• Zdyn

    Máte někdo zkušenosti s bikováním v Českém lese? Da se tam jezdit po turistických značkách nebo vzhledem k tomu, že je to CHKO, tak to moc nejde? Zvažuji, že bych tam jel začátkem srpna na týden na dovolenou s přítelkyní. Osobně mám rád těžší terén, ikdyž holka z toho většinou moc nadšená není, al už si na nošení kola celkem zvykla a když je to prokládané snažšíma cestama a silničkama, tak ani moc neprotestuje.

    Většinou kombinujeme cyklo a pěší výlety, ale předpokládám, že pěšky tam problém nebude a trasy tam budou pěkné.

    0 0
      • Jára.V.  

        Rychlebské stezky, a nebo můžu doporučit Šumavu, kde se dá krásně na kole objet Černé jezero, Čertovo jezero a další zajímavé věci. Byli jsme tam cca před 4.roky a tedy sice pěšky, ale jsou tam cyklostrasy a právě i skvělá pěší turistika a krajina je tam nádherná. Stezky jsou z částí technické a někde zase rovinaté myslím že si tam najdete své :)

        0 0
        • Zdyn  

          Jo na stezkách jsem byl loni a letos bych se tam taky rad podival. Wales byl supr, jen mě mrzí, že podle fotek ho zbytečně zjednodušili.

          Šumava nebyla nic moc. Na vlastní Šumavě byla hromada lidí a na ježdění tam byly hlavně silničky a upravené cesty. To mě moc nebralo. Ale před hranicí parku bylo fajn poježdění.

          0 0
      • Zdyn  

        Díky za odkaz. Hledal jsem to ve vyhledávači, ale z nějakého důvodu mi to tento odkaz nehodilo.

        0 0
    • Rychlej turista  

      Českém lese je moc hezky. Spousta dříve rozbitých cest je čerstvě opravených, takže na tebe vždycky může někde počkat, než se mimo ně někudy prodereš. Nečekej ale žádnou civilizaci nebo hospody, takže je třeba mít jídlo s sebou, pít se dá z potoků a pramenů.

      0 0
    • šimlos  

      Český les je skvělý.Málo lidí – spíš žádný a krásná příroda.Na druhou stranu ale řídká siť hospod a stánků,což je nakonec docela plus.Dám Ti pár tipů na vyjížďky,všechno jsem jel,je to na fullu či HT jetelný a krajinově vděčný.Na odpočinkový den doporučuju Domažlice nebo aquapark v bavorském Waldmunchenu.Kou­paliště v Babylonu by mělo být už vyčištěné,taky je hezký.

      1.Capartice-Železná po červený TZ.Je to vlastně hřebenovka Českého lesa.

      2.Pec-Čerchov po modrý TZ -nejvyšší kopec Českého lesa s krásnou kamennou rozhlednou a komunistickýma armádníma radarovýma věžema ,taky je tam hospoda,z Čerchova po zelený přes Tři znaky do Folmavy a po modrý přes Českou Kubici na Babylon a zpět do Pece.

      3.Pivoň-Bělá nad Radbuzou po žlutý TZ a pak na z Bělý po zelený na Pleš.

      Vybíral jsem to mapy na Cykloserveru.

      Dá se to různě zkombinovat podle času.Myslím,že se Ti tam bude líbit,všichni se ženou na Šumavu a pak se tam tlačí ve frontách..

      Slušný ubytování je v Rybníce.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.