Brněnská cyklojízda 16.4.2011, 14:00

79 nepřečtených
  • martinnecas

    Zveme všechny bajkerky, bajkery a podobné živočišné druhy na velkou jarní brněnskou cyklojízdu!

    Ta se uskuteční od 14:00 už tuto sobotu 16.4.2011 a sejdeme se na Moravském náměstí, přesněji na prostranství před kinem Scala (nebo taky před novou Sochou svobody).

    Akce má za cíl podpořit jízdu na kole jako plnohodnotný a moderní způsob dopravy po městě.

    Jako už každá jarní cyklojízda v posledních letech, bude i tato pohodová, bezkonfliktní a vhodná i pro vaše děti. Bezpečnost během jízdy bude zajišťovat městská policie a členové sdružení. Zakončení bude v parku pod Špilberkem, kde bude probíhat program v rámci oslav Dne země.

    Podrobnosti o trase a programu zde

    Akci pořádá občanské sdružení Brno na kole, které lobuje za město přátelštější k cyklistům. Nejde nám o budování drahých cyklostezek na periferiích města (které stejně zaberou bruslaři a pejskaři:-), ale o zavádění opatření, která umožní bezpečný a plynulý pohyb lidí na kolech především v samém centru -tedy např. cyklopruhy, pikto koridory apod. Více se o našich aktivitách můžete dočíst na našem webu.

    0 0
    • pardalis  

      mám obavu, že tady s tímto nepochodíš :(

      0 0
      • Roman1492  

        tak aspoň je to v sobotu odpoledne, takže to není taková šílenost jako v pátek v dopravní špičku :))) tím ale nechci říct, že bych se zúčastnil :)))

        0 0
      • martinnecas  

        Je mi to jasný. Na bike foru pořád ještě berou lidi, co by chtěli byť jen sebemíň omezit automobilovou dopravu ve městě za ekoteroristy…

        Sem právě myslel, že cyklojízda v sobotu odpoledne by tady mohla projít:-) Žádný protestování, žádný blokování, jen poklidná jízda mající za cíl ukázat, že existujeme…

        Nikoho nepřesvědčuju.

        0 0
        • RomanH  

          Ano, s tim, ze to je v sobotu, ze se nebude blokovat doprava, s tim nelze nesouhlasit. Ale podpora sdruzeni, co propaguje / podporuje Critical Mass Ride, Auto*mat a podobne, to proste ne.

          0 0
          • jeffino  

            a co teda jo ??? …asi maloměšťactví našeho skvělého pana prezidenta sportovce:-).

            0 0
            • pepek  

              No to je právě ono – to vaše černobílé vidění světa, typické pro všechny zelené – když nejseš dostatečně zelený, tak jsem už skoro fašista.

              0 0
            • RomanH  

              Tak Ti nevim, jestli jsi uvedl dobrej priklad. Jestli budu v jeho letech jeste schopen sklouznout se na lyzich, behat a podobne, tak budu stastnej. A po pravde muzeme byt radi, za mame takoveho prezidenta, a ne nejakou ovci, ktere Unii vsechno odkyvne, stejne tak i nasim „skvelym“ politikum. Posledni „aferu“ s perem si netroufnu hodnotit – nevim, jake jsou zvyklosti.

              0 0
        • JSt  

          ja to teda jako protest vidim – proste poklidna demonstrace.

          0 0
          • pepek  

            Ano

            0 0
            • RomanH  

              Fakt poklidna, vylozene vhodna pro ditka, jak se pise hned v uvodu :-(

              0 0
            • JSt  

              borec se neciti bezpecne na kole, pritom ma aparaturu polozenou skoro v kasne, a je vpohode :-))).

              0 0
    • Marcele  

      ani jsem netusil, ze ve meste, ktere tak bojuje proti sportum, zvlaste pak proti cyklistice existuje takoveto sdruzeni, fandim vam!

      0 0
      • Tommy_Lee  

        Jak prosimte bojuje proti sportu? A proti cyklistice? Ja teda nevim, kudy jezdis nebo co na tom kole delas, jestli te nekdo omezuje, buzeruje nebo zkratka proti tobe bojuje, jak rikas. V zivote jsem nemel problem. A je v Brne snad malo moznosti sportovniho vyziti?? Ale mozna zijem kazdej v jinym Brne.

        0 0
        • Marcele  

          :D no je to asi jen muj nazor, ale jeste jsem v jinym meste nezazil, aby me vyhazovali z posty, obchodu, magistratu, soudu (…) za to, ze mam s sebou kolo, aby na ulici, kterou den predem udelali jednosmernou stala PSVB a davala pokuty cyklistum za jizdu v protismeru (tady myslim, ze je naprosto normalni, ze kolo jede v protismeru- samozrejme tomu cyklista prizpusobi styl jizdy) a to, ze vznikne 70 metru ,,cyklostezky" ktera konci zaparkovanym autem, ta je pak proklamovana jakozto vyrazna aktivita… to mi taky neprijde jako nejlepsi napad. za poosledni roky jsem nabyl pocit, ze v jinych mestech se ke sportovnim aktivitam stavi ponekud jinak, tkvi to uz ve vyse popsanych detailech, no v brne mame pro zmenu 68 galerii a spoustu jinych kulturnich akci. a nekdo by se taky mohl zeptat, kolik z brnenskeho rozpoctu jde na sport a kolik na kulturu, rekl bych, ze paka bude tak 1/10 (ne ze bych byl barbar, ale na tom kole je kazdej z nas vic, nez v divadle nebo na vystave)

          0 0
          • Tommy_Lee  

            Tak na urady s kolem nechodim a z obchodu a posty me jeste nikdy nikdo nevyhodil. Svestky me staveli kvuli kontrole cisla ramu jednou a to mi bylo tak 12 let. Asi budes mit smulu. Neverim tomu, ze je to tu horsi, nez kdekoliv jinde. A hlavne, jak pise JSt dole, cely tohle sdruzeni neni o sportu..

            A ze Brno dava malo penez na podporu sportu? Eh, rekl bych, ze treba do Komety mesto nasypalo tech lovu az hruza…

            0 0
            • Marcele  

              to je spatne, kometa je ze strany mesta podfinancovana, radnice si vydrzuje nagelovany spunty ze zbrojovky a ti podle umisteni v tabulce, no nevim… ten tym ma 2. nejvetsi rozpocet ligy (mozna uz ne). kolo a urad? zkus postu na hlavasu- visi tam pickel se skrtlym cyklistou, to tam muzou dat rovnou skrtlej kocarek, nevidim v tom rozdil a pan vratnej je opravdu ostrej. magistrat- na husove ti daji zamek a muzes si to zamcit venku- sympaticke, na to jsem zapomnel, jinak jinde sucks. A s tema mestakama, to je dole v zabinach na ulici haasova, pokutovali tam nicnetusici rodiny s deckama na kolech, co se vracely z pryglu normalni clovek by jim samozrejme nezastavil a rekl by velice nahlas, co si o nich mysli… a to sdruzeni, je prece hezky, kdyz se nekdo snazi za neco bojovat a jeste hezci je, kdyz v to veri a super je, kdyz ma i vysledky a jestli je to kolo jako sport, nebo dopravni prostredek, vzdycky to bude lepsi, nez sedet a kritizovat, jak to prave delam ja

              0 0
              • pepek  

                Dnešní MF: Zbrojovku vyškolila třetiligová Kroměřížsoupeři museli úspěch zapíjet už v autobuse, protože dnes většina z nich šla do práce. . . .

                0 0
          • JSt  

            nemam problem dojet na kteroukoliv postu nebo urad na kole. ale to, co popisujes neni sport, to je komjutynk.

            0 0
            • Lišák  

              Fixku úředníci neberou jako kolo.

              0 0
            • romachain  

              Pošty jsou teda nepřátelský všechny který v Brně občas navštěvuju, všude škrtlý piktogram a nadávání při pokusu o porušení… Ještě mi vadí, že se s kolem nesmí do žádnýho nákupního centra…

              0 0
              • JSt  

                ale vsude najdes nejaky zabradlicko, ke kterymu kolo primknes. chtit chodit po poste s kolem je nesmysl…

                0 0
                • Lišák  

                  A jsme zase u toho. Fixky se nekradou, protože co? Protože by sa na tom normální člověk zabil! To se to pak přimyká (doufám, že tam patří Y) k zábradlíčku… ;-)

                  0 0
                  • RomanH  

                    :-) To by se trestali zlodeji. Jen tak oprit pekne barevnou fixku o klandr a pozorovat, co bude. A jak si nabije cunu, tak ho jit jeste dorazit.

                    0 0
                  • JSt  

                    tak na to zapomen. uz mam jednoho kamarada obranyho o zamcenou festku v brne :-(.

                    0 0
                    • Lišák  

                      Smutný, ale jak píše Roman-chtěl bych toho zloděje vidět :-)

                      Pokud to teda nestrčil hned do auta. Taky by mě zajímalo, komu ji prodal? Jedině pokud si zastavárník nevšimnul, co překupuje…

                      0 0
                    • RomanH  

                      Pockej, u toho BZ to byl singl, ne ?

                      0 0
              • Schoscha  

                ale můžeš.

                stačí říct, že jdeš reklamovat kolo.

                0 0
          • jeffino  

            Mám stejně zkušenosti, o víkendu jsem byl v rakousku, v každým malým dorfu jsou tam stojany na kola, něco neskutečnýho ve srovnání s Brnem…přivazování k zábradlíčku, ty bláho:-).

            0 0
            • JSt  

              nemuzes se divat, jak je to jinde ve svete, ale musis se soudne podivat na konkretni situaci v brne. na postu jezdim na hlavni a na postovskou prakticky vylucne na kole. a v danou chvili jsem tam na kole vzdy sam. stojany nejsou potreba. kolik jsi videl kol ve stojanech na svobodaku? vetsinou jsou furt prazdny.

              v brne je commuting na kole hodne okrajova zalezitost. vem si, kolik ma brno obyvatel a kolik lidi se ucastni tech cyklojizd. hadam, ze jeste velkou cast tvori prespolni studentici, kteri se casem bud vrati dom nebo budou v brne zaprazeni do pracovniho procesu, bude na ne pozadavek becka papiru a dostanou rozum ;-).

              jinac nevidim nic divnyho na tom primknout kolo ke znacce, plotku, zabradli apod. dyt ten stojan je vpodstate to samy, akorat jednoucelny ;-).

              0 0
              • Smazaný účet  

                V Brne je commuting okrajova zalezitost predevsim proto, ze se tu vsichni divaji na commutery jako na exoty a exhibouse. A jenom mizivy procento zamestnavatelu ti umozni bezpecne zaparkovat kolo. V predeslym zamestnani to byl boj po celou dobu uvazku a nepodarilo se mi domluvit, abych tam nekde nechal kolo.

                Nastesti jsem zmenil zamestnavatele a ted mam kolo hezky hlidane aspon v relativnim bezpeci a muzu commutovat pravidelne :)

                Jo a cyklojizd se neucastnim, nemam na to cas :) Jediny, co mi v Brne momentalne vadi, je kvalita silnic a vlny asfaltu podel salinovych koleji. V zatacce na krzizovatce pri odbocovani vlevo mezi autama si netroufnu pres ty vlny skakat (a cely koleje na sirku stejnak nedam), tak se jen modlim, abych neprorazil kola a krecovite se drzim rodel.

                0 0
                • JSt  

                  ale to je presne to, o cem mluvim. vemes brno a se tu vsichni divaji na commutery jako na exoty a exhibouse. vemes treba pardubice, hradec a tam vsichni jezdi na kolech. uplne jinaci podminky. cpat v brne nasilim lidi na kolo je nesmysl.

                  ad ty koleje. dobry jsou taky vystouply panely. ma to docela ostrou hranu. jednou se mne na tom povedlo prorazit i galdu :-(, kdyz jsem se dival po autech a ne pod kola.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Nojo, ale Pardubky a Hradec sou placaty a sou to velky vesnice ;-)

                    A kolo vetsinou vsichni berou jako symbol slabyho socialniho statusu, co se dopravy tyce.

                    0 0
                    • JSt  

                      sak to furt pisu dokola :-)). musis se podivat vzdycky na konkretni podminky a ty v brne proste idelani nejsou, tak proc neco/nekoho znasilnovat? kdo jezdit chce a bavi ho to, nema problemu. sam jsi toho prikladem. stezujes si akorat na to samy, co motoristi – hrbaty a diravy silnice ;-).

                      A kolo vetsinou vsichni berou jako symbol slabyho socialniho statusu, co se dopravy tyce.

                      sak tak tomu i je. a ti, co se nezmuzou ani na kolo chodi do fachy denne sorem – treba ja :-)).

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Dyť jo, furt! Eště sis nevšiml, že se s tebou nepřu. Já jen glosoval tvůj příspěvek, aby řeč nestála.

                        0 0
            • Lišák  

              Ve stojanu se kolo akorát odře. Zábradlíčko je lepší.

              Svoje kola zásadně do stojanů nedávám. Nikdy. Nikde.

              0 0
            • RomanH  

              Ja si jen vzpominam, jak pred lety ve Vidni zacali s projektem pujcovani kol – kupodivu to tenkrat dopadlo uplne stejne jako v Cesku – byly po chvili rozkradene. Osobne si myslim, ze neni ani tak problem, kde kolo „odstavit“, ale aby se neztratilo. A s timhle mesto nic neudela.

              No a co se tyce brani kol na urady, do obchodu… Ja Ti nevim, kocarek tam taky muze, tak by to mohlo byt stejne, ale na druhou stranu se celkem opravnene nemusi libit ostatnim, kdyz se tam budes motat v chumlu lidi se zablacenym kolem.

              0 0
              • hribik A1  

                vo viedni vravíš? šak tam už je plno slovákov, čechov a poliakov :-D :-D

                0 0
      • cerňoch2  

        Co?? Něco mi uniklo? Město bojuje? Proti sportům, hmm… a proti cyklistice zvlášť? (su z Oltecu)

        0 0
        • Tommy_Lee  

          Z myho osobniho hlediska me napada jen ta asfaltova dalnice, co se stavi v Majlontu kolem reky. To me teda jako sere. Jestli se to da brat jako boj proti cyklistum.

          0 0
          • mastihuba  

            loni nás někde v těchto místech natáčeli do televize a když sme jim řekli že je nám nějaká cyklostezka více či méně ukradená, tak nás tam ty kur… ani nedali. Kdybych jej s tou kamerou hodil do řeky tak by to tam určitě bylo. :D

            http://www.mapy.cz/…

            0 0
            • Tommy_Lee  

              Aspon priste uz budes vedet, jak se do televize dostat! Me to stve nejvic asi proto, ze jakmile tam bude asfalt, tak je vetsi pravdepodobnost vyskytu Pomahacu, Chranicu a polopolicajtu, cimz padem budu mit jeste vic stazenou prdel pri vecernich navratech z Obran domu :-)

              0 0
          • cerňoch2  

            :-) no jo no. Asfaltům (všeho druhu) se snažím vyhýbat. Je fakt, že když jsem někdy byl nucen jet kus po vyasfaltované cyklostezce, tak jsem z toho totálně znechucen. Majlont na kole moc neznám, (jezdím tam jen na lezeckou stěnu) tak nevím co se tam asfaltuje a asi mi je to jedno.

            0 0
      • JSt  

        snad nechces rict, ze cyklojizda je o sportu? ty lidi „bojuju“ za pouzivani kola jako dopravniho prostredku, nikoliv jako sportovniho nacini a z toho plynou i jiste zvracenosti.

        0 0
        • mastihuba  

          za to že jezdim na kole přece nemusim bojovat, to už jaksi funguje. :)

          0 0
        • pepek  

          Ty nejseš vůbec „eko“, soudruhu. Jistě jezdíš pořád sám v autě, nadměrnou rychlostí, netřídíš vršky od minerálky a kdybys mohl, tak bys možná zabíjel i velryby!

          0 0
          • hribik A1  

            nejazdím sám v aute, jazdím podmernou rýchlosťou, netriedim vôbec fľaše od minerálky, miesto toho do nich chodím naberať ďalšiu minerálku kým sa fľaša nerozpadne (asi tak po 50 použitiach), a zabíjajú sa kvôli mne ryby (aspoň tuniaky a pár ďalších). to je 2:2, som eko či nie?

            0 0
            • pepek  

              Při jízdě produkuješ CO2 v množství větším, než malém, dále také metan (zejména z požívání té minerálky), takže ty jsi vlastně zničil ozonovou vrstvu a rozpustil půlku grónského ledovce.

              0 0
              • hribik A1  

                hneď som si myslel že to ekologické neni… a ešte sa vlastne produkuje (čo je za zimy viditeľné) aj najdôležitejší skleníkový plyn, ktorým je vodná para. spravím si radšej uholný pohon

                0 0
    • JSt  

      ted vidim, ze jediny plus je koncik petra vasi. ale vzhledem k okolnostem si ho necham ujit…

      0 0
    • MUSA  

      Si raději zajedeme na kola s rodinkou do přírody, než leštit asfalt a blokovat silnice, by mě zajímalo, kolik % z demonstrantů jezdi pravidelně městem a má problémy s dopravou na kole.

      Za sebe jen to, že autem po Brně jezdím pracovně a převážně sám a to proto, že mě slouží k podnikání a vozím plný kufr věcí. Jinak raději sednu na šmirgl a nestojím v kolonách.

      0 0
    • pepek  

      Tak jak to dopadlo? Kdo byl první?

      0 0
    • Motyll  

      Dali si do držky?

      0 0
      • MUSA  

        se uvidí kolik restauraček bude mít zítra na menu držkovku

        0 0
      • pepek  

        No každopádně po dojezdu do cíle by se měli jít všichni povinně vyčůrat, nějaký to THC by se jistě našlo.

        0 0
        • Motyll  

          No nejenom THC. Doufám, že těm teroristům ten policejní doprovod naúčtují. Nemám zájem tyhle šašky jakoliv podporovat z daní.

          0 0
          • Mig_all  

            A kdyz pochodují neopravisti nebo neolevisti tak platiš rád ze? :-) a tezkoodence na fotbalove chuligany taky zacalneš :-)

            0 0
          • hmm  

            Těch pár poldů skoro nic nestojí naopak je to příjemná změna pro ně dohlížet na pohodovou demonstraci. Ty policejní doprovody na jiných akcích jsou několika násobně dražší.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.