• Lišák

    Dnes jsem se byl podívat, jak to vypadá na nové cyklostezce z Kuříma do Malhostovic. Nezdá se to nijak tragické. Snad to nezalejou asfaltem a nechají tam zaválcovanou drť.

    Stezka je zatím ukončena na začátku Zlobice, ale už je udělán průsek náletovými dřevinami. Pokud by v této části měla stezka přírodnější ráz, bylo by to paráda. Nyní se průsek napojuje na stávající cestu přes Zlobici v místě, kde se vyjede na vrcholu kopce z lesa.

    Je sice fakt, že raději bych viděl snahu kuřímského obecního úřadu v dopravní cyklostezce do České, ale snad k tomu taky dojde. Zkusím se na to poptat, jestli není něco takového v plánu.

     

    Červená-hotová stezka

    Modrá-průsek lesem

    0 0
    • Lišák  

      Další fotky

       

      Odpočívadlo už musel nějakej debli počmárat :-(

      0 0
      • Lišák  

        Jel jsem tam s kočárkem. Dá se to projet i přes ten vysekaný průsek.

        Čtyřkola tam projede (podle stop) taky, tak je to v nejlepším pořádku…

        0 0
        • Lišák  

          Neví nějaký botanik, co je to za stromy podle pupenů? Jsou nasázeny podle stezky tak po 8–10m.

          0 0
      • juli  

        Ja ti nevim, ale pri trosce predstavivosti…:-)

        0 0
        • Loner  

          Ani mně se nechce věřit, že by tatík, vyjadřující se jasně a pravopisně korektně ke konkrétnu, byl schopen ve svém druhém já se připojit k armádě noname adolescentních tagujících blbů. Přejme si kuřimské propojení na Českou jinak než pod Babou nebo za kopcem  přes sídliště, protože Ranč u Septima v Malhostovicích nemá při podvečerní vyjížďce ze severu Brna chybu a cesta kolem chatky dvou babek pod Zlobicí je pak dál přes pole na podzim nesjízdná.

          0 0
          • Lišák  

            Juli si hrál s „fotošopem“. Podívej se nahoře na originál.

            0 0
            • juli  

              Jejda, ja jsem se te tim nechtel dotknout. To se omlouvam. Jinak myslim, ze i Loner to vzal s nadsazkou.

              0 0
              • Lišák  

                Si to budu pamatovat!! Fňuk, fňuk… :´(

                0 0
                • juli  

                  …ani rozplakat. No co, uz :-( Nejak to na Sazave urovnam.

                  0 0
                  • Lišák  

                    Ještě trošku pofňukávám, ale po tom, co jsi napsal už je to lepčejší :-)

                    0 0
    • Blade  

      Nemáš nějaký info, kudy bude stezka pokračovat? Podle mě to nemůže skončit na té blátivé polňačce, na kterou se to teď napojilo. Ale jinak to zatím vypadá celkem v pohodě. No a konečně stezka k České je prý taky v plánu, tak uvidíme..

      0 0
      • Lišák  

        Něco je popsáno tady, ale nemůžu se nějak dostat do katastru nemovitostí, abych se mrknul na ty parcely. Vyhazuje mě to chybu. Stejně je to ale jen pokračování směr Kuřim. V katastru Malhostovice je tam psaná jen jedna parcela.

        0 0
    • kwaker  

      díky za fotoreportáž:-) 

      0 0
    • jerrry  

      Hosi, ja jsem asi blbej, ale ja na rozdil od vas nejak nechapu k cemu tahle stezka slouzi :-( Bydlim v Kurimi a timto smerem jsem uz parkrat vyrazil, ale paralelne s touto slavnou novou cyklostezkou preci UZ davno vede jakasi cesta/silnice – projedu pod viaduktem : valim po te rozbite asfaltce nebo co to je, projedu kolem „domku hruzy“, nasleduje kratkej docela prudkej vyjezd a valim dolu, mezi polama na Malhostovice … tohle vsechno slo bez ty stezky ..

      pokud to chapu dobre (divat sem se tam jeste nebyl) tak jediny co tam ta nova stezka zatim nahrazuje je ta rozbita asfaltka ?

       
      0 0
      • Lišák  

        Já sice taky nevím, proč ji tam staví, ale vítám možnost vyhnout se té části cesty u „domku hrůzy“. Když jsem tam jel teď s kočárkem, tak jsem ho musel táhnout, protože tlačit to v těch hlubokých kolejích vyjezděných k tomu domku fakt nešlo.

        Jinak pokud jedu sám, tak pojedu raději po „staré cestě“ a za domkem, před pumpou uhnu doleva. Ta pěšinka je o dost zábavnější, než hlavní cesta. S vozíkem musím po hlavní. Takhle budu využívat cyklostezku.

        0 0
        • kwaker  

          Domek hrůzy… to je ten za rybajzem směr zákopy jak tam serou ovce? Proč se mu tak říká? Když sem ho viděl poprvé, tak je fakt, že na mě tak taky působil:-)))

          0 0
    • Howgh  

      nevím přesně jak to má vypadat, ale budovat „stezku“ z Kuříma a ke všemu vyrobit průsek lesem je naprostá blbost, přímo zločin. Tam lze jet po stávajících asfaltkách. Když už, tak upravit další úseky směrem k Malhostovicím za mokra rozbahněný – to bych bral.

      ten „domek hrůzy“  to myslíte tenhle? viz šipku na fotce.  Dyť  je roztomilej včetně obyvatel..

      0 0
      • Blade  

        Jenomže ta stávající, za mokra rozbahněná cesta je normální polňačka pro traktory.. na ní cyklostezku z dotací z EU těžko budou stavět.. tak si právě myslím, že ze Zlobice to do Malhostovic musí vést jinudy, pokud chtějí udržet ráz cyklostezky se zpevněným povrchem a ne ji na kopci utnout a pokračovat po poli..

        0 0
      • Lišák  

        Myslím, že ta část v lese není „průsek“ jako takový. Vypadá to, že tam nějaká cesta byla. Je to jen zarostlé náletovými dřevinami.

        0 0
    • pegas  

      tak co se tyce smeru na Ceskou-mam dojem ze bude v planu stezka parametru: asfalt, cca 3–4 metry, i pro inline…zatim je to v planu a v jednaní, vcetne vyjednavani o dotacich…co se tyce cesty smer Malhostovice tak cesta by se mela urcite dodelavat smer k tunelu ke stadionu (zdrzeni vykupu pozemku skrze dedicke rizeni po zemrelem vlastnikovi pudy)…co se tyce smerem na Malhostovice, tak muj utajeny zdroj na radnici :-) se o nicem nezminoval ve smyslu ze by se na to vyclenili v blizke dobe nejake finance…mozna neco pude ze smeru katastralniho uzemi Malh…asfalt na to urcite neprijde,bude to tak jak je to ted…cca 2–3 dny po otevreni se po ceste projelo nejaky leco v aute ci ctyrkolce a hned cestu poskodilo…nas­ledovali i odpocivadla pocmarana… Co se tyce proc se dela cesta, ktera kopiruje podobne 2 cesty smer Tisnov, tak zprvu jsem byl tez nasranej ze se dela neco kde to neni potreba,ale s odstupem casu vitam kazdou moznost jak se dostat smer na Tisnov po desti aniz bych prijel zasranej jako jozin z bazin…cesta kolem domu hruzy je po desti a po zime casto nesjizdna, pokud tohle nova cesta vyresi tak je to jenom velke +…navic se mozna tama bude i moc jezdit z detskym vozikem, kocarem…jinak stavajici cesty za trati, rybnikem nejsou myslim ve vlastnictvi mesta, takze proto nesla zadna ze stavajicich cest upravovat ci napojovat..

      0 0
      • jerrry  

        no mne jen prijde skoda, ze :

        • pokud jedu na MTB tak tuto novou cestu vazne nepotrebuju … mohl jsem si vybrat ze dvou stavajicich – rozbita asfaltka-cesta kopirujici silnici nebo polnacka kolem domku hruzy (pod ZLobici)
        • pokud jedu na silnicce a rad bych bezpecne na Malhostovice, tak to nejde zadnou stavajici cestou.  ALE NERESI to, bohuzel, ani tahkle nova cyklostezka .. Osobne si myslim ze kvalitni asfaltova stezka je to, co tento smer nejvic potrebuje

        takze prinos proti stavajicimu stavu je 0 ..nebo mozna 10%. COz je docela skoda. Ale je to muj pohled na vec, mozna to pro nekoho bude prinos. Pro me ale ne ..

        0 0
        • pegas  

          jezdim jen MTB…a po desti se smerem na Tisnov dostanes jen po silnici pres Cebinku coz je o zivot:-(..pokud nova cesta tohle vyresi tak jedine +…co se tyce tveho druheho bodu tak na silnicku to neni a nebude…ani asfalt by to nevyresil a ja osobne ho razantne odmitam v jakekoliv podobe v tehle lokalite…problem bezpecneho presunu po silnici je problem na cele trase Tisnov- Brno (rizikova mista sou prave Cebinka a kopec z Kurima na Ceskou),takze tahle problematika se musi resit komplexne a tahle nova cesta s tim nema nic spolecneho..a jak sem jiz psal nahore, ostatni stavajici cesty nejsou ve vlastnictvi mesta takze nejde je modifikovat, spravovat atd…aspon takhle sem to pochopil pri rozhovoru s vedenim mesta…

          0 0
        • Loner  

          no, já chci být pozitivní a možná průjezd lesem by navázal za Zlobicí až k malhostovickým rybníčkům, kde končí za  Septimem evropský asfalt.

          Taky se přidávám z Howghem k tomu, že babky v chatce a jejich psíci a každoroční štěňata mě spíš dělají radost a žádnou hrůzu nepůsobí.

          0 0
          • Lišák  

            „Domek hrůzy“ jsem použil jako identifikační označení, když už ho použil jerrry. Stejně nevím, jestli myslel chatu, nebo dům. Já myslel chatu.

            U Septima jsem nikdy nebyl. Když jedeme z tohoto směru, tak poslední občerstvení probíhá na Jamajce v zahrádce.

            0 0
            • Howgh  

              úsek od Malhostovic ke Zlobici fakt potřebuje udělat tak, aby byl jetelný i za mokra. Ale navrhl bych aby se vytyčila cesta od mostku přes railway k vápence .  Takhle  by to pasovalo nám Kyničákům . Je to trochu  mimo tu trasu. to je fakt…

              0 0
              • pegas  

                navrh dobrej…ale s tim asi nema co delat Kurim ale spis tedy Malhostovice…

                0 0
                • Howgh  

                  od Kuříma vede podél trati bezva šotolina … až k bývalé vodárně pod lesem to jde,( ale dál je tzv „jílovitá půda“ co se nalepí …)  takže by to bylo bývalo  jako trasa Kuřim – Malhost.  aktuální, 

                  0 0
                  • pegas  

                    sice jde o maly usek( tipuju cca 200–250 m cesty-pole) ale otazka je na jakem katastralnim uzemi to je ..kurim,cebin, malh.?…jak rikam pro me je ta nova cesta zatim prijatelna…na druhou stranu verim, ze cesta byla delana aby se nekdo fajnove nabalil, i za prispeni dotaci z EU…

                    0 0
                  • Loner  

                    já se zachraňuju když je neřešitelný blato (na poli vedle bývalé Tišnovky) odbočením přes železniční mostek ještě před vodárnou doleva, potom i za deště se dojede pod mísírnu vod, odtud už asfalt k hlavní a po ní bohužel 500 m k odbočce na Malhostovice, já vím, že víš, ale jiní třeba se trápí od Kuřimi po silnici.

                    0 0
                    • Howgh  

                      tuhle obkratku neznám. Probádám to tam hned jak sleze ten bílý hnus

                      0 0
        • RomanH  

          Souhlas.

          0 0
    • Blade  

      Aktuální info: Dokončena etapa Malhostovice- Zlobice. Srdce všech bajkerů plesá, její povrch je, jak jinak, než asfaltový. Loni dokončená etapa Kuřim- Zlobice: zde povrch štěrkovitý, vydržel jen necelý rok. Po deštích je místy více než 1/3 šířky cesty odplavená až na podloží. No a prostřední úsek přes Zlobici je „nečekaně“ rozjebanej od koní. Takže názorný úkaz, jak je možné většinu velkých pohrom vměstnat na úsek kratší než 2km.

      0 0
      • Splinter  

        prostě se zkurví kde co, hlavně že si někdo něco v rámci zachování civilizace odškrtne…

        radši ať udělaj stezku kuřim-česká-řečkovice

        0 0
        • pegas  

          ta bude…ted je v planu smer kinice a bityska…tez asfalt..

          0 0
          • Blade  

            Počkej! To chceš říct, že ti čuráci vyasfaltujou tu stávající cyklostezku, co vede po staré železniční trati? *****, když chce jet někdo po asfaltu, ať jede po silnici, stejně tam žádný auta nejezdí! Ne, toto fakt nepochopím…

            0 0
            • pegas  

              ano…+ se maj stavet nejaky zastavky ci nejaky nadrazi nebo cosi…ale tady se da asfalt pochopit (respektive i ve smeru na Recky)…v tech Malhostovicich nikoli..

              0 0
              • kwaker  

                to je fakt v prdeli!!! Do te Bitýšky je ta cestička moc pěkná. Asfalt NEEEEEEE!!!!!

                0 0
                • Loner  

                  „ať zalijou co půjde“ – dyť jsou to jen přibližovačky abyste se mohli rychle dostat na Svratecko! Jestli ta blátivá kopyta na „moc pěkné cestičce“ za M. Knínicemi a bahno do Malhostovic za Zlobicí a slunečnicové pole u čebínské vodárny jsou favourite trasy, které je škoda zarovnat protože se po nich prohánějí hejna přírodních bikerů, tak jsem si spletl server.

                  0 0
                  • Blade  

                    Ty seš jeden z těch, co žerou desítky kilometrů asfaltu, aby se pak povozili na 185m supr trupr Čenda singlu? Já teda ne..

                    0 0
                  • Polka  

                    Je skoda, ze se mezi terennimi bikery najdou lidi s takovym nazorem a filozofii :(

                    0 0
                  • Lišák  

                    Jezdím tama s vozíkem do V.B. A nemám s tím problém. Až bude Tom větší, mohl jezdit (pro něho) terénem. Takhle bude drhnout asfalt… A malý děcko, co se na kole učí neocení, že se dostane po deseti kilákách někam do terénu, bo těch deset kiláků bude muset šlapat zase zpět… Takže dvacka zbytečná. Kolik mu zbude sil na ten terén?

                    0 0
                    • pegas  

                      a bude hur…

                      0 0
                      • Lišák  

                        Taky se staví (když jsem tam byl naposled, tak bylo zaválcováno kamení) cyklostezka z Nuzířova přes pole do Skaličky. Je pěkně přímá, bez zbytečných zatáček a pohodlně široká. Už se na ni těším! Doufám, že povrch neodbudou nějakou přírodní sr*čkou a bude tam asfalt. I když ten je ve své podstatě taky přírodní.

                        0 0
                  • kwaker  

                    tááák a máš to :-)

                    0 0
              • Paja  

                Ja naopak vidim pro asfaltovou stezku daleko dulezitejsi usek Malhostovice – Kurim (ale ne pres Zlobici, tam bych nechal nejakou peknou prirodni cestu a asfaltku navazal na uz existujici kus asfaltky od Cebinky do Kurimi podel trati) protoze jet po silnici Kurim – Cebin je pres ten kopec docela psycho a nijak rozumne se to po asfaltu objet neda. Jezdivam tudy na Vysocinu na chalupu a casto nez bych ten usek jel po silnici, jedu radsi na biku. ikdyz treba zbytek jedu po asfaltu. Stejne tak Ceska – Kurim je daleko frekventovanejsi a nebezpecnejsi usek, neda se rict, ze by na Kninice nic nejezdilo, ale provoz je tam oproti temto usekum tak petinovej…

                0 0
                • Howgh  

                  od Kuříma podél trati je to jetelné i za mokra … až za tím barákem pod Zlobicou (myslím že je to stará  vodárna) bývá bahno (teď tam je lán slunečnic) ..  ten nebezpečnej kopec se dá objet , když to vezmeš doleva po mostě přes trať a hned doprava , takže podél trati, ale koleje máš vpravo. Na hlavní vjedeš před Čebínem.  Už to tu padlo.

                  0 0
                  • RomanH  

                    To jo, ale abych za bahna projel v rozumnem case mimo hlavni silnici usek Cebin – Reckovice to neni. Kdyz jedu rano po hlavni, tak jsem v praci na biku za ± 60minut, a navic cistej.

                    0 0
                  • Paja  

                    Na biku asi jo, ale ta prostredni cast je klasicka polnacka ted jeste docela rozdrbana od JZDaku (sorry Juro;), takze clovek bude kvuli par stovkam metru pekne zaliskanej, na silnicce by to sice za sucha slo, ale pomalu a byl by to peknej vopruz… Objeti kopce – pokud se bavime o smeru od Kurimi, taks asi myslel pred kopce doprava a pres trat, ne? Tim se ale nevyhnes tomu poli.

                    0 0
                    • Howgh  

                      …když jedeš po silnici a před kopcem se dáš doprava na polňačku (ještě teď jsou tam rozlehlé kaluže) , tak před mostem odboč doleva. Koleje zůstanou po pravé ruce..

                      0 0
                      • Paja  

                        …aha, to jsem necetl a o te ceste nevedel, ta spojka – viz. mapa – fakt neni za mokra blativa? Vzdyt to vede podel pole…tak jako tak pro jizdu na silnicce, o ktere jsem psal v prvnim pripevku to stejne neni reseni.

                        0 0
                        • Paja  

                          mapa

                          0 0
                        • Blade  

                          V celé šířce je zarostlá travou, takže blátivá není. Ale za mokra po dešti to taky žádná výhra není. To už teď raději tu novou cyklostezku, o které je tohle vlákno.

                          0 0
                • RomanH  

                  RomanH

                  0 0
                • pegas  

                  ono jak se to vezme..i na tu Bitysku je to celkem vo hubu…hlavne usek mezi Kinicema a Chudcime po silnici si casto uzivaj motorkari ci jina prasatka…navic se opravdu da asf. cesta vyuzit i pro bruslare (zadne kopce)…a mozna to taky trochu odradi konare, takze ty cesty nebudou tak rozbity jako doted, takze dalsi plus pro tenhle smer…

                  0 0
                  • RomanH  

                    Prave ze ne, pac vedle je nekolik statku s konmi a ty asi kone do salamu jen tak nedaj…Byznys je byznys, rozdupou dalsi cesty :-(

                    0 0
                    • pegas  

                      po betone behat urco nebudou!!…konecne vyuzijou cestu co maj vedle, na kterou v soucasnosti pekne dlabou…

                      0 0
                      • RomanH  

                        No prave, rozdupou dalsi cestu vedle. A tak porad dokola…

                        Ale abych nebyl tak uplne za odpurce asfaltovych cyklostezek, sam po nich volam, pokud maji zlepsit dopravni obsluznost pri jizde do prace, prochazi mezi poli a nenici pekne prirodni pesiny. Toto by mohl byt ten pripad, ale jen kroutim hlavou nad tim, ze zrovna Bityska zacina byt vyasfaltovana ze vsech stran. A do Kurimi za praci asi taky moc lidi nejezdi.

                        0 0
                        • pegas  

                          kdyz propojis Bitysku s Kurimem dostanes uz slusnou trasu na svih po desti, kdyz je vsude bahno respektive pro rodinu s vozikem ci malejma capartama (smer prehrada, smelc)…aniz bys vlezl na silnicu!

                          0 0
                          • Lišák  

                             pro rodinu s vozikem ci malejma capartama

                            Tak nevim jak se snese bruslař s capartem, který kolo zase až tak moc neovládá a může nečekaně vybočit.

                            0 0
                            • pegas  

                              jinde to ,,funguje", tak nevidim duvod proc tady by nemelo…

                              0 0
                            • zichis  

                              ty máš strachu, dyť z toho může bejt maximálně modřina s výchovným účinkem. Mimoto běžně se to tak kombinuje – capart na kole a s ním staří na bruslích.

                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                              0 0
                            • zichis  

                              ty máš strachu, dyť z toho může bejt maximálně modřina s výchovným účinkem. Mimoto běžně se to tak kombinuje – capart na kole a s ním staří na bruslích.

                              0 0
                            • hribik A1  

                              auto sa s nim znese horsie, a predsa sa v uzemiach s nedostatkom inych ciest nez 1. tried (alebo im podobnych ciest ineho triedneho zaradenia), vyskytuju aj na nich (v uzemiach s dostatkom vhodnejsich, prevazne vsak asfaltovych ploch sa vyskytuju na tychto a prve triedy tam byvaju skoro cyklistovproste)

                              0 0
                  • Blade  

                    Vyžeňme koňaře z lesů, dopřejme si jízdu po nerozbitých a hladkých cestách, dopřejme jízdů v přírodě bruslařům, zalejme všechny použitelné cesty asfaltem. Copyright ČeKBA (česká kolečko-bruslařská asociace)

                    BTW, kdys po té cestě jel naposled? Už pěkných pár měsíců není poznat, že tama prošlo koňský kopyto. A i kdyby, nemáš náhodou 120/120mm? ;-)

                    0 0
                    • pegas  

                      nevim jak mam tvuj prispevek chapat..jako odpurce konaru ci odpurce asfaltu ci neco mezi tim??..

                      po te ceste z Kinic jsem jel vcera, kdyz pominu klickovanou mezi hromadou trusu, tak ta cesta byla v poho…do prvniho deste a mokra…pak staci jeden italsky hrebec a bude po ceste…

                      nejsem odpurce ani zarytý člen jedné ze zájmových skupin,ale dokazu pochopit jejich zajmy…konari holt po silnicich behat nebudou, tudiz mizi do lesa…mezihori je pro ne znacka ideal…na druhou stranu ale nechapu proc nemuzou jit s konem bud vedle cesta repsektive aspon za sebou a nechat aspon cast cesty netknutou pro ostani (pesi, cyklisti)..

                      rad si i zabruslim…zde v okoli neni zadna prilezitost si jit zabruslit (nove mozna v lomnici, v tisnove neberu delku ani kvalitu stezky Medka, pak uz jen autodrom a olympia- ale vse je daleko)..takez vitam aspon nejaky usek ktery se bude dat jezdit na bruslich…a pokud se zamyslis tak je to nejidealnejsi misto kde se to da realizovat…

                      ohledne cesty na malhostovice vitam jakoukoliv revitalizaci, pac po destu nebyla na tenhle smer moznost vyjet aniz bys skoncil jak kulicka bahna…ale moc nechapu ten asfalt..kdyby tam byla nejaka obdoba toho co je smerem na kurim (sterkovy nasep ci jak to nazvat), tak bych to uvital asi radeji…

                      a dalsi vec jak sem psal Romanovi..kdyz propojis kurim s Bityskou tak ziskaz celkem slusnou moznost projet se po desti, repsektive pro rodinu…

                      Mist v terenu je tu porad dost…takze kdyz si chcu uzit teren tak mizim na vsechny ostatni strany (Baba, Zlobice, Babec,atd..)

                      0 0
                      • Splinter  

                        Proč pořád argumentuješ rodinou? Ta asfalt nepotřebuje (nebo rozhodně ne na úseku knínice – chudčice).. Lidi se pořád stěhujou z měst dál a dál do „divočiny“ ale nakonec se všechno tak upraví aby i z vesnice s 20ti obyvateli jezdil rychlík přímo do prahy…

                        Předchozí příspěvek blokuješ proč?

                        o hubu je se už pomalu narodit…

                        Ale vylít všecko asfaltem aby tam mohli ti co imho nemaj žádnej vztah k přírodě je dost blbý..

                        zajímavý, že todle těm antičembařům nevadí, že se rozesere TZ a nalije se MÍSTO NÍ asfalt, ale to že se někde udělá kus singlu to je strašně sere protože je to hrozně nepřírodní… 

                        0 0
                        • Blade  

                          Pod tohle jsem se chtěl podepsat, ale blbec jsem se podepsal pod svůj vlastní příspěvek :)

                          0 0
                        • pegas  

                          ja nic neblokl:-)..

                           
                          0 0
                        • pegas  

                          a proc argumentuju rodinou?? Pac tebhle typ cesty je pravě tím co daná skupina žádá- nejde ani tak o povrch jako o parametry-nenaročná, málo kopocovitá…v le­se..s minimál­ním křížení se silnicí…když k tomu přidáš nějakou hospu, příradní památku či jinou atrakci…tak je to značka ideal…krasnym prikladem je cesta na Smelc…Sice pro nas bikery je to nuda, ale pro jinou skupinu je to to, co hledaji (a to je prave vetsinou rodina s detmi)

                          jeste sem nepotkal rodinu uprostred Baby, ci jiných lesních cestach,singlech, apod. ..

                          Nevim zda je to spatne ci dobre ze se vyhledava takový typ cest, kazdopadne je tu realna poptavka a to je fakt…

                          0 0
                          • Splinter  

                            Pac tebhle typ cesty je pravě tím co daná skupina žádá- nejde ani tak o povrch jako o parametry-nenaročná, málo kopocovitá…v le­se..s minimál­ním křížení se silnicí…

                             

                            Co daná skupina žádá? By mě zajímalo čím je to podložený? :) Neviděl jsem žádnou petici Kuřimských za asfalt do Bitýšky…

                            Problém je v tom, že čím nákladnější stavba, tím se dá víc ulít bokem…

                            0 0
                            • pegas  

                              a proc bys mela delat petici proboha?:-)…mas koncepce, strategie rozvoje a dalsi dokumenty na urovni mikroregionu ci mesta, ktere jsou podlozeny Swot, anketou a dalsimi ptakovinami…o Pe­nezich se snad nebavime, ne?…at stavis skolku, chodnik, dalnicu nebo hriste, tak vsude je to bohuzel stejny…

                              0 0
                            • JSt  

                              Problém je v tom, že čím nákladnější stavba, tím se dá víc ulít bokem…

                              ten problem tam vidis ty (a urcite je nas takovych vic). jenze, kdo je „u toho“, to vidi naopak jako velke PLUS ;-). vzij se do pozice takovyho cloveka. stara na nej tlaci, ze chce na dovolenou, on duma, kde na to vzit a najednou vyvstane prilezitost prilepsit si na cyklostezce. kazdej je jenom clovek, toz to priklepne… ;-)

                              ted jsem treba videl fakturu na nabytek pro statni instituci. lochec jako krava. napr. podyhovana 3cm tlusta deska z drevotrisky 150×65cm za ctyritisiceko­runceskych :-)). kdo byl „u toho“,  ma na chalupe novej mobel.

                              takhle to funguje vsude. ulity statni prachy, love z dotaci eu nikomu chybet nebudou. firma vydela a zadavatel neni taky skodnej. co vic si prat? ;-)

                              0 0
                            • hribik A1  

                              poviem ti jeden priklad: cesta I/64 zo ziliny na juh, na rajec a aj dalej. velmi uzka, plna aut, teda prototyp blbej cesty, a predsa je plna cyklistov, vratane rodiniek. v okoli su odbocky do udoli kolmych na nu, tato cesta je v podstate os uzemia, a je jedina co je trochu rovna. v okoli nevede suvisla ina asfaltova cesta, su to nesuvisle kusky, miestami aj iba polne, niekde asfaltky cez dediny, predovsetkym ale cez same kopce, strmo dovrchu a dolu. okrem rosina-visnove-turie na nich stretnes ovela menej ludi. taka je realita

                              ulievanie bokom je kapitola ina, a velmi charakteristicka pre vsetko to, co zabezpecuju statne a samospravne organy

                              0 0
                              • Lišák  

                                Cesta, o kterou tady jde – bývalá železniční trať Kuřim-Veverská Bítýška, je trochu jiný případ. Je sjízdná mimo silničních kol a bruslí. Vede téměř po rovině (železnice). A pěší turista (já třeba každopádně) jde taky raději po jiném povrchu, než po asfaltu.

                                0 0
                                • hribik A1  

                                  mozne to je. ja reagujem na

                                  "Pac tebhle typ cesty je pravě tím co daná skupina žádá- nejde ani tak o povrch jako o parametry-nenaročná, málo kopocovitá…v le­se..s minimál­ním křížení se silnicí…

                                  Co daná skupina žádá?"

                                  ako na vseobecnu otazku

                                  0 0
                                  • Lišák  

                                    Jak už tady psal Splinťa. Lidi se stěhují z města na vesnici a přitom vyžadují stejný komfort, jako ve městě. To je jako když by se přestěhoval vesničan z hospodářství do paneláku ve městě a vyžadoval, aby mu byl umožněn chov králíků, slepic atd.

                                    0 0
                                    • Polka  

                                      Ja porad nechapu, jak to ty „moderni“ lidi muze bavit. Ja bych se nejradsi s rodinou sbalil a odjel klidne bez niceho na nakej pustej ostruvek v maledivech :-) Navrat ke korenum…The Real Life – The Real MTB ;-)

                                      0 0
                                      • hribik A1  

                                        no vidis, ale bavi, a je jedno, preco. napriklad pri ziline je taka asfaltova hradza okolo priehrady, a ta je vzdy cez vikendy a pracovne dni navecer suvislo obparkovana autami, na ktorych pridu z mesta, vylezu z nich, vytiahnu in-line korcule alebo bajk a drandia po nej na tom..nejake lesy alebo kopce oproti tomu viac-menej zivaju prazdnotou…proste takto to je a s tym nic nenarobis…

                                        „Lidi se stěhují z města na vesnici a přitom vyžadují stejný komfort, jako ve městě. To je jako když by se přestěhoval vesničan z hospodářství do paneláku ve městě a vyžadoval, aby mu byl umožněn chov králíků, slepic atd.“

                                        k tomu daleko neni – ved uz teraz tam skoro kazdy ma psa, hoci na to mesta, hlavne socialisticke kralikarne, nejsu dimenzovane a vhodne podmienky na psa ma len par ludi z okrajovych casti… (odkial je pesi pod 10 minut do lesa/poli na konci mesta, alebo su tam rodinne domy so zahradami). podstatnu cast ludi na tych rovnych asfaltkach ale tvoria mestani, co idu na vylet, dedinarov co idu do roboty je menej – co je krasne vidno pri porovnani pracovny den/vikend

                                        0 0
                                      • pepek  

                                        No nevím, ale zrovna na Maledivách by to MTB asi moc kvalitní nebylo, že?

                                        0 0
                                        • Polka  

                                          Njn, nechal sem se svest tim „The Real Life“ a pripsal zbytek :) Ale na kolo sem ani nepomyslel, kdyz jsem psal „klidne bez niceho“. S kolem tak Novej Zeland treba…

                                          0 0
                                          • pepek  

                                            Tak já ti samozřejmě věřím, že to tak bylo.........., ale trochu mi to připomnělo soudruha, který zde nedávno obhajoval svoje hrubky typu Y/I tím, že píše v rukavicích…

                                            0 0
                                      • pepek  

                                        Maledivy:

                                        "Výškové extrémy:
                                        nejnižší bod: Indický oceán – 0 m
                                        nejvyšší bod: Nejmenovaná oblast na ostrově Wilingili v Addu Atoll – 2,4 m

                                        Tak tam bych konečně nepotřeboval malou pilu :-)

                                        0 0
                                    • mastihuba  

                                      proč ne? :)

                                      0 0
                        • Lišák  

                          Promiň-jsem to bloknul omylem. Už to tam je.

                          0 0
                      • Paja  

                        ad asfalt Kurim – Malhostovice – protoze pokud jedes na silnicnim kole z Brna na Tisnov a nechces to objizdet pres Chudcice nebo rovnou kolem prehrady, tak neni zadna cesta, po ktere by se clovek vyhnul useku Kurim – Cebin…

                        0 0
                  • Splinter  

                    o hubu je se už pomalu narodit…

                    Ale vylít všecko asfaltem aby tam mohli ti co imho nemaj žádnej vztah k přírodě je dost blbý..

                    zajímavý, že todle těm antičembařům nevadí, že se rozesere TZ a nalije se MÍSTO NÍ asfalt, ale to že se někde udělá kus singlu to je strašně sere protože je to hrozně nepřírodní…

                    0 0
                    • Blade  

                      Blade

                      0 0
                    • RomanH  

                      Pruser je, ze cyklostezka typu Kurim – Bityska je Cembistum (myslim tim vedeni) v podstate u p…e, jak uz nekolikrat naznacili.

                      0 0
                      • pegas  

                        prave tady jsem myslel ze by Cemba mohle hodne pomoct- pri planovani a realizaci site cyklistickych tras na urcitem uzemi (at uz terenich cest, singlu ci cyklotras a cyklostezek)…penize tady na to jsou, poptavka taky…

                        0 0
                        • RomanH  

                          TK zde oficielne prezentoval, ze cyklostezky nejsou prioritou Cemby.

                          0 0
                          • Blade  

                            Aha, tak prioritou Čemby je opravdu jenom těch několik pársetmetrových singlů? Vše okolo nechat zalejt asfaltem, aspoň se naši členové snáze dostanou na naše singly? To by bylo docela smutný…

                            0 0
                              • Blade  

                                Pominu-li, že jsem ještě nikde nenarazil na cestičku, která by byla uvedena cedulkou „made by Čemba“, tak s cestami „zalito asfaltem z peněz EU“ se setkávám hojně. Aby bylo rozuměno, nepotřebuju jezdit na cestách „made by Čemba“, ale potěšilo by alespoň někde vidět „cesta zachráněna Čembou před zalitím asfaltem“.

                                0 0
                                • Michal.J  

                                  Já myslim že nejsme v rozporu, ale jak jsem psal, když se toho neujme někdo místní tak se s tím těžko něco udělá.

                                   
                                  0 0
                                  • Blade  

                                    To není rozpor, jen jsem dál rozváděl svou myšlenku..

                                    0 0
                      • Michal.J  

                        ******* je je že ta stezka je u p…e místním členům, dokud se nenajde někdo místní kdo se toho bude chtít ujmout tak s tím „vedení“ nic neudělá.

                        0 0
                        • Lišák  

                          Mají hotový projekt pro územní plán. Mají v plánu bruslaře. Nevim, nevim, jestlu tam něco půjde udělat. Těžko budeš vysvětlovat, že se cesta bez asfaltu obejde…

                          Mrzí mě, že se tomu nemůžu věnovat, protože jsem buď v práci, nebo na stavbě. Pokud to půjde, tak se na OÚ stavím pro info. 

                          0 0
                    • Polka  

                      Ja jsem v podstate takovej anticembista, ale rozesrani TZ a zaliti asfaltem mne teda rozhodne vadi! ;-)

                      0 0
                  • Paja  

                    Myslim, ze at se to vezme, jak se to vezme, Kurim – Malhostovice a Ceska – Kurim jsou podstatne frekventovanejsi a vic „vo hubu“ nez Kurim – Bityska, rekl bych , ze frekventovanejsi je i silnice Kurim – Jinacovice…

                    0 0
                    • pegas  

                      nekde sem videl nejakou dopravni propustnost na okolni obce…zkusim pohledat…ale na tu Bitysku neslo zrovna o maly cislo..

                      0 0
                        • Paja  

                          tim se to pekne potvrzuje…

                          0 0
                          • pegas  

                            nerad dotoho zasahuju ale ty cisla sou ted uz nekde jinde…jenom na Tisnov je to ted cislo kolem 20 000 aut…zkusim pohledat nekde tu aktualni…

                            0 0
                            • Paja  

                              To je mozny, ale na RSD je jeste scitani 2000 a kdyz porovnas 2000 a 2005, prakticky jenom usek Kurim – Bityska zustava na stejnym poctu kolem 1500, Kurim – Cebin z 11000 na 13400 a Ceska – Kurim na vic jak dvojnasobek z 7200 na 16700. Nerekl bych, ze by se to melo nejak otocit, zvlast kdyz Kurim a vlastne i Cebin se porad rozrustaji.

                              0 0
                            • mastihuba  

                              tydle sčoty se dělaj každejch pět let, na brno mám rok 2008 ale celou moravu asi neseženu.

                              0 0
                              • pegas  

                                na Kurim se to delalo ted cerstve 2009 pri rozhodovani jizniho/severniho obchvatu…RSD to prezentovalo na poslednim zastupitelstvu v Kurime…jen to nemuzu najit v elektronicke podobe:-/…obchvat Kurimi

                                0 0
            • JSt  

              jsem sama prozretelnost :-P

              0 0
            • Excel  

              No, to budou mít furtkaři do Bítýšky víc alternativ :-)

              0 0
            • Splinter  

              To jako bude asfalt na té cyklostezce co vede do chudčic k hřišti??!!

               
              0 0
              • pegas  

                yes

                0 0
                • Splinter  

                  Hm, tak to je smutný.. Teď se dalo krásně přes Kuřim udělat kolečko z Brna, tímhle už to půjde jet leda po modré z Knínic směrem na Trnůvku…

                  0 0
                  • Excel  

                    ale tam je taky asfalt kousek ;-)

                    0 0
                  • pegas  

                    tady kdyz sjedes na odkaz nova cyklostezka se dozvis vic…kdybys chtel vedet jeste vic, zapojim svoje informatory na radnici:-)

                    0 0
                • Blade  

                  Počkej, počkej, to jakože nevylejou tím černým hnusem jenom tu starou železnici (modrá) kolem Knínic, ale zprzní i tu louko a cestu kolem hřiště v Chudčicích (červená) ???

                  0 0
                  • pegas  

                    pochopil jsem z jednani, ze se bude dat na bruslich dojet az do Bitysky, z toho usuzuji ze to bude asflat az do Bitysky…ale kdo vi jak to dopadne (penize, pozemky,..)…je pravda ze tady chybi Asfalt (ac to zni hrozne)= urcite smer recky a cebinka, tak aby se dala objet na silniccce tyhle dva nebezpecny useky,aniz by ses musel dkocat po polnacce…+ neco pro bruslare na rovine…ted otazka co ti pitomci na obci vymysli…ale troufnu si tvrdit ze zalijou vsechno cu pujde:-(…

                    0 0
                    • Blade  

                      OMG, budem odpočívat ve vagónku a sbírat razítka.. už rači mlčím, musel bych být sprostej..

                      0 0
                      • Krocan  

                        ještěže tím směrem moc nejezdím…ale sou to...... ani nebudu psát co:-(

                        du se na to radši projet a završit aspoň těch 800km :o)

                        0 0
                  • Lišák  

                    Jediná smysluplná asfaltová část stezky by měla být od Kuříma po mostek před Knínicama. Tam se bojím když jedu s vozíkem. Jinak je to fakt pouze pro bruslaře. Dopravní stezka Kuřím-Česká by měla mít snad prioritu, ne? Tam jde o zdraví/život! Nevidím moc smyslu zalévat asfaltem polňačky.

                    Pro Pegase-pokud máš nějaké kontakty na radnici, nešlo by to nějak nakopnout směrem na tu Českou?

                    0 0
                    • Blade  

                      Obávám se, že to budou kontakty pouze v tom smyslu, že díky nim ví, kde se co děje a dít bude, než že by on sám jejich prostřednictvím mohl cokoli ovlivnit ;-)

                      0 0
                    • JSt  

                      kurim ceska je jeste uplne vpohode silnica. na nekterych cyklostezkach se bojim vic :-))

                      0 0
                    • pegas  

                      co sem mluvil s Mackovou tak smer Ceska ma byt realizovan  snad 4 pruh-siroka pro bruslare i kola:-)…ale az po tech akcich co sou tedka..ono de podle me taky o to jak se na tom dohodnou dalsi obce, kde ma stezka byt, skrz pozemky a spolufinancovani (coz v ramci mikroregionu jde urcite lip nez z obcema smer brno)…vydrz do voleb, pak to budu realizovat ja:-)

                      0 0
                    • Splinter  

                      grr, ty cenzore, ses nejak rozjel na zichise a nedobrzdils :)

                      0 0
    • Howgh  

      kolem Zlobice jsem se pohyboval předpředpředvče­rejškem. Od Malhostovic byl na té cestě jen takovej  podklad – jen k lesu – po závoru. Nahoře v sedle jsem to vzal lehce doleva dolů zmolou po hladké stezce pod lesem začal ten štěrk. Žádné rozjebanosti koňama ani odplavenosti jsem si nevšiml.

      Jináč – v sobotu mají v Malhostovicích Vavřinecké hody a závod XC – zřejmě se bude jezdit někde tudyma.  Start / cíl u hospody Jamajka – hned na kraju Malhostovic , když přijedete od  Čebína.  Nejdelší trasa – 28 km.  Propozice visí v té hospodě. Start v 11 h. Už jsem to někam sem psal. Žial to koliduje s Jundrovským kopečkem.

      0 0
      • Blade  

        Nejspíš sis toho nevšiml, protožes jel ve směru dolů, příště to zkus pomale obráceně, určitě si všimneš ;-)

        0 0
      • Blade  

        Tady máš tu vyplavenou stezku.

        0 0
    • Loner  

      Aniž bych chtěl pokračovat v názorovém guláši o ne / účelnosti té či oné turistické. spojky, konstatuji, že asfalt Malhostovice – závora pod Zlobicí je fertig. Vypadá to tak, že tím akce končí, protože podobně náhle končí „ten černý hnus“ Zlobice II – nad rybníčkem pod lesem. Částečně nebo zcela financováno grantem pod hlavičkou „Zpevnění   p o l n í c h cest“.

      0 0
      • Loner  

        ještě pro info: nové asfaltky rovněž investuje  obec Malhostovice a tak vzniká propojení " Ze Zlobice na Paní horu". – viz informace na ceduli třeba na „rozhledně Zlobice“ nebo „Cesta luhy“ – před Nuzířovem. Mne osobně ne*e, že se dostanu mezi dvěma lijáky z Brna někam na Unín a Černou Horu a hřebenem a Adamovem nebo Jelínkem zpět, ale obávám se, že se tyto cesty bez bytelných závor a vodního příkopu stanou zkratkami nejenom pro místní motoristy.

        0 0
    • pegas  

      poslusne hlasim ze se dnes zacal stavet usek od mostu u stadionu pod kopec k te sterkove ceste od kurima…

      0 0
      • Howgh  

        safra,, já sem myslel, že tam je cesta celkom tvrdá.

        Jináč – na Zlobici otevřeli tu věž..

        http://brnensky.denik.cz/…0090815.html

        0 0
        • Blade  

          Tam teď žádná cesta není, jen pole ;-)

          0 0
          • Loner  

            Nahoře u odpočívky u lesa se objevily dvě předchystané cedule" Vstup zakázán – Stavba cyklostezky", takže to vypadá že bude vyšotolinován průjezd průklestem. Včera večer se ještě nic nedělo. Snad tvůrce napadne to korýtko bočně odvodnit.

            0 0
            • Blade  

              Jo, šotolina bude i přes les..

              0 0
              • Lišák  

                Škoda. Taková pěkná pěšinka to byla… Projížděl jsem tam i s vozíkem. Naprosto bez problémů.

                0 0
                • pegas  

                  no ja tam jel 2 x po(pri desti) a bylo znat ze se tam prosel kun…tak nevim, po te sotoline to snad bude lepsi…

                  0 0
              • Splinter  

                achjo, zachvilku bude co 200m McTuk.. Po 500metrech hajzlbudka a co kilometr turniket.. :(

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Nenarazil někdo na mapu nových stezek Kuřim-Zlobice-Malhostovice-Nuzířov-Skalička? (omlouvám se za opakovaný dotaz)

                  Nejlépe s vyznačeným povrchem, úsek ve Zlobicích pod „novou rozhlednou“ je již vyřešen?

                  Slavnostní otevření (posuň na 7:42):

                  http://www.youtube.com/watch…

                  0 0
                  • Excel  

                    aneb jak utratit 44 milionů, pěkný

                    0 0
                  • Blade  

                    černě- asfalt

                    zeleně- zpevněný povrch

                    modře- polňačka, nebo lesní cesta (beze změn)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Ó díky za mapku.

                      Já myslel, že stezka většinou vede z bodu A do bodu B a tady vidím jakýsi asfaltový „H“áčka. Je zřejmé, že v tom jsou nějaké další zájmy a cyklistika nebude primární…

                      0 0
                      • Loner  

                        jenom malá oprava: původní bahnitá stoupačka přes pole za Skaličkou směr Nuzířov byla přeorána. Od vrcholu už dvě asfaltky.

                        0 0
                        • Blade  

                          Aha, když jsem tam byl posledně, vypadalo to, že tam přijde asfalt..

                          0 0
                      • Lišák  

                        U těch asfaltek za Malhostovicama směrem ke Zlobici jsou cedule, že jde o opravy a vylepšení polních cest s dotací EU. O cyklostezkách se tam nezmiňují. Jsou po nich však vedeny cyklotrasy.

                        0 0
                        • Spock lone wolf  

                          Jojo, to co se teď děje celkem hromadně a přesně to co v naší krajině potřebujeme… Cpát peníze do asfaltování polňaček a ještě tak snižovat retenční schopnost krajiny…

                          0 0
                          • kwaker  

                            :-( je to hnus ten asfalt a stejně tama jezdí traktory, takže asfaltka za chvilku nebude vidět pod tím blatem. Těch peněz vyhozenych za takovou cestu.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              No jo, není lehký sehnat zakázky pro stavební firmy v době krize.

                              Tak proč nepostavit Zetorstezku s podporou EU…

                              Navíc tam má někde být satelit:(

                              Kam se ztrácí ta krajina česká?

                              0 0
                              • Blade  

                                no do ******..

                                0 0
                                • JSt  

                                  zaprsi a budes rad, ze si das pet kolecek kolem malhostovic ;-)

                                  0 0
                                • Excel  

                                  Onehdá jsem tě, soudruhu, viděl jak stojíš a kecáš v Lažanech na krajnici, na silničce, tak mlč.

                                  0 0
                                  • Howgh  

                                    dle té mapky to ze Skaličky do Lažan nezpevnili…

                                    0 0
                                    • Blade  

                                      No a podle důvěryhodného zdroje to v plánu není a ani nebude.

                                      0 0
                                    • Loner  

                                      do Lažan asfalt, podjedeš mostek a vzhůru na hřeben k Č.H., ovšem už bahnem.

                                      0 0
                                      • Howgh  

                                        mínil jsem cestu ze Skaličky do Lažan…

                                        a dále do kopca na hřeben k Č.H. odjakživa býval štěrk…

                                        0 0
                                  • Blade  

                                    Co má ježdění na silničce společnýho s litím asfaltu odnikud nikam?

                                    0 0
                                    • Excel  

                                      No já myslel, že silničářům je jedno odkud kam, hlavně když možou točit nohama :-)

                                      0 0
                                      • Blade  

                                        No odkud kam je ještě dobrá varianta, ale tohle rozlívání asfalt je odnikud nikam :)

                                        0 0
                                    • JSt  

                                      nic, ale videl te na silnicce, tak mlc! co je na tom nepochopitelnyho? :-D

                                      0 0
                                      • Excel  

                                        jo, to je horší než jet na čtyřkolce, ses pěkně shodil

                                        0 0
                                        • Blade  

                                          To není tak jak to vypadá, to je jen zimák O:-)

                                          (JSt bude tak laskav a pomine absenci blatníků ;-))

                                          0 0
                                        • pepek  

                                          Musím se Bladea zastat, prokazatelně jezdí i v lese, takže já bych ho neodsuzoval, soudruhu.

                                          0 0
                                          • Blade  

                                            Zepředu i zezadu, poprvé i po padesáté to vypadá, jakože se mě zastáváš?! Je to možné? Soudruzi, teď jsem zmaten :D

                                            0 0
                                        • pepek  

                                          Což o některých jiných soudruzích rozhodně neplatí, že soudruhu?

                                          0 0
                                          • Excel  

                                            Soudruhu…máte pravdu, ale kde a jak jezdíme lesem? Zrovna soudruh Blade by tě na Holedný umlátil tím svým blatníkem. A pokud mě paměť neklame a zapátral bych v análech tak soudruh Blade byl jeden z největších kritiků tvého mysliveckého chodníčku.

                                            0 0
                                            • Blade  

                                              Furt chodník, chodník… Podobnejch pěšin v lese, který jsou vychozený zvěří migrující mezi krmelci, jsou po lesích tisíce, ale neznamená to, že jim hned budeme říkat chodníky :)

                                              Myslím, že jsme si to vyjasnili už tehdá, nebyl jsem sám, kdo se cítil podveden ;)

                                              0 0
                                              • Excel  

                                                mysliveckej, tam byl aspoñ náznak, teď už nás táhl po stopách veverek

                                                0 0
                                            • pepek  

                                              Soudruzi, byl jsem vždy inspirován heslem našich bývalých čínských seudruhů: „Cesta je cíl“. Nevidím tedy cíl jako žrádlo U vesla, na Buku či dokonce na Šmelcu, ani jako boj o co nejvyšší AVG.

                                              0 0
                                              • mastihuba  

                                                znám jednoho co jezdil třikrát týdně na gulášek :)

                                                0 0
                                              • Polka  

                                                Cil, cil…pro tebe cil = vycerpat, vydeptat, pospinit ci dokonce zmrzacit ostatni soudruhy nalezici ovsem do stejne partaje…soudruhu. A to se v lidove demokraticke spolecnosti nepripousti!

                                                0 0
                                                • pepek  

                                                  Naopak, opravdoví soudruzi se vždy napřed vypořádali s vlastními soudruhy: revizionisty, trockisty, oportunisty a jinými -isty. Stačí vzpomenout na soudruha Stalina, kulturní revoluci, Slánského a Čembu :-)

                                                  0 0
                                                  • Excel  

                                                    Tady soudruh si neuvědomuje, že v lidově demokratickém státě jde o co? No jde o to se po lese projet. Já chápu, že chce hledat nové cesty, nové trajlíky, to já všechno chápu. Ale věc má z marxistického hlediska ještě druhou stránku. Pepku, uvědom si, že když na těch tvejch „trajlech“ padají soudruzi NA HUBU, tak příště s tebou pojedou kam? No do ******!!!

                                                    0 0
                                                  • pepek  

                                                    Ale pojedou…Jeli na myslivecký I,II, Holednou, pojedou aji příště. Mám tady na stole četné děkovné dopisy.

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Ty kvatna dekovnych dopisu bych rad na pristim zasedani vykonneho vyboru partaje za vrstevnicovy singl videl…soudruhu!

                                                    0 0
                                                  • Jaroslávek  

                                                    On si je píše sám, já ho znám, umí dobře různý typy písma.

                                                    0 0
                                                  • pepek  

                                                    To je právě to, že se tady ozvou vždycky jen prudiči, chrti, remcali a ten s 29kou bez kašpara. A zbytek nadšených a spokojených účastníků zájezdu neříká nic. No nic, budu jezdit s turistama, ti to více ocení.

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    „Ten co tanci s vlky“…„Ten s 29tkou bez kaspara“ :-D

                                                    0 0
                                                • mastihuba  

                                                  nj pepek na to jde přes liščí stezky a vy chrti zas přes rychlost. Letos sem na sraz dojel 2× nebo 3× a dycky sem odjížděl s dojmem že už nikdy tudle chybu neudělám. :)

                                                  0 0
                                                  • Polka  

                                                    Jo. Plahocit se 7 km/h po nejetelnym vevercim „trailu“ me fakt neba :-D Ja preferuju rychlej vrstevnicovej trail, klidne bez technickejch pasazi, jen zatacky, ale musi to odsejpat. Holedna je docela dobre jetelna v lete tak, ze se tam clovek nezasekne a nenadava…navic ty boruvky tam stojej za to ;-)

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    ja mám taky raději ten vrstevnicovej trail, ale narozdíl od vás mi nědělá problém jet po něm těch 7kmúh :) Jinak když porovnám výlet po Pepkové stezce tak si aspoň nepřipadnu jak uplná nula jako když se jede z Bílovic po zelené do Utěchova.

                                                    0 0
                                                  • Paja  

                                                    nojo, jenze za to mohl Hrdlicka (tehda jeste jezdil na kole;))) a Krocisovi jsi stejne ujel…;)

                                                    0 0
                                                  • Paja  

                                                    co kecas, vzdyt ta vyjizdka, jak jsme jeli s Maňasem po nimrodtrailu od lomu na Novy dvory byla uplne na pohodu…

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    vyjímka potvrzující pravidlo :)

                                                    0 0
                                                  • Paja  

                                                    no proto!

                                                    0 0
                                                  • Jaroslávek  

                                                    Lol. Jsem nějakej pomalej.

                                                    0 0
                                                  • Jaroslávek  

                                                    Dovolil bych si oponovati. Nahlédnutím do deníčku jsem si ověřil zápis ze dne 19.11.o9 Čt: z Klajdy na Buk s Pájou a Františkem, nostalgická a pohodová vyjížďka, pobyt na základně též pohodový.-)

                                                    0 0
                              • zichis  

                                uvádí se, že stavební činnost v ČR (silnice i baráky) bere 10ha půdy denně.

                                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.