cross/trek rám na Včka a existuje vůbec slušná vidlice?

1 nepřečtený
  • tromboonen

    Otci (80) ukradli jeho kolo, které si dlouho piplal, byl to nějaký obyč. Author, ale měl tam svoje vychytávky, tak je z toho nešťastnej..

    Můžou zdejší stavitelé doporučit slušnej hlínu cross rám na Včka (kotouč vzadu nechce, vysvětlování by bylo na dlouho, je svéráz).. geometrie pokud možno vyšší hlava (ale měl tam 10cm podložek, což může mít zase, teda jestli bude mít vidle dost dlouhej krk) a ne moc velký sloping, co nejlehčí. Nebo kdyby se někomu doma válelo něco staršího, velikost měl prej 18", což u Authora snad bejvá něco jako 540 délka horní trouby skutečná a 568 mm horizontální (nevím co to bylo za model).

    Plus existuje nějaká vidle pro tyhle kola, která by byla měkčí (samozřejmě nejezdí terén, ale rodla má stejně vysoko jako sedlo, takže předek moc nezatíží, běžné cross vidle pak skoro nereagujou..) Vzduchovou je pro něj asi blbost, plus to bejvaj spíš MTB (silnější nohy), asi by potřeboval nějakou co nejlehčí crossovou (tenké nohy), plus kdyby se daly vyměnit pružiny nebo elastomery (nevím co tam bejvá) za měkčí?? Pro lehčí děti se to tak tuším dělá, nějaký tip na takovou vidli (vepředu zas ten kotouč chce, mechanickej (opět, radši se mě neptejte na důvody))

    Já jsem mu doporučoval pevnou, ale nedá si říct..

    Dík za tipy, tuhle kategorii kol nesleduju, tak netuším.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.