          0 0
          • sportovni_biker  

            Kopec vybruslíš v pohodě, tam to chce pevný ruky a taky pevný hůlky. Nejlépe nějaký celokarbonový, ty jsou perfektní. Ale člověk se s nimi musí naučit jezdit.

            0 0
            • filipes  

              Jak moc jsou kopce v pohode ti rekne tepak a kopec po 50tym km ;-)

              0 0
            • filipes  

              jinak o karbonkach neni sporu, akorat si nezaposilujes predlokli a bicak.

              0 0
              • sportovni_biker  

                tak jasný, ale jednou mi je půjčili na závody místní klub spolu s Atomicama RC11 a bylo to úplně jiná jízda. Sice jak říkaš předloktí nic moc, ale ta lehkost, nevíš ani, že je máš v rukou a po 30 km, pokud máš normalní, je celkem cítíš. V průběhu tam kdosi přišlápl zezadu lyži a pěkně sebou ten druhý lupnul na zem přímo na hůlky a ty karbony hezky praskly. Jsem teda zase nečekal, že se dají tak lehce zničit.

                0 0
                • MARIN  

                  to je prave to umeni jezdit s karbonovejma hulkama – s rtema se proste nesmi padat

                  0 0
                  • sportovni_biker  

                    no jo, taky normální člověk si jen tak hůlky za min. 1500 nekoupí. Ja teda jezdím i s karbonama na kolečkových nordikách, ale české silnice, jsou opravdu v takovém stavu, že někdy je to dost bolestivé.

                    0 0
      • martt  

        neber to! Tie kluky z ohnuteho kusu zeleza signalizuju, ze v podobnej kvalite bude aj lozisko stredu a loziska zataze. To sa po par hodinach rozpadne.

        Pri rozhodovani co si kupit pozeraj:

        1. lozisko stredu + najlepsie normalne kluky ako na biku
        2. loziska zataze
        3. prenos sily, najjednoduchsia a nejtrvanlivejsia je retaz. Je ale dost hlucna.
        4. aby nebola oska stredu moc siroka (najlepsie ako na biku, inac mas strasne daleko nohy)
        5. nech je geometria podobna biku
        6. ak mas susedov, nech to nema moc hlucnu zataz

        Na elektroniku a podobne serepeticky mozes uplne vykaslat. Pulzmeter mas a kuchynske minutky snad tiez.

        Ten moj synator ma cosi podobneho tomuto na obrazku, je to ale od firmy Kettler a je to ovela lepsie ako nas profesionalny magneticky hometrainer za desat tisic. (Kupil som mu to za 1,–Euro)

        0 0
      • Fuck8r  

        takovej rotoped jsem měl … a měl i měřič tepu … tak jsem ho vyzkoušel … měl jsem hrudní tepák Sigma a vzal jsem si i ten tepák z kola a rozdupal to a co nevidím :-D

        Tepák z rotopedu → 118 t/min Sigma hrudní pás → 184 t/min

        :-O

        0 0
      • Gorgov  

        doufám že to nemaslíš vážně.

        0 0
    • favorit.  

      abych se zas vratil k puvodnimu tematu. Kdyz je pekne, tak je ve snehu i supr pojezdeni na biku. Docela se tim piluje technika a i sila. No ale jako samozrejme hlavne plavanui, beh, bezky

      0 0
      • sportovni_biker  

        Já už s vámi fakt nevím :-) Psal jsem to tady snad 3× a pořád to samé. S pláváním, běžkováním, běháním…souhlasím. Ale v Jeseníku, což je město, které je obklopeno horami (Praděd a spol.), tak je v zimě dost špatně prostupné pro auta. A s kolem je nemožné jezdit i po silnicích, natož do lesa. To tady máme vždycky min. 0,5 m sněhu. To bych si musel sehnat řetězy nebo já nevím, ale tahle alternativa naprosto odpadá.

        0 0
        • favorit.  

          no prave pojezdit v tom hlubokym snehu a tak. To neni nejakej plnohodnotnje trenink vytrvalosti. to je spis takovy zablbnuti si

          0 0
          • kámen úrazu1  

            ? Pojezdit v hlubokým? :-o Jak hluboký myslíš? Ono to v hlubokým až hodně hlubokým opravdu nejde. Ono se nejde ani rozjet. A když se Ti to podaří tak po čtvrt metru končíš, bo se netočí kola. Ono jde těžko i kolo tlačit, každou chvíli musíš zastavovat a pod sněhovou koulí kolem náb a drátů hledat kola. Je ale fakt, že disciplína tlačení/ nošení kola bořící se od kolen do pasu vliv na vytrvalost asi mít bude. A to nemám zkušenost z Jeseníků, tam snad ani nepůjde kolo tlačit.

            0 0
            • favorit.  

              noo, hlubokej tak, aby se jeste nechalo jet :-) Ale tak urcite jsou nejaky vyjety cesticky,…

              0 0
          • Radek Broz  

            Zajed si v zime nekam, kde je skutecne snih – ono kdyz je vsude aspon metr, tak se v tom jezdit absolutne neda.

            0 0
        • MARIN  

          Necerti se tolik na lidi z niziny co si mysli, ze 10cm snehu uz je moc. Taky v zime nemuzu na kolo (teda obcas se povede ze pejskari uslapou nejakou slusnou stezku ale to neni na moc velky jezdeni) a v 0,5m snehu se opravdu jezdit neda ale behani v tom je celkem parada – premyslim o sneznicich. Pres zimu proste provozuj jiny sporty (aspon se pak na kolo budes vic tesit)

          0 0
          • favorit.  

            diiik… :-) Ono na tom asi neco bude. Kdyz u nas mame nakejch 300metru nad morem

            0 0
        • Radek Broz  

          Lidi z nizin proste o tom, ze se vetsinu zimy jezdit opravdu neda, nepresvedcis;-)

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Já jsem z nížiny. :-)

            Rodiče se v březnu přestěhovali na sever Žďárských vrchů – vesnice v údolí v nadmořský výšce 590m, takže žádný hory.

            A já, rodilá Pardubanka, jsem hned v březnu dostala úžasný nápad zajezdit si v lese na sněhu.:-) Jo, jedna cesta tam prohrnutá byla (na rozdíl od 95% silnic). Ale nechtělo se mně vracet se stejnou cestou, takže zbytek „vyjížďky“ byl souboj s kolem v kupě sněhu na běžkařský stopě a mimo ni (neznámý místo, značení cest na cykloturistický mapě jaksi neodpovídalo realitě, bo žádný cesty nikde nebyly :-) a tak mně stopa připadala v hlubokým lese jako jediná možnost, jak se někam dostat zdravá).

            No prostě typická nížinářka nevěřícně čumící na kupu sněhu a divící se, že tam nejde jezdit, když před rokem v Hradeckým lese to šlo tak pěkně. :-)))

            Jinak to bylo i v zimě kolem Svratky krásný, ale na příští zimu si kupuju radši běžky. :-)

            Ani si nechci představovat, jak by někdo tlačil kolo na Pradědu. Brr. Pokud by byl ještě jako já takovej debil, že by si vyjel do kopců sám, na místo, kde nikdy nebyl, tak potěš…

            0 0
        • Rychlej turista  

          Můžeš být úplně v klidu. Pokud budeš plavat, běžkovat, běhat, tak ve tvém věku v zimě na kolo ani nemusíš, hodně rychle se do toho po téhle přípravě na jaře dostaneš.

          0 0
        • Gorgov  

          kdyz mas moc snehu tak sou dobry sneznice.

          0 0
    • RUMcajs  

      Ja doma trenuju tak, ze do sebe leju lahvace. Tim ziskavam docela dobry vytrvalostni zaklad, abych na vyjizdkach stacil kamaradum :-)))

      0 0
    • cabbage  

      Lempl vol.2…

      0 0
    • Fuck8r  

      tady o tom mám thread a jsou tam i fota – forum.pauza.cz/vi­ewtopic.php?t=3559&­postdays=0&pos­torder=asc&star­t=60

      ten Elite jsem koupil zde – kupkolo.cz/pro­duct_info.php?cPat­h=51&products_id=1806 – je to krásná cena :-P

      alespoň u mě je trénink na tomto trenažéru efektivnější než normálně venku – a počítám že do jara na tom najedu v poho přes 9000Km …

      koukám se u toho na filmy a jezdím 2,5 – 5 hodin denně … dobrý na tom je že nemůžeš povolit jako na silnici třeba z kopce … tady musíš absolusně bez přestávky zabírat, zabírat, zabírat … a jsi pěkně v teplíčku :-O … třeba já bych po sportování v zimě hned onemocněl …

      0 0
      • Ruprecht  

        5h? …deviante :-))))

        0 0
        • Fuck8r  

          jo to je ale moje prozatímní maximum – už jsem omdlíval :-O každej den dám v pohodě 2,5 – 3,5 hodiny jako nic – ale to je hooodně málo – musím se zlepšit … jinak v létě jsem najezdil jen asi 2000Km :-D a teď jen do jara plánuju 9000Km :-O … i když to je jen teoretický údaj vypočítaný z času … cyklokomp mám totiž na předním a to stojí = mám jen 2 údaje → TEP a ČAS …

          0 0
          • Nikolka  

            Ty na tom vydržíš 2,5 – 3,5 hodky denně a připadá ti to málo? A děláš i něco jiného nebo vyloženě jen šlapeš? Já na tom vydržím tak hodku, max. hodku a půl a jsem hotová… Ale zase to prokládám i jinými sporty… Běh, plavání, tělocvična, posilování, sjezdové lyžování a tak.. Kdybych měla jen 3,5 hodiny šlapat na trenažéru tak už mi na nic jiného nezbyde síla…:))

            0 0
            • Fuck8r  

              no mě se to teda zdá hodně málo 2,5–3,5 hoďky na trenažéru … až budu jezdit aspoň těch 5 hodin – tak už budu trošku spokojenej … musím najezdit co nejvíc objemů … ven – třeba na běžky nemůžu – ze zimy hned onemocním – vážně :-O … příští týden začnu ještě s posilkou … jen si musím dávat pozor na přetrénování :-/ … ale když jsem na tom jel poprvé tak jsem vydržel asi 30 minut :-D … lidi mě říkali že mě to přestane bavit – ale naopak – začlo se mi to líbit … pěkně v teplíčku, u oblíbených filmů, neohrožujou mě bezmozci v autech, nenamáhám tak kolo … je to prostě pohodlnej trénink a bojím se abych na tom nejezdil i v létě ! :-O … jak se mi na tom trenažéru zalíbilo :-)

              0 0
              • sportovni_biker  

                Doma v teplíčku jsem takhle jezdil párkrát na rotopedu a teklo ze mě jak z vodovodu a to jsem na tom byl hodinu. Pět hodin se takhle potit, tak už to spojím s návštěvou sauny :-)

                0 0
                • Fuck8r  

                  :-D … já jezdím na 140–150 t/min … a u toho se nezadýchám a ani moc nespotím (jen trošku břicho, záda, hnáty) a třeba čelo se mě ani neorosí :-O … asi jsem mutant ne ? … z kámoše chčije už po 5-ti minutách jízdy – ale opravdu chčije ! … jinak mám samozřejmě otevřený okno … dnes budu jezdit od 20:00 do půlnoci :-)

                  0 0
                  • sportovni_biker  

                    140/150 tepů a on se nezapotí. Sakra s tebou bych se nechtěl potkat na závodě :-D

                    0 0
                    • Fuck8r  

                      no u těch 170 se už potím a u 180 už se začínám i zadýchávat :-O

                      0 0
                      • sportovni_biker  

                        ty voe, raději už netrénuj nebo budeš dostávat pokuty za nadměrnou rychlost v obci :-D

                        btw. kolik je tvoje max.?

                        0 0
                        • Fuck8r  

                          ale to není tím že bych byl tak dobrej … asi jsem mutant … vždyť natvrdo trénuju jen rok – dřív jsem byl jenom cyklo turista (ode 3 let) … moje max tepový ? … jak to mám zjistit ? … nejvíc mě ukázala Sigma asi 196 t/min při spurtu na Špindlerovku tak nevím no …

                          0 0
                          • sportovni_biker  

                            Taky nemám vyměřený max. tak se řídím 220-věk a to jsem ještě nepřesáhl :-)

                            0 0
                            • Fuck8r  

                              220 – 23 = 197 t/min :-O … ale někde jsem četl že TEP je sice základní údaj pro trénink ale úplně stejně důležitý údaj je jakou máme hladinu Laktátu (nebo co to je) při různejch tepech …

                              já mám problém → nevím jak trénovat :-( a tak trénuju pořád stejně → na 140–150 co nejdelší dobu – teď chci co nejvíc shodit (od Listopadu zatím z 83 na 75 … chci jít pod 70) takže to asi funguje ale nevím, jak mám trénovat potom, vždyť nemůžu jezdit pořád to samý – monotóně … ale já jsem úplnej amatér a doplácím na úplnou neznalost tréninků …

                              0 0
                              • sportovni_biker  

                                Hehe tak s těmi neznalostmi jsme dva :-) Ptal jsem se už všude možně a mám to naplánováno takhle:

                                Leden, únor.....samé najíždění km, budu jezdit do 145 tepů, spíš níž trasu kolem 40 km a budu se snažit alespon 5× týdně. Teoreticky najedu něco kolem 1600 km

                                Březen, duben budu pomalu přecházet na silový trénink…ježdění do kopců v sedě na těžké převody, aby zabíraly hlavně stehenní svaly. Ale stále to budu prokládat najížděním. S tepy by se mělo být už v anaerobním pásmu, tak já nevím, u mě nad cca 160 tepů

                                Tohle jsou teoretické údaje, navíc pak nám tady napadne sníh, takže se to celé posune :-) Proto nemám zahrnut květen a červen.....jinak tady to už budu tak nějak střídat všechno dohromady :-)

                                0 0
                                • Fuck8r  

                                  jo takže teď vlastně na tom trenažéru trénuju dobře když tedy jezdím na 140–150 … něco kolem těch 3 hodin … někdy to teda prostřídám se simulací jízdy do kopce (ta na tom funguje výborně) na ten puls 165–175 … to vydržím tak jen asi hodinu a půl … a mělo by to být v pohodě 8-)

                                  jinak jízda do kopce je to nejlepší co znám a strašně mě baví … já jezdím hodně silově – měl jsem na MTB trošku horší sadu Shimano a zničil jsem na tom (pouhým šlapáním) za několik měsíců snad úplně všechno: jel jsem od kámoše – akcelerace do kopce a praskly mě 3 dráty a 2 se ještě vytrhly z ráfku … jindy se mě při zabírání ohnula tyčka na který byla kazeta … potom se mě vysypal i celej zadní náboj … a nakonec ce mě vysypal střed a upadla mě klika … v servisu mě říkali že do toho nesmím tak dupat :-O …

                                  0 0
                                  • Gorgov  

                                    Už to mam, ty si přírodní úkaz! Nehraj si na olkyče hochu, je to trapný.

                                    0 0
                                    • Fuck8r  

                                      Nemusíš mě to věřit … já ti to vole necpu … jen jsem psal jak momentálně trénuju doma na Elite Mag Alu trenažéru … a jaký zkušenosti mám s nejlevnějšíma sadama … nevím co je na tom trapného – snad jen tvoje reakce HOCHU :-D

                                      0 0
                                  • petebike  

                                    olkyc ?

                                    0 0
                                  • Darkson  

                                    už neeeee :-))))))))))))))))

                                    0 0
                              • orca  

                                Tak ty máš „nadváhu“ a vůbec se nepotíš ??? a ještě jezdíš doma kde bude cca 21°C ?? že ty nás oblbuješ ?? a ještě na tom strávíš 5 hodin ?? Já ten rotoped kvůli mamině taky měl a vím co je to za opruz a 2 hodiny je na hranici pekla , a to jsem si vyměnil sedlo – to raději jezdím v mrazu a venku …

                                0 0
                                • Fuck8r  

                                  no já mám otevřený okno a teplota je (odhadem) tak 15° …

                                  jinak já se nepotím ani když jezdím v létě (>30°) po Krkonoších … to není nějakým tréninkem – vždyť jsem psal že jsem mutant … kdybych se potil tak to sem klidně napíšu – já se za to nastydím :-D

                                  a že se nezadýchám ? … to je asi u těchto tepů normální ne ?

                                  0 0
                                  • orca  

                                    no nevím nevím … ale těch 5 hod ?? ale jo třeby jsi zářná vyjímka kterou rotoper či jak to nazvat chytl a baví tě ale věř že jsi asi jedinej … většina to bere jako očistec a pokud nemusí tak doma nešlape…

                                    0 0
                                    • Fuck8r  

                                      :-D … já jezdím kolem těch 3 hodin … 5 bylo zatím maximum – to už byl brutus – ale ty 3 hoďky už mám jako samozřejmost – ty jsou v pohodě … a strašně mě to baví – fakt !

                                      tady jsou fota a něco tam o tom píšu … všiměte si, že jsem na tom poprvé vydržel jen 0,5 hodiny a neuměl jsem si představit, že bych na tom dal 3 hoďky …

                                      forum.pauza.cz/vi­ewtopic.php?t=3559&­postdays=0&pos­torder=asc&star­t=60

                                      0 0
                                      • orca  

                                        asi jo … tak pokud to dobře nadávkuješ tak z jara fšem vytřeš zrak …

                                        0 0
                                        • Fuck8r  

                                          no jo, třeba budu v dobrý formě ale závodit nebudu: ještě jsem nejel ani jeden závod a bojím se hlavně startu ! … taková masa lidí … já nohy v SPD … někdo do mě narazí – já spadnu a všichni mě přejedou … a kvůli jednomu závodu se budu doma léčit měsíc se sádrou :-O

                                          0 0
                                          • Radek Broz  

                                            Točíš doma 5h a nechceš závodit? Jsi trochu magor;-)

                                            0 0
                                            • Fuck8r  

                                              jo říká se to o mě … chci bejt pokudmožno co nejlepší … ale to neznamená že si to musím dokazovat na závodech … tam stejně nemám šanci vyhrát když se i na úplně amatérský závody přisíraj profíci s licencí a pravidelně to všem vyžíraj … no asi z toho maj dobrej pocit no :-)

                                              0 0
                                            • Gorgov  

                                              sakra snad mu to nežerete? proboha!

                                              0 0
                                              • Fuck8r  

                                                jseš s těmi osobními útoky už docela trapnej :-) … někdy bych tě chtěl osobně potkat … byla by legrace …

                                                0 0
                                              • petebike  

                                                nezeru, je to prevlecenej Olkyc

                                                0 0
                                              • kámen úrazu1  

                                                Proč by ne? Není to nic nemožnýho, trávit hodiny a hodiny na trenažéru. Nic, co by popíralo fyzické možnosti člověka. Nejedná se o osmdesátiki­lometrové rychlosti při jízdě na kole do kopce apod. Je to věc, kterou by dokázal provozovat určitou dobu každý z nás – jen časovou hranici „jak dlouho“ máme každý jinak nastavenou. Je to jen o psychice, morálu. Kolik necyklistů si ťuká na hlavu, když potkají v noci, v zimě a v dešti cyklistu najíždějícího kilometry? Kolik lidí by nás nejradši poslalo do blázince, kdyby věděli, kolik času na biku strávíme? Když těmhle lidem řekneš počet ujetých kilometrů za rok, jejich reakce může být i taková, jako Tvoje. Snad mu to nežerete?

                                                0 0
                                                • Gorgov  

                                                  to ne, ale aby člověka bavilo jezdit víc na trenažeru, psal, jak se doma nepotí, ne prostě to na mě působí dojmem, že si hraje prave na olkyce.

                                                  0 0
                                                  • Fuck8r  

                                                    ono je to takhle: pro mě je lepší jezdit doma v teple (15°C) na Elite než venku v 0°C, větru a dešti … jo to jsem radši doma u toho DVD … a já za to sakra nemůžu že ze mě nechčije jako z prasete … nebo to si mám zavřít okno a zatopit na 30°C aby ze mě chcalo a ty jsi byl konečně spokojenej ? :-)

                                                    ale možná se víc soustředím na to DVD než na trénink a nemám ho moc efektivní = nepotím se ?! co já vím :-( ale i v létě ze mě nějak extrémně nechčije (jako z kámoše se kterým jezdím) … no prostě: z každého chčije jinak no, každej jsme nějakej …

                                                    0 0
                                          • Martula  

                                            Na Znovíně mě takhle přejelo lidí…a žiju..jen lišej přes celou holeň, koleno…musíš rychle skočit do škarpy;)

                                            0 0
                                        • Gorgov  

                                          prosim te nebasti mu ty blafy. Dyt je to do nebe volajici. Vis jak to je, kdyby blbost nadnasela…

                                          0 0
                                  • Gorgov  

                                    nevěřim že je ti víc než 17 let.

                                    0 0
                                    • Fuck8r  

                                      jo je mě 23 let, vážím 75 Kg, měřím 183 cm, mám MTB Mongoose na Deoru, Mám trenažér Elite Mag Alu, jezdím na něm kolem třech hodin denně (samozřejmě taky nějaký den vynechám), moje max na něm je 5 hodin, při tepu 140 se nezapotím ani po 3 hodinách jízdy, a sereš mě :-O … tak co s tebou mám dělat :-)

                                      0 0
                                      • Gorgov  

                                        nemel bys byt sprosty mladiku. Ten vek ti stejne neverim, tim ze ti bude 16 sem si vysvetloval tvoje namachrovany prispevky, puberta by to castecne omlouvala, jestli ti je fakt 23, zajdi k psychologovi. To ale bude jiste porucha osobnosti.

                                        0 0
                                        • Fuck8r  

                                          no nevím jestli jsou moje příspěvky namachrované … ale jsou pravdivé a to je to hlavní :-)

                                          a buď konkrétnejší jo … kdepak jsem zase machroval ? :-/

                                          0 0
                                          • Gorgov  

                                            tvrzení jak se nepotíš, kolik ujedeš, jak dlouho vydržíš na ergáči… přitom třeba netušíš co je to laktát…mě je to jedno, hlavně si nemysli, že tě beru nějak vážně, to bych se musel sám sobě smát, takhle se směju tobě. Sem přesvědčenej že si pubertak a jenom krmis. Ale klidne to delej dal já se docela bavim. Jen doufam ze ti to nikdo neveri…

                                            0 0
                                            • Fuck8r  
                                              1. nepotím se (při objemovém tréninku 120–140 t/min … když to rozdupu tak už mám samozřejmě mokrý záda a břicho ale určitě ze mě nekape jako z jinejch lidí co znám …) … závidíš mi snad ? :-)
                                              2. píšu kolik jsem najel a kolik chci ještě najet no a ? (nevidím na tom nic závadného)
                                              3. jízda na ergáči mě vyloženě baví ! (jo lidi mě říkali že je to utrpení – já jsem si říkal – snad to nebude zas tak hrozný – a nebylo – je to super a mám na tom lepší výsledky než venku …)
                                              4. co si myslíš je mě úplně jedno, asi mě závidíš moje schopnosti či co ?! … možná jsi nikdy na trenažéru nevydržel déle než hodinu … možná jsi spadnul z válců přímo na hlavu … co já vim proč sem píšeš takové věci :-)
                                              0 0
                                              • Gorgov  

                                                lol :) pokračuju, ještě to chvíli vydržim, do toho!

                                                0 0
                                                • Fuck8r  

                                                  „lol“ to je opravdu hodnotná odpověď … neumíš napsat: jo tak možná máš pravdu … prostě napíšeš „lol“ …

                                                  ty toho o mě snad víš víc než já ? … podle tvých příspěvků to tak totiž vypadá :-D

                                                  já řeknu: jezdím 3 hodiny/d na ergáči a ty napíšeš: nejezdíš ! … jak to víš ?

                                                  já řeknu: nepotím se jako prase a ty na to: že kecám … jak to víš ?

                                                  no ? … to jsem tedy zvědavej 8-)

                                                  0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    já sem nic takovýho nenapsal, nenapsal sem že nejezdíš 3 H na ergáči, nenapsal sem že se potíš. Jak si na to přišel? Ale když to píšeš ty, něco na tom asi bude, v podstatě sám reaguješ na věci, který nikdo neřekl, protože víš, že kecáš, jako by tě zastavil policajt za rychlou jízdu a ty na něj bafnul „já ho nezastřelil“ To je jen moje doměnka, neber tot ak že tvrdim že kecáš.

                                                    lol je jako že se hodně směju. A náramně, sem rád že ses nenechal odradit, jen se prosim tolik neptej, zas mě nebaví porát psat:)

                                                    0 0
                                                  • Beeda  

                                                    koukam ze mas noveho kamarada:-))) B

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    jo, ze je super? :)

                                                    0 0
                                                  • Darkson  

                                                    moc se nesmějte! až se naštve, pojede na závody a oba vás rozseká:-)))

                                                    0 0
                                                  • Fuck8r  

                                                    :-D … nerozsekám ! tak za prvé: na závody nejezdím protože jsem turista a né závodník a za druhé: když jezdí někdo nasranej tak nikdy nemůže vyhrát závod …

                                                    0 0
                                                  • Darkson  

                                                    pokud opravdu doma jezdíš takový objemy na trenažéru, tak to má do turistiky hodně daleko a měl bys rozhodně na nějaký závody vyrazit…

                                                    0 0
                                                  • Beeda  

                                                    zase jsi vedle:-), jsme se pred zavodem pohadali tak, ze jsme pak jeli nasrati a vsichni dojeli na bednu:-))

                                                    Ale dik, Gorgov ted pojede doma 6h na trenu, jen aby si rek kdyz on 5h, tak ja 6h :-D

                                                    B.

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    tak tomu never, ja mam rekord 2h:) to radsi venku ve vanici

                                                    0 0
                                                  • raceman  

                                                    Lol, to je dobry zpusob se pohadat pred zavodem :-))

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    Jj nasranymu (na nejaky jiny zavodniky) se mi zavodi taky lip. Clovek ma vetsi motivaci.

                                                    0 0
                                                  • Manas  

                                                    No a treba u sjezdu to spis rozstrelim nez abych jel rychleji. Jedu o hodne rychlejc pokud jsem v pohode. :-)

                                                    0 0
                                                  • Fuck8r  

                                                    a závodu se účastnili přesně tři lidi ne ? :-)

                                                    já to myslel tak, že když se necháš rozhodit z tempa (vyprovokovat) a nasereš se, tak že to můžeš pěkně přepálit a v cíli zaplakat … asi jste vyjímka potvrzující pravidlo …

                                                    0 0
                                                  • Beeda  

                                                    myslet znamena nevedet:-) a nee ze pojedes vic jak 6h:-D.

                                                    0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    hele Beeda je ten co vyhrál komplet Kolopro :) jestli to nevíš no a Gorgov je jen o chlup menší chrt :)

                                                    a to nejsou kecy o kterejch se dá taky hadát, známe se osobně…

                                                    0 0
                                                  • Fuck8r  

                                                    a závodu se účastnili přesně tři lidi ne ? :-)

                                                    já → VÍM ← , že když se necháš rozhodit z tempa (vyprovokovat) a nasereš se, tak že to můžeš pěkně přepálit a v cíli zaplakat … asi jste vyjímka potvrzující pravidlo …

                                                    tak co lepší ? :-D

                                                    a když on 6 tak já 8 hodin !!! :-X

                                                    0 0
                                                  • Beeda  

                                                    ty nak prepalujes B-Fko ne?:-))

                                                    0 0
                                                  • Fuck8r  

                                                    ne ! … pojedu si svejch: 2,5 – 3,5 hoďky … a bude ze mě šikovnej cykloturista s výbornými termoregulačními schopnostmi, které mu jiní jen tiše závidí :-)

                                                    0 0
                                                  • Beeda  

                                                    Zas tak optimista bych nebyl:-), prave, ze cim vic trenovanej tim vic se potis, protoze odvest ztratove teplo pri vyssim vykonu a stejne plose vyzaduje vice poceni:-)) I v zakladni vytrvalosti, 20C bez ofuku, by po 3h mela byt pod tebou louze. B

                                                    0 0
                                                  • kámen úrazu1  

                                                    Já jednou v zoufalosti nad troufalostí matičky přírody kazit mně týden vyjížďky vyrazila do posilky na rotoped. Nevím, jestli jsem na něm šlapala dvě hodiny nebo dvě a půl. Ale zpocená jsem nebyla vůbec, přitom i před rotopedováním mně přišlo, že je tam vedro. Aj ve velkým vedru se venku v kopcích moc nepotím. Krom trošku na zádech pod velkým batohem. Možná v tom je zakopán pes, proč pocitově vedro hodně špatně snáším a bývá mně až špatně.

                                                    0 0
                                                  • Tomcat_1  

                                                    Nejses zpocena = flakas se :-))) Znova a pridat!

                                                    0 0
                                                  • kámen úrazu1  

                                                    :-) Vím dobře, že se flákám. Ono mít třeba na XC maximální tep o 10 menší, než při většině vyjížděk, či tepový průměr v půlmaratonu o málo větší než na šestihodinovém výletu o něčem vypovídá. Ale letos, letos do toho na závodech šlápnu! Fakt. :-) Pokud si to teda před startem opět nerozmyslím. :-) Jenže to si nebudu moci dovolit, sama sobě ostudu dělat můžu, ale Montes Ferreus ne. ;o)

                                                    0 0
                                                  • Tomcat_1  

                                                    Jo, pro letosek je potreba si uvedomit ze to budem mit na sobe napsany a nebudem tak moct delat ostudu treba cestou z hospody… (ehm :-))))

                                                    0 0
                                                  • kámen úrazu1  

                                                    Já tu ostudu ještě nikdy nedělala. Pokud by to u Tebe hrozilo, vysvlečem Tě z dresu a vystrnadíme z naší skupinky, abys nám nekazil dobrou pověst, kterou jistě budeme mít. :-)

                                                    0 0
                                                  • Tomcat_1  

                                                    Hmm, takze nejenom ostuda v hospode. Navic jeste verejny pohorseni cestou domu. To me teda cekaj svetly zitrky :-(

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    tak s tim souhlas, taky nekdo se malo poti z duvodu dlouhodoby dehydratace, proste porad malo pije a telo je pak sporivy. Ale to je samozrejme taky spatne ;)

                                                    0 0
                                                  • Rychlej turista  

                                                    Kdo se potí – vyhrává, řekl by klasik :)

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    Jen houst. Nejzabavnejsi thread hned po Olkycove „tukani do narazniku dokopce v 70km/h“

                                                    0 0
                                                  • Fuck8r  

                                                    tak legrace musí bejt :-) … ale je mi líto že jsem zprasil celý thead :-( … už to nikdy neudělám … pěkný den přeje Fuck8r (kterej se nikdy nezapotí … )

                                                    0 0
                                                  • Beeda  

                                                    neomlovej se, jsme demokrate a toto nebyl offtopic:-) vidis gorgov dava 6h, darkson ladi pravy hak a ja z toho mel srandu;-)

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    :-D

                                                    0 0
                                                  • Darkson  

                                                    možná bys spíš než 8 h potřeboval studenou sprchu:-)

                                                    0 0
                                                  • Fuck8r  

                                                    někdo by potřeboval studenou sprchu a někdo zase pěknou facku … takovej je hold život no :-)

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    tak prijd, jen co si dam sprchu (teplou) tak ti ji klidne (a rad) dam. nebo dve – jak je libo :-)

                                                    0 0
                                                  • Fuck8r  

                                                    ó, docela odvážné tvrzení … anonymita ti jak je vidno dodává kuráž :-)

                                                    0 0
                                                  • Darkson  

                                                    snaha vyrovnat se olkycovi & jarinovi?!

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    jednoznacne, ale uz sem mu psal at se o to nepokousi, ze je to trapny ;)

                                                    0 0
                                                  • Fuck8r  

                                                    odkud je znáš ? … to jsou mý nejlepší kámoši a sparing partneři !

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    ještě, ještě, promin že to neni konstruktivní jako tvoje příspěvky, ale co se dá dělat:)

                                                    0 0
                                                  • Radek Broz  

                                                    Tobě ještě víc.

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    narozdil od tebe zas tak anonymni nejsem, par lidi z B-F znam a par zna zas me, pohybuju se tu docela dlouho a este nedavno sem mel kompletni profil vcetne fotky…

                                                    0 0
                                      • Radek Broz  

                                        Jsi okopíroval moje biodata, ne? Akorát já bych se během těch 5 hodin na onanovacim trenažáru asi zbláznil.

                                        0 0
                                        • Fuck8r  

                                          to jsem zkoušel moje max a už mě bylo opravdu blbě, hnáty mě brněli (nemůžu chvilkama jezdit ze sedla jako venku – konstrukce na to není stavěná … takže jsem z toho asi 4× na 5 min. slez – na záchod + protažení ), už se mě stmívalo před očima … už to bylo hnusný :-) … ale tak ty 3 hodiny (2 filmy na DVD) jsou tak akorát

                                          ale pozor ! … to jsem jezdil na max. 140 t/min = fakt lehkým tempem – nezdá se mě že by to byl nějakej nadlidskej úkon – a kdyby chtěl – tak to dá každej …

                                          0 0
                                          • kámen úrazu1  

                                            Nezdá se mně to nemožný. Když si představím, že jsou lidi, kteří milují spinning a kolo nesnáší, tak nevidím důvod, proč by nemohla existovat individua (:-) nic ve zlém), která skoro mají radši jízdu na trenažéru než venku. Spousta lidí tráví X hodin denně v posilovně. To mně připadá (čistě jen z pohledu neznalého, zkušenosti s tím nemám) větší nuda než jízda na trenažeru, kór když se člověk dívá na filmy.

                                            0 0
                                            • Tomcat_1  

                                              Podstata Darwinovy evolucni teorie je eliminace individui ;-)

                                              0 0
                                            • orca  

                                              jeden základní a podstatnej rozdíl mezi tranažérem a posilováním je v „monotónosti“ . Na spiningu sedíš a šlapeš , v posilovně přecházíš z nářadí na nářadí a vystřídáš za 2hod tolik věcí (více jak 2hod je pro nezávodníka neefektivní)

                                              0 0
                                            • orca  

                                              jeden základní a podstatnej rozdíl mezi tranažérem a posilováním je v „monotónosti“ . Na spiningu sedíš a šlapeš , v posilovně přecházíš z nářadí na nářadí a vystřídáš za 2hod tolik věcí (více jak 2hod je pro nezávodníka neefektivní)

                                              0 0
                                • pepek  

                                  To seš dobrej, já jsem vydržel 30 minut s větrákem a televizí, zpocený jak prase. Jak říkáš, radši v lijáku nebo chumelenici venku, než takhle.

                                  0 0
                                  • Fuck8r  

                                    já jsem opravdu divnej :-D

                                    když jedu s kámošem (kterej se potí jako to prase) tak to musí vypadat jako že on už jede 5 hodin a já jsem se k němu před 10 minutama přidal a zahřívám se – i když jedeme spolu 2 hodiny – pač z něho přímo chčije a já mám úplně suché čelo :-D

                                    0 0
                                    • orca  

                                      Tohle já asi nikdy nepochopím ze mě vždy leje jak z vola… a doma ani nemluvě to jsem měl pod sebou i igelit aby to mělo kam téct.

                                      0 0
                                    • MlokCZ  

                                      To by se mi taky líbilo. Já se potím spíš lehce nadprůměrně, ale hlavně nerovnoměrně. Nohy a ruce se mi téměř nepotí a o to víc se potím na těle a mám s tím problémy už pod 15st. na kole (i přes slušné oblečení), a kolem 12st. a níže nedokážu prostě zabránit extrémnímu pocení v kopci a pak mrznutí ve sejzdu (pouze neustálým oblékáním a svlékáním a to se pak nedá jezdit), pokud tedy nejedu jen základní vytrvalost (pak se to ještě dá). Kdysi na badmintonu, který jsem hrál závodně byl u mě normální následující stav. V tělocvičně zima (tak 13–14st.), já kraťasy a tričko (to každý, při badmintonu se opravdu zahřeješ), z těla ze mě lilo (musel jsem střídat při náročnějších zápasech víc triček), pravá rukou, kterou hraju teplá akorát normálně a levá studená od lokte dolu jak od mrtvoly v márnici :-)

                                      Má to výhodu, že se mi nepotí pak ani ve vedrech nohy v botech a ruce dlaně při raketových sportech, ale zase o to víc problémy s pocením těla.

                                      No a doma na válcích ze mě už i při základní vytrvalosti lehce začínalo kapat i při použití větráku na plný otáčky (ale neodvíral jsem okno, aby na mě netáhnul ledový vzduch).

                                      Chtěl bych mít tvojí termoregulaci.

                                      0 0
                                      • Fuck8r  

                                        no jo, každý má něco … já mutantskou termoregulaci ale zase závidím lidem s výborným spalováním (metabolismem ?) … třeba jeden kolega v práci … žere vlastně jenom párky a salámy (ovoce a zeleninu nikdy neměl v hubě), je línej jako prase, chlastá denně 3–8 piv, spí od 19:00 do 5:00 na ranní (odpolední až do 11:00) takže jeho den vypadá takto: žere uzeniny (a hooodně se přežírá), je v práci, chlastá pivo a strašně dlouho chrápe … pohyb absolutně nulový … a je vysekanej na kost a vypadá jako by aspoň 3 roky v kuse cvičil … no řekněte – kam ten svět spěje :-D

                                        jak já k tomu přijdu :-O … tak mam dobrou termošku ale zase otřesné spalování …

                                        0 0
                                        • MlokCZ  

                                          Já bych mu to spalování ani tak nezáviděl. Já mám tak průměrný, s věkem se trošku horší. Ale to vždy doženu pohybem, takže lepší metabolismus nepotřebuju.

                                          0 0
                                          • Fuck8r  

                                            ale občas z toho mám deprese – já abych zhubnul tak dřu jako kůň na trenažéru a jde to dost pomalu – a pak se kouknu na to líné, přežírající se a pívo chlastající prase který pro to nemusí dělat absolutně nic – a kdyby jsme vedle sebe stáli tak řeknete že on určitě sportuje víc a to dost nasere – ale kdyby jsme sedli na kolo tak bych tu vyjel třeba Špindlerovku 3× a on by ji za tu doby vyjel horko-těžko jednou a ještě by mu nahoře selhala pumpa :-D

                                            no prostě vypadá extrémně vytrénovaně i když dá na kole sotva 20Km po rovině a blije … já zase vypadám jako povaleč a přitom zajedu 200Km a mám z toho ještě dobrej pocit :-D

                                            každej má něco no ;-)

                                            0 0
                        • Werwolf  

                          Koukám že se biku celkem vjenuješ, to jsi musel jet Priezniczovu šedesátku, zakolik jsi ji odjel?

                          0 0
          • Nikolka  

            Jinak pokud máš drátový cyklokomp tak kámoš to řešil tak, že magnet přemontoval na zadní kolo…

            0 0
            • Fuck8r  

              no já mám ten drát ze snímače dost krátkej ale to asi nevadí … dám ten Computer třeba na sedlovku a je to ne ? :-D … vždyť ho budu mít jen pro jedinej údaj – najeté Km za trénink takže na sedlovce to snad vadit nebude ne ?

              0 0
              • favorit.  

                u nas jsme vzdycky pocitali, ze hodina na trenazeru rovna se dvacet kilaku. Jinak me to ale vubec nebavi a pomalu zacinam kaslat i na jezdeni na zimaku. V listopadu jsem byl nemocnej a dneska mam teplotu 38,4 :-P

                0 0
          • Fuck8r  

            kámoš – který na tom byl s výkonem na podzim cca stejně jako já – se se mnou vsadil ( o pívo ) že on (trénující na běžkách) bude na jaře lepší nežli já trénující na Elite trenažéru … jenže jemu nenapadl sníh :-D … takže to bude asi „trošku“ zkreslený a já se budu napájet pívem 8-)

            (ps: dnešní trénink musím odložiti – neodolal jsem chlebíčkům a houbovci :-( a asi bych se na tom kole zeblil :-D … )

            0 0
            • Werwolf  

              Ohledně tej motivace. Pro začátek zkus něco ze seriálu závodů kola pro život u závodů se dělí kategore na muže pro tebe 18–30 let a ELITU – bez věkového omezení ta má zvláštní kategorii.

              Veb závodů: www.kolopro.cz/Reg.php

              S tvím najetým objemem by jsi se mohl prosadit. Ale jestli ti jde jen o ceny :-(

              0 0
    • Gorgov  

      natahovat žetěz? Věř tomu, že když s tim kolem budeš jezdit jen doma na válcích najedeš na jedno řetězu 15Kkm jak prd. Samozřejmě musíš jezdit na hladkdejch pláštích, na válcích i na ergáči. Jakej je problem jezdit venku? Nebo zkus spinning.

      0 0
    • Fuck8r  

      no tak i turista přeci musí mít nějakou formu aby toho objezdil co nejvíc … a závody ? … možná něco zkusím ale nevím kde si zjistit co a kde se jede … ale nevím co bych jezdil:

      1. MTB … už mám dost rozpadlý (momentálně problémy s novejma klikama) na opravu nemám – takže nemám na čem …
      2. Silnice … v březnu si na ní sednu vůbec poprvé v životě takže na tý zase vůbec neumím :-D
      0 0
    • St1c  

      neviem preco fuckerovi neverite ze dokaze obsediet 3 hodky na trenazeri? jakoze 3 hodky mi takisto nerobi ziaden problem a davam si to tak 3× tyzdenne. Viac som nikdy neskusal, 3 je tak akurat… chce to len dva dobre filmy a slapat, cas utecie sam. a to ze sa nepoti? hadate sa o kravinach, niekto sa poti viac niekto menej, pri otvorenom okne sa naozaj slape dost komfortne.

      0 0
    • raceman  

      Můj domácí tréning teprve začne..... už je objednaný www.kupkolo.cz/…uct_info.php?…

      se nemůžu dočkat :-))

      0 0
    • dancing dog  

      nějakej dobrej film, kafe, cigáro a dobrej drink

      nebo hupnout na nějakou pěknou samičku

      to je trénink pro chlapa, ne přenudný šlapání do zblbnutí na místě mezi 4 stěnama s civěním do zdi

      kolo má bejt zábava, ne vopruz

      0 0
      • Fuck8r  

        já šlapu u TV (DVD) a zatím mě to baví … už 3 měsíce

        jinak to co doporučuješ jako domácí trénink jsem dělal od srpna (nemoc) až do listopadu a teď musím shazovat 10 Kg :-O …

        0 0
        • dancing dog  

          no jo, ale to se musíš věnovat i jinejm věcem, než domácímu tréninku…

          ale při nemoci to nejde,běhat někde po kopcích nebo plavat, to je jasný…

          je to o rovnováze, nic se nemá přehánět do extrémů, i poměr lenošení / kolo by měl být vyváženej…

          kolo je prostě na ven, uvnitř se má prostě třeba posilovat nebo a hrát fotbal nebo cvičit aikido.. ještě bych pochopil spinning, ale kolo v pokoji na nějakym stojanu nebo válci- to mi přijde fakt až hustě nepřirozený…

          0 0
          • Fuck8r  

            mě to přijde normální … řekl jsem si: budu se koukat na ty filmy z křesla (postele) a nebo z kola ? … odpověď: z kola !!! … i když ta postel je asi lepší no :-) … ale 10 Kg je 10 Kg že :-O

            0 0
            • dancing dog  

              jasně, to chápu, ale já bych teda raděj 3× tejdně raději vyšel z Jáchymova na Klínovec,než u filmu nebo hudby kroužit nohama

              0 0
              • Fuck8r  

                já budu od jara jezdit se dvouma silničářema a trošku jsem loni zaostával tak se snažím přes zimu co nejvíc zatrénovat a najezdit co nejvíc objemů … abych je tolik nebrzdil :-(

                0 0
                • dancing dog  

                  to je právě ono- kolo má bejt zábava,ne bič

                  asi ojedinělej názor. jezdím fakt rád a v rámci možností co nejvíc, a cítim se dobře, když výkonnost stoupá ale! jezdím pro ježdění a radost z něj, ne pro výkon!

                  prostě pohoda, ať chrtí ti, co bez toho nemůžou bejt..

                  0 0
                  • raceman  

                    no tak to něco pro mně. ;-)

                    navíc když bu po škole hned na brigadu a vratim se v 8,9,10,11 večer, tak se to s jakymkoliv sportem kombinovat neda… takže mi zbyva udržovat formu takhle. budu rad když na to budu mit tech 1,5 hodiny. a kdyz budu mit obcas volno tak mě čekaj taky filmy.

                    btw: Fuck8r mam pro tebe inspiraci, sežeň si rozšířenou edici pána prstenů, jeden film ma cca 6 hodin jestli mě paměť nešálí :-)

                    0 0
                    • Fuck8r  

                      jo, díky za tip :-D … zrovna jdu jezdit (u Silent Hilla) :-O

                      0 0
                    • Gorgov  

                      myslim že šálí, rozšířený verze maj všechny do 4 hodin

                      0 0
                      • raceman  

                        jj omlouvam se. navrat krale ma neco pres 4 hodky. njn uz sem to dlouho nevidel. aspon se mam na co divat :-) až budu šlapat na trenažeru :-))

                        0 0
                        • Gorgov  

                          přeju příjemnou zábavu. Já to moc nespojim, bud trenuju, nebo slapu, nedokazu se soustredit na film a pri tom drzet tepy nad 140.

                          0 0
                          • raceman  

                            snad pod 140 ne?

                            nemlž :D

                            0 0
                            • Gorgov  

                              ne nad 140. k cemu ti je jezdit 120 tepu? Ja na vytrvalost 140–165 zhruba.

                              0 0
                              • raceman  

                                nerikam 120 ale tak 140 +/- 5 tepů ne?

                                0 0
                                • Gorgov  

                                  jo, ale me to spadne jeste niz, psal sem nad 140, takze 140–150. To proste pri filmu eni ono, bud jedu, pak nic nemam z filmu nebo koukam a pak se vykaslu na slapani. Nevim, u ergace je pro me nejlepsi jezdit virtualni italii, jen musim jeste poridit dalsi cd, aby se mi zvysil vyber tras. A k tomu samo poradne osolit nejakou tvrdou music.

                                  0 0
                                  • dancing dog  

                                    všichni 3 ste uchyláci

                                    0 0
                                    • raceman  

                                      myslím si, že je nás víc než jenom 3 ;-)

                                      0 0
                                      • dancing dog  

                                        všichni , co šlapete mezi 4 stěnama jste uchyláci!!

                                        ale musim tam dát :-)

                                        tedka vážně- játo chápu, a celkem obdivuju, ale já a pár týpků, co spolu občas jezdíme jsme prostě jinde…a o tom to je, někdo mě v poho předjede a já bych ho zas třeba snadno přepral nebo porazil v šachu a někdo by mi to natřel vevšem a někomu zas já… někdo vydělává mnohemvíc než já a někdo zas 2×míň… každej sme jinej..a jinde.. nicméně- jste fakt uchyláci :-)

                                        0 0
                                        • Gorgov  

                                          jj, zas já sem od poslední zimi mezi tema 4ma stenama na ergaci stravil cca 3 hodiny, ale tim nechci omlouvat svoji uchylnos :)

                                          0 0
                              • MlokCZ  

                                Né každý je tak namakaný a má posunutý AP tak vysoko jako ty.

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  při najetých 5tkm/rok a věku okolo 20, není nic divnýho mít AP 150 u normální­ho hobíka

                                  0 0
                                  • MlokCZ  

                                    Tak ale hodně to závisí, jak má tepy posunutý. I ten 20-letý může mít maximálku klidně pod 180 a pak asi nebude mít AP 150 (ale je jasný, že tohle nebude častý případ).

                                    Ale ve většině případů to může být jak píšeš.

                                    To víš, posuzuju podle sebe, jednak už mi není 20, jednak ani těch 5000km nemám a ještě jsem po zdravotních problémech, které jsem měl před 2 lety s AP níže než jsem míval před tím. Ale postupně se taky lepším, už se blížím s AP aspoň k těm 140.

                                    0 0
                                    • Gorgov  

                                      ne, tak sem to nemyslel, ale beru to tak ze si proste budes davat stejne pri AP, at ho mas jakykoliv. Proste ses nejak zakyselenej, ja chci jet treba na tom ergaci hodne pod AP, to mam 166, snad to neni nic divnyho, ale ani na tech 140 se neudrzim kdyz pri tom koukam na film, proste se pak flakam:)

                                      0 0
                • Lance  

                  heled nic mi do toho neni ta diskuse je celkem plodna, ale mam otazku. Znas nejake reprose? Jestli teda jo, tak spal si s nejakyma?

                  0 0
    • tomfree  

      Pokud to de tak kolo venku,jinak beham a chodím po horách,pokud je fakt kosa a inverze tak krosovy trenažer od kettleru,ale to je nuda max hodinu a když čtu,že někdo sedí na kole u bedny 3 hodiny tak na to s..u :-).

      0 0
    • Kacaba  

      Já chodim na spinning, ale chce to dobrou instruktorku a skupinku, aby byla dobra atmosfera a strhla me. Kam chodite v Praze?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.