• antuch

    Teda, né že bych nějak ostře vysazen, ale všímám si, že spousta z vás ohrnuje nos nad suntourem. Nevím, ale já sem s ním nikdy beměl problém, ať to byla snadná údržba, jednoduchý nastavení, dobrá životnost… Připadá mi, že tady spousta z vás tuhle firmičku schazuje jen proto, že je moc levná…ale řejkněte mi, která z ostatních značek by vám v těch cenách vyrobila lepší vidlice… A odpovědi stylu: mě praskla při skoku z 1 metru, nebo má vakl ve futrech atd fakt neberu… Nekamenujte mě, ale mám pocit, že je fakt na čase se týhle firmičky zastat…Mám od nich už několikátý model a zkoušel jsem od těch se seřizováním zdvihu až po ty nejobyčejněší.Buď jsem měl štěstí nebo sem debil, ale nikdy žádnej problém(mám 80 kg, kotouče, absolvuju maratony…) A po odmlce v podobě recona teď sedlám novou Axonku a zase maximální spokojenost… nekamentujte, jen povídejte:-)

    0 0
    • scret  

      no znas ten vtip jak prijde cigan do armyshopu a povida:mate bejzbolky? Ne… hmm,a mate boxery? Ne … hmm,a mate noze? Ne! helee co mas proti ciganum?? no tak bejzbolky,noze,bo­xery…:)

      0 0
    • littlebiker  

      proc ses vratil od toho recona zpet k suntouru?tato suntourka je moje prvni „dobra“ vidla,kdyz ozelim tu hmotnost,super vidle,poslu ju na repas a pak se uvidi,jinak do budoucna premyslim prave o tom reconu…

      0 0
    • poiko  

      nudááááá, projdi si historii (je tam thread totožnýho jména) a nekal vodu

      0 0
    • yetti  

      Treba to ze mi CXP75LO vydrzela 800km nez se zadrela. Je to sice levnej srac, ale 800km mi prijde hodne slaby. I kdyz uznavam, ze vetsina lidi co si koupi kolo s touhle vidli na tom tolik nikdy nenajedou a tak muzou bejt spokojeny. Jinak verim, ze jejich vyssi modely muzou byt mnohem kvalitnejsi, ale ja to testovat nebudu.

      0 0
      • poiko  

        blbost. na xcp jsem najel celkem dost. měl jsem jí asi dva roky

        0 0
        • yetti  

          Zhruba po 500km se zacala odlupovat povrchova uprava vnitrnich nohou a vidle chodila porad hur a hur az jsem z toho mel po cca 800km nejtezsi pevnou vidli na svete. Pak jsem na ni jeste chvili jezdil tak, ze jsem ji vzdy rozebral vycistil a namazal a zase to nejakych 200km celkem chodilo. Bylo to v roce 2003 a ta vidle tenkrat stala pres 3kk coz mi prislo docela dost na to jak to byla sracka. P.S.: Pokud tomu neveris je to tvuj problem a zkus to priste napsat min konfliktne :-)

          0 0
          • Pekáček  

            A vyrobí ti nějaká firma krom RST lepší vidli za stejnou cenu? Neber kolik stála tenkrát, dnes by stála méně jako všechno.

            0 0
          • CZiko  

            mi třeba chodila docela lehce – vakl tak velký, že se nohy hýbaly zepředu dozadu o 0,5cm téměř omezil tření:)

            0 0
            • JSt  

              ja daval rst pryc, prave kvuli vaklu. mezi korunkou a vnitrnima nohama se dal skripnout prst ;-)). kvuli tomu vaklu (samozrejme nejen kvuli nemu), vidla prakticky nechodila. vnitrni nohy se zpricily ve futrech a vidla se ani nehla. o tom, ze jsem mel strach o zivot :-)) s takovou vidlou jezdit mluvit nemusim.

              0 0
              • T.Vseta  

                S tím musím jedině souhlasit mám RST gila – hrůůza. Víte jak je ten sistém trialogic od foxe, tak já mám přesnej opak, když jí ze začátku vyzkoušim trochu klesne, ale když vyjedu, úplně stuhne a ani s ní nehnu.

                0 0
    • vlk  

      No získali si špatnou pověst v minulosti umělohmotnými futry, nefungujícími tlumiči.Místo mcu dávali někdy obyčejnou gumu špatným těsněním proti nečistotám, mazání vazelínou. Dnes už jsou na tom trochu lépe.Ale sorry, tobě fakt připadá, že jsou dnešní modely vidlic od suntouru levné.Většina jich je stejně bez úpravy nepoužitelná. a když se podívám na ceny.Tak tory okolo 5 tis to je už v ceně slušný konkurent. Já např okukuji xc pro řadu-ale asi se na ně vybodnu-ta cena už je u nich přehnaná.Navíc těžko je mohu srovnávat s ostatními, když nevím, jak moc dobře si ji dokáži vytunit.Sice maj víc funkcí než konkurence za stejnou cenu, ale prostě na suntour je to riziko u dražších vidlic.ještě nedávno se vyplatilo kupovat jejich levné xc-pro vidlice a upravovat. Ale kdyžs i vezmu cenu za xc pro a dejme tomu bych si ji nechal upravit-tak to si rovnou vezmu něco jiného.

      0 0
    • milan1  

      Téhle „firmičky“ se nemusíš rozhodně zastávat, je to jeden z největších hráčů na poli cyklovýroby. Má mimochodem daleko širší záběr než jsou jen vidlice a zatímco Shimano a Sram jsou vnímány jako alternativy, tak tahle, jak ty myslíš „firmička“ bude někde hned za nimi. Jen tak mimochodem nevyrábí jenom pro sebe a mnoho lidí by se divilo, kdyby nahlédla do propojení výrob a výrobců. Zrovna tak je na tom další zatracovaná firmička RST, která je snad největším producentem vidlic na světě co do objemu. Hezký je technický pokrok špičky ale něco zcela jiného je masová produkce. A tak se nikdy nestane aby lídři v oboru kupovali ty masové a komerční výrobce. Stejně jako Ferari nekoupilo Fiat ale opak byl pravdou. Tady se ptáš navíc lidí, kteří znají hesla ale vlastní zkušenost je nulová, prostě se dokola přepisuje. Takové téma ale vyloženě přitáhne přepisovače, to je jejich parketa. Když se ptáč, co já mám proti firmě? Je to jednoduché, není nositelem vývoje. Vše, co používá je pouze to, co již bylo použito a ověřeno jinde. Tuhle firmu neřídí nikdo z vizí v oboru ale vyloženě obchodník, který zařídí to, co si myslí, že žádá trh a tohle díky objemům dokáže zařídit za nejnižší peníze. Tak tohle mám já proti přístupu firmy. Na druhé straně právě mě to vyhovuje, protože takhle je možné přijít k levnému a velmi dobrému základu. Tunit se samozřejmě dá cokoliv ale produkovat a nabízet za opravdu zajímavé ceny velice solidní základ to dokáže akorát Suntour. Druhý hráč na podobném poli levných a dostupných vidlic RST na tom není zdaleka tak dobře ale to je možná dané tím, že náš dovozce nás tady zásobuje pouze tím nejlevnějším z nabídky. Ono rozlišování vůbec podle výrobce a ne podle jednotlivých typů je velký nešvar, který je ostatně obsažen už ve tvém dotazu. Snažím se proto psát k firmě, jak se ptáš a nikoliv k jednotlivým výrobkům. O výrobcích by debata vypadala spíš takhle. Kdybys například položil vedle sebe vidlice ostatních výrobců ve stejném cenovém rozpětí a kdyby se navíc rozebrali, tak by se mnoho „odborníků“ nestačilo divit co je vlastně uvnitř, těch bezchybných správných jmen. A pro mnoho takovýchhle „znalců“ bych s chutí předložil díly vnitřností několika značek aby porovnali co je kvalitní provedení a co je šunt a bylo by zaručeně o spousty zábavy postaráno. Tak tolik k takovým divným dotazům a zdánlivě jednoduchým odpovědím.

      0 0
      • fousek  

        „A pro mnoho takovýchhle "znalců“ bych s chutí předložil díly vnitřností několika značek aby porovnali co je kvalitní provedení a co je šunt a bylo by zaručeně o spousty zábavy postaráno." Tak to udelej, uz se na to tesim a myslim ze i ostatni.

        0 0
        • milan1  

          No, zatím by sis tady mohl dát rozcvičku a podívat se na to, co je uvnitř RS a to včetně těch vychválených a slavných. Odborníkovi jako ty který se už nemůže dočkat na zábavu to problém jistě dělat nebude. Fotek tady bude jistě dost. Jen tak mimochodem, kdyby ti utekl smysl takového hledání, tak se zaměř hlavně na známé a často propírané heslo, že plast do vidlice nepatří. Potom bys mohl sepsat, referát kolik ti toho uvnitř zbylo. Už se bavíš?

          0 0
          • KubaBajk  

            milane vážně,když se vyznáš,pouč nás,já osobně budu rád..nebo vydej nějakou publikaci,prostě něco,kde budou popsány existující systémy,funkce,proč tamto jo a tamto ne,prostě věechno.. já si tu knížku rozhodně koupím a myslím,že by se jí prodalo hodně.

            0 0
            • milan1  

              Schválně začni sledovat téma tady a plejáda urážek které ze sebe budou borci chrlit, to bude něco, co dodá ihned aktivitu něco někomu vysvětlovat.

              0 0
              • KubaBajk  

                urážky neurážky,tebe štve,že lidi říkají své názory,i když jsou někdy nebo snad často špatné,nepřesné. lidi na druhou stranu zase štve,že ať řeknou cokoliv,vždycky máš něco.čím oponovat a zřejmě už mají dost všeználka-nemyslím to urážlivě. těžká situace-ty se vyznáš,ale lidi se nechtějí nebo nemohou ptát jen tebe-nebo ano?pak jsou tady takové kecy oničem. založ stránku,nahaž tam své znalosti o vidlicích,hoď sem link a já se s radostí začtu a dost možná tady už nikdy žádnou otázku na vidlice nepoložím..všechno se dozvím od tebe. jen připomínám,že žádnou z mých vět jsem nemyslel ironicky,sarkas­ticky ani nijak podobně.-.

                0 0
          • fousek  

            No bavim se docela dost, to zas jo, ale uplne necim jinym nez porovnavanim kvality zpracovani vidli. Zrovna RS je fotek rozebranejch a vyfocenejch docela dost, par Marzoch tu taky je, ale zatim sem tu nevidel rozebranyho Suntoura, Foxe, Vinetua, mozna spatne koukam. Urcite by nebylo na skodu udelat nakej souhrn a k tomu popis kde je u jaky vidlice slabe misto v konstrukci a to proste vetsina z nas nemuze udelat protoze vetsina lidi si koupi vidli aby na ni jezdili a kdyz jim funguje tak jak pozaduji, tak se do ni radsi nevrtaj. Pokud sem to spravne pochopil tak ty to stourani mas jako praci a projde ti asi pod rukama vic vidli nez komukoliv jinymu tady na foru a takze jediny tu mas podklady a znalosti neco takoveho vytvorit, ale jak sem tak vypozoroval tak to urcite neudelas (ja bych to taky nedelal, preci jen by to vyzadovalo dost prace) a zustane to pri tom ze mi si budem myslet ze velke m nebo lisak je nejlepsi a ty se nam budes tise smat jak sme blby ze kupujem drahy vidle a pri tom mame levnejsi a minmalne stejne kvalitni alternativu primo pred nosem. Jinak sem rad ze me povazujes za odbornika:-)

            0 0
            • fousek  

              No to je sloh:-), nicmene ze slohu sem mel vzdy 4–5, takze je to celkem pochopitelny

              0 0
            • milan1  

              Na takovéhle věci a se zájmem se ptá zcela jinak, než jsi to předvedl. Styl, tak to koukej navalit ať se pobavíme z tvé poznámky doslova čiší. Ty říkáš, že se bavíš, no dobře, já teda vůbec. Ptáš se na zkušenosti a detaily ale já takový zájem tady nevidím ani náhodou. Vidím tady dotčenost od neznalých a nezkušenách, že nemůžou trousit svá moudra. Vidím spoustu urážek použitých místo argumentů. Kdokoliv a kdykoliv přistupoval se zájmem a vlastním přičiněním byl u mě vždy vítán. Ptáš se na zkušenosti a detaily konstrukcí. Probírám je právě s takovými lidmi, které tohle zajímá. Jenom namátkou ti připomenu vyřešení onoho problematického chodu naprázdno u solo airu.Tady bych to nikdy neřešíl a taky ani nedořešil, Pracovali jsme na tom s Pekáčkem a on to sem potom jako hotové dal. Tak vypadá spolupráce a vstřícné jednání. Urážky a zábava nad tím, to je ale pravé bike fórum a i když už vypadalo, že je situace klidná, tak partička „slušňáků“ si nedá pokoj. No a ty jako odborník bys tady měl být na to vysvětlování a neomezovat se na diktování, co by měl udělat druhý.

              0 0
              • apache6000  

                OOOOOOO nejlepsi a nejmoudrejsi.jdi uz s tema tvojima moudrama do PR…Chlap si stoji za tim co rekne,ty jsi rekl,ze uz tady nebudes prispivat tak se toho drz.PS.nezapomen si nechat smazat historii

                0 0
        • vlk  

          V tom má Milan1 pravdu, musím se ho zastat, suntoury mají mnohem méně součástí z plastu než běžný RS.Ale samo, že záleží na konkrétním typu.

          0 0
      • cíca  

        Trochu mi to připadá jako kdyby jsem si koupil vodovodní baterii a doma si ji musel vytunit ,aby mi vůbec tekla voda. Neni lepší koupit baterii od výrobce,který je umí udělat pořádně, a z které poteče voda pěkně hned.

        0 0
        • milan1  

          Téma je co máš proti Suntouru a ne co máš proti mě, případně proti bateriím.

          0 0
          • cíca  

            O tobě jsem nenapsal ani slovo, a baterie s kterých teče krásně voda- tak ty miluju.

            0 0
            • milan1  

              No, téma tady je Suntour jako firma a ode men tady máš rozbor o firmě a můj názor, tys z toho vypíchl část v takovém smyslu, že je to zcela jednoznačné. a navíc jsi mě svojí poznámkou přímo oslovil. Co to má asi za jiný význam?

              0 0
          • jecnak  

            Milane, VSICHNI JSOU PROTI TOBE!

            www.plbohnice.cz/index.php

            0 0
            • Meesha  

              vystizné :-)

              0 0
              • milan1  

                Taky mindrák?

                0 0
                • Meesha  

                  nevim, jak to mas hozeny s Fouskem, ale uz tvoje „arogantni reakce“ na jeho, podle meho nazoru zcela normalni a slusny, prispevek byla trochu mimo… a pak uz snad tva klasika, ze at kdololiv napise cokoliv otocis to proti. Ale je mi to vcelku fuk…

                  0 0
                • zac  

                  je blbecek sprosty slovo......? nerad bych se dopustil prestupku proti desateru…

                  0 0
                • cabbage  

                  Tvůj?

                  0 0
            • milan1  

              Víš, já jsem myslel, že lidi si tady už neléčí mindráky a nevyrukují s první reakcí, která je hned urážka. Přečti si ještě jednou název thredu, přečti si co je zde napsáno a potom nezaujatě posuď svojí reakci. Řešení najdeš jistě velmi snadno.

              0 0
              • jecnak  

                Tak si precti prispevek na, ktery jsi reagoval (a na tvoji reakci jsem pak reagoval ja) jeste jednou. Neni tam totiz o tobe ani slovo. Pak neco vykladej o mindracich…

                0 0
                • milan1  

                  Čti znovu a kdybys náhodou dospěl třeba k omuvě tak se nestyd, mě to potěší :-)

                  0 0
                  • jecnak  

                    Za co? Myslim, ze jediny kdo by se tady mel omlouvat za sve arogantni, paranoidni a pridrzle prispevky jsi nejspis Ty.

                    0 0
                  • cíca  

                    Připomínáš mi Paroubka,tomu taky všichni ubližujou, a když někdo řekne něco jiného než on tak fňuká,jak když mu zamlada někdo rozšlapal autíčko.

                    0 0
                    • milan1  

                      Dejte mi tady prosím dohromady co přínosného jstae napsali k tématu Vy. jecnak, Mesha, Fousek a ty. Zkusíme si porovnat to, co přinesl kdo do thredu s názvem který je nahoře a má se hovořit k firmě Suntour jako takové. Třeba potom bude vše jasnější.

                      0 0
                      • jecnak  

                        Lepsi neprinest nic k 100× resenemu tematu, nez urazet, pomlouvat a nadavat. To jsi tu krome par silackych reci jedine predvedl.

                        0 0
                        • milan1  

                          Jsi opravdu zábavný, znáš to o třísce v oku bližního a přehlédnutí břevna v oku svém?

                          0 0
                          • jecnak  

                            Jsem rad, ze se bavis, my se taky bavim, prijel totiz zase po dlouhe dobe cirkus.

                            0 0
                            • milan1  

                              Máme rozdílné pohledy, to, co baví tebe a čemu říkáš cirkus, v tom já vidím cosi, co patří tak do kanálu a kdo se dokáže zabavovat takovýmhle způsobem, to je u mě spodina které to dám samozřejmě najevo. Nedivím se že tě tohle dráždí, poznáváš to celkem správně.

                              0 0
                              • jecnak  

                                Ocividne ses v tom, ze v tvem vystupovani a urazeni vsech kolem vidi velka cast cirkus, nepoznal. Takze ti to musim rict primo. Jsi proste k smichu. Tve znalosti atd. nikdo nezpochybnuje, tak prestan kopat do vsech kolem sebe.

                                0 0
                                • cabbage  

                                  „škoda řečí s bláznem“…

                                  0 0
                                • milan1  

                                  Ty mě vážně chceš přesvědčit, že nejsi schopen znovu a popořadě přešíst co jsi napsal do té doby, než jsi se pochlubil, že to je správný cirkus? Jaký je můj názor na to nakonec a mé pojmenování zrovna tebe nemůže urazit ani v nejmenším, je to prostě fakt.

                                  0 0
                                  • jecnak  

                                    Prosil bych prelozit posledni vetu. Pri svem mdlem rozumu nechapu jeji smysl.

                                    Ale jestli zehras nad tim, ze muj prvni prispevek te odkazuje do patricnych mezi, pak places na spatnem hrobe. S urazenim jsi zacal mnohem drive (mluvim stale jen o tomto threadu, konkretne ve vetvi kde se obouvas do Fouska). Vrcholne cislo prislo, kdyz jsi kdesi mezi vodovodnimi bateriemi objevil skrytou hrozbu a snad i temnou stranu sily ci kdo vi co jeste.

                                    0 0
                                    • milan1  

                                      Ty snad ty klapky z očí nedokáčeš sundat. Co a jak řeší cica to je snad jasné z jeho následujících reakcí.Co k tomu dosávat. Potvrzeno a vše jasné snad už každému. Na reakci Fouska v tvém vnímání jako veleslušné a mé rekci jako arogantní, to je taky slušný posun hodnocené. Fouskovi navrhuju zcela jasně technické řešení na jeho poznámku, ano jenom poznámku on se nesnaží o nic svého, tak mu prostě navrhuju taky trochu vlastní aktivity. Prý urážku a aroganci na tu jeho velevstřícnou poznámku to v tom dokáže vidět právě člověk s posunutým vnímáním jako ty. A k tobě – první tvá rekace, která je pro mě hned pozvánkou do Bohnic, to je velevstřícné gesto. už jsi ode mne někdy bez oslovení zařil něco podobného, že bych na tebe vybafl hned s takovýmhle kalibrem. Jistě ne. Když k tomu přidám ještě následující vyložené urážky od sqadry tvých kamarádíčků, tak to už je opravdu na pováženou. Kam jste společně dospěli to je fakt ukázka odpornosti. A nazvat tohle zábavou a cirkusem může akorát morálně pokroucený človíček.

                                      0 0
                                      • jecnak  

                                        Je dobre, ze se i ostatni mohou podivat na to jak to konci, kdyz se clovek nedokaze ovladat a do kazde druhe vety vlozi rypavou poznamku, invektivu a osoceni. Mozna, ze krivdu kterou citis jsi si zpusobil sam, nepremyslel jsi o tom?
                                        To jak reaguji a kam te posilam je jen reakci na tve paranoidni videni sveta, ve kterem ti vsichni ublizuji a jsou proti tvemu celozivotnimu poslani. Citis co jsem napsal v predchozi vete? Citis ten ton? Tak presne tak pises. Z kazdeho radku cisi urazene ego a snaha kopat do vsecho kolem padni komu padni.Prece jen videt ve vetach o nedodelanosti vidlic od Suntouru utok na svoji osobu je uz trochu silna kava.
                                        K tvojim tautologiim na tema neschopnosti ostatnich se nema cenu dal vyjadrovat. Ne kazdy ma sklony cpat ostatnim svuj „jediny sprany“ nazor. Doba kultu osobnosi je uz davno (nastesti) za nami.
                                        Pokud si uz dovolis srovnavat prispevky a nekde v sobe najdes etalon pro porovnani, pak bych doporucil zacit prectenim sveho prvniho prispevku v tomto thredu. Drzel jsi se celkem dlouho, nez to skoncilo u osocovani, neurcitych narazek a skrytych posmesku. Cimz treba me osobne urcite neurazis, ale nemyslim si, ze je slusne se takhle vyjadrovat, proto ten cely muj vystup zde. Ono totiz vyzyvat ke konstruktivnimu reseni tim, ze zesmesnujes vsechny kolem je mirne receno dost podivne. Tak se zkus nad sebou zamyslet, mohlo by se ti podarit prijit na to, proc te tu (a uz i jinde) nemaji radi.

                                        PS: Asi se opakuji, ale doporucil bych ti koupit si zde banner a propagovat sve myslenky tam.

                                        0 0
                                        • milan1  

                                          Podívej, co chceš ještě řešit, vše je tady zcela jasné. S čím jsem vstoupil já je zcela jasné. S čím ty to je taky a to přiznání k cirkusu, co chtít ještě víc, na potvrzení. Kam se může ubírat komunikace, když se jí ujmete vy a ta přemíra sprostostí, co vychrlíte, to je jenom ukázka každého za jeho osobu. Nejsi mě rozhodně sympatický a je to dáno tvým hodnotovým žebříčkem, ketrý s tebou nesdílím a chrakter na tomto postavený považuju za problematický. Přesto, se tě nesnažím pronásledovat v každém threadu, který mě nezajímá a nereaguju na tebe do té chvíle než ty na mě takhle vyrukuješ. Asi by ses hodně divil, kdybych an tebe na základě naší vzájemné antipatie vyrukoval v některém thredu o tréninku či kdekoliv jinde a doporučil ti Bohnice, protože se mi nelíbíš. Asi bys nevěřícně zíral, co si to jenom ten člověk dovolil. No vidíš, normálka, cirkus a zábava by se nějak nekonala co? Kdyby potom pár mě spřátelených nicků připsalo kupu sprostostí zde viditelných asi bys dostal jiný pohled o zábavném cirkuse. Nebavíš mě ty ani tvůj cirkus.

                                          0 0
                                          • jecnak  

                                            Napadobne, ale vazene doporucuju nekdy si po sobe precist co napises. Prece jenom asi nejsem sam, kdo v tom vidi urazky, chvastani a pohrdani. Jinak nez s humorem a jako ukazku lidske sprostoty to uz neberu. To ze ti zrejme unika smysl toho proc ti pisu co pisu je skoda. Nejde tu totiz o nejake osobni antipatie, jde tu o kulturu projevu. Opakovat se ocividne nema smysl, precti si muj predchozi prispevek. Necekam, ze pochopis, ale snad jednou…

                                            0 0
                                            • milan1  

                                              Ale kulturu projevu jsi tady předvedl přímo ukázkovou, co k tomu dodat? :-) Kolik stejně slušných jsi strhl, to je věc další a kydž se ti tohle ještě podaří nazvat cirkusem, tak už mi opravdu o kultuře projevu nemusíš kázat. Tvé hodnoty vidím zcela jasně. Kdybch tebe někdy, jednou, jedinkrát viděl řešit technickou stránku věci, to by byl svátek. Co tě ale zajímá a v čem se vyžíváš? Co dělat, každý jsme nějaký :-)

                                              0 0
                                              • jecnak  

                                                Znas to na hruby pytel hruba zaplata. Ovsem problem je v tom, ze si asi nedokazes odpustit ve svem projevu to o cem se celou dobu dohadujeme. Nemuzes cekat, ze te za urazky, chvastani a pohrdani nekdo pochvali. To na co jsem reagoval nebylo sice adresovane me, ale nevim, proc by se tu takove excesy meli objevovat. Pokud ti tohle tvoji „zakaznici“ berou, je to jejich vec, ale tady jsi na foru a nekazdemu se to musi libit a kazdy ma pravo dat najevo svuj nesouhlas. Pokud se ti nelibi me chovani v threadech kolem treninku nebo cehokoli jineho a povazujes za vhodne na to reagovat pak budu jen rad.

                                                Jestli usuzujes ciste podle tohoto threadu, pak jiste nevidel, vsak ono toto vlakno neni o technice ale o chvastani a sebeukajeni nad vidlicemi Suntour a nebo opacne.

                                                Vazne nevis co me zajima, v cem se vyzivam? Myslis, ze o technicke strance veci nic nevim? Ja myslim, ze ten kdo chce vedet cim se zabyvam a co me bavi to vi a ma moznost se to dozvedet…

                                                0 0
                                                • milan1  

                                                  Snažíš se prostě být leaderem partičky zakomplexovaných oveček, nic víc a nic míň. Povolal jsi se sám k tomu, abys naformuloval provinění, určil správně důvody a ukázal, tady si můžete kopnout a nejradši ve skupince. Tohle je zoufalá zbabělost. Marně hledám aroganci, která tě na počátku dokázala vyprovokovat k tvému, jak říkáš "spravedlivému postupu za lepší mravy. Špínu, kterou jsi sem naopak zavlekl, osobní napadání a nadávky, to je zřejmě ten styl, který opěvuješ. Ty tomu říkáš cirkus a já prostě sprostota špatné mravy. Jak jsem řekl, podívej se zpět, je to tady všechno zcela jasné.

                                                  0 0
                                                  • kudlanka32  

                                                    ja bych te nakopnul taky a to nejspis do ******, jediny co te zachranilo je, ze ty vidle rozchodis… cimz se to vyrusilo, nicmene pouceni je nasledujici, kdyz ses nasranej tak sem radsi nepis.....ja po 14dnech vlezu na bikeforum a vidim todle.....uaa­aaaaaaaa

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    je vzdycky spatny,kdyz se dva inteligentni lidi snazi ukazat,kdo z nich je ten inteligentnejsi..:-/. je to hrozny na to koukat.ale jedno je jisty,tady nikdo nikdy svuj nazor nezmeni!

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    BÉÉÉÉÉRÁÁÁÁÁNÍ­ÍÍÍ!!!

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    „Marně hledám aroganci“… a kdyz se zeptam tety Kateriny, tak rekne, ze "Pod svicnem… Ale chlapce problem je v tom, ze zapominas co jsi tu provadel uz driv. To se holt nezapomina. A proc chlapce? Protoze jak uz nekdo vys napsal – chlap si stoji za tim co napsal, takze se divim, ze sem jeste prispivas. Je to trochu jako v te pohadce, kde kral slibuje co zrusil a rusi co slibil a opacne.

                                                    To ze ti nazor vetsiny pripada jakou zoufala zbabelost, je mi lito, ale opet to ukazuje, jak vidis sve okoli. Vsichni jsou totiz proti tobe, Milane.

                                                    „Jak jsem řekl, podívej se zpět, je to tady všechno zcela jasné.“ Divam (ovsem v perspektive tvych starsich vystupu) a vidim tve urazky, posmech, napadani, chvastni se, aroganci a k tomu nadavkem tvoji znalost fce a konstrukce vidlic, kterouzto nikdo nezpochybnuje a nemyslim, ze bys tu mel v techto znalostech konkurenci. Ovsem to neni oc tu bezi a stale to nechapes.

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    za 25 let se te zeptam,jestli si stojis za tim,co jsi tady vsechno napsal.. do ty doby nemas narok rikat nekomu,kdo je mnohem dal nez ty,chlapce. a stejne,porad nechapu,jak si muzes vubec dovolit se takhle bavit s 2× starsim clovekem.to je proste naprosta neucta.ty se budes urcete tomuhle tlemit,je mi to celkem jasny.ale tady je fakt problem v ty neosobni komunikaci.forum snese vsechno. ps:proti milanovi tady zdaleka vsichni nejsou,on to dobre vi:-)

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    Je mi lito, ale nemit narok neco rikat je nastesti uz zhruba 18 let za nami. Jestli je nekdo 2× starsi nebo mladsi jeste naprosto neznamena, ze umi komunikovat bez toho aby do ostatnich neustale urazel, posmival se, napadal, arogantne se chvastal. Verim, ze ve finale je Milan rozumny clovek a ze pri osobnim kontaktu by s nim byla rozumna rec, ovsem co tu nekdy predvadi mi opravdu neda nezareagovat.

                                                    Klidne se me zeptej, verim, ze se zasmeju sam sobe, budu mit urcite jine hodnoty, ale 25 let neni nekolik mesicu. Rict, ze uz sem nebudu prispivat a po par mesich… No nic, jen ze to chce zachovavat urcite meritka.

                                                    ad ps: presto to tak nevypada

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Tak se podívej až jasně ti tady popisuju, že stanovuješ obvinění a strháváš k napadání skupinkou jiných lidí. Já ti píšu co mi na tobě nesedí a jak tě považuju za opravdu cosi morálně hodně nízkého. Je to mezi námi a hovor dvou lidí, kteří se prostě nemusí. Já tebe nevyhledávám ale když už si najdeš záminku nestáhnu se před tebou. Kudlanka, kterého se tohle vůbec netýká najednou napíše, že by mě nakopal do ******. Těsně pod tímhle se zase ty držíš slepě svých nesmyslů a na to, na co uporňuju, že hlavně formuješ a strháváš lidi k urážkám a je to dokonce tvůj záměr, tak k tomu se nechceš znát. Neznám už způsob, jak ti ukázat lépe tvé podrazácké jednání, než to je právě v tomhle případě a stejně je tu opět a dokonce vystuňována tvá reakce. Ty prostě spoléháš na vyvolání nenávisti a zálibném rochnění si v urážkách, které jsou opravdu na úrovni primitivů. Už jenom styl komunikace s oslovováním chlapče je od někoho takového jako ty velice primitivní a ubohá urážka. Jestli se chceš vyžívat v takovémhle stylu i poté, co se doslova odkopeš shazuješ se u každého normálně a morálně vyspělého jedince. Jsi možná inteligentní člověk, jak naznačuje Enjoy, kterému věřím. Přeju tí aby sis tuhle svojí komunikaci přečetl po letech, až trochu vyspěješ i po morální stránce. Dnes se nemá cenu s tebou bavit, vše padne zbytečně a planě na neúrodnou půdu. Jistě poznáš, že emoce, které tě v tomhle případě stále zrazují zastíní inteligenci takovým způsobem, že výsledný dojem jde nazvat velmi hrubě a neuctivě. To, že dokážeš najít názorově spřátelené jedince se stejným přístupem neber rozhodně jako své vítězství. Je to spíš prohra a jednou to i ty poznáš.

                                                    0 0
                                                  • apache6000  

                                                    Ty inteligente stuj si za tim co reknes.Delas si tu akorad reklamu na svoje priblble stranky.Kazdy Thread o vidlicich:po­trebuju vidlici do 5000 a odpoved zavolej milan1.Thread:po­trebuju vidlici do 10 000 odpoved zavolej milan1.Nejlepsi jsou keci MUJ TUNING EPICON je lepsi nez REBA,FOX adt.viz.graf.Dej si reklamu na naky placeny servr a prestan se vnucovat do kazdeho Threadu o vidlicich.Ps stesti ze Kladno je tak daleko :-(

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    diky bohu za to ze se sere do temat,kterym opravdu rozumi! ty zalez,tykvoune. ps:praha uz je bliz?

                                                    0 0
                                                  • cíca  

                                                    Tak to vybadá, že budeš na svoje erbéčko dávat suntoura místo foxe :-))

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    je to zvlastni..,ale to mi zase hrdost nedovoli:-))

                                                    0 0
                                                  • apache6000  

                                                    PS.obcas tam zajedu.tema je co mate proti santurum.mel jsem 2:XCP.lo a XCR a muzu ti ric ze to byl des.takze tematu:co máte proti suntouru? rozumim.neurazim tebe tak mlc

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    Milan te neurazel..tak proc nemcels? bavim se s takovym provokaterem jako jses ty jenom proto,ze me bavi srat lidi,kteri se snazi ****** nekoho jinyho. a koukam ze k tematu ses alespon NEJAK vyjadril.trosku to ale trvalo..,hned po tom,co ses vykecal.

                                                    0 0
                                                  • apache6000  

                                                    Nenastval jsi me :-) .

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    Nechces se uklidnit?

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Tak konečně sis všiml? Tohle je jenom tvá práce. Apache je prostě ovečka, on se bude chovat podle prostředí a podle vzorů, které vidí. Že přejímá Váni tvořená hesla a jednoduché vidění světa, že mu nejde o jakékoliv řešení ale o ventilaci nenávisti, co ještě více dodat. nevidět to může jedině hodně zaslepený čtenář. To, co se zde děje je cosi co bych nazval nákaza bike-forem a uprchlík z takovéhle smečky přeběhlý do jiné cyklo diskuze se rychle pozná a nikde jinde se nechytí. Postupy zde předváděné se totiž nikde jinde nemají šanci uplatnit. A proč sem tedy chodím? No protože i když jsem odešel byl jsem zde stále probírán a sloužil jsem dále jako terč. Byla to opět partička okolo tebe, kdo se takhle projevoval a projevuje. Nemám rozhodně zájem se nechat napadat od nevychovaných namyšlenců a snášet nadávky od doslovných primitivů a nepíšu to vše rozhodně pro Vás, píšu to pro lidi, kteří jsou mnohdy zhnuseni z chování, které se tady považuje za normální ale za reakci jim to nestojí, protože jasně vidí, že to efekt být nebude.

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    No fajn a ja zodpovidam za kazdeho, kdo se chova jako treba apache6000? Nevim kdo jsme podle tebe „Vy/My“, ale za sebe ti muzu rict, ze tebou avizovane videni sveta urcite nemam. Spis posuzujes jedince podle vetsiny a opacne cimz vznika to co vznika. Mam te snad branit, kdyz jsi hned v prvnim svem prispevku pouzil zbrane jen o trochu mensiho kalibru nez vyse zminovany?

                                                    Mozna by sis mel vyhledat moje prispevky, pak bys i zjistil, ze nemam nejmensi potrebu se o tebe otirat (pokud jsi mi k tomu nedal duvod). Mozna by jsi si mel nejdriv zjistit vic informaci, places sice hezky, ale na spatnem hrobe. Tvych technikych znalosti si cenim a uz jsem mel moznost tve sluzby doporucit par lidem, jde o tve zdejsi chovani.

                                                    To co je zde v diskusi videt, je prurez celou spolecnosti a muzu k tomu dodat snad jedine, neda se to brat zas tak smrtelne vazne. V realu by se vetsina lidi dokazala slusne domluvit a ti kteri ne, by proste spolu nemluvili, ale tady spolu mluvi a vysledek je jaky je. Nemam potrebu kazdemu psat ze je idiot, kdyz nechape princim tlumeni, a rozdil mezi tlumeni a pruzenim atd. (nebo proste i z jakehokoli jineho duvodu) proste to nema smysl, s tim jsem se davno smiril. Kdo chce, tak si ty informace najde, zjisti, pochopi, kdo ne bude tu neustale kecat ze tahle vidlice je tuha, tamta se krouti atd. a pritom nevi o cem mluvi. U tebe mi ale neda nezareagovat, protoze sem prinasis dobry pohled na problematiku, samozrejme se tu jaksi nemuze setkat s plnym pochopenim, protoze vetsina ani netusi o cem mluvis a jak to souvisi s dalsimi casti celku. Oni by i drzeli celist, ale kdyz jim napises, ze jsou idioti (coz jsou, ale proc je provokovat), tak se proste rozviri diskuse s vzajemnym osocovanim a prave o to mi jde a to mi vadi. Tak proste nereaguj a nerypej, nebo to aspon zkus. To ze te ostatni popichuji je holt tak, ale jak rikam, kdo ma opravdu zajem, tak ti treba napise e-mail a probere to vic osobne.

                                                    Ja hazim rucnik do ringu. Zkus si odpustit ty sve narazky atd. a nenechat se vyprovokovat. Ja pak nebudu mit nejmensi problem te v mnoha vecech podporit. Neshodneme se ve spouste technickych vecech (treba metodika nekterych mereni), ale pokud se zdrzis nemistnych narazek, pak se snad dokazem udrzet v technicke rovine problemu.

                                                    0 0
                                                  • pegal  

                                                    lepe uz to snad napsat neslo ..

                                                    je to velice presne a vystizne ..

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Kdybych někdy a někde viděl tvůj vstřícný postup při řešení technických záležitostí, jistě by nebyl v komunikaci mezi námi problém. Vyhledávat mě s potřebou něčeho řešit jsem tě ale neviděl. Zato tak, jak je to vidět tady je skoro pravidlem. Prostě vnímám stále stejný stereotyp. U tebe, u Fouska a u mnoha dalších. Každý předvede přesně svůj repertoár, jak podle šablony. Ty tady reaguješ poprvé vstřícněji a je vidět i jistý posun, to je zde nebývalé a může za to jistě Apache. Ono když se něco přežene, tak je to hned lépe vidět. Když se vše vnímá po kapkách. tak si jde zvyknout na cokoliv a to se právě stalo tady.Po kapkách se zde vytvořily druhy jednání považované za normální a tahle diskuze je z mé strany vedena proto abych ukázal podstatu a kořeny, které vedou ke zdejšímu podivnému vnímání slušného chování. Jak jsem psal už na začátku omluvu za vše, co bylo zde na mojí adresu vypuštěno bych očekával jako první. Kdybys nevěděl koho míním, jako Vy a My? Tak se podívej dolů, kde se snaží Cabbage rozjet další kolečko, protože jsi pro něho nasadil zřejmě příliš smířlivý tón. Tvé rekce naznačují inteligenci, která u následovníků co máš za zády zcela zásadně chybí. O inteligenci tady ale nejde, jde o morálku, která je při zdejší komunikaci stlačena právě po kapkách na konečnou a neúnosnou úroveň. Komunikace, která bez vyzvání a oslovení začne doporučením pro mě do Bohnic a dalších následné libůstky plné nechutností končí korunou, kdy mě začneš nazývat chlapcem. Tohle rozhodně normální není a je to těžko skousnutelný styl, stejně jako „výchova“, kterou mi tady předvádíš. Koho tím přitáíhneš a kdo jsou tví přikyvovači snad nakonec i poznáš. Ono i vypuštěné slovo nejde brát zpět a tady už toho padlo tolik, že jakákoliv komunikace v reálu by tím byla silně ovlivněna. Nemám opravdu chuť si dnes ověřovat jestli jsi jiný. Je zcela jasně prokázáno, že lidé se chovají podle prostředí ve kterém se nacházejí a ve špinavém prostředí se chovají úměrně. Kdo čistí a kdo přitahuje jenom špínu? Zkus si odpovědět.

                                                    0 0
                                                  • pegal  

                                                    takze podle Tebe, kdo nesdili tvoje nazory je ubozak, spodina, duchovni chudak apod.? nebo jak tomu mam rozumet?

                                                    je mi Te opravdu lito ..

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    Nepripada ti to uz trochu mimo porad omilat totez donekonecna? Ja nemam potrebu resit technicke zalezitosti stylem, ze bych se ptal jak co funguje protoze si to dokazu zjistit sam. Maximalne ti napisu, ze takovy a takovy postup je spatny. Co tu s tebou od zacatku resim je tvoje prinejmensim problematicke vystupovani a argumentace proti nesouhlasnym nazorum (at uz prednesenemy slusne nebo vulgarne). Takze po 155 bych te poprosil, aby jsi nepletl dohromady dve rozdilne veci. Ostatni ucastniky diskuse sem neplet, s temi ja nic nenadelam a ani delat nechci, nejsem nici chuva. Co se tyce tveho poslani do Bohnic, zkus si precist zcela nezavisle na svych pocitech reakci toho nebozaka co srovnava vidle od Suntoura s bateriemi a tvoji reakci a pak se zeptej sam sebe, zda je tva reakce odpovidajici, respektve jsou li slova o osobni averzi na miste. Paklize jsem te nejak hluboce urazil, pak se ti omlouvam. Prese vsechno si ale myslim, ze ta reakce byla odpovidajici, totez ta reakce na tva slova, ze sem jiz nebudes prispivat (po onech avantyrach s -pripevek smazan na pozadavek usera-) atd. Ja provadet to co ty, tak si sakra rozmyslim co rikam a zvlast kdyz by mi nekdo pripomnel moje predsevzeti a sliby. A na zaver par slov k tve predposledni vete. Jsou li osobni utoky, narazky a chvastani se predpokladem plodne diskuze, pak se opravdu nikam nikdy ve verejne diskusi nedostanes a vzdy to skonci tak, ze ti bude stejne oplaceno. Popravde me tahle diskuse prestava bavit, jelikoz nechapes nebo nechces chapat o co mi tu jde. Je mi lito, ze jsem musel zajit az tak daleko, ale pocit, ze spousta lidi nabude dojmu, ze pokud maji jiny nazor nez ty, tak jsou automaticky tupci a idioti bez „vlastniho“ nazoru se mi hnusi o tom to cele je. Mozna se treba mylim a opravdu jsou, ale pak na to casem prijdou sami a neni treba timto srazet diskusi nekam do toho bahna kam se ti ji vetsinou podari nasmerovat pokud ma tvuj oponent dost casu a odvahy byt slusne oponovat. Ale to se uz zase opakuju.

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Tohle už vnímejte jako hovor dvou lidí a nezasahujte. Není to divadlo a zábava už rozhodně ne. Je to pokus o dotažení jedné osobní averze k jejím kořenům. Vím dobře o co ti jde. už jenom neustálé připomínání, že jsem neodešel jak jsem slíbil. Tehdejší záležitost už nechci vytahovat a to proto, že tam figuroval Kurýr. On je vznětlivý a pustili jsme se do sebe. v tahanici plné nechutností ale nikoliv jenom od něho ale hlavně od takových skrytých, kteří přilévali olej do ohně mě tak znechtilo, že jsem požádal o smazání svých příspěvků. Už na začátku jsem tvrdil, že to nebylo kvůli Kurýrovi a nebudu to donekonečna vysvětlovat. Nebylo to taky proto, že bych se za něco styděl ale proto, že jsem své příspěvky považoval za cenné a něco řešící a proč by měly být k dispozici lidem, kteří se neumějí chovat. Bylo to již zopakováno několikrát a ty stále dokola předkládáš svojí pokroucenou verzi. Tohle už opravdu považuju za křivost, kterou doslova nesnáším a když mě někdo s takovýma argumentama začne poučovat, tak to je drzost už sama o sobě, nemusíš už ani používat oslovení chlapče na stvrzení toho všeho. Jen tak mimochodem s Kurýrem jsme potom vše zdárně vyřešili tehdy na I velo, já vím, co od něj čekat, vím, že je vznětlivý ale nikdy není křivý. Za jeho přístup si ho vážím, dokázal se opravdu omluvit a ne jako ty. Kurýra tady se třeba snažím zbrzdit aby nezapadl do skupiny kterou vnímám zcela odlišně. On ale reaguje velmi přesně a měl ve všem jasněji, lépe než já na počátku. Na druhou stranu vidím Apacheho, který mi dle tvého návodu předhazuje „prohřešek“, že nedržím slovo a neodešel jsem. Apache je prosťáček, který tady v tu dobu nebyl a používá vše jenom jako heslo a zdůvodnění, proč se vůči mě může chovat jako dobytek. On mě ve skutečnosti nemůže zapomenot jediné a to je, že nepovažuju Marzocchi na vzduchu za citlivé vidlice. To je celé. Snaží se mstít svým způsobem a munici mu dodfáváš ty a tvé argumenty. On by na vlastní nepřišel. Hodný Cica, který je mnou utlačovaný chudáček ( podle tebe) je člověk bez zkušeností, který si přišel zanadávat na základě znalosti jedné vidlice s nápisem Suntour a ani přesně neví jaké ale má jasno, je to mizerná firma, protože on to poznal na jedné vidlici. Tohle jsem si nevycucal z prstu, to je z jiné diskuze zcela evidentní a přesné. Fousek a jeho vstřícný přístup, co k tomu říct víc. Snad jenom čti a nehledej argumenty ke kroucení. Když něco napíšu, není to vycucané z prstu, nekroutím fakta a nehledám jakékoliv záminky k napadání tak, jako jako ty. Kdybych jenom v nejmenším použil tvůj slovník na takový popud, který ty tady obhajuješ, tak by ses pos… do vejšky. Tohle jsou ty rozdíly. Tohle mě vede k tomu, že budeme rozebírat tebe a ne věčně mě. Chlap, který je opravdu chlapem si stojí za svým názorem ale když pozná, že se zmýlil, tak podle toho reaguje. Děcko bude donekonečna hledat důvody proč může nedávat a k nedávání vést jiné. Protože přeci proto. Takže znovu a jednoznačně je ten prohřešek tady na počátku úměrný tvé reakci a je tvůj styl vůbec obhajitelný jako slušné chování? Ty přeci vytahuješ do boje za slušné chování. A na závěr mi prosím zhodnoť, jak jsi vstoupil do diskuze o Firmě Suntour a co jsi do ní přinesl. Měls sám někdy Suntour? Naznačuješ, že máš výhrady k měření. Jistě by to mohlo být přínosné, proč se s tím nepodělíš. Jestli máš řešení lepší, navrhni, jsi přeci na fóru a může to pomoci. Není smyslem že to víš ty ale když víš lépe, poraď a jenom nenaznačuj. Byl bych rád kdybys jasně odpověděl na mé dotazy, potom se můžeme někam hnout a ne opakovat věci již řečené.

                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    a tyhle texty někde automaticky generuješ, nebo je fakt píšeš?:-P

                                                    0 0
                                                  • Medunka  

                                                    Nejsem clen Jecnakova funclubu, mam vlastni hlavu a musim rici, ze ta mi ted rika, ze SES DEBIL.

                                                    Chlap, který je opravdu chlapem si stojí za svým názorem ale když pozná, že se zmýlil, tak podle toho reaguje.

                                                    • TUHLE VETU si vytiskni a dej zaramovat

                                                    Opravovy chlap by priznal, ze se tady navazi do lidi a nesnazil by se opak maskovat svou chybu psanim dalsich urazlivych hlasek, ktere ho maji ospravedlnit a ocernit jine

                                                    0 0
                                                  • kudlanka32  

                                                    uz i nezne pohlavi…a sakra to uz je k zamysleni :)

                                                    0 0
                                                  • Medunka  

                                                    No myslim, ze tihle panove by se meli sejit a vyrikat si to z oci do oci, pac jejich „konverzace“ tady je trapna.

                                                    jsou neustupni a ani jeden neudela krok ke konci a budou se tu vecne hadat jen aby nahodou ten druhy nemel posledni slovo!

                                                    0 0
                                                  • kudlanka32  

                                                    no mozna by uz stalo za to s tim prestat…zacina se to nevejit na stranku…

                                                    mel by prijit Admin a rict: panove z technickych duvodu se toto forum zavira :-P

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    „Nejsem clen jecnakova…“ KECAS!!!:-)))

                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    ne člen ale členka!:-P

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    Nepripada ti to uz trochu mimo porad omilat totez donekonecna? Ja nemam potrebu resit technicke zalezitosti stylem, ze bych se ptal jak co funguje protoze si to dokazu zjistit sam. Maximalne ti napisu, ze takovy a takovy postup je spatny. Co tu s tebou od zacatku resim je tvoje prinejmensim problematicke vystupovani a argumentace proti nesouhlasnym nazorum (at uz prednesenemy slusne nebo vulgarne). Takze po 155 bych te poprosil, aby jsi nepletl dohromady dve rozdilne veci. Ostatni ucastniky diskuse sem neplet, s temi ja nic nenadelam a ani delat nechci, nejsem nici chuva. Co se tyce tveho poslani do Bohnic, zkus si precist zcela nezavisle na svych pocitech reakci toho nebozaka co srovnava vidle od Suntoura s bateriemi a tvoji reakci a pak se zeptej sam sebe, zda je tva reakce odpovidajici, respektve jsou li slova o osobni averzi na miste. Paklize jsem te nejak hluboce urazil, pak se ti omlouvam. Prese vsechno si ale myslim, ze ta reakce byla odpovidajici, totez ta reakce na tva slova, ze sem jiz nebudes prispivat (po onech avantyrach s -pripevek smazan na pozadavek usera-) atd. Ja provadet to co ty, tak si sakra rozmyslim co rikam a zvlast kdyz by mi nekdo pripomnel moje predsevzeti a sliby. A na zaver par slov k tve predposledni vete. Jsou li osobni utoky, narazky a chvastani se predpokladem plodne diskuze, pak se opravdu nikam nikdy ve verejne diskusi nedostanes a vzdy to skonci tak, ze ti bude stejne oplaceno. Popravde me tahle diskuse prestava bavit, jelikoz nechapes nebo nechces chapat o co mi tu jde. Je mi lito, ze jsem musel zajit az tak daleko, ale pocit, ze spousta lidi nabude dojmu, ze pokud maji jiny nazor nez ty, tak jsou automaticky tupci a idioti bez „vlastniho“ nazoru se mi hnusi o tom to cele je. Mozna se treba mylim a opravdu jsou, ale pak na to casem prijdou sami a neni treba timto srazet diskusi nekam do toho bahna kam se ti ji vetsinou podari nasmerovat pokud ma tvuj oponent dost casu a odvahy byt slusne oponovat. Ale to se uz zase opakuju.

                                                    Vzhledem k tomu, ze nectes a nebo nechapes co ti pisu, tak tady to mas jeste jednou. Snad tentokrat…

                                                    A jen dodavam, ze me naprosto nemusi zajimat proc jsi nechal smazat prispevky a prohlasil, ze sem uz nikdy nebudes psat. Dulezite je pro me to, ze nedokazes dodrzet co jsi napsal a slibil.

                                                    O Suntouru jsem tu toho napsal dost a nemam potrebu se ani v nejmensim (zvlast pred tebou) hajit. Staci si procist historii. Totez metodika mereni.

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Původně jsem myslel, že diskuze je o něčem jiném, než přepisování stále stejných a dokola omílaných názorů. To, co stále opakuješ jsou jenom přepisovaná obvinění tebou stanovená a tak bych ti rád ukázal jejich účinek. Chci od tebe vysvětlit, jestli lidsky chápeš důvody odchodu, kdepak, tobě se to prostě hodí do krámu a přestože věc byla vyřešena a hlavní aktéři se spolu klidně baví, tak ty máš svůj argument, který je tvojí hlavní zbraní. Pro mnoho neznalých vytváříš dojem jakéhosi provinění a ti se potom mohou klidně chovat jako zvěř, protože velký Jecnak ví a on Vám poví, proč si hodit kamenem. Tohle je podstata, kterou chci pořádně objasnit, ( třeba i tobě ale ty to velmi dobře víš) tvé formulování provinění, tvé překrucování faktů, kterými se snažíš obhájit své svaté popslání za očistu. Poslání, které obhájí jakoukoliv sprostotu vedenou ve správném směru. a že jich tady máš dostatek ke koukání.

                                                    A teď k technické stránce věci. Nikdy jsem u tebe ani u tvých společníků a příznivců nezahlédl jakýkoliv náznak vlastního a technického přístupu. Vždy a stále ale narážím na rozvrtávání technických témat tvoření, jak ty říkáš cirkusu za pomoci osobního napadání a vyložených nechutností.

                                                    Jak bys obhájil tohle a že tady najdeš příkladů kupy. Jak vysvětlíš stále stejné postupy a jak obhájíš doslovné útoky ve smečce od lidí naočkovaných nenávistí, kterou se snažíš obhájit jako velmi spravedlivou.

                                                    Vím, že mé výroky nejsou mnohdy smířlivé, není to ani tento příspěvek Na několikaleté doslovné pronásledování se ale těžko hledá smířlivý tón.

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    Pokud jeden z ucastniku diskuse nedokaze nebo nechce pochopit co mu ten druhy vysvetluje, pak nezbyva, nez se pokouset donekonecna omilat totez a doufat, ze snad pochopi. Paklize chces vysvetlit, zda chapu duvody tveho odchodu pak ti muzu s klidnym srdcem odpovedet ze ano. Co ale nechapu jsou duvody tveho opetovneho prichodu, zvlast kdyz jsi se svym „nenavratnym“ odchodem nadelal takovy humbuk. Ale asi stale nechapes co mi vadi, takze znovu. Jsou li osobni utoky, narazky a chvastani se predpokladem plodne diskuze, pak se opravdu nikam nikdy ve verejne diskusi nedostanes a vzdy to skonci tak, ze ti bude stejne oplaceno. To jak se chovaji ostatni je ciste jejich vec, ja si za svymi nazory stojim a jak na ne zareaguji ostatni je na nich a maji na jakoukoli reakci plne pravo. Paklize se ti jejich reakce nelibi, mas na ni moznost reagovat, ale to tu vysvetluji princip komunikace a fora jako takoveho, ktery jiste dobre znas.

                                                    Staci se podivat do historie a nehledat treba jen na Bike-foru a nehledat treba jen autora Tomase Vitvara… A jen dodavam ze cirkus (metafora, kterou jsem pouzil pro srovnani) neni reseni technickych problemu, ale co vzdy vznikne diky tve kulture projevu.

                                                    Asi to bude osobni averze vuci tobe a hlavne vuci stylu komunikace, ktery sem prinasis.

                                                    To jiste ano, ovsem urcite si nemyslim, ze jsi bez viny a pak plakat nad tim nad cim zde places nema smysl.

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Doporučím ti jedno jediné. Zakryj si jména a podívej se na počátek, kdybych se já někdy zachoval tak, jako jsi vstoupil ty do diskuze, tak by ses už doslova zbláznil. Jenom tvá dokola konstruovanaá a roubovaná provinění nasazená na mne tohle všechno ospravedlňují. Proto ono stálé probíráme historii, protože to, co jsi zde předvedl ospravedlnění jiné nemá. Styl následného hovoru, zde, který se mnou vedeš je totiž plný tvých urážek, které mají jediný cíl, vyprovokovat u mě adekvátní odpověď a tu potom v houfu zdůraznit a přidat si další čárky. Pro tebe a tvůj spolek je to prý zábava, nad kterou se smějete. To je tady taky dostatečně jasné. Pro mě to rozhodně zábava není a s tebou se tady bavím jako s někým, kdo tohle zastřešuje prý jakousi úrovní.

                                                    Historie zde je plná nechutností a tím „cirkusem a zábavou“ jak ty říkáš je velmi známé. To, že ty takový prostor považuješ za čistý je samo o sobě ukázkou podivných měřítek, které zastáváš a obhajuješ. Ukaž se tedy, jak si vše obhájíš při rozhovoru, tak, jak by asi probíhal i v reálu.

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    Tak ti osvezim pamet: O výrobcích by debata vypadala spíš takhle. Kdybys například položil vedle sebe vidlice ostatních výrobců ve stejném cenovém rozpětí a kdyby se navíc rozebrali, tak by se mnoho „odborníků“ nestačilo divit co je vlastně uvnitř, těch bezchybných správných jmen. A pro mnoho takovýchhle „znalců“ bych s chutí předložil díly vnitřností několika značek aby porovnali co je kvalitní provedení a co je šunt a bylo by zaručeně o spousty zábavy postaráno. Tak tolik k takovým divným dotazům a zdánlivě jednoduchým odpovědím. A snad nema cenu dodavat, ze pokud by bylo prvne kdyz reagujes jak reagujes, pak by to asi kazdy presel, ale holt jsi si tu udelal jmeno.

                                                    Proto ono stálé probíráme historii, protože to, co jsi zde předvedl ospravedlnění jiné nemá. Takze to tedy ma ospravedlneni v historii, diky ze jsi to konecne uznal.

                                                    Viz. vyse.

                                                    Vkladas mi do ust neco co jsem nerekl. Nerekl jsem, ze je forum ciste. Moje slova: Asi to bude osobni averze vuci tobe a hlavne vuci stylu komunikace, ktery sem prinasis. To je neco trochu jineho, nemyslis?

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Pořád nenacházím tu pointu, která tě tady rozdováděla tak, žes mě začal oslovovat chlapče, stanovoval psychiatrické diagnózy a posílal do Bohnic. a při tom všem jsi se ještě stačil náležitě bavit, jak tvrdíš. Já pro tebe nemám žádnou diagnózu jenom zaslepenost, kterou si dokážeš obhájit kdejakou lumpárnu vedenou správným směrem, jsou to klapky na očích a fungují zde u mnoha lidí. To, že tady těmihle postupy bojuješ za očistu slušného prostředí zde píšeš ty a to nevytrhávám ze souvislostí, najdi si to sám, jestli si to nepamatuješ.

                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    tobě to psaní dneska zase jde od ruky:-P

                                                    p.s. 300:-)

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    mam takovy pocit, zes jeste nedostal po snupaku. prospelo by ti to ;-).

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    Potom si ovsem nemame co dal rikat. Paklize to nepochopis, nema smysl se bavit.Doporucuji ti precist si, co jsem ti napsal alespon jeste jednou. Jestli ti pripada normalni psat a jen tak urazet (cely vycet viz. vyse), pak prosim, ale pocitej s tim, ze jakmile se tu zacnes zase takto chovat, nahodou to uvidim a budu mit dost casu abych se tim zabyval, pak to skonci minimalne jako tentokrat.

                                                    Termín pointa je nejčastěji používán pro nečekané vyvrcholení děje – typicky v případě anekdoty, obdobně ale i v případě filmu nebo literárního díla. To jen tak naokraj. Doporucuji promyslet casovou souslednost, pak zjistis, ze me nemohla „rozdovadet“ pointa.

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Podívej se pointa by měla přijít na závěr a já stále čekám zdůvodnění které tě vedlo v rámci slušnosti k pěkné porci sprostoty použité na mojí adresu. Je to oprabdu rozhovor s hluchým. Každý prostě chceme druhého přesvědčit. Protože ale urážky začaly z tvé strany zcela bez oslovení a bez jakékoliv zmínky o tobě bylo by normální, kdybys uvedl méně pokroucené a chatrné důvody, než uvádíš. Předpokládám, že sám cítíš, že sprostotou za lepší mravy se nedopracuješ. Rád bych tě upozornil, že se chovám ke každému tak, jak se postupně vytvořil vzájemný vztah. Vím, co od koho mohu tady čekat a u nicků provokatérů se zachovám jen adekvátně k jejich chování. Ovšem vytáhnout na ně urážku jako první to tady rozhodně nepoužívám. dost podstatný rozdíl mezi námi. Nezačínám a nikdy jsem si taky nedovolil takovou sprostost na začaátku, jako poslat do blázince a to jako první a neoslovený přispivatel. Tohle je ta tvoje startovací parketa zde a to navíc v thredu, který se týká něčeho, co by tě ani nemělo a nemuselo zajímat. Nedovedu představit jinou snahu od tebe než se pěkně pobavit provokací. K tématu threadu samotného jsi na rozdíl ode mne nenapsal ani čárku a nestálo ti to za nic jiného, než za jednu urážku. Následně přiznáváš, že se bavíš a baví se i takový Cabbage a několk dalších. Tohle je celkem hnusné, nemyslíš? Pokud jsi nepochopil, tak jsme tady krásně zdokumentovali antipatie vzniklé postupně a zcela neřešitelné nějakým vysvětlováním. Máme rozdílné měřítka hodnot a to, co jednomu připadne normální je pro druhého sprostost. Mám pro tebe jedno řešení, které jistě pochopíš. Nauč se příspěvky zde, jako hovor dvou lidí mezi sebou. Vztyhy se tady vytvořily různé a taky rekce mazi nicky navzájem. Naše komunikace bez výsledku je toho skvělým důkazem Mám návrh, který, jak píšeš dokáže očistit zdejší atmosféru, o tohle ti přeci jde a tohle by mohla být ta pointa. Nepleť se do diskuze, která tě nezajímá, nevstupuj do ní když nejsi jmenován, či není zmínka o tobě. Když přispěješ zabývej se pokud možno tématem a ne jako první urážkou. Pokud se náhodou cítíš jako policajt, který dbá na dobré mravy, tak se ale musíš nejdřív těm mravům taky naučit a ne předvést to, co jsi předvedl a dokonce se ještě chlubít, že ještě předvedeš. Připomenu ti, že vnímám s kým mluvím a reaguju na něj podle stejných zásad jeko máš ty. Neshodnem se jenom na stejném zhodnocení. Nepíšu jako osoba co by se chtěla zalíbit, píšu když už, tak o technice a kdo je popleta, tek je prostě popleta, kdo je neználek, tak u mě je zase neználek a kdo odborník, tak je odborník. Jsou tu samozřejmě opravdu lidi, které jde za odborníky označit a světe div se s těmi problémy nemám a nikdy jsem neměl a dokonce jsem nepotlačoval nikdy jejich názory. A víš proč jsem je nepotlačoval, protože ty názory kupodivu byly správné. Kdokoliv kdo se na mě rozumě obrátí a je na něm vidět i snaha a ne jenom lenost ( tu také nemám rád) tak si jistě nikdy nestěžoval na mé reakce. Takže když pochopíš důvody, když se budeš držet navržených zásad, tak už se tady nikdy nemusíme setkat, protože já tě vyhledávat rozhodně nebudu. Budu se pohybovat v tématech, kde ty normálně nepřispívá a když tě nepotáhne snaha policejního důstojníka za lepší mravy, tak by mohl být mezi námi celkem klid.

                                                    0 0
                                                  • Twiggy Ramirez  

                                                    Divím se, že už si oba nedáte konečně pohov. Jak dva malí Jaryni. Jeden do druhýho rejpne. Řekne takovou hovadinu, která je možná jen tak pro zasmání, druhej si to začne moc zabírat a skončí to o poučováním o tom, jaké má kdo hodnoty, kdo je chytřejší a kvalifikovanější a kdo je úplný blbec, vzájemným osočováním a nakonec neadekvátními reakcemi obou aktérů, které jsou hodny paranoika, protože ani jeden z vás si nedokáže odpustit poslední slovo, což je charkteristická vlastnost lidí trpících stihomamem. Prostě každý z vás musí mít pravdu, oba tu pravdu vidíte v něčem jiném a asi ji také vidíte velmi ploše a nedokážete uznat názor druhého. Oba jste z jiné generace a tak zřejmě chcete trumfnout toho druhého. Jiné hodnoty možná máte ale moc bych tomu nevěřil, to jaké jsou vaše hodnoty by z toho, co jste napsali nevyčetl ani zkušený psycholog. Možná jste oba úplně stejní a jen si to nechcete připustit, navzájem se v sobě poznáváte a uvědomujete si, že je mezi vámi tolik paralel, že se nesnesete. Oba máte pravdu, ale kždý jen z části. Na závěr bych chtěl říci, že nemám nic proti vám a ani proti Suntouru a že Milan blbej není, ale jen se moc zabývá blbcema, stejně tak jako bezvýznamnýma věcma. Oponenti tady budou vždycky a to z toho důvodu, protože právě oni dělají diskuzi diskuzí.

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    Viz. vyse.

                                                    Na tve hodnoceni me osoby a chovani ostatnich vuci tobe nebudu radeji reagovat, neb bysme se na tom neshodli a zrejme neshodneme ani v budoucnu. A dost jsem toho napsal – viz. vyse.

                                                    Ad. pleteni a nepleteni do veci/threadu „do kterych mi nic neni“, tak mam plne pravo, stejne jako ostatni, se do toho plest, neb to je podstatou fora obecne. Nepleteni se do threadu totiz s „ocistou“ nema nic spolecneho, staci jednat a diskutovat jak uz jsem ti napsal vyse.

                                                    Co se tyce poskytovani informaci z tve strany a snahy slusne se s ostatnimi domluvit, rekneme ze vidim podstatny posun oproti minulosti. Kazdopadne bych dodal jeste par vet, jenze uz jsem to zde napsal vicekrat…

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Nepožaduju už žádné vysvětlování. Požaduju omluvu za tvůj vstup a následné chování zde v tomto threadu završené žoviálním oslovováním chlapče.

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    Co k tomu jeste dodat…

                                                    0 0
                                                  • kesu  

                                                    finanacni odskodneni??:D

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Omluvu.

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    To neni rozhovor s hluchym ale ocividne s negramotnym (dalsi nepochybne strasny osobni utok). Viz. vyse.

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Ano, přidáváš jen další důvody k trvání na omluvě.

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    Viz. vyse.

                                                    0 0
                                                  • pegal  

                                                    spis by jsi se mel omluvit ty .. byl jsi to ty kdo jako prvni zacal blbe rejpat .. precti si zacatek diskuze

                                                    0 0
                                                  • fousek  

                                                    Kdyz uz si me jmenoval, tak prosim jestli bys mi tu moji sablonu nemoh napsat klidne na mail, bude to pro me razem snazsi. Ulozim si ji a vzdy kdyz budu chtit nekam prispet tak ji tam jenom vlozim a mam po starostech

                                                    0 0
                                                  • apache6000  

                                                    Nic proti ale chovam se jak chci ja.Prestan me psychologicky rozebirat.Je to mmuj vlastni nazor na tebe a nikym se neridim.Nejlepsi je jak zvladne vsechno prekroutit ve svuj prospech a udelat ze sebe utlacovaneho jedince,ktery chce ostatnim jenom dobracky poradit a je za to utlacovan.Sku­tecnost je podle me takova,ze s toho mas celkem dobry Job.A bez ustavicneho doporucovani tvojich uprav a tvojich vidlic a tomhle foru by se ti moc nedarilo.Tak by ses mohl aspon chovat slusne a prestat ostatni kteri maji jiny nazor nez ty napadat.Za tim si stojim a mazat to nebudu

                                                    0 0
                                                  • RodOlsson  

                                                    … Nic proti ale chovam se jak chci ja …

                                                    V tom případě budeš asi pěkny prase. Protože se tak i chovaš.

                                                    0 0
                                                  • apache6000  

                                                    Tebe neresim.ty jsi me vydel se nekde nak chovat?Tim ze jsi me bezduvodne napadl jses snizil na moji uroven.to znamena,ze budes asi taky pekne prase :-)

                                                    0 0
                                                  • pegal  

                                                    pouziju tvoji frazi: „trisku ve svem oku nevidis a brevno.......­...“ ..

                                                    nezda se Ti?

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    Je mi lito, ale nerozlisujes co o tobe pisu ja a co ostatni. To ze se ostatni nechaji strhnout neni zrovna moje vec, ale asi to ukazuje, ze se na tve vystupovani divaji podobne. Ano asi to tak bude, spoleham, ze se zase neudrzis a zacnes mluvit o neschopnych blbcich, kteri te pak poslou tam kam jsi napsal. Osobne se jim ani nedivim, proste tve chovani si o to rika.

                                                    Mimochodem diky za kvalifikaci urazek, ta veta je nesmirne vtipne formulovana…

                                                    Myslim ovsem, ze stale nechapes o co mi jde. Plne respektuji tvoje znalosti, dokonce chapu nektere reakce na stupidni dotazy a nazory, ale to neni oc tu bezi a zase se musim opakovat. Jde mi o to ze sem prinasis to co myslis, ze ja prinasim do tvych diskusi. Odpust si proste to co jsi si ve svem prvnim prispevku tohoto threadu dokazal odpustit az do posledni ctvrtiny. A zase se budu (jinymi slovy) opakovat – nemuzes proste ocekavat racionalni reakce na tve vypady, byt je pocitujes jak jakousi satisfakci. Me osobne nekdo jako ty urazit nemuze, ale jsou tu lide, kteri tvoje vyroky vnimaji jako krivdu (byt treba nejsou jasne adresovane) a pak se podle toho zachovaji. Ponecham stranou, ze slusny clovek by si neco takoveho odpustil, zustava mi legitimni duvod proc za tebou potom „steka smecka rozlobenych psu“.

                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    předpokládá,m že máš/měls školení…

                                                    0 0
                          • riku  

                            Tak uz toho nechte, kluci… Me by taky zajimalo nejaky srovnani vnitrku vidli… Ja mel jen Judy XC a Blacka a nikdy jsem nenasel odvahu do nich lezt. Z clanku treba v Cykloservisu ty letosni Suntoury nevypadaji nejak zle, ale reklama je raklama a zkusenost je zkusenost… A at se to nekomu libi nebo ne, Milan1 tomu prece jen, zdae se, rozumi.

                            Mimochodem, uz nejakou dobu tady ty vase „hadky“ sleduju a trochu se mi zda, ze uz to tak nejak patri ke zdejsim tradicim – jedine Reba, Racing Ralph je nej, kamenujte Milana… Neni to uz trochu nuda?

                            0 0
                      • rb  

                        A navíc sou na tebe sprostí a ubližujou ti že…

                        0 0
                      • cíca  

                        Tak jo. Chtěl jsem akorát napsat to, že je lepší koupit funkční vidli rovnou od výrobce, třeba i trošku dražší. Než trochu ušetřit a pak v tom, za další peníze, nechat někoho hrabat a bát se ,že mi při nějakém sjezdu ustřelí a rozbiju si hubu.O těch lepších výrobcích nepadlo ani slovo, a žádného výrobce jsem tady nevychvaloval.

                        0 0
                  • cabbage  

                    a nemohl bys to doložit třeba grafem?

                    0 0
              • enjoy  

                tak koukam,ze nase mistni oholnozky prevleceny za chrty uz zase hrajou presilovku co?:-))) ja se musim porad smat,jak se te snazi rozebrat do sroubecku,jak pri nejakym vyslechu. soucasne za pouzivani neuveritelneho ostrovtipu.jo,je to mazec.urcite budes souhlasit:-)

                0 0
        • bam  

          Pod to bych se podepsal, ale zase kdyz ji vytunis mas sanci ziskat baterii s lepsim chodem a mnohem lepsim pomerem vykon/cena nez ty drahy :) Pokud ti teda nevadi ze ta baterie nebude mit nobl napis a nikdy nebude nejak extra lehka… Kdyz nemas penize (nebo je nechces do kola vrazet), mas cas a zalezi ti na vykonu, tak myslim ze je to dobra volba.

          0 0
      • enjoy  

        Milane..,uz zase provokujes?:-D a ja ale stejne musim rict,ze na tom co jsi napsal neni pranic nespravneho.a stejne nachytas sve „priznivce“ jak na mucholapku:-))

        0 0
        • milan1  

          Já dobře vím, že přesvědčené nepřesvědčím a jak vidíš, tak se o jejich přízeň ani v nejmenším neucházím :-) Kálet na hlavu a nechat se pučovat od stádečka to si teda rozhodně nenechám.

          0 0
      • fluider  

        Tiež by som chcel poukázať na majetkové a riadiace pozadie a prepojenie akýchkoľvek značiek, nielen SR SUNTOUR alebo inej biking značky. Pretože toto pozadie výrazne ovplyvňuje to dianie na trhu, ktoré zákazník vníma ako suverénne rozhodovanie danej značky. Napr. známa a hádam aj kvalitná značka Lapierre sa v 90.rokoch stala časťou (tzn. 100% akcií ) veľkej skupiny Accell Group, ktorá zastrešuje ďalšich asi 8 značiek bicyklov a niekoľko výrobcov komponentov. Podobne je tomu aj v USA u niektorých „legendárnych“ značiek, na ktoré sa nikde nedočítate pol krivého slova. Príkladov v biking brandži je množstvo. A toto pozadie stojí aj za vzostupmi a definitívnymi pádmy značiek. Zákaznikový tak ostáva buď žrať naservírovaný marketing alebo si klásť otázky a spoliehať sa na vlastný rozum. Toť môj názor na vývoj, nielen SRu :-).

        0 0
        • milan1  

          Tohle je celkem přesné a dost vystihující. Rád bych to zase rozvedl jinak. Je to taky třeba důvod, proč ten Suntour nemusí mít zájem prosazovat svá řešení. Jak myslíš, že by dopadl systém Motion control, který zcela nezamyká v podání méně známé firmy. Skoro bych si vsadil, že by ho mnoho lidí poplivalo už jenom podle názvu firmy. Ono se opravdu prosazuje hlavně pomocí marketingu.Nebo snad vidíš, že by se rozhodovalo na základě znalostí získaných jinak, než z šikovného firemního přístupu? Vidíš snad snahy o urputné získávání vlastních poznatků a nezávislém porovnávání navzájem? Vezmi si, že firma RS do vstupu Sramu nebyla rozhodně nijak oslavována i když produkovala obdobné funkce jako dnes. Příchodem Sramu se nastoupilo do 32 mm nohou a přidal se zázračný motion control, to je vše. Vývoj samozřejmě pokračuje dnes dál a je to znát ale tohle byl ten start a hlavní rozdíl, který katapultoval značku vpřed. a nebo že by to byl šikovnější přístup? Stačila by takováhle změna tomu Suntouru? Vždyť k ní má se současnými typy jenom krůček.Chtělo by to ale rozhodně taky změnu a trochu zásadnější. technika by takový problém nebyla. A co na to bikeři a jejich snaha po hledání vlastních a nezávislých informací? No to je ten problém. Právě tady v téhle oblasti zde vznikají ty největší třenice a podstata mnoha hádek. V opravdovém zájmu uživatelů by mělo být získat své nezávislé informace, nad kterými mají saqmi kontrolu ale světe div se to je tady pravým trnem v oku mnoha lidem. Rozumí tomuhle někdo?

          0 0
          • kesu  

            noo takle bych to nezjednodusoval,roc­kshox se silene propadl od roku 1999 do toho roku tusim 2001 az 2002.Pred vstupem sramu do jeho kapitalu byl temer na hranici krachu.Pritom na ten posledni rok predstavil psylo ketery tenkrat absolutne nemelo konkurence.Vzdyt black prisel az o rok pozdeji a byl o dost horsi ve vsem.Dalsi rok potom duke.Na jejichz vyvoji se nepodilel sram. Jenze co se nestalo,trh nezareagoval jak by se dalo cekat a nadale byly vic v kurzu marusky a manitou a RS se propadalo dal.Jako „posledni“ zachrana se objevil sram,kterej do RS nacpal dost velky mnozstvi penez,ale ne do vyvoje ale do marketingu.Pre­mistila se vyroba na taiwan,predtim se delali drazsi modely v USA.Jinak technologickej prinos sramu bych nevidel nijak zavratne,uz v dobe davno minule mel RS uzavreny suprove fungujici patrony (jako treba C3) popripade svuj system TPC(pure damping se to jmenovalu tusim a bylo to v psylu sl a race).Popripade rychloupinaci system tulio kterej je temer identickej z dnesnim HEXlox manitou.Prinos byl tedy jen v tech tlustsich nohach a motion kontrolu.jenze to RS urcite nezachranilo.Nej­vetsi podil na tom mela zminovana reklama a zlevneni vyroby. JEstli by totez pomohlo santuru je otazka,protoze sram ma narozdil od RS dost spatnou povest a podle meho by nejakou dobu trvalo nez by ho lidi zacli brat.Ale zase na druhe strane je Formulka,ktery v podstate vsecky B4ky nekolik let tekly,predstavej novy modely a uz s tim slavej uspechy nehlede zpet..

            0 0
    • Tomcat  

      myslím že jsi zaspal dobu tohle bylo aktuální pár let zpět.

      0 0
    • marapara  

      No pokud jsi přešel z Recona na Axon, tak bych řekl, že jsi snad přešel z bláta do louže :). Recon je parádní vidlice podle mých zkušeností. Nevím proč, ale Suntour beru spíš jako takový lowend. I když vyšší modely, zkoušel jsem tuším Epicona, chodí dobře.

      0 0
    • krtex  

      Co se vidli tyce zustavam verny MARZOCCHI (mam r.2001), co se tyce ostatnich komponent, vozim Kliky a kdybych sehnal radici packy, vozim i je. Ma pristi prehazka bude taky SUNTOUR.

      Koupil jsem pulrok jetou XCT-LO (za 300 jako provizorku po dobu tuningu me Z4).

      Predelena na olej mazani. Po 3 tydnech jezdeni chytla vaklik (dost znatelny), stejne jako RST (Gila) co jsem mel default na Author OPUSovi.

      Takze vyzkousel jsem a dekuji nechci.

      I kdyz je pravda ze jsem na obou prasil, na coz nejsou stavene (na XCT je nalepkou „NOT FREERIDE“ nebo tak neco :-)

      regards, KTX@

      0 0
      • Twister  

        Ha, tak k tobě se to závaží dostalo… No, na zimní XC to bylo ještě snesitelný, ale jestli jsi s tim prasil, tak to teda potěš pánbu. Ty futra byly hooodně měkký. Já vyměnil za Z4 2000 a nestěžuju si – lepší než na letňákovi. :)

        0 0
        • krtex  

          :-D Jo zavazi doslo s vyteklym olejem ale jinak jezdi..

          O vikednu to sundavam a po rozborce posoudim napachane skody ;) Verim ze jeste svou sluzbu odvede..

          regards, KTX@

          0 0
    • maxtor  

      Síla značky mnohdy vede nad skutečnou kvalitou – to se nedá nic dělat. Taky stavím bika z celkem nadstandartních komponentů a hodím tam svou postarší vidli Manitou Black. Věřím, že mě to většina přítomných zdupe… Těžko se budu hájit tím, že vidle díky pečlivému servisu chodí jak nová a že stavitelný zdvih tady hned tak někdo nemá… Prostě je to Black a ne věhlasný RS…

      Neřeš a jezdi!!!

      0 0
      • scret  

        no jo,to nikomu nevysvetlis:) bdou tu po tobe dupat lidi ktery si tak maximalne vyzkouseli Blacka Sport:) jinak muj Black Super Air 04 byl zatim taky nejlepsi vidle kterou jsem mel…

        0 0
        • maxtor  

          Už jsme se tady o tom kdysi spolu bavili. Já bych si chtěl pořídit Rebu Team U-Turn. Připadá mi to ale jako zhovadilost, když mi současná vidle stačí – o to víc, když ji většinou vozím jen na „80,“ protože se nerad houpu…

          0 0
          • milan1  

            Zcela jiný názor na věc má zákonitě člověk, který se chystá vybírat a největší protivník rozlišování a upřesňování bývá člověk, který má podle sebe už vybráno a musí se utvrzovat v tom, že ta jeho volba je tou nejlepší. Tady bývá často podstata bojovného nasazení.

            0 0
            • maxtor  

              Sorry Milane, ale asi jsem Tvůj příspěvek moc nepochopil… Původně jsem byl rozhodnutý pro Marzocchi Maraton (tuším) SL, která se mi vzhledově moc líbí a navíc má PM. Pak jsem si ale přečetl spoustu nelichotivých recenzí. A to jsem si myslel, že Marzocchi je špička. Tak to dobudoucna vidím na tu Rebu – ta zase tak špatnou reputaci nemá.

              0 0
              • milan1  

                No chci Vám dvěma tady říct, že Váš přístup a vybírání Vás nutně vede a dovede k potřebě srovnávání a rozhoduješ se už teď a správně zda se ti to vyplatí a jestli je to o tolik lepší. Tohle je přesně to, co se mi líbí a rozhodování a srovnávání musí jít napříč značkami a ne že se zavede jedno heslo a to se do zblbnutí omílá Reba pi.. Rozhodování právě o tom, jestli to právě ty potřebuješ je přesně ta parketa, kde bys měl hledat maximum nezávislých informací a ne hesla usazená v cizí hlavince.

                0 0
          • scret  

            nevim,to musis vedet ty.Rebu jsem nejezdil ani obyc verzi ani U-Turnovou…takze nevim jak „jezdi“…

            v cem bude ale lepsi Reba oproti Blackovi,tak v tuhosti a taky urcite tesnenim a mazanim… ten tvuj Black ma tusim jeste ty miniboots ne? nebylo to zas az tak spatny,ale precijenom dnesni napr. Evil G. u Manitou je kazdopadne lepsi…

            Jinak mel jsem Blacka 02,04 a sleduju i dalsi roky… a muj nazor je ze nejhezci byly ty Blacky 02,tam si s tim jeste hrali,mely lepsi zpracovani atd. postupne casem dochazelo ke zlevnovani a mensi proparcovanosti „zevnejsku“ vidle…

            0 0
            • maxtor  

              Právě že já mám Blacka 02 – model Elite 80/100 www.progresscycle.cz/firma.asp?… Tehdy to byl top model a posléze, když přišly Minute atd., tak zákonitě kvalita Blacků šla dole. Těsní skvěle – nic z toho neteče a údržba je taky bezproblémová. Jen ta tuhost – je to přesně jak píšeš. To je asi to jediné, co bych rád změnil. Do té Reby půjdu určitě, ale zatím to nechám tak a budu se snažit vychytat nějakou zajímavou nabídku přes Ebay.

              0 0
              • scret  

                no tak topmodel byl byl Black Super Air…jinak taky jsem mel Elite 80/100 model 02… to ze ti nic netece je to ze mas porad vidli mazanou vazelinou:) mohla by tict akorat tak tlumici patrona… celkove pak pribyly Skareby a i Minuty…ale hlavni duvod je si myslim v tom zlevnovani…si to vem,driv ten prvni model Blacka Super Air stal 19tis.,ten Elite 15…a model 04 Super Air jsem upoval uz za 13tis.

                ja ted vozim R7 a co se tyka tuhosti,tak to neni zas tak spatny…ale jezdim vecka,nevim co by s tim udelaly kotouce…kazdopadne Reba bude tuzsi…

                0 0
                • maxtor  

                  Jasně, že jsem myslel to, že neteče tlumič. Ono sice ty vzduchovky byly dražší, ale prý byly lepší Elite než Super Air. R7 je tužší? Myslel jsem, že to bude srovnatelné – s 30 mm nohama se toho podle mě moc vymslet nedá.

                  0 0
                  • scret  

                    Mozna to bylo tim ze Elite byla jeste pruzina a Super byl uz vzduch…jinak delali i Elite Air (ten jsem tenkrat hrozne moc chtel),80mm a vaha cca 1480g…

                    no rekl bych ze Black Super 04 byl pocitove o malinko tuzsi nez ten Elite 02,a ta R7 je stejne tuha jako ten Super,akorat je lehci… samozrejme oproti Stancu co mam na druhym kole se to neda srovnat:)))) ale ten ma zse dvakrat vetsi vahu:))

                    0 0
    • Dijck  

      Nepaci sa mi: design, materialy, vypracovanie, chod.

      0 0
    • bam  

      Suntour neni firmicka, ma dost dlouhou historii a treba prehazovacky driv rozhodne nebyl lowend. Ale zaspali dobu kdyz Shimano prislo se SIS. Vidlici suntour jsem kdysi mel. Vakl ve futrech skoro hned, mazani vazelinou, tlumeni na houby a skoro vubec nechodila. Od ty doby se dost zlepsili ale porad bych si ji jeste nekoupil. Vytunenou mozna, ale jinak ani nahodou, hlavne kvuli mazani vazelinou. Vaha taky jeste neni nejlepsi jestli se nepletu. Mozna se pletu a uz fungujou normalne…

      0 0
      • milan1  

        Suntour má za sebou daleko víc a dokonce i vlastní přínos vývoji. Takzvaný převod Microdrive, což je zmenšení počtu zubů je jeho přínosem, který dnes používají všichni. Tohle bylo právě dávnější období.

        0 0
        • bam  

          jj, treba tohle je zajimavy cteni www.users.globalnet.co.uk/ .Skoda ze to zvorali, mohla byt vetsi konkurence..

          0 0
        • djano  

          Este ze si spomenul MD (vyssie si spominal, ze nemaju vlastny vyvoj). Pamatam, ako som slintal, ale cena bola vyssia ako XTR. A mali 20 zubov na malom prevodniku. Potom to zacalo robit Shimano. Pritom SR mal kvalitne a lacne sady – urcite pamatas na predaj Mama (dnes Kellys) X-1 za cca 10000,– so sadou na urovni LX (ceny isli od 20000,– vyssie). SR fandim, aj ked nevozim.

          0 0
          • milan1  

            Ten vlastní vývoj je ale minulostí. A o tomhle přínosu, který je dávno zapomenut ví málokdo. Spíš jen pamětníci :-)

            0 0
          • milan1  

            A pamatuju si i víc věcí, jak vyšel Suntor s první vidlicí Duo a měl korunku zapasovanou dovnitř nohou, nikoliv jí obepínající a měl úžasných 25 mm zdvihu.

            0 0
      • maxtor  

        Tady bych si dovolil trochu nesouhlasit. Měl jsem někdy před 12ti lety silničku s výbavou komplet Suntour. Přehazovačka jako by z oka vypadla tehdejší Shimano 600 (Ultega) – fakt byla na pohled naprosto stejná -va indexové řazení tam bylo taky. Ale to jen tak na okraj – vlastně bych to sem ani neměl dávat… Pravá a mnohem plodnější diskuse je o něco výš:-))

        0 0
        • bam  

          Indexovani meli, ale moc se jim to nepovedlo. Ja nikdy Suntoura razeni nemel,tak mozna kecam. Jednou me zajimalo co je ten suntour vlastne zac a tohle jsou jenom veci co jsem vycetl z netu.

          0 0
          • maxtor  

            Ono se to hlavně tehdy tak neřešilo jak dnes – páčky jsem měl pochopitelně na rámu, pastorky neměly náběhy, vakl to mělo jak prase a ejhle – ono to řadilo a spokojeně jsem na tom kole jezdil několik sezón.

            0 0
            • la-da  

              Silnicniho Suntoura jsem mel taky a fungovalo to celkem normalne,rek bych ze pole silnicnich komponentu tenkrat vyklidili protoze konkurence prisla s dualama a packy na ramu rychle vysly z mody.

              0 0
    • feuerman  

      hodně blbá otázka, neznám nikoho kdo by byl s jejich vidlicema spokojený pokud na tom nejezdí jenom pro rohlíky, poslední dobou beru akorát ruxe jinak je absolutně neuznávám

      0 0
      • Biohazard  

        Já znam naopak spoustu lidí co jsou se Suntourkama spokojení a patřím mezi ně ;-) Asi dva měsíce jezdim neupravenýho EPICONA. Zabrat dostává celkem dost, za ty dva mšsíce má najeto bezmála 600 Km a to 70% náročný terén. Zatim ale no problemo :-)

        0 0
      • Lišák  

        XC-PRO-SL 2003. Tuning od Milana=naprostá spokojenost. Mám porovnání. Jezdím i Manitou Black Comp 2003. Suntour chodí líp.

        0 0
      • JJ  

        Ja spokojenej jsem.. A rozhodne nejezdim jenom pro rohliky

        0 0
      • Smazaný účet  

        no nevim, mam rok nrx9000 a v pohode.

        teda az na to, ze na zacatku uchazela a musela jit na reklamaci, ale od te doby bez problemu

        0 0
      • Kubiczech  

        Ja jsem s Durem taky spokojenej.

        0 0
      • kurýr na bajku  

        pán je znalec… :-P

        0 0
    • Pekáček  

      Moje první odpružená vidlice byla SR MG91, tehdy stála přes 4000kč. Elastomerka s opravdovými elastomery, mazání vazelínou, manžety co dovnitř nepustily nic, lepší elastomerku jsem dodnes neviděl. Pak XC-Pro-E 2002, v podstatě totéž, ale s větším zdvihem a bez elastomerů (jen gumový špalek v pružině – to není elastomer) a rozebiratelná netlakovaná patrona se seřiditelným útlumem. Chod bezproblémový, po jednoduché úpravě pružinky ventilku chodila jako pružinový Black. Nároky na údržbu velice malé (první rozebrání po více jak 10000km a pohoda). Po 3 letech začal lupat spoj sloupek/korunka. Pak jsem se rozhodl pro tolik opěvované spolehlivé italské vidle, konkrétně Marzocchi MX Comp ETA 105. Po třech návštěvách servisu chodila, hurá, ale zřejmě díky dobré práci servisu s tekutým dusíkem mi loni začal ucházet vzduch zřejmě mezi nohou a korunkou. Humus. Další vidle byl RS Recon, soloair mi nesedl, prodal jsem ho a koupil Rebu, kterou jsem následně reklamoval pro praskající spoj korunky a nohy (stejná závada jako první závada na MX Comp). Druhá Reba je v pohodě, jen mi do týdne proteče mazací olej na pístu do negativky a zcela jí „zaplácne“. Tak nevím. Spokojenej asi nebudu nikdy, ale na ty staré Suntoury rád vzpomínám.

      0 0
      • milan1  

        Nejspíš mě nařknou, že podporuju jenom ty, co chválí ale tohle, co tady píšete jsou vlastní zkušenosti a mluví se vždy ke konkrétnímu typu. Nelíbí se mi, když někdo napíše, že zkusil tuhle jednu vidlici a už je špatné všechno, co značka vyprodukuje. Tady, nejenom v tomhle thredu je takových příkladů tolik, že zarazit to je nemožné. Třeba nedávno jsem si v jiném thredu všiml, že někdo zavrhl sedlovku Suntour ihned jenom podle názvu a v následující reakci se ptal jak vypadá. Chci aby bylo zase trochu jasněji vidět jaké to hodnocení je a z čeho vychází a tady se to zase pěkně ukazuje. Nazvat potom zaslepené hodnotitele něčeho, co nezkusili a rádoby odborníky mě přijde jako vhodné. Mimochodem ty sedlovky Suntour, paralerogramové jsou totiž špičkou na našem trhu a konkurence v této oblasti neexistuje. Namá cenu řešit každý takový pčípad od případu jednotlivé i každé jednotlivé úlety hodnotitelů podbarvené ještě navíc silně emotivně ale jednou za čas je vhodné, když dost podstatných věcí, které přinášejí takovéhle soudy vyplave na povrch.

        0 0
      • vlk  

        Já ti poradím, přestaň chrtit a pořiď si něco na pružině a budeš spokojen. Tam problémy se vzduchem a pístky mít nebudeš :o)

        0 0
        • MlokCZ  

          Akorát bych si úplně nebyl jistý tím, že bude spokojen. Sice nebude mít problémy se vzduchem, ale jak to pozoruju, tak má hroznou smůlu a co dostane do ruky to nefunguje. Takže u pružinové vidlice se taky určitě něco najde.

          0 0
          • Pekáček  

            Jasně, i pružina se může podělat, kámoš zlomil pružinu v Duke na tři kusy!

            0 0
            • vlk  

              Ty jo, jak to udělal,– já jí dávám ve sjezdech docela slušný záhul i skoky na doraz už byly -a stále drží. Ale máš pravdu poštvat se může vše. Já sice nemám smůlu na vidlice ,ale zase na hlavový.

              0 0
              • TinkTink  

                Hele ja nez jsem si behem asi 30km zvykl na 36 VAN co ted vozim, tak jsem ji dal min 20× na doraz…to bych nebral jako problem, ale muze se objevit vada materialu a s tim nikdo nic neudela…

                0 0
          • TinkTink  

            On nema smulu, on je proklety, to jsou dve ruzne veci. Podle me by mel vyzkouset pruzinovyho FOXe…takze naka Vanilla.

            0 0
    • dancing dog  

      proti suntouru nemám vůbec nic, shodou okolností od něj nic nemám, snad jen vidlici na crossu, ale když ho někdo nechce, tak ať si ho nepořizuje, hmm, no, nevim jak ty kazety, ale vidle jako duro, epicon, axon nebo rux co sem slyšel, viděl, četl nebo zkusil na pučenym kole, zas snad nejsou nějak zlý, axonka teda určitě ne, tejden sem jí loni v létě jezdil, a teda nemůžu říct nic proti…

      kdybych tehdy neměl hodně výhodně R7, tak si jí klidně nechám…

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Nj… si opravdu debil!!!

      Ani Milan by nenapsal, že je spokojen i s těmi základními modely tak jak vyjedou z fabriky.

      0 0
      • milan1  

        Nerozjížděj to tady ve zlým, dneska jsou tady už daleko horší kousky :-) Suntour letos opravdu pokročil o dost velký kus a mnoha lidem to stačí. Málokdo se ale snaží rozlišit mezi těmi hodnoceními jednotlivých lidí, co je na tom pravdy a co je jenom subjektivní dojem daný menší nezkušeností. Jestli sis všiml, tak už se jinde dostáváme k hodnocení, které by mohlo odlišit i jednotlivé typy od stejného výrobce.A rozdíly se najdou. Prostě na jednom místě tady na fóru narážíme na extra jemné rozlišování, protože na to metody máme a máme je vyzkoušené a na druhé straně tady na stejném fóru probíhá boj, který je jenom o značce jako o celku a ani rozlišení podle typů se nekonná. prostě značka a hotovo. Z tohole se nic dobrého dostat nedá a právě tady budou těžit mistři urážek. Myslím, že tam už nepatříš.

        0 0
        • kurýr na bajku  

          On se ptal jestli je debil, tak mu odpovídám! Navíc je to jasná provokace, páč ani jednou nereagoval, jen to tu založil. Těžko mohl čekat, že se zde dozví něco nového.

          0 0
    • Hnoj  

      Problém je zcela jednoznačenej, a tím jsou předsudky… Nicméně i já je nám a nemám jakýkoliv zájem kupovat vidli od této firmy prostě proto, že si stavím kola pro radost a proto, aby se mi líbili a moh jsem si říct, že muj stroj je jinej než všechny ostatní… V neprospěch SR rozhodně mluví i hmotnost, jejich „nepoužitelnost“ bez milanovy úpravy, příšernej desing a to, že tyhle vidle najdete na low endových sériích různých výrobců…

      Ale kazetu bych si od nich asi koupil, ta s hliníkovým unašečem nevypadá zle, ale proč jí kupovat, když jen o trošku dráž máte XT?

      Myslím, že koupit vidli od SR v případě, že měníte vidli je nesmysl, to radši budu chvilku šetřit a koupím něco lepšího, koneckonců od čeho jsou eshopy a jejich cenová politika „dohodněte si cenu“ ?

      0 0
      • milan1  

        Už jsem to psal kurýrovi. funkce může uspokojit mnoho lidí už i v originálu a když to srovnává někdo, kdo se rozhoduje mezi třeba Dartem a Epiconem, tak je to zcela jasné i když tady by mu většina poradila zavedenou značku. Jak jsou na tom tyhle cenově srovnatelné vidlice proti sobě? Napadlo tohle někdy někoho řešit? ale hotových názorů se tady najde dost. A ke vzhledu, už jsi viděl srovnání jednotlivých vidlic vedle sebe naživo? Rozhodně to není něco, co by mě vedlo k výrazu hnusné a to srovnávám s daleko dražším kouskem.

        0 0
        • gobike  

          Co se tyka doporuceni vidlic do 5ti tisic, tak pokazde kdyz se nekdo tady na tohle caste tema pta tak hodne lidi mu doporuci prave vytunenyho Epicona od tebe (i ja) takze bych to tvrzeni o zavedenych znackach moc nehrotil :)

          0 0
          • milan1  

            Nemyslím, že to je hrocení, všimni se, že mluvím i o neupraveným a docela bych rád, kdyby se porovnal takový žebříček kvality chodu. Nezajímalo by tě, jak jsou na tom jednotlivé typy v posloupnosti precizního chodu a citlivosti? Myslíš, že k něčemu takovému to spěje v těchhle debatách? Když se podíváš u mě na stránky, tak musíš uznat, že právě o něco takového mě jde hlavně a opravdu nemám rád nepodložené výkřiky a jednoduchá neznalá odsuzování na základě neznalostí.

            0 0
            • gobike  

              opravdu nemám rád nepodložené výkřiky a jednoduchá neznalá odsuzování na základě neznalostí s touhle vetou naprosto souhlasim, ale bohuzel na tomhle foru to chodi tak, ze pokud zde urcita znacka nema jmeno, tak i kdyz se snazis sebe vic ji uhajit- nepovede se ti to. dam priklad treba Meridu :) Jinak na tvoje stranky chodim a nekolikrat jsem si je sem tam procital, ikdyz obor tuneni vidlic je pro me spanelska vesnice .:) Jinak ty grafy by zajimaly nejenom me. Muzu mit jeste dotaz ohledne vahy Epicona a jak je to s odiranim vnitrnich noh? diky;)

              0 0
              • milan1  

                Ty nohy zdůrazňuju pořád dokola odíraj se a vím i reakci, která bude následdovat, že některá firma to umí i černé a neodře se to. Tak to zase odpovím dopředu, Vše, co zkoušela jakákoliv firma na ocelových nohách s černou rarvou se odíralo stejně. neodírá se al slitina s povrchovou úpravou a umí to i Suntour a to u všech tapů XC PRO a nyní u Axona 2007. A ke grafům, doporučil bych ti pročíst zdejší starší thredy o grafech charakteristik a ještě předtím nesmyslné boje přesně té skupinky, která se tak pěkně projevuje v tomhle vlákně.

                0 0
                • Lišák  

                  Nešlo by při tuningu tu černou sundat zrovna a pouzdra přizpůsobit menšímu průměru? Po estetické stránce by to bylo tučný plus.

                  0 0
                  • milan1  

                    Ta vrstva není ani moc silná a šlo by to ale mě alespoň připadaj postupně se stírající nohy přijatelnější, než aby to zářilo stříbrně. Ale to je můj dojem, prostě by to takhle řešit šlo.

                    0 0
                  • scret  

                    to je tezky,nekomu se cerny „nohy“ libej nekomu ne,holt asi se neda zavdecit vsem…

                    0 0
                    • Lišák  

                      Pokud by se to neodíralo, tak bych je bral i černý. Leskle stříbrný se mě sice nelíbí, ale zase lepší, než sedřený. Nejvíc se mě líbí zlatavá barva na mojí XC-PRO a na Blackovi. Pokud bych bral vidlu od Milana, nechal bych barvu sundat.

                      0 0
                • gobike  

                  Ja vim ze hlinikovy nohy se neodiraji, to je znama vec, ale nejak sem nevedel z ceho je ma epicon a to je moje chyba nebot jsem linej cist vsechny tvoje thready:)

                  0 0
            • vlk  

              Mě by jen zajímalo, když Epicona předěláváš na olejové mazání, jak řešíš případný vakl ve futrech, narážíš tam nějaká jiná, nebo upravuješ ty co tam jsou. Jo a zkoušel jsi ten svůj systém(obdobný Etě) i na Epiconu, dá se také takhle upravit? Díky za info.

              0 0
              • milan1  

                A co takhle vydat manuál a rozeslat ho dílnám a servisům? Od počátku a vždy tvrdím, že tuning není nic, co by se dalo naušit nějakým návodem, je to vlastní hledání těch nejmenších odporů. Možná už by mohlo napovědět, že pokud se v extrému dostanem na citlivost okolo 3 kg a jsou v tom odpory pouzder a stíráků a pístku tlumiče a těsnění tlumiče a odpory vzduchové části vidlice, tak bude asi dost velká honička udržet vše v náleřité kondici aby to ty minimální odpory nepřekročilo. Tohle už mluvím o opravdové špičce na které ještě pracuju ale i hodnota okolo 5 – 6 kg dá zabrat. Tak tohle je ve stručnosti tuning a když k tomu dáme ještě průběh pružiny a graf charakteristiky, který je k dispozici, tak už máš skoro všechno k dipozici pro vlastní tvorbu.

                0 0
                • vlk  

                  Ale ne, já se nesnažím získat návod.Já mám svoji teorii, jak zajistit u téměř jakékoliv vidle s patronou obdobný systém jako u ETY. Předpokládám, že tvé řešení bude obdobné. časem budu buď kupovat přítelkyni kolo, nebo jí ho skládat-a v tom případě budu shánět levnou dobrou vidlu. Jen v tuto chvíli nejsem rozhodnut jestli nynější XC-pro s nastavitelným zdvihem nebo upravený Epicon. XC-pro má mazání olejem a stavitelný zdvih.Nevýhodou je cena. U Epiconu se bojím, aby po předělání na olejové mazání nebyl pak nějaký větší vakl. No a pak mi jde o to, aby to mělo to snižování pro výjezdy do kopce.Výhodou Epiconu je cena. Popravdě si nejsem jist zda budu mít tento rok dostatek času na svoji vlastní úpravu, takže asi bych si to nechal upravit.Takže zjišťuji, zda i tyto 2 věci na vidli řešíš. Pro přítulku budu potřebovat levnou vidli s rychlým snížením zdvihu pro výjezd. To víš, já plánuji docela hodně dopředu.

                  0 0
      • Mirman  

        Mám XC Pro od Milana vytuněnou,a funguje v pohodě a ještě k p.Milanovi,jednal jsem s ním několikrát osobně a je uplně v pohodě a ví co dělá…

        0 0
    • Baunny  

      Ahoj…Já,proti Suntouru nic nemám,každá značka si najde svého zákazníka,ale fotka co přikládám stojí za to. Měl jsem možnost jednoho Santoura opravovat…

      0 0
      • wendak  

        pěkně vytuněná, jen pro ty kteří dokáží ocenit citlivý chod hned zkraje zdvihu … :))

        0 0
      • milan1  

        To má fakt váhu když už jsi viděl jednoho a takhle údržbu měl jistě pravidelnou co? Takovýchhle fotek na pink bike je i u slavnějších značek.

        0 0
        • Baunny  

          Né neměl pravidelnou údržbu…To byla první po cca 400km a věřím že i u jiných značek se to stává,ale už jsem jich hodně opravoval a tohle jsem si fakt musel vyfotit,protože to jsem nikdy neviděl. Je to ale úplně zakladní vidle a z dva roky starého modelu kola,takže… A za poslední dobu se Suntour opravdu zlepšil a uvažuju o zakoupení na mé druhé kolo…:)

          ps:ale teď zase maká jako nová…:)

          0 0
      • Quake 9.0  

        Když jsem jel s přítelkyní v dešti (cca 30min), tak ona měla v Suntouru XCP 75 cca 1,5 deci vody!!! To jsem ještě u žádné vidlice neviděl. Hlavně né u vidlice co měla najeto 200km. Manitou X-Vert po 6000km to přežil bez jediné kapičky vody uvnitř. Jinak vidlici v takovémto stavu jako máš ty jsem zažil jednu a to byla RS Judy model 1998 myslím po celoročním závodním použití bez jediného mazání a stále mytá vapkou.

        0 0
        • zbynek1  

          Na městském kole mám vidlici rock shox, nějakou starou a elastomerovou, vakl má též jak sviňa, voda v ní je určitě taky. Takže podle této logiky, že když podle nejhoršího a nejlevnějšího modelu se tak automaticky pohlíží i na ostatní modely, jsou RS uplné šmejdy :-)

          0 0
      • Twiggy Ramirez  

        Po dvou letech bez údržby, jsem xcp75 rozesral ještě o dost hůř, ale to je tím, že jsem měl naplánovanou koupi jiné vidle a tak se mi do toho nechtělo investovat. Jinak proti SR nic nemám a letošní modely Axon, Epicon a XC-PRO se mi velmi líbí.

        0 0
    • scret  

      kdyz si to tady ctu tak mam jeden dotaz: v cem je „plast“ horsi nez „kov“…konkretne ve vidlich?? a to ze se rychlejc opotrebuje mi netvrdte…nejak se mi tomu nechce verit…:) jedinej problem vidim v nesikovnem servisu a poskozeni „plastovych“ casti naradim…

      0 0
      • enjoy  

        tohle bude mimo asi jako prirovnani k vodovodnim bateriim..,ale delam praci,ve ktery se musim sr*t se spostou plastovych soucastek(engi­neered in U.S.A.) a je to sileny! takze plastovy vidlice pokud mozno co nejmene.

        0 0
      • milan1  

        Popravdě tahle hláška pochází z doby, kdy byla v RS Judy použita tlimící patrona celá z plastu. Myslím, že Vhite brothers používaly potom tenhle slogan, který je dodnes přepisován bez znalosti původu. Správně uřitý plat ve vidlici rozhodně nevadí ale ukazuje jednoznačně levnější technologie, které by se měly tedy odrazit i v ceně vidlice. Když se náhodou podíváš nahoru na Vlkovy odkazy a najdeš tam Fox vanilu a její vnitřnosti, tak technologie použité tam a zpracování je velice podobné Ruxu. Netvrdím, že i celková preciznost všech detailů ale každopádně technologie a zpracování je na velmi podobné úrovni. když nahlédneš do RS objevíš všude plast a tedy levnější výrobní provedení. Poznáváš to na ceně? Plast v RS nená ale vyložené problémy jsou ale známé problémy u jiných značek a dost často je to dané právě plastovými díly. a celkově levnějším jednorázově smontovaná řešení. Když by ses s tím potýkal do detailů našel bys opravitelnost asi takovou jakou objevíš u přehazovaček Shimano. Vše je jednorázově zalisováno a opravitelnost je jenom výměnou kusu. U dílů, které jsou kovové a sešroubované místo zalisobané ty přinášejí lepší možnosti oprav. Tohle je spousta detailů, které by šly posuzovat ale to zajímá spíš mě než zdejší většinu.

        0 0
        • Pekáček  

          Co se týká zastoupení plastů, měla by být Reba levnější než stará MX Comp ETA či XC-Pro-E :o) Ale já bych nad plasty tolik nos neohrnoval, někdy je to záměr kvůli vlastnostem plastu, třeba motion control u RS. Plastové brzdové páky Sram jsou taky prakticky neopotřebitelné. Někdy je použití kovu i na obtíž, například rachtající regulace tlumení u Reby, Recon jí měl z plastu, aspoň jsem o té součástce za jízdy nevěděl :o)

          0 0
          • scret  

            no prave,se mi libi jak kdyz se zmini znacka Manitou,tak hned vetsina tvrdi ze je to smejd,protoze ma vevnitr moc „plastu“…ale kdyz se podivam treba na RS tak tam taky neni zrovna malo „plastu“ a to je najednou v poradku:))

            proto spis dam na to jak dana vec jezdi (vidlice pruzi) nez to kolik je v ni jakyho materialu… SRAM je taky z „plastu“ a kazdej ho tu do nebe opevuje:))

            pisu to hodne s nadsazkou,ale v podstate je to podobny jako kdyz nekdo zavrhuje Suntour jako takovej… Priznam se,nejsem zastancem tehle znacky,ani se mi nelibej jeji vidle,vaha,design apod. Ale dost by me treba lakalo projet upravenou Suntouru od Milana…

            0 0
          • TinkTink  

            Jo aspon nejsem sam, koho stval ten bazmek v Rebe a Pikovi apod, protoze to fakt rachta :-))…Boxxer to ma vyreseny lip, bazmek je trosku jinej.

            Jenom bych jeste k tem cenam doplnil – napriklad FOX ma levnejsi nahradni dily nez RS…rekl bych, ze to bude znackou, ne technologii.

            0 0
            • Pekáček  

              P.S.: u první Reby nerachtal.

              0 0
              • TinkTink  

                Nevim, mne rachtal vsude krome boxxera, kteryho jeste porad vozim…

                0 0
            • milan1  

              Ceny dílů jsou dané jenom obchodní politikou výrobce. Tohle navzájem neposoudím. Tady, na našem trhu je vše ovlivněno dostupností dílů a ta je více rozhodující než ceny. A k těm plastům, dokážu rozlišit, jestli plasty jsou uvnitře na škodu a nebo přínosem a rozhodně je neodsuzuju. To s plasty uvnitř jsem nadhodil hlavně proto že se to užívá často jako argument bez rozlišování. Jako příklad uvedu vnější dojem z vidlice. na foxu je veškeré vnější ovládání kovové a dojem z provedení a chodu je precizní. nemusíme se nijak přesvědčovat, že takovéhle prvky jsou dražší, než plastové odlitky. RS se tomuto trendu přibližuje vnějškem ale uvnitř už Foxe nenásleduje. samozřejmě jsou tohle podružnosti a rozhodující je samotný chod vidlice. Ale takovéhle detaily také o něčem vypovídají, je to o preciznosti, která se kolikrát i na té konečné funkci projevuje. Sam jsem pro rozlišování hlavně funkce ale když čtu často příspěvky, které najednou mají vyřešeno, že je tam prý moc plastu, tak tohle bylo ode mne hlavně upozornění, že věci se kolikrát mají jinak, než se mnohý hodnotitel domnívá. vše není míněno na tebe, jen úvodem jsem to tak zařadil

              0 0
              • scret  

                jj,jsem to pochopil…:)

                0 0
              • TinkTink  

                No, ja muzu posoudit cerstvou zkusenost – repase boxxera – pres 3K, repase 40tky by me vysla ani ne na 2K…

                0 0
              • MirkoCarver  

                Ahoj Milane, zkoušel jsem v obchodě vidlici od Suntouru pružinová za cca 2500kč s hydr. zámkem a přišlo mě, že vůbec netlumí. Protože jsi měl rozebrané asi všechny vidlice od Suntouru, chtěl bych se zeptat, které už obsahují funkční vratný tlumič, myslím přímo od výrobce.

                0 0
    • fluider  

      Ja proti SR nemám nič, naopak, fandím mu. Už druhú sezónu jazdím AXON S 2005, je to moja prvá odpruž. vidla, iné značky/modely som ešte neskúšal, ale na mojich 67kg, prevážne horský terén mi celkom vyhovuje. Dopomohla tomu hlavne februárová úprava u Milana. Ak nabudúci rok zmenia pár vecí, na novom biku bude zrejme EPICON.

      0 0
    • game_over  

      Nejvetsi problem SR je v tom ze nedela Rebu tim je odsouzen k nemilosti :))) ale ted trochu vazne Milane kdyz jsi takovy expert na vidlice nechtel by jsi sve znalosti prenest na svuj web tam tak trochu miri moje „kritika“ myslim ze by rada lidi to ocenila kdyby jsi tam dal grafy a jednoduchy popis k jednotlivym modelum vidlic ktere se ti dostanou do ruky, pripadne fotky rozebranych vidlic aby se clovek mohl poucit

      0 0
    • RUMcajs  

      Ja proti nemu mam 2× Marzocchi :-)))

      0 0
    • feuerman  

      celkově mi to tu připadá, že milan1 ten suntour nějak moc propaguje-nepracuješ u nich náhodou, každého volba jakou značku komponentů zvolí jestli si třeba nekoupí sedlovku suntour kvuli značce tak proč ne, já bych to taky tak udělal radši vyhodím peníze za ověřenou značku zvučného jména pokud na to budu mít peníze

      0 0
      • cíca  

        Nepracuje. Kdyby u nich makal, tuní vidle rovnou ve výrobě. Byl by už asi dávno za vodou, neprudil by tady, a Suntour by asi nejspíš byl jednička na trhu.

        0 0
        • kudlanka32  

          no to je omyl neb santour musi nechodit protoze stoji co stoji.....a nekde sem zaslechl ze je to stejne ta sama fabrika co ted jede marzosky ale moc to nesleduju tydle korporatni obchody s firmama me nezajimaj…takze:)

          kdyby chodil jak fox tak by nemohl stat stejne.....tendle debilni system se menuje trzni ekonomika.....rekl bych mirne postizena tou globalni a nadnarodni a taky kartelem…do toho si neco prihodeji dovozci, ze jo pane Svec? co prodavaji treba olej se 400–500% prirazkou a meni obsah ceskych manualu oproti anglickym:) treba jako to o ztrate zaruky pri pouziti jinyho oleje nez toho predrazenyho a podobne.....zachvi­li bude vsechno obrandovany a bude se to sekat v jedny fabrice, a cenu bude urcovat vyrobni tolerance nastavena pocitacem ve stroji…

          0 0
          • milan1  

            Poslouchej výše nahoře ses projevil jako primitivní hulvát a tady dole vidím ty argumenty a nestačím se divit tvému rozhledu, máš takovýhle hotový názor vždy a na všechno?

            0 0
            • feuerman  

              myslím že to moc hrotíš všechno, jak si psal výše o tom RS jak ho koupil SRAM a že začali dělat 32mm nohy a motion control, tak myslím, že todle by suntouru nestačilo mnoho lidí s ním má špatné zkušenosti včetně mě, kdo si ho chce koupi si ho koupí třeba ty jinak myslim že svůj názor nikomu nevnutíš a některé tady nazyváš primityvy a že o tom nic neví a to jenom proto že s tebou nesdílejí tvůj názor.

              0 0
            • kudlanka32  

              no hlavne mam nazor na to jak ses pustil do fouska a ostatnich, co ti nic neudelali.....jinak bych sem ani nic nepsal, ale bohuzel to byl prvni dred co sem si po dlouhy dobe tady precetl :-/

              0 0
            • kudlanka32  

              a nevim co je nepochopitelny na tom ze suntour je levna vidle a proto proste nemuze fungovat…co by to asi udelalo s trhem kdyby nekdo zacal delat vidle za 1/3ceny tech ostatnich pritom stejne fungujici......

              ze se da za rozumnou cenu dorobit je vec jina…ale o tom nic nevim

              0 0
    • antuch  

      pánové, ani seem nečekal takovou reakci, ale díky. mám jen pár dovětků. Tak předně-nevím, jestli to tu už zaznělo (číst 150 příspěvků je fakt úmorný), ale když se bavíte třeba o vnitřcích nebo futrech, tak není žádný tajemství,¨že marzochy používali od suntoura futra a závírací patrony na grand fonda (třeba na RM Adrenalinech) a nikdo to tady neřešil…A druhá věc-kvalita zpracování-ano, taky jsem viděl oloupaný vnitřní nohy na suntouru, ale takovej splice nebo axel, ta taky nejsou nějak extra…a přitom jiná cenová třída. a konkrétně manitou-čatej vakl už z výroby, žádná torzní tuhost…moh bych pokračovat…a tak to bude se všema značkama, každá má něco… A další věc-suntour má všechno v kovu nebo v hliníku, žádný plasty-teda aspoň pro letošek…Jinak můj axon má už asi 500km a ještě jsem na něj nemusel kromě změny zdvihu šáhnout…a váha taky dobrá-1620g s nezkráceným sloupkem. Pak tady někdo řešil ceny těch vidlí-ano tora je fajn vidle, ale váha přes 2300g už je fakt hodně, navíc je v tý levný variantě bez MC-to takže stejnej systém jako epicon, kerej má 2000g…ale tím nechci RS urážet-jen si myslím, že sme tady všichni zblblí z masový reklamy, že Earth is not flat a my si všichni utrhnem rodidla, abysme tu RS měli…

      0 0
    • Balrog  

      Mám vidlu Suntour a je to uplne ta nejlepší vidla jakou jsem kdy měl

      0 0
      • marapara  

        nj, ale to je taky jediná, kterou jsi jezdil, že? ;) :DDD

        0 0
        • Balrog  

          Jo, to je :-)

          0 0
        • rb  

          Prvni vidla,a už prozřel :o)

          0 0
          • Balrog  

            Jak prozřel ? :-)

            0 0
            • rb  

              Tak,že viš,co už nechceš…

              0 0
              • Balrog  

                Pockej, to sem nerekl ze tu značku už nechcu. To jak kdo jezdí nezalezi na vidli ale na nohach, je pravda že mám rád víc ale vyjezdy než sjezdy, ale to bude tím, že nemám kotoučovky

                0 0
          • pepek  

            To mě připomnělo příhodu, kdy jsem slyšel kdysi v šalině (pro naše české soudruhy: v tramvaji), starou komunistku: byla jsem v Soči na dovolené a nic lepšího neexistuje. V Jugoslávii jsem nikdy nebyla a v tom Soči to je nejlepší :-)

            0 0
    • CZiko  

      A JÁ JEZDÍM PEVNOU A S NIKÝM SE TADY NEMUSÍM HANDRKOVAT!!! …ale po přečtení diskuse jsem se pobavil:)

      0 0
    • goofy  

      Ja mam proti Suntouru flexu a pilku na zelezo…

      0 0
    • kesu  

      ze te todle bavi..jen a jen dalsi kecy.Pokud vam mohu doporucit vezmete si epicona po 200km v prachu a zhodnotte,rozhodne nechodi lip nez tora naopak spis hur.A misto toho vecnyho propagovani milana mu radsi zaplatte reklamu,bude to jednoduzsi.Prectete si jeho prispevky,udelejte si o nem obrazek ale uz ten zatracenej santur nechte plavat

      0 0
      • vlk  

        Otázka je, jesti při tuningu nedává i jiné stíráky. Jenže to on nám asi nepoví. Prostě jde vždy o typickou reklamu-„Tenkhle prací prášek pere líp než bežný prací prášek.“. On se bojí, že kdyby napsal přesně co vyměňuje a dělá s tím tak, že by si to každý dělal sám.V tom ho chápu, není to nic těžkého-pro trochu zručné lidi, co mají na to čas.prostě jeho vidlice jsou určeny pro lidi, co chtějí něco funkčnějšího a levného a nezajímá je , jednotlivé části, co je měněno apod.

        0 0
        • Verte  

          Proti santuru nemám nic. Naopak jsem spokojený uživatel natuněné vidle!!!

          0 0
          • Verte  

            … a taky sedlofky!!!

            0 0
          • vlk  

            Já proti němu také nic nemám, ale když srovnávám vidle, tak vím jak která vypadá vevnitř a mám jakš takš reference o jednotlivých typech stíráků co používají výrobci a tom která vidle má jaké provozní vůle v pouzdrech, jaký má průbeh grafu apod.O Suntour ty informace z testů časopisů a od uživatelů také mám, ale ti co si nechali upravit vidlu od Milana píší, chvíli po tom co jim ji upravil. Už nikdo nepíše, jaké jsou ty stíráky v prašném prostředí, jaké jsou provozní vůle a jak rychle se jim u těch upravených objevuje vakl, jak chodí vidle po úpravě v zimě apod, jak dlouho se jim udrží ilej nad vzduchovým pístkem, zda časem stejně proteče do negativky, nebo zůstane apod. prostě mi chybí informace.Což by se dalo částečně nahradit tím, kdybych věděl jaký materiál při úpravách používá.Ono často ani sami uživatelé nedokáží vidli správně používat či shodnotit. jsem se setkal s Milanem upravenou Suntourou sl.Ale uživatel měl zcela povolen zpětný útlum apod. Prostě to že někdo řekne jo, vidla je citlivá, nehodnotí vidlici a nemá pro mne téměř žádný význam. Dokáže aspoň někdo odpovědět, jak je to u upravených vidlic se stírákama a se zadíráním? jako není pro mne problím tam narazit RS stíráky, ale to si pak mohu úpravu rovnou dělat komplet sám. Já to neřeším. Sem se rozhod, že buď příští vidli koupím nějakou levnou suntour a upravím si ji sám a nebo když nebude čas, tak koupím rovnou dražší funkční.

            0 0
            • Mirman  

              mám na XC pro najeto cca 1500 km,vakl je kupodivu téměř nepostřehnutel­ný,stíráky měněné nemám…

              0 0
              • vlk  

                Zdravím, to máš xc pro 2006? Mohl by jsi nějak zhodnotit vidlu před úpravou a po úpravě. Asi bylo před úpravou nahouby tlumení, ne? Jak je to se vzduchem-nestává se ti, že ti občas uteče?Díky

                0 0
                • Mirman  

                  Ahoj,je to 2006,před úpravou,to byl opravdu děs,když jsem ji nafoukal dle návodu na doporučenou váhu,tak vůbec nefungovala,musel jsem ji foukat mnohem méně,tlumení bylo naprd,ale ted fakt funguje,je pravda,že jinou pořádnou vidlu jsem neměl…

                  0 0
            • Flinker  

              Informace pre teba – Milanom upraveny epicon, cca 700 km, vacsina v prachu (bolo sucho), jeden zavod v takom semi blate. Mam 80kg, epicona na 100mm.

              Stieraky uplne v poho, olej nad vzduchovym piestkom drzi, olej nikam neuteka. (samotny piestik je podla mojho nazoru ovela lepsie rieseny ako u manitou, svojou konstrukciou zabezpecuje ze bude mazany aj ked tam bude minimalne oleja) Vsetko vo vnutri je velmi kvalitne a pekne urobene, kde sa hrabe skareb alebo RS pilot. Kontroloval som to zo zvedavosti uz dvakrat, ale ziadne uniky ani problemy niesu. Cierna farba na klzakoch sa trocha odrela ale inak nic.

              U ladenej vidlice su stieraky urcite kvalitne, a pod nimi je molitanovy kruzok na mazaci olej. Klzne puzdra su kovove, takze v rychle opotrebenie velmi neverim. Na pohlad podobne boli v MG 91 a ta vydrzala vecnost bez toho aby vaklila.

              Jedine co sa vytknut je hmotnost, tych 1900gr na preteku citit. Chod je vynikajuci, a VELMI KONZISTENTNY, nedeje sa nic take ze po 20 km sa vidlica zacne pridierat, podla mojich skusenosti sa nemeni spravanie ani po 700 km s minimalnou udrzbou (utriet nozky a strieknut lahkym olejom a znova utriet). meral som to a odtrh sa takmer nemenil.

              Mal som predtym skareba, a som rad ze som isiel do Epicona. Moja dalsia vidla bude tiez SR.

              Ak chces vediet viac tak si jednu upravenu vidlu rozober – ale zober si sebou aj original – lebo budes mat asi problem odlisit co je ladene a co nie, natolko dobre si milan odvedie pracu. Podotykam ze niesom milanom sponzorovany, ja len pisem info ktorych sa dozadujes, snad ti to pomoze. Mimochom – je 5000 czk tak strasne vela na experiment? Ved spokojnych uzivatelov milanovych epiconov je ozaj dost, tak to nieje snad az taky risk?

              0 0
          • kesu  

            ja proti nemu osobne taky nic nemam ale uz mi to cely prijde ohrana pisnicka

            0 0
        • pegal  

          tak tady se musim Milana1 zastat!! ikdyz ho docela nesnasim a s*re me ..

          nekde uz tady tu jeho upravu docela popsal, ikdyz ne uplne, ale v principu docela dost jasne .. a stiraky taky dava jine ..

          ruku na srdce, kdyby ty jsi neco podobneho vymyslel nebo na neco takoveho prisel a udelal sis z toho kseft a vydelavalo by Ti to, roztroubil by jsi to vsem? ja teda urcite ne ..

          0 0
          • vlk  

            Není vůbec co roztrušovat, jde o běžné principy.Každý kdo má strojárnu apod. školu ty principy bezproblému zná a používá.To jen k úpravám. Ale třeba zda mění i stíráky-na to jsem v minulosti nenarazil.Ale zase o co jde za 2 kila si je koupím a vyměním sám. Však vpoho, já ho chápu.

            0 0
            • enjoy  

              ja teda na strojarne neslysel o tehle vecech za 4 roky jedinou vetu. zato rovnovazny diagramy si pamatuju do dneska.

              0 0
              • vlk  

                Teda vy jste neměli žádný předmět o dynamice kapalin a nebo nějaký obdobný předmět, kde byste probírali tlumení, hydrauliku apod.?

                0 0
                • vlk  

                  PS:Jeden známý je strojní konstruktér a tyhle věci normálně zvládá vpohodě.

                  0 0
                • enjoy  

                  tak maximalne nejaky obecny rozdeleni nejakych systemu atd..ale velmi obecne. furt jenom samy zelezo-karbid a tahova zkouska oceli:-(,v podstate. jinak skola to asi nebyla az tak spatna,udela ji prumerne cca 20 procent lidi.

                  0 0
                  • Quake 9.0  

                    Kde si dělal strojárnu, smím li se optat. Na ČVUT FS už v základním studiu víš co jsou zač pasivní odpory a jaké mají důsledky na funkci dynamických systémů. Nehledě na to, že si dokážeš po základním studiu odvodit rovnice popisující chování onoho systému a hrát si s parametry tak, aby si věděl, kde je schovaná bota.

                    0 0
            • wroum  

              stiraky meni a bylo to tu milionkrat, jenom ja sem to sem psal nekolikrat. jinak samozrejme Milan vyzkousel ruzne typy stiraku a dokonce i supertuningove stiraky nejake hitech bikove firmy (modre stiraky) a samozrejme je mezi sebou porovnaval a z toho vyplyva, ze 200 kc a prodejna s guferama a spol nebude stacit, pokud nemas know-how a chces maximum…

              0 0
              • vlk  

                200Kč stojí originální od RS, které má vyzkoušené :o)

                0 0
                • wroum  

                  …ale ty ja v Suntouru nemam. Mam tam nejake jine, jejichz prvotni urceni neni vidle na kolo a tudiz to nejsou stiraky od RS (pokud si ten rozhovor s milanem dobre pamatuju – sou to min 2 roky).

                  0 0
              • vlk  

                PS: Jen zjištuji, co za tu cenu tuningu dostanu.

                0 0
                • wroum  

                  …tak to bude asi lepsi se zeptat primo milana. verim ze ti to rekne :-)

                  0 0
                • Lišák  

                  Co dostaneš? Funkční vidlici. A ne jen na chvíli. Je to málo?

                  0 0
              • kudlanka32  

                ty modry stiraky sou k mani na netu i na foxe.....ale proc by to kdo delal…:)

                0 0
              • mar_tin1  

                supertuningove stiraky nejake hitech bikove firmy (modre stiraky)

                www.enduroforkseals.com

                0 0
        • Twister  

          Ee, to se pleteš. Sám by sis tam neudělal ani prd. Chce to nářadí a hlavně zkušenosti.

          0 0
    • kolin  

      Máme doma nrx 9100 výroba 05.Má najeto ne víc jak 300 km z 99% po silnici.Mám s ní tyto zkušenosti:

      • Citlivost žádná.Když se nafouká málo aby byla trochu citlivá,zas jde pořád na doraz.
      • Strašně přidrhává(když se plynule zatěžuje,ani se nehne a pak najednou ulítne třeba o 3cm…)
      • má strašnej vakl-je to docela nepříjemný při jízdě
      • uchází z ní vzduch(Na tom kole jezdíme jen občas,ale foukám jí každý týden)
      • při teplotách pod +10 je uplně mrtvá

      Pokud se nemýlím,byla to ve svý době top cross vidle od SR.Tak co s takovou vidlí???To už je 100× lepší pevná.

      0 0
    • Hnoj  

      Epicom s poplocem a karbonovou korunkou, že by milanův tuning?

      0 0
    • Lad  

      Jedna špatná zkušenost stačí abych tuhle značku nemusel!!!

      www.bike-forum.cz/…ponenty.html?…

      0 0
      • Quake 9.0  

        To jsem udělal i na FSA ocelovým převodníku prostředním 34z, když jsem zasukoval řetěz. Po srovnání ve svěráku už řetěz nesukuje!!!

        0 0
      • kesu  

        hm to je pravda santuracky kliky a prevodniky byly horznej kybl shitu.Mel sem kdysi jejich topmodel(tusim AP67)a prevodniky vydrzely asi tisic km…

        0 0
        • milan1  

          Tohle není na tebe, to je pro závěr. Velice rád bych každému soudci doporučil ať se podívá na téma které je pojmenováno na začátku. Potom by bylo vhodné přešíst si každou první reakci jednotlivých nicků zde zůčastněných. Jaký je název thredu a co zde každý nick, opět jako podle kopíráku předvedl je věc jiná. Kdo a co se snaží řešit je opět zcela jasné stejně jako dokola opakovaný názor, který nikdo nehodlá měnit. Můj záměr a opravdu profesní snaha je v první řadě na objektivní informovanosti, kterou si budou lidi tvořit sami. Mýty dohady a pohádky které jsou plné omylů je kategorie, která se mi nelíbí ale řešit jí je tady oparvedu zbytečné. V atmosféře emočně podbarvené a plné sprostých urážek které nikoho navíc nikoho ani nezarazí a považují je za běžný standart, není možné nic.

          0 0
          • mastihuba  

            si myslím že tady jsi první hodil rukavici :)

            Tady se ptáš navíc lidí, kteří znají hesla ale vlastní zkušenost je nulová, prostě se dokola přepisuje. Takové téma ale vyloženě přitáhne přepisovače, to je jejich parketa.

            0 0
        • Pekáček  

          XT placky 44z a 32z mi vydržely jen o chvíli déle. Tím se nezastávám SR klik, jen upozorňuji na (ne)kvalitu Shimana.

          0 0
    • wroum  

      nic, vubec nic. je to nejvetsi vyrobce vidlic na svete (dost pravdepodobne), vyrabi i pro vehlasne znacky a disponuje kvalitnima technologiema. dokazou diky objemu vyprodukovat kvalitni vidlice za par korun pro sirokou verejnost a mechanicke zpracovani neni horsi nez u nekolikrat drazsich vidlic vehlasnych znacek. bohuzel postradaj bud nejakej vyvoj nebo ignorujou odezvu od zakazniku (koncovych uzivatelu), jinak by progres ve funkci vidlic byl rychlejsi a pouzitelne vidle by se objevily o nejaky ten rok drive a ne az ted. co se tyka hodnoceni firmy jako takove, tak ji stavim vyrazne nad Marzocchi i Manitou a to z duvodu pomeru cena/vykon produktu a objemu vyrobenych vidlic. Marzocchi i Manitou nabizej sice o neco lepe fungujici modely, ale za nekolikanasobek ceny SR, vidlice porovnatelne cenove zas u SR vychazeji vyrazne lepe co se tyka funkce. Na kole mam M AM1 a pri pohledu zvenku nebo i zevnitr nechapu, proc by mela byt skoro 4× drazsi nez Epicon… vzdyt materialove a i technologii vyroby je to temer totez…

      0 0
      • navikin  

        A proč máš pro posuzování značky jako měřítko m.j. objem výrobených vidlic? To mi nejde do hlavy. To že nějaká pekárna chrlí tuny rohlíků u mne nebude důvod ji stavět nad pekaře odkukoliv je proto, že on bude píct 100× míň rohlíků. Kvalitu nechávám stranou.

        0 0
        • fousek  

          asi kvuli cene

          0 0
        • kudlanka32  

          jo pak si muzes koupit treba novy hlinikovy ram za 2000kc…tolik stoji mozna ty narezany trubky…kde je cena za praci nebo nedej boze za cestu z ciny.....taky tu je neco jako vyvoj a podobne. Jenze maly a premyslivy to vyrobej draze a pak to neprodaj takze vyhynou…pak zbydou na svete jen prumyslove nasekany neforemny sracky…a do vymazlenyho vyrobku bude daleko a nebo bude nekoupitelnej­.....globalni ekonomika…

          0 0
          • Krys  

            Hm, a ako by to teda malo byť?

            Inak si myslím, že vymazlené výrobky sa dnes kúpiť dajú a budú sa dať kúpiť, kým bude o ne záujem.

            0 0
            • kudlanka32  

              nevim na co se ptas ale…

              skoro vsechny garazovky vymizely a z tech stastnejsich zbyla jen jmena – znacky – sekaj se nekde v cine na lince s tema ostatnima....­.markantni je to u drahych komponentu narocnych na vyrobu. Se mrkni do starych cyklistickych casaku.....

              hlavne na tech vymazlenejch jsou i ty detaily vychytany, na tech co se vyCADej nekde v cine a za pul roku jdou do vyroby (po mesicnim testovani) je neco vychytanyho malokdy.

              0 0
              • Krys  

                Mal som taký pocit, že nie si veľmi nadšený z toho ako sa dnes vyrábajú rámy. Tak som chcel vedieť, či existuje nejaká alternatíva.

                Garáže budú mať vždy tú nevýhodu, že ich výrobný proces je drahší ako výroba vo veľkom. S tým sa nedá urobiť nič. Kým ale bude dopyt po unikátnych alebo nezvyčajných rámoch, bude existovať aj malovýroba. Samozrejme s vyššou cenou.

                0 0
                • kudlanka32  

                  pokud se v dobe kdy reklamy na nas budou cilene vyskakovat i ve vytahu nejakych alternativ dobereme.....co ja treba starvim casu zkoumanim trehu nez si neco koupim.....

                  si vem ze budes kupovat takhle vsechno.....i hajzl papir – jak poznas kterej je lepsi, bez chemickych sracek slusne vyrobenej, detskou praci nedotcenej…aby si clovek najal poradce :))

                  0 0
                  • Krys  

                    Aha, takže žiadna alternatíva. Škoda.

                    0 0
                    • kudlanka32  

                      se mrkni ja vypadal treba Ringle pred deseti lety:) a dneska.....je to sun-ringle ale ne tamten ringle......

                      a kde by byl easton s trubkama kdyby z nich delal kola za 2000.....nevim esli smerovat vyrobu tam kde to jde nejlevnec v co nejvetsich seriich je vzdy vyhodny i pro nas…ale treba to je kratkodoby trend…co ja vim

                      0 0
        • wroum  

          posuzuju firmu jako takovou. firma, ktera je videt, vyrobi hodne, vyrabi pro jine a pri slusne kvalite je schopna udrzet koncovou cenu na cca 30% konkurence, je proste podle me lepsi nez vyrobce, kterej se snazi napsat co nejvice hesel a zkratek a na propagaci vyrobku pouziva pornoherecky :-) a ve finale stoji ten vyrobek nehorazne moc (urcite neni o tolik lepsi nez SR o kolik je drazsi) stejne tak pokud budu posuzovat treba Author a RB, tak Author je proste o nekolik tisic procent lepsi firma i kdyz treba dela horsi kola. Srovnavame firmy a nikoliv jen vyrobky. AD pekar: pokud neceho delam hodne, tak mam jiny podminky vyroby, jiny ceny vstupu, dokonalejsi technologie a tim padem ve vetsine pripadu vyssi efektivitu vyroby, coz s sebou nese lepsi pomer obrat/zamestnanec a to je IMHO presne to co urcuje kvalitu firmy. kvalita s tim v tyhle teoreticky rovine moc spolecnyho nema.

          0 0
          • navikin  

            Jen ti řeknu, že obecně neplatí nic z toho. Firma může stát za prd i když vyrobí 30ks, stejně tak jako když vyrobí 300,000ks. To že je Author o několi tisíc procent lepší firma než jiná – to je pěknej blábol. To je pak Giant a Merida o několik miliónů lepší než Author? o o několik set tisíc lepší než co já vím třeba Look, Bianchi ..... nebo co!

            0 0
            • wroum  

              Authora sem pouzil jako konkretni firmu pro porovnani s konkretni firmou, jinak mi je ukradenej. nezalezi na tom, kolik vyrobim, ale kolik prodam. jinak pokud author zkonci v roce se ziskem treba 25000 USD na zamestnance, tak bude lepsi nez kdokoliv, kdo ma ten zisk na zamestnance nizzsi a nezalezi na poctu zamestnancu (velikosti firmy). Ale cim vetsi firma, tim vyhodnejsi podminky vyroby, distribuce…proste vetsi efektivita, ale zrovna mezi Authorem, Giantem a Mrdkou v tomhle velky rozdily nebudou – vsichni maj tak velkou produkci, ze podminky se budou lisit minimalne a vsichni maj vyhodnejsi podminky nez nejakej cicmunda co vari kola na Morave a udela jich par set za rok.

              LOOK a Bianchi…nedelaj oni hlavne ty (k)rámy pro mrtve odvetvi cyklistiky? :-D

              0 0
              • navikin  

                Si snad děláš legraci, nejdříve hodnotíš firmy podle toho kolik toho vyrobí, pak zase že ne, pak dokonce srovnáš produkci globálních obrů Giantu a Meridy (firem snad i s vlastním vývojem) s českým obrem Authorem, podle mne v tom trochu plaveš. Radši toho necháme.

                0 0
                • milan1  

                  Wroum ti tady neporovnává výsledky firmy ve výrobcích ale naznačuje hospodářské výsledky. O to ostatně jde jedině při hodnocení firmy, když už chce někdo rozebírat firmu samotnou. Už jsem uváděl nahoře, že Ferari nekopilo Fiat ale opačně. Takže firma produkující jednoznačně horší zboží koupila leadera v oboru. Tohle jsou rozdílné pohledy. A kydž už je tedy předmětem zájmu firma, tak je zcela jedno, co vyrábí a v jaké kvalitě. Tady by mělo spíš smysl rozebírat, co je vhodné na tomhle přístupu a co to může přinést dobrého, či špatného. Tohle tady právě Wroum rozebírá taky přesně v duchu, technologií, které se ve velkém zaplatí lépe, než v malosériové výrobě. Byl jsem kdysi blízko naší zaniklé firmě Kangaroo a když srovnám technologické možnosti malosériové výroby, tak se zcela jednoznačně nemohli dostat na cenovou úroveň gigantů v oboru.A mar­ketingem už vůbec ne. Dnešní ceny nejdou srovnávat se situací před několika lety a jejich pokles a nárůst kvality je obrovský. Vše tohle je díky obrovským sériím a specializovaným výrobcům právě jako je Suntour. V této situaci může vždy těžit zákazník. Právě orientovat se v rozdílné kvalitě, to by měl být hlavní zájem bikerů. Těžko tady někdo obrátí celosvětové trendy a rozhodně je na těchto stránkách nevyřeší. Tady by se daly spíš získávat nezávislé informace, které vyloví potřebné výsledky podle rozdílných požadavků. Zatím je tady ale vidět opravdu skvělá mediální masáž a když někdo dokáže prohlásit, že cena je jasnou ukázkou kvality, tak se vzdává jakékoliv možnosti a koupe se a koupe v tom co mu předloží média. Tímhle stylem, že dražší musí být i lepší by se dalo vybírat i z jídelního lístku. Stačí zakrýt levou stranu a podle cen musím zákonitě nalézt to nejchutnější jídlo. Nebo že by to mohlo být i jinak?

                  0 0
                  • navikin  

                    Jdi do háje, nebo ladit. Přečti si na co jsem poprvé a konkrétně reagoval (na jeden jeho příměr)! Národohospodářské přípisy a osvětu v ekonomice firem nepotřebuji. A Wroum obhájce snad také ne. Nebo mu snad něco vracíš :<)

                    0 0
                    • milan1  

                      A nechtěl bys ty konečně napsat něco, co má opravdu smysl?

                      0 0
                      • Volf  

                        Asi tak nějak: www.super.cz/…le-auta.html

                        0 0
                        • Volf  

                          Toto kolo musí být lepší protože je to značka: www.trek-bikes.cz/index.php?… nežli toto, protože je to shit: www.bike007.cz/…ntrovert-07/ tadle vidlice je dobrá, protože je to značka: www.global-sport.cz/…v-brake.html tato bude špatná, protože je to shit: www.koloshop.cz/index.php?… Prostě jsou tady některý značky, který když vyslovíš, tak jsi porušil základní zákon B-F. Jsou tady lidi, jejichž názory mně docela pomohli, nebudu je jmenovat abych na někoho nezapoměl, ale jsou tady i lidi, kteří jsou takový znalci prvního pohledu, že se divím, že je nevyužívají světový výrobci, protože oni poznají prožnost rámů, poznají na první pohled, že Author je shit, poznají na první pohled, že Suntour je shit, a mohl bych dál pokračovat. A vůbec nejlepší jsou ti, co nemaj ani kolo ve svým profilu. On náš celej národ je jedna velká huba v v prdeli vši. A když jim sundáš samolepky tak jsou tam kde ty vši. Nezastávám se nikoho, ale z některejch řečí tady je mně na zvracení. Ale kousek výš jsem hodil pěknej názor pí Šinkorové. Myslím si, že by tady docela zapadla.

                          0 0
                      • pegal  

                        A nechtěl bys ty konečně napsat něco, co má opravdu smysl?

                        0 0
                    • enjoy  

                      kolo mas pekny.chovani uz min..

                      0 0
              • Twiggy Ramirez  

                Ten čičmunda, kterým asi myslíš RB vyrábí daleko kvalitnější rámy, tak prosím tě nesrovnávej nesrovnatelné. Author má několik fabrik na Taiwanu a v Číně a řádově tisíce zaměstnanců, tak jak to proboha chceš srovnávat s malou ač sice kultovní továrničkou na severu Moravy.

                0 0
                • Volf  

                  Proč myslíš, že vyrábí kvalitnější rámy? Protože je malej? Protože se zabývá / nebo / motorkama ? Když si vezmu rám v ceně cca 12 000,– Kč, tak na něm budou největší položkou cena materiálu a cena práce. Jen někdo kdo žije mimo planertární soustavu může věžit, že nějaký bezejmený RB se dostane k nejlepšímu materiálu za nejlepší ceny při svých pidiodběrech. S kvalitou ruční český práce jsi do háje, protože Češi jsou mistři světa v ojebávání právě práce/ dokonce jsem viděl i studie, kdy jsme měli jeden z největších podílů porušování technologických postupů /, při výrobě těch pár kousků za rok si není schopnej vydělat na pořádný mašiny aby byl produktivní při výrobě. Rozhodně nebude průměrnej českej svařeč notabene ještě v zaměstnaneckým poměru lepší než špičkovej svařovací automat, kterej si může dovolit jen velkej výrobce. Nejsem velkej příznivce Ameriky, ale tam jsem ochotnej věřit, že u Canonu nikdo nic neojebe a ani ho to nenapadne. U nás je téměř jistý, že se najde mozek, kterej si bude chtít ulehčit práci porušením technologické kázně. A já si prostě raději koupím rám automatem svařenej z pořádnýho a známýho materiálu, než něco svařenýho čechem, z nějaký ferony. No a jestli je pro tebe RB kultovní značka tak ti ji neberu, ale já si kult přestavuju úplně jinak než krátkej rám, s divnejma barvama a za každou cenu s CNC frézovanejma dílama. Ono už na kdejákým strojírenským učilišti se dozvíš, že mnohem větří pevnosti dosahuješ kováním než obráběním.

                  0 0
                • enjoy  

                  nekolik fabrik rikas?no ja dostal trosku jiny odhad poctu fabrik komplet(od cloveka ktery by mel vedet co rika.nebudu rozebirat..) co jsou v cine na biky.tak,ze by jich mel vetsinu author?:-)

                  0 0
                  • Volf  

                    Já mám dojem, že je snad i největší everopský výrobce v Číně.

                    0 0
          • kudlanka32  

            me se nelibi pristup ze budu pod cenou prodavat sracky aby konkurence pomrela (a me se vyprazdnily sklady), dotovat to z drazsich (ted to myslim obecne – sim nevztahujte to na suntoura) produktu.....a az pomre vsechno okolo.....co se stane? :)

            nebo skoupit malou konkurenci a zrusit v ni vyrobu…ekonomum to asi prijde jako zdravy trzni prostredi, me to prijde nechutny.......

            ja nechci na stary kolena patrit nejaky bance, kde budu mit ulozenou vyplatu, chodit do firmy kterou bude ta sama mrcha vlastnit, platit si do ni socialni a zdravotni a nakupovat v ji vlastnenem gigamarketu jidlo.....a vsechny prachy z toho systemu schrabne nejaky jouda na bahamach.....stat aby neprisel z kratka zoufale zdani ten zbytek.....ua­aaaaaa…ekonomic­ka kolektivizace je asi financne vyhodna

            0 0
            • enjoy  

              musis holt byt jeden z tech joudu,co tomuhle povladnou.jinak spokojenej nebudes.

              0 0
              • navikin  

                Nebylo by to špatný"<). Ele takhle už všechno vlastnili ti od ENRONUa jaký to mělo konce…

                0 0
              • kudlanka32  

                kdyby ten jouda platil aspon nejaky zakladni vyzkum ale on vetsinou neni chytry, jen vychytraly......

                nechce si ted CEZ rozdelit pulku miliardy:) nejak si nemuze vzpomenout ze by ustav energetiky na VSCHT od tyhle chydy firmy neco poradnyho dostal.....

                0 0
                • Krys  

                  Myslím, že ČEZ nie je ukážkou trhovej ekonomiky. ČEZ je monopol z čias socializmu a nie trhový subjekt.

                  0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0
  • kurýr na bajku

    WTF? :-D

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.