• Sipal

    Jedeme na týden na cyklodovolenou do Rybníka a chtěl jsem poprosit o nějaké tipy na 20–40 km výlety, kam zajet, co vidět, dobré hospody (nejlíp s hřišťatama), kvalitní výhledy a podobně. Nebo naopak čemu se vyhnout, kde jsou polomy, kde špatně vaří, prostě cokoliv užitečného. Jedeme s menšíma děckama a vozejkama, takže spíš asfalt nebo zpevněné cesty, ale určitě bude prostor i na nějakou zničovačku pro taťky. Klidně se i cuknem autama, pokud to bude mít smysl. Podle mapy mě zaujala třeba červená na Čerchov, ale nevím jestli to nebude moc hardcore. Každopádně díky za jakékoliv náměty.

    0 0
    • vasek80  

      Červená na Čerchov je dobrá, ale od Capartic to je nuda po silnici a panelce.

      0 0
    • mrozu  

      Tak z Rybnika se vydej na Ples, tam varej vyborne a pridaj i chutnej Chodovar. Zbytek se doporucuju drzet v Reichu, kvalita cest i lidi je na zcela jiny urovni (bohuzel)…

      0 0
      • Rychlej turista  

        Spousta rozbitých nebo makadamových cest je teď nově opravených. A co na Českém lese obzvlášť oceňuji je, že dlouhé hodiny nepotkám živou duši, ba ani hospodu. Taky k čemu, když se tam dá pít i z potoků. Ale minulou sobotu přišel vhod i ten nevkusný hydrant pod Pleší :-)

        0 0
    • DeadMan  

      V českym lese toho je dost, doporučit můžu třeba Pivoň a okolí, sjezdovka Sádek, Pleš, přes Železnou zpět Německem apod.

      Jestli máš malý děti a vozejk, tak bych se držel signálek, kterých je dost a lze po nich dobře jezdit. Na červenou bych rovnou zapomněl, hřebenovka přes Haltravu je docela maso i s fullem, natož s dětma.

      Teď je navíc po deštích a všude je v lesích hodně bahna. O polomech nevim. Na Čerchov doporučuju jed po modrej z černý řeky nebo z lískový.

      Sjezdy po zelený a modrý z čerchova jsou krásný, nedoporučuju opět na rodinný výlet:-).

      Jinak v Německu je celkem pěkná síť cyklotras, kde se dá pohodově jezdit…

      0 0
    • vasek80  

      Pro návštěvníky našeho krásného západního koutu Čech.

      Nově vyznačených 15 česko-bavorských tras pro MTB, aneb bikování bez hranic mezi Čerchovem a Hohenbogenem. Nezapomeňte občanku sebou ;-)

      3 lehké, 8 středně těžkých a 4 těžké trasy

      pdf ke stažení

      0 0
      • zbartos  

        Díky !

        0 0
      • šimlos  

        Perfektní,díky.

        0 0
      • AleZ80  

        Ahoj, ty trasy jsou tam tedy značené, nebo jen v cyklomapě ? Díky.

        0 0
      • AleZ80  

        Ahoj,

        chystám se zítra dát 34ku nebo 45ku z těch Č-B tras. Kterou byste mi doporučili ? A v jakém jí jet směru, abych si užil lepší sjezdy ? Díky!

        0 0
      • Dawy  

        Ahoj, šlo by obnovit to PDF-ko ke stažení. Chystám se do Českého Lesa a pomohlo by jistě.

        Díky.

        0 0
        • in2ition  

          hier je web :-)

          ke stažení pdf i gpx

          0 0
          • madcat  

            Nějaká vloudička se chybila – trasa č. 47 nejde stáhnout… Nevím samozřejmě, jestli s tím webem máš něco společnýho, ale dávám to s dovolením pod tebe, když už jsi sem dal ten link…

            0 0
    • Murray  

      Ahoj,

      neví někdo, jak to vypadá momentálně v Českým lese, konkrétně pod Čerchovem a cesta na vrchol? Je to pod sněhem? Dá se jet eventuálně na kole? Na víkend možná plánujeme nějakej výlet, pěšky, možná i na kole podle počasí…

      Dík!

      0 0
      • knihomol  

        Minulý týden v úterý sněžilo, tak ještě protahovali stopy na běžeckém okruhu pod Čerchovem. Bylo to celkem dobré svezení – na lyžích. Na kole jsem si to předem to okouknul. Od cca 700 m.n.m. jsou zbytky většinou přemrzlého sněhu a ledu, od cca 800 víceméně souvislá vrstva. Teď o víkendu jsem tam nebyl, ale když teď koukám z okna na Čerchov, tak je tam mezi stromy pořád vidět bílo. Takže leda fatbike. Dá se autem dojet na provizorní parkoviště pod Rozcestím, cesta byla protažená.

        Pěšky na Čerchov asi v pohodě, vemte si sáňky na cestu dolů. Bufet na vrcholu by měl fungovat.

        0 0
        • Murray  

          dík!

          hmm tak kolo můžu definitivě s mladou zabalit, nicméně pěší výlet mě celkem láká, ještě se zeptám, jakou cestu bys na pěšky na vrchol doporučil?

          0 0
          • knihomol  

            No podle toho, jak moc se chcete projít ve sněhu. Sice asi ještě něco odtaje, ale vrcholová partie bude se sněhem. Klasika je z Capartic po asfaltce nahoru k Rozcestí (pod Čerchovem) a pak po panelce nahoru. Příp. se dá popojet na ono zmiňované parkoviště pod Rozcestím. Nebo delší a pěkná trasa od České Kubice přes Zelenou chýši, Českou studánku a po modré nahoru. Další varianta zelená z Babylonu přes Sokolovu vyhlídku.

            Foto je ze zmiňovaných běžek z min. týdne.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.