• GangBajk

    Zdarec

    plánuji červnový bike výlet do Českého lesa, lokality mezi Poběžovicemi, Klenčím pod Čerchovem a státními hranicemi. Je to CHKO a tak by mě zajímalo, jak se tam jezdí, co je tam k vidění, jak vypadají cyklotrasy a terény vůbec, jak je to s „hustotou“ zákazů vjezdu, aktivitami ochránců přírody atd.

    Díky za jakékoliv info.

    0 0
    • zbartos  

      Koukni na cykloatlas on-line na cykloserver.cz a čárkované a tečkované cesty si pospojuj do denních tras. V červnu tam ještě nikdo nebude…

      Projel jsem v 5/2007 jen malou část té oblasti, ale jediný těžší kamenitý úsek si pamatuji na ČTZ u vrchu Škarmanka a Starý Herštejn.

      Moc se mi líbilo např. na loukách na ZTZ přecházející přes hranici do Německa (býv. Lučina – Untergrafenried).

      Naše trasy (některé byly bohužel hodně po asfaltu):

      1, Klenčí – Domažlice – Vavřineček – Rýznberk – Kdyně – rozcestí Štítovky (foto viz http://zbartos.rajce.idnes.cz/…Novy_Klicov/ ). Celkem cca 45 km/+ 995 m, 3:29 hod.

      2, Capartice – Čerchov (1041 m n.m.) – Babylon (včetně 13 km XC závodu Babylonská Šlapka http://www.osbabylon.cz/…onskaslapka/ Filipova Hora – Maxov. Celkem bez závodu cca 25 km/+ 650 m, 1:57 hod.

      3, Smolov – Nová Ves – bez značky – CT č. 2238 (MTZ) – rozhledna Milíře – bez značky – CT č. 2239 (ŽTZ) – zámeček Diana. Celkem cca 33 km/+ 640 m, 2:25 hod.

      4, Capartice – ČTZ – Škarmanka – Starý Herštejn – ZTZ – býv. Lískovec – býv. Lučina – Untergrafenried – C33/C34 – Hammer – Lísková – Capartice (po silnici, ale při dostatku sil by to šlo objet zprava po CT č. 2287). Celkem cca 46 km/+ 950 m, 3:48 hod.

      0 0
    • Gustaf 81  

      mrkni na brnirovskaslapka.cz je to super závod. okruh je 57 km a na bajka jak vysitej. celkové prevyseni 1400m. Ale když si to dáš v pohodě tak uvidis krásné výhledy a pojedes pěknou krajinou.

      0 0
    • Martin_S1  

      Loni v červenci se v Českém lese jelo Bike adventure. V prostoru, kde se závodilo (je vidět třeba tady http://play-map.com/event.php…), bude tedy výrazněji kvalitnější mapa od mapy.cz, než cokoli jiného.

      Já se tam tedy víc než kocháním zabýval čtením mapy a plánováním postupů :-) ale co si vzpomínám, vyloženě krásná na pohled byla rovina jižně od Rozvadova (co je tam i zámek Diana) a sjezd do ní z kopce Bohmerwaldturm. Beru to spíš z cykloturistického pohledu.

      Je tam dost kvalitních cest, typicky asfaltek, minimum lidí. Kolo je pro poznávání Českého lesa ideální. Zákazů a podobných věcí jsem si nevšiml.

      0 0
    • GangBajk  

      Díky za rady! Už se tam těším.

      0 0
    • xcbike  

      Předloni jsem tam byl a projel jsem Český les od Domažlic do Chebu,spíše asfalt a tur.cesty,ale jeli jsme hodně u hranic hlavně po červené.Musím říct,že jsem zvyklí z Krušných hor moc lidí na kole,nebo pěšky nepotkávat,ale tohle je opravdu extrém…jestli jsme potkali 1–2 cyklisty za 2 dny je to moc.Prostě ani živáček.Takže co se týká ochránců aj.byl bych v klidu.

      Co se týká zákazů,tak nějak jsem ani nezaregistroval,že bych nikam nesměl :)

      Ještě je celkem dobré vyhledat si na netu a objet si pár zaniklých vesnic u hranice…je jich tam celkem dost.

      Hezký výlet

      0 0
      • hawrda  

        Nějaký zákazy byly kolem Čerchova.Ale už je to nějaký rok zpátky.Jinak je Český les úžasně pěkné a turistů prosté pohoří(až tedy na Čerchov,ale žádná trága).Skoro se nechce věřit,že kousek vedle je přelidněná Šumava…

        0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Asi 5 let zpátky jsme jeli Tachov – v.n. Jesenice u Chebu, víceméně po signálkách. Hodně lidí jen kolem jednoho ze Středů Evropy pod Dylení – pěší důchodci z německé strany, jinak pusto a prázdno. Pamatuji si PR Bučina u Žďáru a Tišina, moc se nám líbila Mohelenská pláň a potom krátká odbočka na Železnou hůrku.

        0 0
    • Rychlej turista  

      Teď jsem se byl kouknout v muzeu Jana Sladkého Koziny v Újezdu. Pěkné to tam mají, je to kousek od Klenčí, tak to stojí za to, když tam už budeš.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.