• Oakey

    Zdravim,

    prošel sem si historii a nenašel tam, co sem hledal. Tak zakládám tohle vlákno:

    Potřebuju poradit ohledně vhodnejch desek do Shimana M525. Origo maj životnosti nanejvejš 100km, pak už brzdim rozpěrkama. Shánim nějaký brzdy s velkou brzdnou silou, ostřejšim nástupem, jo a taky by měli něco vydržet.

    Originál Shimana se mi zdaj brzdnou silou takový mdlý a nemaj daleko k přehřátí ve dlouhejch sjezdech. O ostrosti ani nemluvě – je docela umění to postavit na přední…

    Jediný co sem z historie pochytil, že BBB nee,,,

    Anketa: Jaký desky budou ono

    4x
    33%
    0x
    0%
    7x
    58%
    0x
    0%
    0x
    0%
    BBB
    0x
    0%
    0 0
    • maxtor  

      „Origo maj životnosti nanejvejš 100km“ Nemáš špatně nastavený obvod kola v tacháku???:-))))

      No, je pravda, že dřív jsem jezdil mechaniky M515 a ty měly stejné desky jako M525 (stejný tvar). Jednou jsem koupil náhradní do M525 (myslel jsem, že není rozdíl) a spletl jsem se – odešly cca po 4 kkm – ty do M515 vydržely asi dvojnásobek.

      0 0
    • Vilém  

      Zkousel jsem do 525 goldfreny a fastop. U Fastopu jsem zustal.

      0 0
    • Neddy  

      Na cykloprofi.cz jsem objevil, že Fastop vyrábí organické destičky pro „Shimano Deore BR-M525/Tektro Auriga“. Z tohoto jsem usoudil, že lze desky zaměnit. Ihned jsem šel do garáže a prohodil je na kolech, jestli poznám nějaký rozdíl – Tektro Auriga s organickými destičkami z 525 brzdily daleko lépe a M525 s metalickými destičkami z Tektro Auriga brzdily tak akorát (203 mm kotouč). Takže jsem došel k názoru, že do Tektro Auriga potřebuju organické, aby mi to dobře brzdilo, a do M525 metalické, které by měly vydržet déle.

      Nemáte někdo s podobnou záměnou zkušenosti? Mohu si klidně objednat desky pro M525 a předpokládat, že půjdou i do Aurig a naopak?

      Jinak stále mám v M525 originály, ale jsou už sjeté k rozpěrnému plíšku. A jestli postavit to na přední je umění, tak jsem umělec… ;-)

      0 0
      • nobody  

        jasně, že jsou stejné, vždyť v objednávce destiček je SH 525/Tektro Auriga, já si je objednal a pasují, brzdí o dost líp a hlavně furt nepískaj

        0 0
    • fluider  

      Neviem koľko vážiš ty, čo jazdíš a čo je pre teba dlhý zjazd, ale pri mojich 67kg, 160mmm kotúčoch, jazde v každých podmienkach (okrem snehu a mrazu) a zjazdoch dlhých aj 5km mi vydržali 2500km resp. 1 sezónu. Je pravda, že v dlhom brzdení dosť zoslabnú ale aj brzdiť  treba vedieť :-). Na predné sa postavím hocikedy! Viem si predstaviť, že na 90km maratóne v DAŽDI a s dlhými zjazdami by som ich zodral na výmenu, ale nie „do krvy“.

      Takže z mojich skúseností by som ti odporučil asi znovu tie Shimana :-)

      0 0
    • pitos  

      Na těchto brzdách jsem jezdil originál SH,BBB,Koolstopy a Fastopy.

      BBB sice nejsou špatné ale pokud máš originál SH kotouče tak vím že bývá promlém s pískáním,dělá to jak na kotoučích pro 525ky tak XT.Také se mi zdají  proti níže zmiňovaným deskám slabší.

      Koolstopy jsou výborné,brzdily dobře

      Fastopy používám momentálně nejvíce,jsou  srovnatelné s koolstopy a hlavně levnější.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.