• anick

    Ahoj, před nějakým rokem jsem začal jezdit na kole. Už tak nějak zvládám trasy do 100km s tím že ročně najedu kolem 4000km. A teď přemýšlím že bych se trochu zaměřil na výživu, jenomže když se do čehokoli začtu tak mi to přijde jako hrozná alchymie.

    Nenašel by se někdo kdo by mi dal pár rychlých typů pro začátek? Předpokládám, že nemusím držet nějaký speciální jídelníčky když nechci dosáhnout špičkových výkonů, jde mi jen o to se posunout o kousek dál. Jezdím jak na silnici tak na biku + plavání v zimě.

    Díky moc

    0 0
    • honza007  

      Ahoj, co je cílem? Zhubnout ? Nabrat svaly?

      Ted jsem měnil stravu i pohyb, za pul roku mam osm kilo dole tak snad muzu neco poradit :)

      0 0
    • anick  

      Hubnout asi nepotrebuju, 165cm @ 65kg, spis bych chtěl nabrat svaly a zvednout výkonnost.

      dík

      0 0
    • anick  

      No jsem kancelářská krysa, práce cca 7–16h :-) věk jsem doplnil. Jídlo, dost kašlu na snídani… snídosvačím až v 8:30(jogurt nebo chleba s něčím), pak oběd 12:30 (co mi uvaří jídelna), večeře kolem 18h (chleba s něčím)

      0 0
      • McBlacky  

        a trénink máš teda po večeři nebo mezi 16–18?

        jinak teda jídelníčkem při nájezdu 4000km za rok se neposuneš téměř nikam. Já bych to výrazně řešil až od 5ti tréninků týdně, od 6–7mi nutnost.

        Pro menší intenzitu stačí držet úplný základy, jako nelejt jak debil a nejíst sračkový potraviny

        0 0
        • Smazaný účet  

          Lopaty obsahuji dost vlakniny a obecne jsou tezka strava, takze bych doporucil neco pro podporu traveni. Pojist termity a nejake drevokazne houby, zapit trochou kyseliny.

          (zkurvene prohozene cudliky)

          0 0
        • obda  

          +100

          0 0
      • honza007  

        Jak tu pisou výše. Více bílkovin (vajíčka, maso), více silového tréninku, pravidelně. Pri delších jízdách si dat klidne rychlé cukry at se nepali svaly a sila se zachová.

        Dá se to doplnit kreatinem a proteinem, ale základ je pravidelný pohyb aby to k něčemu bylo.

        Tak bych asi postupoval já kdybych jel primárně na sílu.

        0 0
        • Lada,s  

          Pri delších jízdách si dat klidne rychlé cukry at se nepali svaly a sila se zachová.

          při delších jízdách se pálí svaly?

          0 0
          • McBlacky  

            v normálním kontextu je to blbost blbost – stejně jako ten kreatin pro cyklistu.

            V hodně dlouhým pojetí -ultra- kdy pracuješ v intenzitě komp/spodek zdv tak tam při špatným doplňování energie už začneš rozkládat i svaly běžně.

            U 4–6h což je strop pro většinu cyklistů k tomu dojde v signifikantní míře až pokud nejíš i po zátěži

            0 0
            • Lada,s  

              signifikantní je hrozné slovo, asi jako satisfakovaný :-D

              0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • anick  

      Já vyloženě neplánuji začít cíleně trénovat. Spíš mi jde o to udělat nějaký základní kroky pro to abych se posunul trochu dál.

      Většinou jezdím v tom rozmezí 16–18h, "tréninků mám tak 3–4 týdně a to pokud mi do toho něco nevleze.

      0 0
      • Amoondre  

        Nevim jake mas cile, ale jak psal Blacky, pri 4000km rocne jidlo nemusis nijak zasadne resit. A jak sem psal ja vyse, zacni Vojtechovskym a az budes mit precteno, pak se prijd zeptat.

        0 0
        • anick  

          A tak toho uz jsem kdysi cetl, ale prijde mi to prave celkem obsahle. Slo mi jen o rady typu vyvaruj se tomuhle a tohle si vezmi sebou na vyjížďku nebo tohodle se napij po treninku. :-)

          0 0
          • Amoondre  

            To by chtel kazdy, aby mu informaci donesli primo pod nos. Nechces radsi pochopit jak ty veci fungujou a upravit si svoji vyzivu podle toho sam?

            0 0
            • anick  

              Rikam ze jsem to kdysi cetl, ale nic moc jsem si z toho neodnesl protoze mi to prislo tak moc do hloubky ze jsem si radsi sel zajezdit ven a neresil to :-)

              0 0
              • McBlacky  

                ono bohužel cokoli když se dělá pořádně je třeba nastudovat výrazně nad rámec dnešních populárních metod typu: 10 tipů jak jezdit jako Elita :)

                0 0
              • peky  

                Vidíš, právě sis odpověděl na svou otázku sám. Pokud pro tebe je priorita sednout na kolo a jezdit neváhej a udělej to. V závěru je to to nej co pro sebe můžeš udělat.

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Tak. A poctivým ježděním časem dojde na spoustu věcí sám. A ty, co mu budou vrtat hlavou, může nastudovat. Bych řekl, že je to účinnější a hlavně příjemnější postup, než obráceně – teoretizovat a kde nic, tu nic, protože bez praxe tomu stejně nebude rozumět.

                  0 0
      • platypus  

        Mě baví rekreační silniční cyklistika a základní kroky, spíš krok, který si myslím, že postačí pro takový druh zábavy jsou objemy – to znamená žádný honění za avs a učit tělo rozvíjet vytrvalost. Čím lepší vytrvalost, tím jsi schopný toho víc objet, jak v km tak v nastoupaných metrech, aniž bys přijel domů zmordovanej. Nohy můžou bolet, což je vlastně v pořádku, těm zas dát čas oddychnout, ať můžou zesílit. Mělo by to fungovat, sám musíš odpozorovat, je to běh na dlouhou trať. Kolem stravy neřeknu, je si akorát dávám pozor abych měl vždy u sebe nějakou traťovku, piju vodu. Ještě mě napadlo něco k té vytrvalosti, abys věděl o co jde: vytrvalci kryjí převážnou část energie (práce) z tuků, což je výhoda, protože jakmile se sejdou dva cyklisti, z nichž jeden je trénovaný a druhý nikoliv a oba valijou pětatřicet rovina, tak tomu netrénovanému zákonitě dojde dřív, tělo u něho přepíná na cukry, aby pokryl zvýšenou potřebu energie a to je začátek konce :-)

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Zapomínáš na ty, kteří jsou schopni jet (v podkritické intenzitě) rychle delší dobu na to, co právě sní. Typicky to funguje u dětí s rychlým metabolismem a malou zásobou tuku.

          0 0
    • kuldis  

      na ochranu svaloviny BCAA viz http://www.dymatizeonline.cz/catalog.php?…

      0 0
    • Delkim  

      můžete si tady radit co chcete, ale dokud tohle téma neobjeví YURA tak je to jenom plácání do vody :)))

      0 0
    • Rychlej turista  

      I zde mohu přispět mojí univerzální a trvale platnou radou: „Per tam velkou!“

      Při takovém nájezdu to však bez nebezpečí bude platit až pro závěr sezóny.

      0 0
    • mr.antik  

      Obecně (bez ohledu na sport) bych omezil v jídelníčku hmoty, ktery jsou o ničem (rohliky, knedliky) a jídel, který ti nedělaj dobře (tj. blbej pocit po jídle, krkání, prdění, rychlý ****** po šlichtě v kantýně), taky bych se vyvaroval prefabrikátům. Snídaně – asi neřešit, pokud to zvládáš jíst v práci nějak bez stresů. Jinak asi hlavně ať je dost tekutit přes den (už od rána) a nejezdit na lačno, dát si do té 15 hodiny nějakou svačinku a večeřat až když jsi v klidu.

      0 0
    • Yura  

      Jen si placejte.. :)

      0 0
    • tromboonen  

      Po lopate, jo? V Anglii je to ted zvykem (i v lepsich restauracich) takhle.. http://www.dailymail.co.uk/…EW-BELL.html

      0 0
      • Delkim  

        tomu se říká kovbojská snídaně, ne? vypadá to luxusně :)

        0 0
        • tromboonen  

          No v Anglii kovboje nemaj a rika se tomu English breakfast… ale ty pitchoviny co si tam vymyslej.. s tema kretenama co kazou o hospodach v TV to tady mame za chvili taky, neboj (tu lopatu myslim, ne tu snidani..)

          0 0
          • vlasto  

            Tak tohle kdybych posnidal, tak bych v rachote moc nepredvedl a po chvili by i kolegove zacali taktne mizet. Kdybych se rovnou neposral tak bych se urcite vznesl.

            0 0
            • tromboonen  

              Vono takhle dneska uz nikdo nesnida, jen o vikendu, je to super po/pri opici… to jsou jidla, vymyslena pro tezce pracujici.. kdyz se v Anglii stavela zeleznice, zadne stroje nebyly, jen ty prvni masinky, nejakej bagr jeste nedokazali udelat, a veskerou praci delali „navvies“, takovi 2 metry a 150 kg chlapi, vetsinou z Irska (kde se tam po hladomoru vzali cert vi), co tohle poradali na svacinky a cely den pili nejake silne tmave pivo a na to „jeli“..

              0 0
    • MirosPikos  

      Viděl bych to na klasiku. Půlku krávy, řádek brambor a basu piv.

      0 0
    • Yura  

      Co myslis, co je dulezitejsi, dodržovat piti nejakeho zázračného drinku po treningu a nebo byt konzistentni a kazdej den do sebe dostat potrebne kvalitni kalorie? Všechny vsemozne vymozenosti jsou ti na hovno jestliže nedodrzis ani to zakladni a budes napr. furt v lehkem kalorickem deficitu. Pak je asi jasny, ze vykon, regenerace, všechno bude na hovno a o nejakem nabrani svalu nemůže byt ani rec..

      0 0
      • Rychlej turista  

        Svaly jsou ti k ničemu, když neví, co mají dělat. Cyklistika je vytrvalostní sport a z toho je třeba vycházet.

        0 0
        • McBlacky  

          a taky dost bolí. Tím, že budeme upírat pozornost na věci jako vybavení, jídelníček atd se dostáváme k tomu, že propásneme to základní a tím je tvrdý trénink ;)

          0 0
          • Rychlej turista  

            Problém je v tom, že žijeme v době, kdy spousta lidí žije v tom, že se dá všechno okecat, hezky zabalit nebo oblafnout nějak jinak. Jenomže cyklistika toto vše odhalí jako neúčinné a naprosto zbytečné, protože pro ni platí jen tvrdá dřina, bez níž je vše ostatní marnost. Co nemáš najeto, to neokecáš :-)

            0 0
            • black.horse  

              Obávám se, že v dnešní době názor, že cyklista by měl mimo jiné také jezdit na kole nebo dokonce nedejbože trénovat, je z především marketingového hlediska více než kontroverzní ba přímo neakceptovatelný!

              0 0
    • mr.antik  

      taky myslim že absence svalů u relativně mladého cyklisty (pokud má normální matebolismus) nebude o výživě (pokud jí aspoň trošku rozumně)… ale spíš o absenci posilování. To vidím na sobě :-)

      0 0
      • blue.sun  

        Každý není ten typ, že by jen samotné posilování stačilo.

        Já se o to třeba ani moc nesnažím, protože bez řádných dávek chemie prostě svaly neudělám. Jo, z toho, co mám, vydupu maximum, ale abych třeba nahodil čtyři kila hmoty za zimu, ani náhodou…

        0 0
        • arny71  

          Chemie, jo? :D

          „Já se o to třeba ani moc nesnažím“.

          Ahá.

          Chceš svaly z fitka? Tvrdě trénuj 3× týdně fullbody, a každé se POŘÁDNĚ nažer. Základ tréninku dej na dřepy, dřepy, dřepy a občas legpress + mrtvý tahy, shyby, bench.Prostě základní vícekloubové cviky. Vyser se na stroje a bicák. Vydrž to 4 měsíce a pak mi můžeš povídat, že nenabereš 4 kg za zimu. :-x

          0 0
          • blue.sun  

            Jasně… a na kole budu jezdit ve spánku, běh a podobné věci taky, že? Vím, jak cvičit a vím, co funguje na mé tělo, abych mohl normálně sportovat… Tohle byla dost tupá rada.

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Když to víš, tak co řešíš?

              0 0
              • blue.sun  

                Já nic neřeším. Napsal jsem jen svůj názor a nějaká trubice se tu do mě pustila nepříjemně arogantním způsobem, nic víc… Ale já řeším… OK.

                0 0
            • mr.antik  

              každej jsme nějakej, holky bez koz chtěj mít kozy, tlustý holky chtěj bejt hubený a naopak…

              Buď rád že ti nerostou špeky…

              0 0
            • arny71  

              Jistě, v zimě běháš a jezdíš na kole dennodenně… Pokud ano, nechápu, proč řešíš fitko. Pokud ne, pak se asi v tom fitku málo snažíš, což ostatně sám píšeš. Pak ale nevím, čemu se divíš, že tam nemáš výsledky.

              Mě hlavně vytočila ta tvoje přiblblá poznámka, že bez chemie nelze přibrat. Opravdu? 4 kg za zimu? Asi něco děláš špatně. Je to prostě o prioritách, buď chceš a hledáš cestu, nebo to holt bez chemie nejde, no.

              Tvoje arogantní trubka.

              0 0
    • Yura  

      Umis cist?

      „Hubnout asi nepotrebuju, 165cm @ 65kg, spis bych chtěl nabrat svaly a zvednout výkonnost.“

      Jinak co si predstavujes pod pojmem svaly? Ze omylem sni vetsi porci masa, omylem zvedne něco těžkého a zniceho nic bude mit přes ruku 50, přes nohu 70 a přes hrud 140cm? Podle selského rozumu usuzuju, ze dotycnej co zalozil tohle vlakno nechce byt 50kg kostra, která pojede rychle do kopce, ale proste kondicni sportovec se sportovni postavou. Ani ne kostra ani ne kulturista, proste atleticka postava. Jinak videl si nekdy třeba takového Boudného? Docela macek co? Presto se vsadim, ze to natre i do kopcu kdejakému vyhublému rádoby vrchari.. Jinak strava je plus minus stejna skoro u všech sportovcu. Jen se meni pomery makrozivin tzn. kulturista bude jist min sacharidu a vic bilkovin a cyklista zase mensi porci bilkovin a vetsi porci sacharidu, ale potřeba bilkovin, kvalitních tuku a pod. je stejna u všech.. Jinak kolik si myslis, ze by tech svalu nabral, ikdyby se o to snazil? Mi připomínáš zensky, který se boji cvicit s cinkama, protože by jim prece vyrostly svaly a vypadaly jako ty kulturistky.. Jo a nezapomen mi zase napsat, ze jezdis svihy z Ostravy do Prahy na vode na 1 jablku čau..

      0 0
      • mr.antik  

        165/65 rozhodně kostřička není, bych řekl že takovej ideál. Jestli chce nabrat svaly, jako hmotu, kterou bude tahat do kokpců, nebo mít použitelnou sílu (tj nejen v těch 4 svalech co cyklisti používaj), to je druhá věc.

        0 0
        • Yura  

          Ja nekde pisu, ze ON je kostricka? Jinak mas pocit, ze život je jen jizda na kole, takze potrebujes jen ty 4 svaly, které na nem používáš? A co mate furt s tou jizdou do kopce? Typek ladi formu na nejake horske zavody nebo co?

          0 0
          • McBlacky  

            jízda do kopce je základ ne ;)

            0 0
          • pepek  

            Když pojedeš trochu déle, než obvykle, tak i z Holomóca dojedeš pod kopec. Někdy to zkus.

            0 0
          • mr.antik  

            neber tolik toho tesťáku a přečti si to ještě jednou v klidu, aby nedocházelo ke zbytečným nedorozuměním…

            Jinak 5kg mít a nemít je docela rozdíl, v beskydech určitě.

            0 0
            • McBlacky  

              všude. V ČR snad není MTB závod, kde by se nerozhodovalo výrazně ve stoupání. Teda po tom co zrušili Valtice a neberu jebky jako krátká Houšťka atd :)

              Na silnici občas jsou placky a superplacky kde se to ukecat v háku

              0 0
          • obda  

            Mně přijde, že do kopce jezdím furt ;)

            0 0
      • McBlacky  

        Bouda je výjimka, z nevhodnýho somatotypu vytřískal maximum. Ale v kopcích je to znát – myslím v Alpských, ne ty brdky co máme u nás na závodech

        0 0
    • tromboonen  

      Zase se na to podivejte z pohledu hobika, co nikdy organizovane netrenoval a nikdo mu nedal ty zakladni rady ani je nema zazite z mladi treba z jinych sportu.. jasne, zepta se a uz ve formulaci otazky to smrdi tim, ze tomu nechce moc venovat, ale berte to tak, se je nepopsanej list..

      Je mi jasny, ze se to neda rict jednou vetou, odkazy na weby jako vojtechovskeho jsou fajn, ale to je uz vyssi level, pro totalniho sportovniho laika (ktery sice sportuje od mladi, ale nikdy vrcholove/orga­nizovane/pod vedenim nekoho zkusenejsiho) a ted by to chtel zmenit to je trochu moc, mluvim z vlastni zkusenosti, nasel jsem tam spoustu veci, pro me prilis do hloubky a komplikovanych, asi jsem si mel dat tu praci a udelat si z toho nejaky vytah, spis jsem si pak nasel „jednodussi“ rady jinde..

      Tim neomlouvam casto neomalene dotazovatele, co Tady chteji rozsahle informace, sami zadnou aktivitu nevyvinou a jeste jsou neprijemni na nekoho kdo odpovi, (to ale tenhle tazatel neni, myslim) ale zaroven se tu vyskytuje spousta zkusenejch lidi, kteri by odpovedet mohli, pokud budou chtit, nikdo je nenuti, ale spis si delaj srandicky, nebo rovnou reknou hele, my Ti odpovidat nebudem, jako proc ne, kdyz nechces, neodpovidej, ale zas zaplevelit to vlakno nesmysly, takze kdyz pak nekdo odpovi k veci, vetsina lidi se k tomu pres ten balast nedostane, taky neni idealni ..

      0 0
      • McBlacky  

        spíš to ty lidi co umí poradit nebaví psát co měsíc do nových vláken…

        jak základy tak i odbornější věci tady dávno padly i s reference­mi často.

        vyhledávat to je uznávám náročný až nemožný, ale nemůžeš po nikom chtít, aby pořád dokola dělal to samý.

        0 0
        • tromboonen  

          Jo jasne, souhlasim, akorat jak je v tech vlaknech tolik podvlaken kde se dva az tri odbornici dohadujou, nebo jeste lepe osocujou a nadavaj si a mluvi uplne od tematu, tak se k tem informacim blbe dostava..

          Asi je lepsi aby si takovej laik (kterym sam jsem) prostudoval co o tom tady a jinde najde, a pak se zeptal na konkretni vec, to snad tolik lidi nepopudi :)..

          0 0
      • Amoondre  

        Vsechno je tu napsany minimalne 10 krat a castokrat v jednom obrim vlakne. Jestli nekoho bavi psat porad to stejne dokola, at zvedne ruku!

        0 0
      • Singlespeed  

        Když tak občas sleduju některé bajkové eliťáky, jak se nalévají pivem, valí do sebe hambáče a pak jedou v závodě jak rakety, tak to zřejmě o výživě až tak moc nebude :-D. Spíše asi o tom, že mají nalítáno pětadvacet litrů za rok a ne čtyři ;-).

        0 0
        • McBlacky  

          ještě že nejsem elita :)

          pivo powéééér ! Akorát z toho je ráno občas blbě – včera si mě vzali do parády osvědčený firmy Anciáš, Hnoj, Karliner, StrejdaS a au au

          0 0
    • Yura  

      Bez do Herbalifu, tam ti nejaka brigadnice poradi. :D

      0 0
      • Bruca  

        já si říkal, kde děláš, že máš takové „úžasné“ znalosti… :-))))

        0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Biker jak Pes  

      .

      0 0
    • Yura  

      Tak uz jste se na muj ucet zasmali, tak můžete konecne poradit dotycnymu co zalozil vlakno ne? :))

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Obávám se, že okřídlené „komu není rady, tomu není pomoci“ platí i teď a tady.

        0 0
      • platypus  

        Jezdí rekreačne, ať jí na co má chuť. Moje rada: začátku sezóny (únor, březen) najet 1500km, jenom roviny, 80 otáček za minutu, hlídat si tepy, prostě furt zevlovat.

        V březnu ať zkusí krátký kopec a porovná, víc nevím.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Tak ono v únoru moc extra-rekreantů na kole nepotkáš.

          Včera (na kole) jsem se nad Tvým doporučením zamyslel a mám pár otázek:

          – Čo také rozumíš pod pojmem ‚jenom roviny‘ – jak to mám asi udělat, když bydlím mezi/na kopci :-) ?

          – 80 RPM – to jako ne víc nebo ne méně? Proč zrovna 80, proč ne 88 či 94?

          – Jaký je Tvůj názor na válce/trenažéry?

          0 0
          • hony007  

            K těm rovinám, to musíš na parkáč k superhyper :-)

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Ne, vážně, podle Ohře po proudu je to fajn, ale pak se typicky vracím cca 35 km proti větru, abych vzápětí pokračoval závěrečných 15 km lehce do kopce po stále hrubším asfaltu. A samozřejmě se to ke konci zvedá víc a víc. To byc musel jezdit potupně nahoru vlakem, abych dodržoval tréninkový režim. Už vím, proto nejsem a nebudu cyklistou!

              0 0
              • Smazaný účet  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
              • platypus  

                Počkej, to už jsme se dostali od zakladatele vlákna k Tobě, ten to má evidentně v paži :-)

                0 0
          • platypus  
            1. Našel bych si okruh třeba 10km v rovině a dám si ho 6× a pak návrat domů
            2. Samozřejmě myšleno plus mínus, když bude 94 nevadí
            3. Mám válce první zimu, beru to jako doplněk k ježdění když počasí nepřeje a chci protocit nohy, ještě je to dobrý na kompenzaci, uvolňuje ztuhlé nohy, jezdím celoročně venku tak trenažér nemám
            0 0
            • mastihuba  

              To musí bavit. . :)

              0 0
              • platypus  

                Tak zatím baví :-).. Když se nechce tak na kolo nelezu, víceméně. Netvrdím, že je to návod pro každého, mně to v začátku pomohlo, tak posílám dál. Jak už je nějaký vytrvalostní základ zas je to něco jiného.

                0 0
    • Delkim  

      tak tedy zpět k dotazu tazatele…

      jde ti o nějaké obecné doporučení, tak to vezmu opravdu rámcově, první pár věcí co mám na mysli:

      (a nechytat za slovo prosím, když píšu vyřadit polotovary tak samozřejmě že existují i nějaké kvalitní, ale to by se z toho náš tazatel asi zbláznil)

      1. snaž se jíst pravidelně
      2. vyřaď z jídelníčku průmyslově zpracované potraviny jako jsou např. instatní potraviny, jídlo v konzervách, polotovary a pod.
      3. snaž se konzumovat základní suroviny resp. si z nich jídlo připravovat
      4. vyřaď tzv. prázdné kalorie nebo-li jak někdo říká „plniče žaludku“ jako rohlík, kobliha, chipsy a pod.; v angličtině se tomu říká „junk food“
      5. omez na minimum klasický cukr a ztužené tuky (ty průmyslově zpracované)
      6. jez pestrou a kvalitní stravu – ovoce, zelenina, kvalitní maso, vejce, mléčné výrobky, celozrnné potraviny, luštěniny, ryby
      7. vyhni se LIGHT potravinám, to je strašný omyl!
      8. zapomeň na limonády, fast food, uzeniny, sladkosti (fakt nejsou k životu potřeba a ty „slušné“ aspoň co se složení týče abys pohledal)
      9. snaž se nedělat výjimky, tj. říkat si že dneska si povolím uzdu a pod., snaž se být striktní co se dodržování týče, pokud to má mít smysl…
      10. a používej u všeho zdravý „selský“ rozum! takže třeba v pizzerii si tu pizzu fakt nedávej a dej si salát nebo carpaccio :)

      pro spousty lidí by tohle dodržovat byla otročina a pro jiné by to zase byl naopak ještě „moc volný“ režim, vezmi si z toho aspoň nějaké rady a uvidíš jak ti to sedne a bude vyhovovat, je to tvoje volba :)

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        +1

        0 0
        • Yura  

          No jako obecne rady jak jist zdrave ok, ale pro člověka co chce spis nabrat a nikdy se o stravu moc nezajimal docela nepouzitelne. Ono totiž „čistou“ stravou uzrat třeba 3000–4000kcal neni pro většinu lidi zadna sranda… Zezacatku bude stacit, kdyz zacne jist pravidelne, v zadnym pripade nevynechávat snidane a snazit se aby byly v kazdem jidle nejake plnohodnotne bilkoviny. Tohle kdyz bude dodržovat a bude s kaloriema v plusu a do toho sport, tak se urcite posune, pak uz jen zalezi na nem, jestli se o to chce zajímat, používat doplňky apod..

          0 0
          • Delkim  

            pro člověka co se o stravu moc nezajímal jsou i tyhle základní rady možná naprosto nová zdrcujíci informace a bude mít honičku se s tím poprat :)

            tak ho to nechme „vstřebat“ a až si to zažije jako svůj standard, tak může přijít nějaký upgrade

            0 0
    • blept  

      Miluju vlakna o jidle

      0 0
  • Yura

    Ty brblo místo toho honeni frantika si taky muzes občas něco precist o tom svém tele. Není ti trapne, ze ani nemas paru o tom jak ty sam fungujes?

    https://en.wikipedia.org/…tinal_villus

    edit- reakce na in2ition . Sakra to nove forum..

    0 0
    • in2ition  

      :-) uf.

      není ti trapně za to, že latinské „villus“ zprasíš na yurovské „vilaj“?

      není ti trapně za to, že přestože nemáš páru o tom, jestli mám páru o tom, jak já sám funguju, tak se do mě se*eš?

      není ti trapně za to, že pořád ještě neumíš klikat na oranžový obdélníček „reagovat“?

      0 0
      • Yura  

        LoL dal jsem to do uvozovek stejne jako ted ty ty kretýno prave proto, abych predesel komentum jako prave ten tvůj. Predpokladam, ze kdybych ti tady napsal „šat fak ap“ tak me tady taky udelas přednášku co. :)

        0 0
        • obda  

          Prudíš. Místo toho, abys napsal správné české „klk“ tak jsi napsal uvozovky a zprasený novotvar, který znáš jedině ty (a při tom napsal zbytečně pár znaků navíc). Nabízí se tu dvě možnosti:

          • Buď jsi takový „odborník“, že ani správnou terminologii neznáš.
          • Nebo terminologii znáš a schválně píšeš sračky.

          V obou případech si to o tobě můžu pomyslet akorát něco nepěkného, nebo tě politovat :-/

          0 0
          • McBlacky  

            jako obvykle si Yura něco přečetl a dalších 14 dní to bude dogma, než si přečte něco dalšího…

            0 0
            • Yura  

              Lepek je u me trosku staršího data nez 14 dni dozadu. :))

              0 0
              • Člověk a jeho svět  

                Já se tě musím zeptat. Jsi to stále ty? Před cca dvěma lety jsi kupoval první silniční kolo, nějakých Canyona tuším v hlíně, pak si sháněl boty, hadry, zajímali tě věci ohledně ježdění na silnici… Jsi to pořád ty?

                0 0
                • Yura  

                  Asi jo čoveče, mel jsem canyona silnicku..

                  0 0
        • in2ition  

          prosím o odpuštění. já kretýno brbla honící si frantíka nemající páru o tom, jak sám funguju, se Vaší Neomylné Jasnosti Nejvyššímu Nutrition Guruovi na bajkfóru i v širokém okolí co nejponíženěji omlouvám – neprohlédl jsem zřejmý záměr Učitele, Rádce a Plísniče učinit trousená moudra nesrozumitelnějšími a opovážlivě jsem se zeptal

          mimochodem „villus“ se vyslovuje „vilus“ a v „šat fak ap“ ti chybí člen. určitý. takže s cizími jazyky opatrněji, ještě bys tu mohl být za kretýna jako já. :-)

          0 0
    • bagr84  

      Ty a tvoje natekly vycka zas nemate paru o cestine. To by bylo trapne mne ;)

      0 0
      • Malej  

        Á gramatika, ta se vždy vytahuje když není argument nebo co říct k tématu.

        0 0
        • bagr84  

          Ne, ta se vytahuje kdyz mi zacnou krvacet oci.

          0 0
        • obda  

          Pro člověka, který pravopis umí, je utrpení při čtení příspěvku plného chyb srovnatelné s utrpením člověka s absolutním sluchem, když naslouchá falešnému zpěvu. Správným používáním gramatiky mj. ukazuješ, že ti záleží na čtenáři tvého sdělení. Taková elementární slušnost.

          0 0
          • Tomahomo  

            A je velmi málo chytrých lidí, nemyslím nabiflovaných, kteří mají problémy s vyjadřováním a pravopisem.

            0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Hezky řečeno.

            0 0
          • tromboonen  

            +1, prst na klavesnici ujede kazdemu, ale nekteri jsou obzvlast konzistentni a nejen ze to pak pusobi utrpeni, ale tak nejak to neco vypovida o nich samych… decenti oprava nikdy nezaskodi, treba si ji vezmou k srdci (no, ti hardcore spis ne)..

            0 0
          • Biker jak Pes  

            A to jsem myslel, že jsem sám, kdo je tímhle postižen. Děkuji ti za tenhle příspěvek.

            0 0
          • Petr.T.M  

            Jéje, to je krásně napsáno. A to ten sluch ani nemusí být absolutní. Stačí dobrý relativní.

            0 0
          • marasan  

            Nejsem sam. Vyborne.

            0 0
          • Jaroslávek  

            Ohó, děkuji velmi. Lépe bych to nenapsal a vidím, že nejsem sám.

            0 0
          • Delkim  

            bingo, souhlas :)

            a v mluveném projevu strašně trpím u paskvilů jako sejra a rejže :(

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.