• JirkaT

    Koupil jsem si brýle AXON – New Gear. Líbili se mi, dobrá cena 350,– Ale – při odložení na řídítka a následném sundavání mi praskla levá nožička. Věřil jsem, že chyba je u mne – asi jsem je zlomil svou neopatrou manipulací. Koupil jsem si druhé, když se mi s nimi něco stane budu mít aspoň jedny na náhradní díly. Velice opatrně jsem s nim zacházel, včetně ukládání do tvrdého pouzdra. Brýle drží na hlavě mírným napružením, což se dnes dělá. Jenže po pár týdnech při běžném sundavání z hlavy mi praskla opět levá nožička, takže je ani s pomocí předchozích rozbitých brýlí neopravím. To už mne trochu vzalo. Ten materiál nevydrží ani lehké napružení a opatrnou manipulaci. Donesl jsem je do prodejny u nás v Pelhřimově. Prodavač velmi ochotně slíbil pokus reklamace. Následuje odpověď dealera – ještě se jim to nestalo, jsem první, neměli s nimi dosud žádný problém. Tomu rozhodně nevěřím, ale je mi jasné, že nemám šanci a víc energie tomu dát nechci. Takže jen poučení pro příště a varování všem ostatním. Brýle značky AXON si již nikdy nekoupím a každému zájemci je budu rozmlouvat.

     
    0 0
    • jIrI___  

      Vidíš to. A já mám Axony už 3 sezony a bez problémů. Vozím je jak na kolo, tak do civilu. Jen skla už jsou za tu dobu celkem doškrábané :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ty toho naděláš. Axony Eagle, prasklý celkem… 5krát. Použity kancelářské sponky, vteřiňák, epoxy tmel, smršťovací bužírka… holt jsem se s nima nějak nemoh nerozloučit. Nahradily je až brejle z Tchiba. :oD

      0 0
      • Sodík  

        J, taky mam brejle z Tchiba za pár stovek a v pohodě.

        0 0
      • sobul  

        Tak na tyhle brýle mám jen ty nejhorší vzpomínky – já jsem zlomil dvoje krátce po sobě, manželka taky dvoje a kamarádka jedny. Skla se vyměňují velmi obtížně a pak to praskne !

         
        0 0
      • zubatec  

        Mám hodně podobný Axony s kovovým rámečkem už skoro 10 let, nosím je všude, jsou nezničitelný. Můj nejoblíbenější kus oblečení :-) Myslím že je mám i na fotce v profilu…

        0 0
    • pajan  

      Vidiš to já vozim brejle z Řecka za 5éček prej OAKLEY s UV 400 ale vydržely vše… 

      0 0
      • prvniodkonce  

        oj, to asi neboudou pravý óčka..

        0 0
        • mr.antik  

          Zaručně pravý, začky OAKEY :-))

          0 0
          • miťo  

            V Kábulu ve vojenských obchodech měli zanačkový óčka, jedny jsem koupil. Pak na tržnici místních měli spoustu óček, ale ne originálních, ale co mě dostalo, že zorníky z těch čínskejch pasovaly do originálů :D

            0 0
          • pepino  

            Ne, ten nápis maj ťamani dobře, to neni Oakey

            0 0
        • pajan  

          No nebudou no… Mě je to jedno… Hlavně, že držej…

          0 0
    • kcvalin  

      Me Axon nevyreklamoval rozparane poutko na bezkarskych hulkach (na jedne). Uz ani nevim jejich vymluvu a vlastne je mi to jedno. Ja uz si u nich nekoupim nikdy nic.

      0 0
    • 4xMM  

      Tak má každý jiné zkušnosti. Já mám přesně ty o kterých píšeš, již několik let, nosím je i na lyže, a nebýt toho že mi je teď v létě na cyklo dovolené někdo ukrad :-(, stále bych měla bych ty své první. Teď mám tedy druhé, výměnné zorníky mám ještě ze starých a žádný problém s nimi není. Možná si časem koupím nějaké trochu hezčí ;-), ale co se funkčnosti týče, nemůžu si stěžovat ( a to s nimi nezacházím nijak zvlášt šetrně – např. pevné pouzdro nemám). Tak nevím zda jsi Ty měl obzvlášní smůlu, nebo já naopak štěstí…? Na té reklamaci bych být Tebou trvala, to fakt normální není a o to víc by se měli snažit vyjít Ti vstříc!

      0 0
    • rock  

      S Axonama jsem vydržel několik let. A přestal jsem je vozit jen proto, že můj typ vyřadili z výrobního programu a přestaly na ně být k dostání výměnné zorníky (btw 60,– za pár).

      Při ceně 350,– za tvoje brýle stojí celý brýle stejně, případně míň než samotné náhradní zorníky k jiným, „značkovějším“ brýlím. To se někde chtě-nechtě projevit musí. I když pár týdnů je málo, očekával bych tak jednu sezónu …

      0 0
    • zdenek  

      Jestli nebude problém v tom napružení nožiček. Možná není model kompatibilní s rozměry hlavy :-) a to napružení je moc velké. Podobně jsem narazil s brýlemi Catlike. Při nákupu se mi ten tlak zdál velký, ale prodavačka mi tvrdila, že se to přizpůsobí. Prdlajs. Půl roku mě bolala hlava při delším nošení a pak praskly v pantu.

      0 0
    • rossi001  

      tez mam nejake axony a uz je mam 3 rokem a v pohode bez problemu a to staly jen 8kil

      0 0
    • Lenka.05  

      Když jsem dělala ve sportu, brali jsme od axona brýle. Nožičky jsou asi jejich slabina, protože brýle chodily polámané dokonce už z jejich skladu. Když si toho člověk nevšiml hned při osobním odběru, dělali neskutečný drahoty…že je to mechanické zničení, že jsme to udělali my…no přestali jsme od nich brát všechno a byl pokoj:-) Několik takových rozlámaných brýlí mám ještě doma. Jsou vylomené přímo u toho šroubku, takže oprava je problematická… Já měla od axonu ještě cyklorukavičky…když byly nové, krásně sedly na ruku, spokojenost. Po několika vyjížďkách se vytlemily-nezvratně. Začaly se houlit, krabatět na ruce…nakonec se začal drolit gel na dlani a bylo vymalováno. Nevydržely ani sezonu. Teď vozím Specialized, v sezoně střídám dvoje, ale stejný model – vozím je dva roky a jsou pořád skoro jako nové. Byly o dvě kila dražší než ty axony…takže už nekupuju levné věci, protože tak bohatá nejsem:-)

      0 0
      • jIrI___  

        No, mě nožičky příjdou ohebné dost, u šroubku se to špatně zkouší :-). Ale i přesto se už poohlížím po nějakých nových brýlích.

        0 0
      • JirkaT  

        Dle mne je to jasně problém použitého materiálu. Ten by měl teoreticky vydržet několik ohnutí do pravého úhlu i když to nikdo neudělá. Reakce dealera jsou již jen výmluvy a neochota cokoliv řešit. Tak se bráním aspoň takhle. No ještě že mi nevzkázal, že mám třeba atypickou hlavu ;-)

        0 0
    • Log1ck  

      Mam nekolik let Vipery a za ty prachy dostacujici brejle. Skla mi prijdou lepsi nez treba obyc skla u BBB, ktery sem mel. Ale obroucky sou z takovyho divnyho jakoby gumovyho materialu, kterej mi prasknul, ale dalo se to slepit nastesti. Volil bych naky bryle s obrouckama z grilamidu.

      0 0
    • mijur  

      Mal som dvoje brýle Axon a nevydržali ani sezonu, Teraz mám už dva roky BBB Winer a som s nimi maximalne spokojný. Doporučujem.

      0 0
      • sobul  

        Přesně tak, materiál obrouček u BBB a Axonu je diametrálně rozdílný !

        0 0
    • Pijer  

      Manželčiny Axony, jak jinak, praskly, a na jejich místě už je jiná marka = nikdy víc.

      0 0
    • JirkaT  

      Jen to příspěvkem vytáhnu nahoru. Kdyby snad někdo váhal před vánocema, aby se nespálil jako já.

      0 0
      • K2  

        Mi sedí na obličeji brýle z Billy za 150 Kč s výměnnými skly. Jednou jsem s nimi přijal podání ve volejbalu (šupa do obličeje) a vydržely – mají moji důvěru a sedí mi…

        0 0
        • petrbw  

          Taky je mám! Už vydržely dvě sezóny bez újmy a pořád pohoda.Skla pro­hazuju celkem často.Několikrát mi spadly z hlavy při přetahováni trika a nic.Někdy cena a značka není vše.

          0 0
    • Madrid  

      Zcela čiré, trvanlivé (původním určením střelecké) a levné brýle za 140 kč jsou ke koupi zde:

      http://airsoft.cz/…uct_info.php?…

      Po několika pokusech s lepšími značkami jsem u nich skončil – zcela čiré (jiné jsou do tmy na nic) se jinde shánějí blbě a těchto můžeš ztratit, kolik chceš. Doporučeno několika jiným bajkerům a samé děkovné dopisy.

       
      0 0
    • prvniodkonce  

      Měl jsem podobný problém s nějakými Relaxy. Jednou praskly, tak jsem si je koupil znova, zase praskly. Niak jsem je nezatěžoval. Kvalita skel nula, mlžily se, škrábaly se, zkreslovaly.Další Relaxy nekoupím.

      Blizzardy za pár korun jsem měl taky dvoje, příšerně zkreslovaly, moc se nemlžily, ale taky se lehce škrábly (opravdu jsem s nimi zacházel mravně).Další Blizzardy nekoupím.

      Mám taky ještě nějaké Axony, asi 2 roky. Ještě nepraskly, ale samozřejmě se odlepily nosníky, skla se taky lehce škrábnou, mlží se taky jako sviňa, trochu zkreslují ⇒ jsou to obstojné a použitelné brýle, teď v zimě je používám s čirými skly. Další Axony nekoupím.

      Celkově všchno nic moc.

       
      0 0
      • prvniodkonce  

        Rukavice axon weatherproof – mrznou v tom prsty, časem se do toho udělají díry.

        hůlky na běžky axon martex – navzdory katalogu poslali bez závodních poutek, musel jsem si pro ně dojít na Strahov. Řekli mi, že je to chyba v katalogu, ale že mi je z milosti dají. Poutka poodjíždějí z upevnění, ale dá se to.

        nějaká axon membránová bunda – celkem dobrá, urval se jenom zip, ale to se dá lehce opravit.

        0 0
    • Frankie  

      Mam averzi vuci Axonu… 2 vipery – oboje praskly obroucky, ale hezky mi sedi, tak jsem je slepil… 

       

      „windstopper“ bundicka - material na h… odrbany, leda tak v tom chodit na prochazku po Praze, ale nejezdit po lese …  Reklamace – taky odepsali nejaky blud… F

      0 0
      • Frankie  

        jo a rukavice na Bike – podobne jako bundicka – na h… opravdu jen drzet riditka, jinac jsou v coudu… A proc jsem to vsechno kupoval? :) … vypadalo to dobre :) F

        0 0
    • JirkaT  

      Jak vidět z příspěvků s AXON výrobky nemám špatné zkušenosti jen já. Tak alespoň varovat ostatní případné kupce.

      0 0
    • JirkaT  

      Tak jsem si koupil BBB Winner a to je úplně jiná liga. V popisu uvádí, že nožičy jsou ze zvláště na ohyb odolného materiálu. Já to zkoušet nebudu, ale věřím. AXSON již nechci ani vidět.

      0 0
    • JirkaT  

      Tak menší „UP“ před vánocema, aby se třeba někdo další nespálil jako já. Víc za to hold pro AXON nemohu udělat.

      0 0
    • JirkaT  

      Tak „UP“ před létem, aby se třeba někdo další nespálil jako já. Víc za to hold pro AXON nemohu udělat.

      0 0
      • jIrI___  

        Tebe to asi hodně nasralo…

        0 0
      • baboon  

        :D Tvé dva poslední příspěvky jsou mazec..:D Já mám od axonu hromadu věcí (vždycky ve slevě na strahově) a mohu říct, že například tretry jsou super..Měl jsem je kolik let a koupil jsem si znovu ty samý(btw za 1000). A co se týče oblečení, tak jsem také spokojen..Dokonce i výše zmiňované problémy s rukavice se ani náznakem neobjevily..Takže oblečení a boty mohu jen doporučit..Na druhou stranu jsem měl asi před 7mi lety brýle s výměnnými zorníky a ty opravdu praskly při vyměňování..Plas­tové obroučky jako kdyby jevily známku koroze (pot a slunce? už po dvou letech). Déle jsem pořídil letos na zimu v axonu tmavý lyžařský brýle(s modrým olejovým povlakem) a ty jsou tedy luxusní..Nemohu si je vynachválit a to byly za bratru 390,– Jediné co se mi v axonu opravdu nezamlouvá jsou helmy všeho druhu..Občas po nich koukám a zpracováním mi přijdou opravdu fórové, než jiné značky podobné ceny.

        0 0
        • cyborg  

          mam taky dobry zkusenosti, batoh, shortky, vetrovka, letni rukavice vsechno funguje jak ma.. a s tou jejich 50% pernamentni slevou neni co resit. Protoze tenhle setup se vleze do 2k…

          Mam i jedny bryle od axonu co staly dvacku ve vyprodeji a drzi uz pomerne dlouho…

          Asi si mel stesti, nebo si umim vybirat :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.