• RUMcajs

    Jaký destičky brzdí s touhle brzdou nejlépe za sucha a za mokra?

    Mám na 1/2 sjeté M08 polymer (původní) a zajímá mě, jestli metalické brzdí lépe, popř. o kolik % a jak je to s výdrží?

    A co jiní výrobci?

    Dík

    0 0
    • mirec  

      NAZDAR!TAKZE TIE METALICKE BRZDIA O NIECO LEPSIE,ALE SU NESETRNEJSIE VOCI KOTUCU.NAJLEPSIE SA MI POZDAVAJU OD BBB!ALEBO SI SKUS DAT NA STARE NALEPIT NOVE.ROBIA TO V NIEKTORYCH PREDAJNIACH.

      0 0
      • RUMcajs  

        S těma původníma se mi stává, že když jedu 20–30 km/h a zmáčku přední, nedokážu se zapřít za sedlem tak, aby se nezdvyhlo zadní kolo.

        V 60km/h tlačím na páku víc a stejně se zadní nezdvyhne dokuď nejedu jen 20–30km/h.

        Je to s metalickýma destičkama jiný?

        0 0
        • Smazaný účet  

          origos mi vzadu vydrzeli 1600km, tos sem dal nejaky metalicky tvrdsi…, nebrzej tolik ale to vzadu nevadi, tak jako tak kdykolif kolo zablokujou, zatim vidim vyhodu nomer adin: brzdej i horkyyyyy :))

          0 0
        • Air  

          Shimano ma nejakou chytrou knizecku o kotoucovych brzdach jejich vyroby – je tam takova tabulka a ta to porovnava. Kdyz se zeptas nekde v servisu, tak to tam urcite budou mit (ma to i nas servisak v malym mestecku co opravuje v garazi…). Tak ja jsem to pohledal a koukam, ze tam pisou jen o pryskyr. M08… u M555 ale porovnavaji prysk./prysk. x prysk./kov a kov/kov (asi se myslim predni a zadni kolo (?) porovnava se modulace, ucinnost, odolnost vuci oderu, vadnuti, hluk mokro a hmotnost pri pouziti tech ruznych desek. Obecne kovove jsou lepsi, ale hlucnejsi. U tech 555 pisou k/k vs. p/p (prvni kovove M01 a druhe pryskyricne M02 pro brzdy M555): Modulace 4 vs. 5 Ucinnost 5 vs. 3 odolnost vuci oteru 5 vs. 3 vadnuti 5 vs. 3 hluk 3 vs. 5 mokro 5 vs. 3 hmotnost 3 vs. 5 Takze je to na zvazeni. Na drsnejsi jezdeni, vyssi hmotnost jezdce a ve vsech podminkach bych bral radsi kovove. Vetsi hluk a spotrebu kotoucu musis ozelit. Pokud ses lehkej, v blate moc nejezdis a jezdis normalni XC, tak bych bral ty pryskyricne. Ale delam jen chytryho z papiru… zkousel jsem jen ty pryskyricne a to jen na ulici :)

          0 0
          • Pavlos  

            Ty moje?:D

            0 0
            • Air  

              ne test tech tvych bych ani nezminoval… :D to od toho druhyho kamose co ma v podstate stejny kolo jako ty ale o rok starsi model. Ma tam taky ty m525ky a nebrzdily mu veru spatne. Ale cca pred 2 mesici jsem na tom kole jel a nebylo to nic moc… asi mel zamastenej predni kotouc…

              0 0
    • chemik  

      Jestli jezíš za mokra, tak metalický. Já používám Goldfren a jsem spokojený.

      0 0
    • Alpina  

      Ahoj. Já mám Koolstop a v pohodě , rozhodně vydrží víc než originál, který jsem měnil po 1600km.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.