Pražská cyklojízda .. jedete ?

91 nepřečtených
  • MatyxCZ

    Dneska …

    www.cyklojizda.ecn.cz/

    Anketa: Jedete dnes Pražskou cyklojízdu ?

    0x
    0%
    2x
    11%
    0 0
    • Smazaný účet  

      Nepojedu… sem sice na kole, ale udělám si privátní a příjemnější cyklojízdu. Nehledě na to že bych asi nestíhal a nemam světla. :o)

      0 0
    • georgio  

      A co ta zitrejsi, jedete nekdo???

      0 0
      • Darkson  

        cyklojízda v pátek odpoledne???

        …no comment

        0 0
      • Floydie  

        jasne ze jedu! skvela akce, zadny dramaticky zpozdeni tim autum nevznikne, magistrala je zasekana tak jako tak a na kole se tam smi, tak nevim co resite.

        0 0
        • enjoy  

          na kole se tam nesmi vole!

          0 0
          • enjoy  

            pres nuselak.

            0 0
            • Floydie  

              v doprovodu policie muzes vsude :)

              0 0
              • enjoy  

                a ona je jeste doprovazi policie??ja myslel ze je tam proto,aby je vsechny nakonec pekne zbusila.

                0 0
                • Floydie  

                  to je teda nazor, az budes casem moudrejsi, tak si to tu znova precti

                  0 0
                  • enjoy  

                    mne tyhle cyklojizdy proste vadi.. myslim si,ze kvuli vam se pak i ke mne ridici chovaji hur.ty uz jsi stary dost,tak uz na to asi jenom tezko prijdes.

                    0 0
                  • Radek Broz  

                    Jako ze enjoy nema pravdu skoro nikdy, tak ted ji proste ma;-)

                    0 0
                    • spipi  

                      enjoy je *****, DEBIL a ja nevim co jeste, stejne tak, jako vetsina vsech machyrecku co sem prispivaj..proto v zasade cely tohle forum uz stoji par let pekne za hovno:-) ale nic ve zlem, kluci usaty, „kdo si hraje, nezlobi“..se rika, prej.

                      0 0
                      • enjoy  

                        :-),prave jsem ti udelal psychologickej profil.ale s tim si urcite pocital:-). tvoje lichotky beru v potaz a vrele dekuji,kazdy neni tak uprimny.. jen bych si vyprosil,kdyz uz,tak radeji machyrek,pekne prosim.

                        ps:chtel jsem rict,ze me soudis a ani me neznas..ale jak mluvis o tech klucich usatejch,tak to me asi znas,jenom si te nepamatuju..

                        0 0
          • Stará Blažková  

            Na kole se po magistrale muze. Je to sice pekna blbost tam jezdit, ale muze se to. Magistrala je normalni silnice, akorat tam neplati padesatka jako v obci, ale muzes az 70.

            0 0
            • enjoy  

              ja vim.snazil jsem se co nejrychleji opravit,pokud sis vsiml.

              0 0
    • Radek Broz  

      Vazne si ucastnici akce mysli, ze tim, ze naserou spoustu nevinnych lidi, kteri by s cyklisty jinak i sympatizovali, neceho dosahnou? S ekoterorismem taky souhlasite? Protoze tohle je to same.

      0 0
      • pepek  

        Dnes jsem potřeboval rychle na veletrh v Brně a narazil jsem na ty K---Y. Naštěstí jsem to nějak s porušením předpisů objel, jinak bych fakt doporučil tu gumoléčbu. Se mě zdá, že mají ty kola jen jako prostředek k léčení nějakých komplexů.

        0 0
        • radek16  

          hmm. dík za označení… byl sem tam taky… a ojet se nás dalo takřka všude… a jestli sme někoho zdřžovali tak max minutu a to se ti snad žíli nezkrátí… a eště něco: kdybys jel na kole tak na tom veletrhu budeš 4krát rychlejc…

          0 0
          • enjoy  

            a kolo pak zahodi,nebo nekomu daruje:-).nebo si myslel ze ho tam bude vlacet vsude sebou?:-)

            ps:samo jsem tam nebyl,ale tyhle argumenty jako objet nas slo(ojet teda mozna jo) vsude a zdrzovali jsme max. minutu.. rozesmalo me to:-)

            0 0
            • radek16  

              hele: za prve: u vystaviště se dá kolo v pohodě zamknout za druhe: nebyls tam,nekecej… šlo nás objet a čekání max. minutu…

              0 0
              • enjoy  

                jj,kolo se da zamknout vsude.ale najit ho pak..

                ps:nejsem si zrovna jisty,ze by tady hodne lidi pouzivalo kolo jako dopravni prostredek.treba ja si sebe neumim predstavit,jak vohaknutej na bika vyrizuju cokoliv civilniho a beru bika jako prostredek dopravy.to je proste na palici. nebo ze bych v kalhotech a teniskach zkusil jaky to je na naslapech?no ono vsechno jde..

                0 0
                • radek16  

                  stim zamykáním: nikdy sem neměl problem, myslim že když se člověk zeptá a zamkne si ho na vrátnici nebo tak někde že tam ti ho už nešlohnou… a to PS sem nějak nepochopil ale pokusim se vyjádřit: hmmm takl se nevyjádřím bo vážně nevím kčemu, snad jen že v nášlapech po městě bych se bál a proto jezdim bez nich…

                  0 0
                  • enjoy  

                    hehe:-)

                    0 0
                  • pepek  

                    Tak asi 10 min. jste stáli přímo před domem na Botanické za asistence naší drahé (200 mil. /rok) městské policie. Dál už jsem nečekal, a vycouval cca 200 m z jednosměrky do křižovatky. Jel jsem pro dceru, kterou bych podle Tebe naložil na štangli ? Uvědom si, že tvoje svoboda končí tam, kde začíná třeba ta moje. Takhle jenom naserete řidiče proti cyklistům.

                    0 0
                • Stará Blažková  

                  No prave, to je tady duvod, proc nejezdim na kole do skoly. Bojim se, ze mi ho nekdo (zamceny) slohne. Muzu sice pak chtit nahradu po skole, ale co mi je to platny.

                  Jinak na zitrejsi cyklojizdu asi pujdu. Hlavne, protoze tam budu mit kamose. Samotnemu me vadi prilisna militantnost te akce. Ja vim, ze auta se zdrzi maximalne o par minut, ale ridice to proste nastve a o ruzny najizdeni na sebe, rozbijeni zrcatek, kopani do dveri apod. opravdu nestojim.

                  Nemam pocit, ze by se mely kola prosazovat na ukor aut. Spis bych byl duslednejsi u chodniku, a kde to jde delal cerveny pruhy. V praze jsou casto dlouhy chodniky a lidi jezdi stejne vetsinou MHD. Ale vzdy zalezi na situaci. Jinde by se treba mohla silnice o trochu zuzit, nebo tak neco. Proste vytvorit opravdu cyklostezku. Nazor nemam nejak vyhrazeny, spis si ho teprve tvorim.

                  0 0
                  • radek16  

                    takové pokusy už tady byli…

                    0 0
                  • georgio  

                    Muj nazor na tuto cyklojizdu se dost shoduje s tim od m-h…rozhodne nesouhlasim s militantnim pojetim teto akce a o accesech, ktere se tam obcas stanou, na tu beznou cyklojizdu, ktera se porada kazdy mesic bych rozhodne nesel, ale tim, ze dnes je den bez aut tak vyrazim…a take hlavne proto, ze se tam potkam s kamaradama…jinak rozhodne nemam potrebu provokovat ridice, protoze casto jsem jednim z nich…i kdyz se to snazim omezovat, protoze zejmena v Praze je MHD mnohem rychlejsi… Kolo jako dopravni prostredek?Myslim ze to tak pro vetsinu lidi z B-F nefunguje…maji ho jako sve hobby…a neco bez ceho si zivot nedovedou predstavit…a tim ze by o nej kvuli kradezi prisli pro ne tim dopravnim prostredkem nebyva…sam kolo nikdy nespoustim z oci… Na druhou stranu, predstava cyklopasu podel silnic, jak je v nekterych evropskych metropolich zvykem, je docela hezka…ale pochybuji, ze k nim tato akce prispeje…

                    0 0
                    • Floydie  

                      to je prave ono. vetsina lidi zde kolo pouziva pouze jako konicek, ja mam to stesti (nebo smulu?), ze ho pouzivam jako dopravni prostredek do prace a zaroven je mym konickem. nevim, co je spatneho na tom se jednou za mesic projet s kamarady a pokecat. to, ze tu nekdo resi, ze nejedeme vedle sebe – pri zavodech take nikdo nejezdi za sebou i kdyz trasa vede po verejnych komunikacich. obcas se tam vyskytnou urciti lide, kteri se po tom chodniku projedou, ale to jsou spis vyjimky. naopak vetsina lidi patri mezi stredni vrstvu a ti to pojimaji mirumilovne (vcetne me). je snadne rict, ze cyklojizda je buzerace ridicu, zvlast od lidi co to kolo proste jako dopravni prostredek pouzivat nemusi. take jsem ridic, ale kdyz se nekam mohu dostat na kole, proc bych mel jet autem? bylo by to pohodlnejsi, ale prave proto volim kolo, protoze te pohodlnosti je kolem nas az prilis mnoho. take bych uvital moznost jezdit jednosmerkou v protismeru, vice oddelenych pruhu pro cyklisty. minuly tyden jsem byl shodou okolnosti sluzebne ve Vidni a proto vim, ze to jde. jiste jste si vsimli plakatu ODS, kde pan Bem rika – do roku 2010 450km (nepamatuji si ta cisla presne) novych cyklotras – skoda ze ne cyklostezek. kazdopadne se neco deje a to je dobre.

                      0 0
                • Pavlis  

                  A na kole co mam v profilu si dokazes predstavit jezdeni v civilu po meste?:) Ale mas pravdu, ze je na palici dopravovat se po meste na vysperkovanem bajku s mini spd a brat si pritom spesl obleceni, kdyz staci stara plecka a vyhrnout si nohavici u kalhot.

                  0 0
    • Meesha  

      chtel sem se stavit a udelat par fotek, ale nestavim…

      btw. hadejte kdo muze za tu zacpu?

      0 0
      • Meesha  

        ha, tak este jednou…

        0 0
        • Floydie  

          no neni to krasny?

          0 0
          • Meesha  

            no nevim jak pro koho :-)

            0 0
          • wroum  

            takhle by se mi to libilo vic :-D

            0 0
            • blue  

              dneska sem zrovna jednoho andela videl… na zelenou vzdycky skocil na prechod a delal, ze chrani lidi pri prechazeni (prechod to byl dost malo frekventovanej)… skoda, ze sem nesel pesky, zeptal bych se ho, proc si nejde radsi stoupnout na nejakej prechod bez semaforu

              0 0
              • wroum  

                ja je videl taky. na Strakonicky za barandakem smerem do centra. strasne mavali rukama, ale nastesti do silnice neskakali. nastesti pro ne :-)

                0 0
              • jecnak  

                Ja taky – rano v Zitny. Predtim jsem pred 69kou narazil na Buldu jak s termoskou ceka az otevrou – jsou tam ted ty slevy predrazenejch veci.

                0 0
            • Floydie  

              to uz by se ten most asi zbortil docela :)

              0 0
              • wroum  

                kdyz unese cely metro tak ho jeden Abrams nepolozi. Ale asi by musel strilet „s citem“ :-D

                0 0
              • blue  

                videls nekdy fotky ze zatezkavaci zkousky, kdyz to postavili?

                0 0
                • wroum  

                  to ale nic neznamena – dneska. Soused je odbornik pres mosty a tunely (Metroprojekt) a ten rika, ze dneska nuselak skoro pretezuje uz i jedno normalne dlouhy a nalozeny metro. Protoze vsechny bludny proudy, ktery vznikaj v trolejich tramvaji a i u samotnyho metra koncej neomylne v zelezobetonovy konstrukci nuselaku. v miste kde takovy bludny proud pak opusti tu konstrukci, vznika mnohem vic koroze, takze se ta zelezobetonova konstrukce pomalu zeslabuje. overovali to i rentgenem. to znamena, ze dneska uz ten most nema tu pevnost jako po dostaveni. ale jeden tank to urcite vydrzi :-)

                  jinak tomu vubec nerozumim, prodavam jak sem nakoupil.

                  0 0
                  • jecnak  

                    To jsem slysel taky. Proto se delala cela ta saskarna s vlozkovanim tubusu kvuli rozlozeni vahy metra. Ted co jezdi ty novy, o pulku lehci, je to v klidu.

                    0 0
                  • blue  

                    mozna to je jeden z duvodu, proc chtej nekudy pres udoli delat novou trasu metra nekam na kacerov (presne si uz nepamatuju, odkud kam to melo bejt), ten most prej potrebuje rekonstrukci, ale bez nahrady se zavrit neda

                    0 0
                  • Radek Broz  

                    Nicmene na bandu ekoteroristu je stejne vyuzitelnej jen kulomet, kterej namontujes i na lehci vozidlo;-)

                    0 0
              • Meesha  

                kdyz se dostavel, tak tam na zatezkavaci zkousku prijelo 66 tanku

                0 0
              • jecnak  

                Jeden vagon metra – toho ruskyho ma prazdny 44t… Abrams ma myslim kolem 60t.

                0 0
      • pepino  

        Miliony aut na silnicích?

        0 0
    • Lump83  

      Přesně tou dobou musíme s autem pro věci do Legerky :-( Díky za varování. Sice jezdim po Praze skoro denně na kole, ale magistrála patří autům. Tak že souhlasím, že tohle v pátek odpoledne akorát nas… spoustu lidí, který nás budou nenávidět ještě víc.

      0 0
    • radek16  

      nejedu, jedu na tu Brněnskou… bo jsem z brna

      0 0
    • PepikW  

      Pro představu o akci a cílech si přečtěte, nebo poslechněte rozhovor s „organizátorem“ cyklojízdy na horechdolech: www.horydoly.cz/vypsat.php?… Myslim, že to neni správný směr, mě trochu jeho slova zavání eko-cyklo-antiimperialismem, nebo jak to nazvat. Navíc do toho určitě půjde i spousta politiků, kteří ani nerozeznají silničku od bika, ale potřebujou se před komunálníma volbama zviditelnit.

      0 0
      • pepek  

        Ale má pěkný kolo, růžový. Není to nakonec ekocyklohomo jízda ?

        0 0
    • jecnak  

      Si hlavne vemte aspon blikacky. Pred osmou je uz celkem tma.

      0 0
      • Stará Blažková  

        no jo, no jo. Bude zajimavy, kolik ucastniku bude mit kolo vybaveny podle vyhlasky. Tedy vsechny odrazka/reflexy a za tmy svetlo. Tipuju ze tak max. 10%. Helmu (ac neni povinna) bude mit asi vic lidi.

        0 0
        • enjoy  

          a co treba ti buslari??ti pojedou rychlosti chuze po chodniku?

          0 0
          • Krys  

            A cyklisti pojdu urcite pekne v rade za sebou.

            0 0
            • enjoy  

              zvlastni..mel bych mit radost,co se cyklistum vsechno toleruje..,ale ne­mam.

              0 0
          • Stará Blažková  

            Jaky bruslari? Oni krome cyklistu pojedou jeste bruslari? Jako po chodniku? Tak to se zucastnim urcite, tohle chci videt!

            0 0
            • enjoy  

              no cetl jsem ten rozhovor s tim panem co jako prej neorganizuje,jenom je nejvic slyset. a videl bych to jakoze po silnici spis.

              0 0
            • Stará Blažková  

              Tak jsem se dival na stranky www.cyklojizdy.cz/ a zda se ze bruslari pojedou/jezdivaji po silnici, rychlosti srovnatelnou s cyklisty. Neni v zakone ze chodec (tedy bruslar) musi pouzit chodnik?

              0 0
        • Smazaný účet  

          co sem viděl při mé jedné účasti, procento ohelmenejch nebývá vyšší. dost lidí by policie měla spíš pokutovat než doprovázet. to mi na tom vadí, když někdo křičí a přitom si nezamete před vlastním prahem. jinak bejvaj cyklojízdy docela mírumilovný a lidi na ulici i řidiči to berou spíš jako zpestření, nasíraj se jen takový ty borci ve vytuzenejch oktávkách…

          0 0
    • Meesha  

      no, dost slusnej „peloto“. Odhadem bych rek tak 1500 lidi? mozna vic. nevim. Blikacku mel tak kazdej desatej! Abych nebyl svine, tak bych dal kazdymu bez blikacky symbolicky petikilo pokutu!

      0 0
      • Floydie  

        1200 a blikacku tam mel minimalne kazdy druhy.

        0 0
        • Meesha  

          ha, tak to si je asi zapomeli zapnout

          0 0
        • Manas  

          Jak pise Meesha. Moc lidi neblikalo ani nesvitilo. Nicmene, hodne lidi jelo .. to sem koukal :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.