Samozatmavovací brýle Shimano Equinox

34 nepřečtených
  • Sgt.Marek

    Zdravím tak začlo zase konečně svítit sluníčko a tam mě čeká nákup nových brýlí uvažuji o nějákých fotochromatických. Všechna vlákna na BF týkajících se tohoto tématu jsem pročetl. nikde jsem však nic nenašel o těchto brýlích: http://www.kupkolo.cz/…ox_3776.html  Máte s nimy nějáké zkušenosti? popřípadě jaké jiné v této cenové kategorii by jste doporučily. a nemáte někdo foto plně zatmavených BBB winner 23 PH díky za vaše rady :-)

    0 0
    • Kubiczech  

      S těmito zkušenost nemám, ale pro rozšíření obzoru koukni například u Spešlu. Já jezdím jejich model El Toro a jsem spokojený.

      0 0
      • Sgt.Marek  

        Moc hezký , ale na mně jsou už trochu drahý, chtěl bych tak do 2000. ale díky za tip .

        0 0
    • Sgt.Marek  

      ¨Nikdo další nevozí fotochromatické brýle? to jste mě tedy zklamali …

      0 0
      • ememem  

        vozil som bbb. raz. po tom co som zistil ze reaguju tak za 15 sec. som ich rychlo predal. obzvlast pri vjazde z luky do lesa je to dost neprijemne. takze za mna bbb urcite nie, skusal som specialized, tie reaguju rychlo, sedia mi, aj to stmavnutie je tak nejako rozumnejsie jak pri bbb. shimano neviem.

        0 0
    • weekend warrior  

      no s těmito zkušenosti nemám žádné, ale přítulka vozí ekynoxy od rudy project se samozatmavovackama a dioptrickým klipem a říká že jsou hodně v poho. třeba i v autě, kdy jí normální brýle netmavnou, protože sklo auta odchytne většinu uv. vidět přes ně je velice dobře i za šera atd, to mám osobně vyzkoušeno…

      0 0
    • Ricci  

      Mrkni este na bryle od BBB, tiez robie photochromaticke a stoja do 2 litrov

      http://www.kursport.cz/…r-bsg-23-ph/

      0 0
    • heretik  

      K čemu jsou na samozatmavovacích brýlích ještě výměnná skla? :-)

      Jinak moje zkušenost je taková, že většina toho, co si o nich v letáku přečteš, jsou akorát reklamní žvásty, všechny brejle se za určitých podmínek mlžej, všechny se poškrábou a častý měnění skel do různých podmínek je akorát otrava. Mám několikero s výměnnýma sklama, ale spíš tak, že na každých mám standardně jiný typ skel (čirý, žlutý/oranžový, tmavý) a beru si je na vyjížďku podle potřeby. Výměnný skla spíš třeba na dovolenou, abych nemusel vozit všechny, nebo dočasně, když nějaký zlomím (typicky v zimě).

      0 0
      • jecnak  

        Zvlast to poskrabani je podle me kriticky. Zatim vzdycky bryle mam tak na sezonu, max na dve pokud je tam vicero skel.

        0 0
        • marekmaue  

          vždy když někde čtu že jsou nepoškrábatelné tak mám chut jít za výrobcem a názorně mu ukázat jak jsou nepoškrábatelné :) by se divili..

          já mám brejle na 1sezonu.. ted mi je ukradli na intru tak si musim koupit holt nove :( jezdim zatim v těch které sem si vyfasoval na dilně – čiré.. nic moc, ale proti mouchám dobré :)

          0 0
    • Pi†el  

      Vypadaj dobre..

      0 0
    • Smazaný účet  

      vypadají dobře, ale bez vyzkoušení bych je nekoupil, já potřebuji na slunci co nejtmavší skla a většina samozatmavovacích co jsem zkoušel tak se zatmaví na můj vkus dost málo.

      0 0
      • heretik  

        A co pak děláš, když s nima vjedeš do lesa?

        Já naopak prakticky nejezdím na bajku s tmavými brýlemi, nebo aspoň ne, pokud můžou být i terény. A to včetně letního bajkování někde v přímořských krajích, modrá obloha a čtyřicítky… stejně pojedu radši ve žlutých – protože když vjedu do lesa, minimálně chvíli v tmavých vidím pendrek, a to může být kritický.

        0 0
        • Smazaný účet  

          s lesem nemám problémy, samozřejmě tma tam trochu je ale není to tak hrozné… rozhodně se to dá přežít spíš, než být na slunci bez brýlí.

          0 0
        • prvniodkonce  

          To není ale dobrý na oči, žlutý a čirý nemaj často UV filtr

          0 0
          • heretik  

            Blbost, UV filtr je na brejlích to nejlevnější, takže těžko bys hledal nějaký (včetně čínskejch), co ho postrádaj.

            0 0
        • mr.antik  

          žlutý na slunce? To musí být mazec… Já jezdim většinou (pořád) s čirýma. Ideální by pro mě byly jen lehce tmavý

          0 0
          • XC-biker1  

            Taky jezdím se žlutýma a vpohodě… tmavé mi dolesa vadí, a číré mám jen když je hnusné počasí.

            0 0
          • jIrI___  

            Žluté jsou v pohodě, oko si během chvíle zvykne na jakékoliv zabarvení a je schopné ho „filtrovat“. Já třeba žluté sklo vozím i na lyže když svítí slunko a žádné problémy nemám :)

            0 0
    • jIrI___  

      Mám Spešly Berm a jsem s nimi spokojený, přejvapila mě hlavně hodně velká tloušťka skel. Jsou to moje první fotochromatické brýle a už bych obyčejné nechtěl. Hlavně kvůli obrovské univerzalitě – ať už svítí slunce, je pod mrakem, vracím se z projížďky v šeru nebo naopak vyjíždím za svítání, jedu ve stínu lesem nebo na slunci po silnici, na toto všechno stačí jen jedny brýle a nic mě neomezuje. Změny odstínu si všímám jedině tehdy, když svítí slunce a vyjdu ven z baráku – nasadím brýle, chvilku musím mhouřit oči a pak najednou už nemusím :). Navíc se tenhle typ dá nosit i do civilu a člověk nevypadá ve městě jako Lance, takže to jejich univerzalitu ještě rozšiřuje :)

      0 0
      • mufx  

        tak tak, muzu jenom potvrdit, uz bych jiny nechtel, na plnym slunci bez problemu a pri vjezdu do lesa si dekuju :)

        0 0
        • Pi†el  

          A co to dele pri jizde v lese, kde se rychle meni svetlo a stin ? V takovych to podminkach nevidim ani bez bryl. Samozatmavovacky dle meho nazoru budou spis na skodu v takovete situaci..

          0 0
    • filipes  

      Mam Bolle Score Amber s fotochromatickymi skly lehce do hneda. Maximalni spokojenost. pri zkouseni v krame zatmavovani fungovalo vyrazne lip nez u Speslackych. Perfektni vyhled vcetne periferniho videni (uplne bez obroucku). Akorat cena v CR je nesmyslne vysoka, nechal jsem si je poslat z UK, tusim ze by ses cenove vesel.

      0 0
    • Sgt.Marek  

      Díky všem za tipy, tak jsem nakonec objednal ty shimána až je budu mít tak je blíže nafotim a přiblížim jak fungujou. zkusím nafotit plné zatmavení.

      0 0
    • gargamel  

      Abych ti rozšířil výběr.....Vozím R2 Peak a jsem velice spokojen.

      0 0
      • gargamel  

        Vidím, že než jsem to dopsal, už máš objednáno, tak nic, no…:-)

        0 0
    • tomcop  

      Ja vozim tieto okuliare 2.rok a som s nimi spokojny. Su lahke, dobre sedia na tvari, dotykova plocha na nose sa da upravit podla sirky nosa. Co sa tyka skiel, pouzivam len tie fotochromaticke, foto uplne zatmavenych nemam, vyhoda ale je, ze v podstate ci su uplne tmave alebo blede, ked ich mas na ociach nevidis ziadny resp.minimalny rozdiel, cize pocas celej doby mas rovnake podmienky… Ja osobne som s nimi spokojny, ostatne ale nepoznam. Kupil som si ich ako prve a zatial by som nemenil.

      0 0
    • vlk  

      Mám fotochromatické od Uvexu, ale moc je nepoužívám, příliš mi nesedí obroučka. Zajímavý je, že v zimě, když hodně svítí slunce -se mi zdá, že mají jiné barevné podání. Sníh je částečně do fialova. V léte OK, akorát když je sundám z očí, tak chvíli než si zase oči zvyknou, že je nemám nasazené-mi zdá vše dozelena. No nicméně přítelkyni vyhovují, tak si našly uplatnění a vracím se ke svým polarizačním.-ty dělají svět krásnějším-kamarád prohlásil, že to jsou takové růžové brýle-vše je přes ně krásnější.Jinak taky nejsou špatné klasická čiré skla.Fotochro­matické stejně nemají takový rozsah, aby čirá skla nahradily v případěže je málo světla-šero k večeru apod.

      0 0
      • Mamut  

        Polarizaky som 2 dni po kupe predal kamosovi, pretoze som nevidel na display na pocitaci a tepaku. Vraj sa displaye montuju tak, aby na ne bolo vidno aj s pol. okuliarmi, ale ja som nasiel 2 protipriklady. Fakt ma nebavilo natacat hlavu o 90 stupnov, aby som sa pozrel na komp.

        0 0
    • Kamikaze 591  

      Tak jak ty shimana?

      0 0
      • Kamikaze 591  

        .

        0 0
        • buba CZ  

          Mám zmiňované Schimano Equinox a celkem jsem spokojenej.Vozím je třetí sezonu.Jsou lehoučký,hezký i na normální nošení do města a fotochromatická skla fungujou na jedničku.Malá poznámka:když vozíš tyhle skla a k tomu štítek na helmě tak se ti skoro nezabarví,protože jsou ve stínu toho štítku.

          Po dvou letech odešel nosník nosu,kterej zlikvidoval pot,takže jsem v optice nechal namontovat jinej za 50 korun(je na šroubek).Originál nosník stojí skoro jak celý brejle.Jinak skla se poškrábou celkem dost,ale přece nikdo nevěří co píšou,že jsou nepoškrábatelné,že ano.Takže za mě ano,myslím,že ten poměr cena-výkon je dost dobrej.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.