Doksyrace priprava - 90km trasa kolem Prahy, silnicka

35 nepřečtených
  • PC

    Ahoj vsem,

    pristi tyden pojedu 1/2 Ironmana v Doksech. V nedeli bych si rad vyzkousel tu trasu v kuse ujet. Chtel jsem se zeptat na tipy na nejakou hezkou silnici kde neni moc aut v okoli Prahy a ma to male prevyseni? V nejhorsim si klidne udelam i vice kolecek jednoho useku.Kdyby se nekdo chtel pridat, tak budu jeste radsi :). Bylo by to nekdy rano, okoli Prahy a chtel bych udrzet aspon 30km/h rychlost.

    dekuju za tipy a pripadne spolujezdce

    P.

    0 0
    • MD1972  

      zkus si trasu Běleč – Lány – Běleč (trasa časovky Masters)

      0 0
    • blaf  

      z Pocernic po stare do Podebrad, na kruhaci v Podebradech na Nymburk, v Nymburku na Lysou, Sojovice, Celakovice, Zelenec, Pocernice, tusim, ze to vychazi neco pod kilo, rovina jak vysita

      0 0
      • PC  

        dekuju, tu cast podebrady-Nymburk znam..tam i nejezdi auta, tak to mozna zkusim

        0 0
    • kokoska.rokoska  

      Tak to se v Doksech potkáme. A nad rámec správných rad předřečníků přidám dva postřehy:

      1. Zkoušet si ujet 90 km v kuse je celkem k prdu, respektive pro závod jako takový je to k prdu.
      2. Doksyman (nyní debilně Doksyrace) rozhodně není po rovině. A dokonce ani nemá 90 km, ale 96, co si tak pamatuju.
      0 0
      • PC  

        dekuju za tipy.. kdyz jsem koukal na vyskovy profil ty trasy..tak tam byl nejnizsi a nejvyssi bod od sebe 30m. Ale byl jsem tam minuly vikend na eurohrach a taky si neumim predstavit kudy by vedlo 30km rovina.

        A jaka je ta trat? A neni jen jina po tom co to odkoupili od etriatlonu ?

        0 0
        • kokoska.rokoska  

          Do polemiky o nákupu bych se nerad pouštěl, ale k trase něco říct můžu:

          Ano, je velmi podobná, jen začátek je na druhé straně Mácháče :-) A narozdíl od prvního rebrandovaného ročníku se už nejede přes šraňky. Zato se jede po koberci položeném na mlatové cyklostezce – na koze celkem solidní zkouška umění pilotáže.

          Jak jsem psal minule, rovina tam není. Relativně podobné to je „českobrodské“ z Prahy do Kolína. Jak profilem, tak větrem.

          0 0
          • PC  

            ted jsem to pocital presne na mape a jeden sner ma 15,4km, to se opakuje sestkrat a to je 92.5+2km najezd. Prevyseni na jeden smer je 141m a druhym 126m, 850m dohromady a to neni zase tak hrozne, navic bez vetsich strmych kopcu.

            Par najetych stovek mam. S podstatne horsim prevysenim, ale rozlozenych do dne. Nikdy jsem nejel 3hodiny zaprahem v kuse. Tak si to chci vyzkouset.

            Kdyz jsou tu zkuseny tak se chci zeptat na jake tepy plavete/jedete/be­zite tak dlouhou distanci ?

            0 0
            • kokoska.rokoska  

              Jsem rád, že sis to spočítal. Sice to vůbec neodpovídá realitě, ani vzdáleností, ani nastoupanými metry (a strmý kopec se taky najde), ale aspoň jsi měl záminku proč netrénovat :-)

              Jak to jede někdo jiný je Ti IMO k ničemu, ale budiž: vloni jsem jel kolo 5 tepů pod ANP, běh ještě o 1 níž. Bylo totiž hrozné horko a to já špatně snáším, proto tepy relativně nízko.

              0 0
            • blaf  

              Tak si to chci vyzkouset.

              neni uz na to trochu pozde? :)

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Vy mu chcete zkazit radost.

                Vloni vítěz (M) cca 4:12 hod, 25. místo + 1 hodina, 80. místo +2 hodiny, poslední +3,5 hod. Zúčastnit se není hanba, minimálně to chce odvahu.

                Nevím, jaký je PC plavec, běžec a cyklista, ale rozvrhl bych si to po časech: 1,9 km (podle vln a větru) odpočinkovým tempem 2:30 / 100 m dá nějakých 50 minut i s depem a kopanicí po startu, pak ± 96 km na kole AVG=32 km/hod dá 3 hod a pak výklus tempem 5:30 min/km dá 110 minut i s pauzami v depech a na občerstvovačkách. Dohromady čas 6 hod 20 min by měl stačit na nějaké 83. místo. Na to snad ani není potřeba trénovat. :-)

                0 0
                • PC  

                  asi nebudu posledni v plavani ale urcite budu posledni v behu:). Plavani jsem vcera mel za 31min bez otocek v bazenu. S neoprenem je 1:45 pohodlny tempo.. tak zkusim to. Kolo vubec netusim, jak jsem psal tak to nemam vyzkousene, je to muj prvni 1/2 ironman. No a beh?:) pred 14 dnema jsem cerstvej bezel 18km s prumerem 5:22 po kterym jsem byl KO a jeste to povazuju za svuj nejlepsi cas :). Takze po takovym kole… no budu rad kdyz stihnu 7hod limit :)

                  Prevlikate se do cyklo a pak bezeckyho nebo to jedete cele tri suitu ? mne vadilo jak byl mokry minule :(. a to byl podstatne kratsi triathlon.

                  0 0
                • blaf  

                  ja mu nic kazit nechci, a respektuju kazdeho, kdo nejakeho im da, protoze vim, ze na neco takoveho ani omylem nemam

                  ale prekvapilo me, ze tyden pred zavodem teprv zjistuje jak to ma jet a chce si to zkusit, cekal bych to trochu driv

                  0 0
              • PC  

                jak pise kokoska rokoska tak to ma kazdy individualni, a to si chci vyzkouset jak musim jet abych jeste vybehl po dvou:). Jen me zajimalo kde mezi AP a ANP se jezdi. Cekal jsem jeste trosku niz nez 5tepu pod. Kdyz jsem byl pred mesicem na testech tak jsem ANP mel na 420W, ale to si myslim ze neudrzim 3hod svalove a uz vubec s behem. Horko mam rad, pokud mam dost vody a mineralu tak me to nabiji :).

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  :-)

                  0 0
                • kokoska.rokoska  

                  420 W na ANP, asi STS Chvojkovice Brod. Pokud teda nevážíš 200 kg.

                  Nejezdí se podle tepů, ale podle výkonu; řekněme mezi 80–90 % FTP a běží se těsně pod ANP, dokud člověku nedojde, nebo nepřijde cíl.

                  0 0
                  • PC  

                    vazim 96Kg, moje plavecky detstvi mi nedava na beh a asi ani kolo idealni dispozice, ale bavi me to a jak rikam jde mi o dokonceni :). Hodne se bojim toho kdy mi u behu prijde cil :).

                    dekuju vsem moc za rady a podporu:)

                    0 0
                    • ˘Ö˘ Krab  

                      Tak plavání máš v suchu, jen počítej, že ve vlnách budeš znatelně pomalejší, ale to asi víš.

                      Ještě záleží, jestli k těm 96 kg patří příslušných alespoň 188+ cm a patřičná dlouhodobá vytrvalost.

                      Pokud na to nejsi zvyklý, nenervuj se u kola tepy ani rychlostí jízdy. Soustřeď se na to, abys jel nikoliv silou, ale švihem a hlavně subjektivně lehce a bez velkého přemáhání se – tak to máš šanci vydržet celé tři hodiny a neodrovnat se před během. Jestli pojedeš 2:50, 3:00 nebo 3:10 je celkem jedno, protože ten rozdíl – když to i jen trochu přeženeš – snadno provaříš potom na běhu.

                      Do budoucna bys měl právě z kola udělat svou další silnou stránku, ale to se zkoušením týden před závodem už nevylepší. Počítej s tím, že máš cca na 1:30 hod glykogenu, takže po prvních 30 km kola se dá čekat první větší krizička. Něco mi říká, že by sis měl připravit dostatek zásob na průběžné doplňování energie.

                      Při běhu ‚děj se vůle Boží‘. Že jsi byl s tempem 5:22 po 18 km bez většího a hlavně specifického tréninku out, to je úplně logické a neznamená to, že bys nemohl běžet někdy v budoucnu totéž pod 5 nebo za 5:22 v rámci triatlonu.

                      Fyzicky zdravý člověk jako Ty by se silnou vůlí a základními sportovními dovednostmi mohl půlironmana dát bez fatálních následků, ale se specifickým tréninkem (který bohužel spolyká strašně moc času) by to bylo snazší. Přece jen se už jedná o extrémní vytrvalecký závod a vytrvalost se musí cíleně budovat.

                      0 0
                      • PC  

                        Plavani bych opravdu chtel do 35min s tim ze se nijak nevystavim. Plavani je nefer kratky oproti zbytku. :(

                        mam 193cm, ale urcite bych jeste mohl dost zhubnout.

                        Tu teorii s tim kolem mi rikalo par lidi, a verim tomu. Otazka je jestli se budu umet ovladat O:-) :)

                        Jidla povezu spoustu. Jeste jsem si presne nerozmyslel co jak poskladam, .

                        Ty to pojedes/pobezis taky?

                        0 0
                        • ˘Ö˘ Krab  

                          193 cm, to Tě omlouvá. Bohužel pro Tebe, plaváním se nevyhrává, ale už tam se dá prohrát. Hleď ve zdraví přežít do cíle a na příští rok výrazně natrénovat celkovou vytrvalost a hlavně kolo. Nevím, jestli to je ještě odvaha nebo už hloupost, jet v podstatě bez přípravy na koze, navíc ne zcela fit.

                          P.S. Mě tam, stejně jako na jakémkoliv jiném závodě, na startovní listině budeš hledat marně. Na závodění mám lidi.

                          0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Nebyl bych tak příkrý, dal si na úvod i cíl: udržet AVG alespoň 30 km/hod a víc. 3 hodiny sólo ve větru pro smrtelníka už nejsou úplně triviální, bez ohledu na kozu/nekozu. Navíc, pokud to nikdy nezkoušel, tak ať si to zkusí, nemá každý hned vítězné ambice, jako Ty.

        0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Vyzkoušeno? Jak sis užil větříčku?

      0 0
      • PC  

        Jel jsem rano, z Pocernic do Podebrad-Nymburk a vzal zpatky vlakem(v sobotu na triathlonu v Oldrichove jsem si poranil trosku koleno). Tak jsem spis ladil posed na casovkarskym kole, nikdy jsem na tom nesedel. Sice me boli za krkem a ramena ale jezdi to skoro samo :).. tak se tesim az na tom pojedu ted o vikendu a nebudu se tolik bat stability :)

        0 0
        • blaf  

          koukam, je to cim dal lepsi, tyden pred zavodem poprve na koze? a ty na tom chces jet 90 km v zavodnim tempu, tak preju hodne stesti

          0 0
        • kokoska.rokoska  

          Viz předřečník blaf.

          Jen dodám, že přeji štěstí i ostatním a hlavně, aby nepřišla smotka…

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Jak vidím ve výsledcích, smotka se nekonala. Vabruch je šílený a Tobě gratuluji. Doufám, že se ozve i PC se zážitky.

            0 0
            • mandak  

              Kolik měla voda a kolik lidí se dneska uvařilo?

              0 0
              • PC  

                voda byla tepla…tyden predtim na kratsim triathlonu v teplicich neopreny pri stejny teplote(pres 22C°) zakazali. A presto vetsina plavala v neoprenech

                0 0
                • kokoska.rokoska  

                  Nestálo by za to přečíst si pravidla? Mnohé by Ti to osvětlilo…

                  0 0
                  • PC  

                    no ja se na ne koukal. A ona je ruzna stupnice pro triatlony nad a pod 1500m plavani. Ja jen rikam, ze byly povoleny neopreny i kdyz na muj vkus voda byla dost tepla. Ale tak pro cyklisty neplavce je to velka pomoc i technicky, ten neopren.

                    0 0
            • PC  

              Vcera jsem se vzpmatovaval tak pisu az dnes:). Mam skvelej pocit z dokonceni. Zvlast s mym kolenem. Bojim se ze to budu lecit ted asi delsi dobu :(. Na nejakou chvili mam po kole a behani.

              Plavani bylo hrozny co se tyce poctu lidi, ale plaval jsem to za 31min a moc se unavil. Na kole jsme se uz neudrzel tak na uzde, po 50km jsem se citil porad dobre, tak jsem na to slapnul a urthl si koleno. Kopce jak tu nekdo vyhrozoval tam nebyli skoro zadny nebo hrozne zanedbatelny, ale silnice misty fakt ve strasnym stavu, jednou jsem i jednu diru prehlidl a kolu dal zabrat. Koza jako kolo je nepohodlna, ale neni to tak strasne. asi jsem zvykly z trenazeru na tu pozici.

              No a beh, nebo spis pseudobeh, po trech kilometrech jsem si nechal zavazat koleno a nejak dokulhobehal za hroznejch skoro 2,5hod :)

              Ale pocit z toho mam porad super. Zajimavy mi treba ted zpetne prijde, kolik se da udelat na kole chyb jinych nez nenatrenovat, Kdy pit, kdy a jak jist, kam si ty veci davat, kdy zabirat kdy odpocivat. Mam se co ucit

              0 0
              • kokoska.rokoska  

                Nezlob se na mě, ale tys' fakt jel po rovině?

                Já ne, stejně jako vloni. A prostý pohled do časů na kole strávených u špičky napovídá, že ani oni nejeli po rovině. Můžeš dodat, prosím, záznam trasy nebo číslo z oficiální časomíry, z nějž bych pochopil, že tam byla (někde schovaná) rovina?

                0 0
                • PC  

                  ja nerikam, ze tam byla absolutni rovina, ale 430m prevyseni(podle Garmina u kamarada) na 92km proste nejsou kopce. Navic ty vyvyseniny byly pomerne kratky. Ale mozna jsou triathlony ktery jsou jeste placatejsi. Jen jsem zadny jeste nejel. Spis nez prevyseni mi vadila kvalita silnice.

                  Jak se jelo tobe ?

                  0 0
                  • kokoska.rokoska  

                    Blbě se mi jelo. Startoval jsem poněkud potlučen s tím, že to rozhýbu a spletl jsem se. Takže jsem to (poprvé v životě) po prvním kole zabalil.

                    A jestli narážíš na kvalitu silnice, tak máš pravdu, nestála za nic; ale řekl bych, že nebyla o moc horší než vloni/předloni…

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.