Největší cyklojízda v ČR 16.6.2011

366 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Hoj!

    Anketa: Budete se účastnit pravděpodobně největší české cyklojízdy v historii (16.6.2011)? ;-)

    1x
    1%
    0 0
    • Smazaný účet  

      popravdě tankujou mne lidi, co řešej, že se nemůžou dostat do práce, a dyndaj, zda by neměli dostat volno…

      0 0
      • Elwing  

        Chápu, že na tom tratí zaměstnavatel, když se jeho zaměstnanci nemají jak dostat do práce, ale co mu zbývá, kdyby každý přijel na kole, tak u nás je není kde uskladnit. My dostali home office.

        0 0
        • Smazaný účet  

          u nás je místa v garážích 3 (_._) a do kanclu by se taky vešly ;-)

          myslel jsem spíš jak některý lidi si zanádavaj jaký ty odboráři jsou svině, ale pak hned dodaj, že by teda měli dostat volno, páč jak oni se do tý práce dostanou? „dyk je to 10 km!“ „dyk se na kole zpotim!“. si myslim že si můžou s odborářema podat ruku, obojí je pakáž líná. :-/

          0 0
        • Luka  

          zaměstnavatel má povinnost poskytnout zamykatelné místo pro bicykle ;)

          ale nám bylo řečeno: máte auta? Máte, tak dělejte, co umíte, omluvenky nepříjmáme :)… jeden tedy ode dneška simuluje chřipku, další dělá siláka, jiný fichtlaří a jiní jedou na kole :)

          0 0
          • Elwing  

            jde o to co děláš. u nás taky musí být někdo na recepci, zákaznickém a hotlinu, ale já knížku na čtení můžu vzít dom :)

            0 0
          • heretik  

            Už pět let bohužel není pravda, že by měl zaměstnavatel jakoukoli povinnost ve vztahu k bicyklům svých zaměstnanců nebo kohokoli jiného.

            0 0
            • Luka  

              pravda, omlouvám se, od r2007 uz tam není zbytek věty „tedy i obvyklých dopravních prostředků“. Parchanti.

              0 0
      • Smazaný účet  

        No, já se jím vůbec nedivím. Ne každej to má do hokny co by kamenem, není úplně zdráv, mlád, pro někoho by to byly první letošní kilometry na kole…

        0 0
        • JSt  

          maji si vzit tago. ve ctvrtek to budou zne :-D

          0 0
          • Smazaný účet  

            No, pokud budou blokády ulic, tak může být i ten taxík bezzubej.

            0 0
            • Schoscha  

              já už mám na čtvrtek zájemce co chtějí svézt na štangli :-)

              0 0
              • autor_trek  

                Bohužel konstrukce moderních kol (sloping, vedení lanek) příliš jízdě na štangli nepřeje. Ale mám vzpomínky na jízdu na starém dobrém favoritu s berany, kde byla nutná dělba práce, já jsem šlapal a řídil, dívka brzdila. Při jízdě kopcem dolů se naše názory na nutnost používat brzdy neshodovaly…

                0 0
        • Ricci  

          a pre niekoho aj posledne km…

          0 0
      • Ruprt2  

        Mě serou lidi, kteří píšou na fóra o jiných, kteří jsou dle nich horší, aby ukázali svou morální výši.

        0 0
        • Smazaný účet  

          si to vem, kvůli takovejm lidem co furt vochcávaj co můžou pak zaměstnavatel prudí kolik času kdo tráví na netu a tak… člověk pak aby se bál koukat v práci na b-f! :oD

          0 0
    • Stingray  

      ***** já bych ty odboráře s těma všema státnímá úředníkama co chtěj stávkovat hnal svinskym krokem, pakáž nemakačenkovou. Si asi myslej že ty prachy si asi vytiskneme, nebo co?! Půlku bych jich všech vyházel, beztak dělaj hovno. Neříkám že za to všechno můžou jenom oni, ale maj natom velkej podíl, o politicích nemluvě. Ale brát si normální lidi jako rukojmí, to je silný kafe.

      0 0
      • LáďaH  

        Tak ono, aby šel třeba tramvaják v 70-ti do důchod nebude pro bezpečný provoz moc velkým pozitivem. A takových profesí je více. Pokud se zvýší odchod do důchodu, tak se zvýší nezaměstnanost u lidí ve věku 55–70, jelikož je nebude nikdo chtít přijmout. Ono už dnes je po 50-ce obtížné, najít si místo.

        0 0
        • martin_bakov  

          ja chapu ze odborari maji nejaky socialni cile a nejak je musi prosadit, ale styl jakym se vyjadruji ty jejich vyroky typu „zablokujeme papalase“ …jak hloupy vztekly deti.

          0 0
          • Ruprt2  

            Odboráři rozjeli předvolební kampaň levice pro předčasné volby.

            O jakých jiných cílech to mluvíš?

            0 0
            • Stingray  

              Přesně, to nejsou sociální cíle, ale politická záležitost.

              Pracovat málo za hodně peněz by chtěli všichni, koukni na ty Řeky, kam to dotáhli. Jenže ty můžou celej rok ležet pod olivovníkem a tahat se za péro, mi tu v zimě pochcípeme až nebude na plyn a elektriku.

              0 0
        • Stingray  

          Ale to já všechno vím, jen mi nejde do hlavy kde ty prachy se asi vezmou. Holt jsme žili na dluh, tak si to teď všichni vyžerem.Zatím si pořád žijeme jak prasata v žitě, tak by si měli hoši vystrčit hlavu z ****** a jít dělat něco konstruktivního, třeba se učit, dělat rekvalifikace nebo tvořit jiný hodnoty, ať nemusej dělat do sedmdesáti řidiče. Socík už zkončil, kdo se o sebe nepostará sám, bude mít kuloví..

          0 0
        • hawrda  

          To je blbost.V 70 budou chodit do důchodu mladší ročníky a né ty páprdové co řvou.V době, kdy půjdou do důchodu lidi kterých se ta 70 sátka může týkat budou už tramvaje jezdit po městech možná samy a žádnýho řidiče mít nebudou…+ další odvětví.

          0 0
        • stařík  

          Já bych vyšel odborářům vstříc a snížil bych odchod do důchodu na nejnižší možnou mez. Do důchodu by se chodilo v den narození a nebylo by za co bojovat a pro co stávkovat. Žádný pracující by nebyly.

          0 0
        • PjSky  

          no a co si jako myslis ze je reseni?

          v jinejch zemich na svete to neni jinak: firmy te zamestanaji ofiko jen do 55 let. od 55 do 65 nedostanes nic a od 65 mizivej starobni duchod.

          Takze kazdej clovek v 55 resi co delat, bud mas nasporeno nebo jdes nekam mejt nadobi… nebo zustanes doma a rodina (deti) se o tebe staraj.

          Porad nesouhlasim s duchody v 60 a pod = ty prachy se nikde nevytisknou, zaplati to mladez rovnym dilem at si byl manager nebo zametac??? Ech.

          Duchody bych zrusil nebo je nastavil jako formu socialniho pojisteni pro nejchudsi a zbytek at si spori sam bez tech nesmyslnych a 100× rozkradenych dani kolem… vzdyt to je nesmysl…

          0 0
          • Rychlej turista  

            Jediný rozumný způsob, jak zajistit důchod je průběžný důchodový systém, který chtějí zlikvidovat. Ten jediný má zaručený příjem, nedá se rozkrást a taky je jediný, který dokáže ochránit před inflací. Neměl by být kdovíjak velký, ale měl by každému zajistit důstojný život ve stáří. Kdo chce víc, má možnost si to do doby, než půjde do důchodu vydělat a rozumným způsobem proti inflaci zajistit. Toto si ale každý může řešit sám podle svého gusta, žádnou vládu ani „penzijní reformu“ k tomu nepotřebuje. Cílem tzv. penzijní reformy je oslabit průběžný systém a tyto prostředky vyvést fondům, které budou následně buďto rozkradeny nebo je sežere inflace.

            Pod vlivem mediální masáže lidé nabyli dojmu, že peníze, které do průběžného penzijního systému odvádějí, se jim někde ukládají a až budou v dlůchodu, že se jim zase budou tyto peníze vyplácet, což je samozřejmě nesmysl. Ale bylo to bylo v televizi, tak je to pravda.

            0 0
            • Ruprt2  

              hodina matematiky.

              průměrná mzda 23tis

              průměrný důchod 10tis

              Sociální pojištění 13,5 procenta. Z průměrné mzdy to dělá cca 3100. POkud bude mít stát nulové náklady a nebude využívat sociální pojištění na žádné jiné dávky než důchody budou jednoho důchodce živit více než 3 pracující lidi v produktivním věku. tzn. V ideálním případě by muselo být pracujících 3× více ve skutečnosti je to mnohem horší.

              to razili sociální vlády, že si můžeš koupit víc než na co máš.

              0 0
              • martin_bakov  

                plus jeste vliv inflace a nekolik cyklu ‚ekonomickych krizi‘ a muzeme byt radi za chleba a vodu ;)

                0 0
                • Ruprt2  

                  na průběžný systém se dá přejít vždy.

                  Nebo si na to socani půjčí, však se dluhy vracet nemusejí, to říkal jeden předseda s ekonomickým vzděláním. Tak to musí být pravda.

                  0 0
                • Rychlej turista  

                  Jsi velký optimista, pokud počítáš s několika cykly ekonomických krizí. Před námi už je pouze kolaps :-)

                  0 0
              • ¨MZ  

                jenže zaměstnavatel za tebe ještě platí další sociální pojištění, které na výplatní pásce nemáš, takže ve výsledku těch 10 000 to skoro dá.

                0 0
                • Ruprt2  

                  jestli si myslíš, že důchod je jediná sociální dávka a moloch ČSSZ funguje zadarmo, tak jsi šťastný člověk.

                  0 0
                  • rasto  

                    zarucuji Ti, ze moloch CSSZ funguje za MNOHEM mensi rezii nez penzijni fondy soucasne a budouci v pomeru na jednoho sporitele.

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      Ty jsi to možná nepochopil já netvrdím, že snad ČSSZ okrádá lidi, jenom že provoz něco stojí. Já nevím kolik, ale uvědom si kolik má zaměstnanců a poboček.

                      Ale stejně bych ty tvoje záruky chtěl vidět :-)

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Hlavní zárukou je to, že ty peníze se v systému nekumulují, ale pouze jím protékají. Neexistují tudíž žádné odměny z objemu a poplatky za „správu“. A hlavně, peníze, které pouze protékají, se těžko zadírají za nehty. A jedna ČSSZ je vždy levnější, než desítky fondů. Stačí se podívat na zdravotní pojišťovny. Žerou peníze až do doby krachu, kdy její pojištěnce i závazky přebírá státní Všeobecná, která jediná zkrachovat nemůže, neb je dokrmována státním rozpočtem. Zkrachované soukromé penzijní fondy nikdo zachraňovat nebude. Manažeři jen přejdou do fondu jiného.

                        0 0
                        • Ruprt2  

                          CSSZ si z toho koláče ukrajuje a ani ty ani já nevím kolik. Naopak vím velmi dobře, že efektivita není příliš vysoká. To není kritika, to je fakt. Penzijní fond má jasně definované poplatky a vklady má pojištěné.

                          Ten argument o průběžném systému, o kterém mluvíš ty je pravdivý. Peníze protečou. Nejsou zhodnocené ani znehodnocené. Jenom neprotečou všechny, ale to bych do toho teď netahal.

                          Vtip je v tom, že už teď je přítok menší než odtok. A jak to bude za 20 nebo za 50 let? Ono se to dá velice snadno spočítat.

                          0 0
                          • Rychlej turista  

                            Pojištění vkladů je asi taková záruka bezpečnosti, jako když se říká, že tyto fondy budou moci nakupovat pouze české dluhopisy. Když zkrachuje stát, jakou asi cenu budou mít jeho obligace?

                            V každém systému, kde se něco přerozděluje vznikají ztráty. Žádné hodnoty se v něm nevytváří, prostředky jsou pouze přerozdělovány v čase a prostoru (zpravidla od generace budoucí ke generaci současné a od chudých k bohatým) a část se jich při tom ztratí. O dokonalost tohoto systému usiluje EU. My ji pošleme peníze a pokud splníme její podmínky, EU nám je pošle zpět. Na této cestě tam a zpět se jich podstatná část ztratí. Dlší podstatná ztráta vzniká tím, že EU určí, nač ty peníze mají být využity a do kdy. Za tímto účelem je nutno vytvořit nějaký nepotřebný projekt, jen aby byly „využity“ a nepropadly. Ve výsledku peníze nejsou tam, kde by byly potřeba a kde by jich stačilo i podstatně méně, než jsme jich poslali EU.

                            Přerozdělování peněz na důchody je ale něco jiného. Ztráty s tím spojené jsou přijatelnou cenou za to, že staří lidé nezůstanou bez prostředků.

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              Pojištění vkladů je pojištění vkladů. Nevím proč za tím ty hledáš nějaké spiknutí.

                              co se přerozdělování a ztrát týče, tak stát hospodařit neumí. O to se doufám přít nemusíme. Spravedlivé je aby dostával každý peníze dle svých možností ať v životě tak v důchodě.

                              Objajovat systém, který indiánům, co nikdy nepracovali vyjma občasného lepení pytlíků, odvodí důchod od průměrné mzdy, a které potom i ty potom průběžně financuješ, mi přijde skoro drzost.

                              0 0
                              • PjSky  

                                rozhodne. kdo nepracuje a muze pracovat, at nezije. Ja v tom nevidim nic spatneho. Tomu rikam svoboda.

                                0 0
                              • Milenius  

                                Podle mne všechno to, co navrhuje jak vláda, tak i ČSSD je nesmysl. Celá společnost se totiž mění. Do teď vše fungovalo z růstu všeho – nikdo neměl mobil, auto, kolo, byt. Počet lidí rostl, dětí bylo víc než starých. Teď se to vše obrací – všechny ty věci se kupují jen proto, že se ty starý rozbijou. Zákonitě je toho třeba vyrábět míň. Tím jsou i menší příjmy, navíc je míň lidí, kteří to potřebují. To jsou společenské problémy, ekonomika jak ji známe již přestává fungovat. Dnes vydělávají hlavně velké firmy, které získávají zakázky od státu. Podívejte se, kolik firem dřív dělalo mobily a dnes je dělá pár firem. Které jsou největší firmy ve stavebnictví? Ty které pracují pro stát. To samé platí o jiných odvětvích. Je třeba změnit společenský a ekonomický systém od základu. Je třeba změnit motivaci lidí, proč pracovat a proč něco dělat. Jestli si tohle společnost neuvědomí, tak to skončí velkým průserem. A z historie víme, že si nikdy neuvědomí, takže to průserem skončí, ať si tady počítáte co chcete. A i kdyby si to třeba nějaký stát uvědomil, tak ostatní ho rozdrtí. Takže si ještě užijte a připravte se na konec.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  no a za svou několikatisíciletou historii týhle civilizace se podobné situace ve společnosti řešily vždy čím? válkou! takže zbrojte…

                                  :-)

                                  0 0
                      • karliner  

                        rastovi záruky budou podobné, jako když jeho guru Paroubek před volbama sliboval pivo za 2,– Kč a Elvise…

                        0 0
              • Rychlej turista  

                Tohle už je pouze technická otázka, týkající se nastavení parametrů systému tak, aby byl vyrovnaný. Průběžné financování důchodů je vždy lepší (jistější), než jakékoliv spoření do budoucna, u kterého vždy hrozí podstatná nebo i absolutní ztráta naspořených peněz. Právě toto velmi reálné riziko průběžný systém eliminuje. Spořit nebo investovat přebytečné prostředky vydělané během aktivního života může člověk nezávisle na průběžném důchodovém systému. Pokud bude mít kliku, tyto prostředky může velmi výrazně zhodnotit nebo, pokud tu kliku mít nebude, taky úplně znehodnotit. Pak mu zůstane jako berlička právě ten průběžný důchodový systém.

                0 0
                • Ruprt2  

                  jakože až silné ročníky půjdou do důchodu, tak se změní parametry a moje děti budou platit 70% jenom na sociální odvody?

                  Průběžný systém je zlo, je to záchraná síť.

                  Průběžný systém není nepodobný letadlu.

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Průběžný systém s letadlem nemá vůbec nic společného – co se právě vybere, to se právě vyplatí, ±.

                    Letadlo je současný evropský a americký finanční systém, založený na trvalém růstu prostředků v tomto systému. Jakmile však se tento růst přeruší (někdo velký přestane splácet nebo se zadřou rotačky v tiskárně peněz), letadlu dojde šťáva a spadne. Přesně k tomu v nejbližší budoucnosti dojde. Zadlužení už dosáhlo takové míry, že velké zkrachované firmy a banky musely zachránit vlády (aby byl zachován růst prostředků v systému). Nyní už jsme ale v dalším levelu, kdy už si nejsou schopny půjčovat ani celé státy, aby mohly splácet své dřívější půjčky. Tím je odříznut jeden zdroj přílivu peněz do systému. Zatím se tento výpadek nahrazuje enormním tištěním bezcenných peněz FEDem a ECB, ale i tento tisk má své limity, na které brzy narazí. Pak nás čeká buďto kolaps systému nebo válka, která ho může oddálit.

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      Průběžný systém funguje jenom pokud je neustále více a více těch kdo do něho peníze rvou než těch kdo je vybírají.

                      Je jenom jediný ideální systém a to ten, že si každý sám celý život ukládá a to si taky vybere.

                      O reálnosti takového systému nebo o jeho proveditelnosti teď nemluvím.

                      Ale aktuálně právě ten průběžný systém nehasí ani to co hoří nejvíc ani ten požár není schopen korigovat. A bude hůř.

                      0 0
                      • ¨MZ  

                        takže si každý bude muset naspořit peníze, aby se uživil do nějakých 105 let, když by se jich náhodou dožil. Pokud peníze dojdou v 95, smůla. chcípneš hlady nebo pojdeš na chřipku. Od státu nic nedostaneš, měl sis našetřit. Super systém, jen co je pravda.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          No, asi nemá cenu tu začínat debatu, kterou zatím úspěšně nevyřešili ani ti největší odborníci na důchodový systém ;-)

                          Nicméně je to jednoduché: pokud budeme vzdělaní, pracovití a nebudeme krást, tak by měl důchodový systém fungovat bez problémů a senioři budou žít důstojně.

                          0 0
                        • stařík  

                          Zajistit si stáří můžeš i jinak. Ne jen spořením peněz. Celý generace lidí před vynálezem důchodu (celý starověk, středověk a část novověku až do Rakouska-Uherska)to dělali i tak, že měli děti, které si vychovali tak, aby je ve stáři uživili. Tomu se říkalo vejminek a měl přesná pravidla a smluvní vztahy s mladší generací. To je přesně to, že „každý si zajistí důchod sám sobě, jak chce“. Někdo spořením, někdo majetkem (akcie, nemovitosti, sbírky ), někdo vztahy s dětmi. Samozřejmě sociální síť nevylučuji, ta s důchodem nemá nic společného a funguje nezávisle na něm.

                          0 0
                          • alinceb  

                            Sociální sít – to jako myslíš Facebook nebo Twitter? Tak ty IMHO opravdu nemají s důchodem nic společného…:D

                            0 0
                          • PjSky  

                            milej starik, to ma ale jaksi omezeni v desnim svete. dneska totiz potrebny pocet deti (3–5) ktere by prezili az to tvych.. x-desatin schopny te zivit proste NEVYROBIS. a z jakeho prijmu je chces zivit? pokud nemas farmu, kde je vzdycky jidla dost ( a prace taky), tak ses V KELU.

                            Takhle presne se snazi prezit nase hnedoceska mensina nebo treba arabove ve francii. Je zrejme, ze to NEFUNGUJE.

                            Prubezny duchodovy system je jedine reseni v hluboke krizi, a ten duchod nemusi!!!! byt v penezich, stat muze vyclenit budovy a dodavat jidlo a osaceni starym lidem. Ano, nebude to luxus takovy starobinec, ale co jineho nabidnes?

                            0 0
                      • Rychlej turista  

                        Tak si ty peníze ukládej uvážlivě, ať si za ně za těch 35 let taky něco koupíš. Hyperinface celoživotní úspory pohodlně zlikviduje během několika dní, maximálně týdnů. Zatím EU i USA dělají vše pro to, abychom se ji dočkali. Bude to doba, kdy budou střadatelé potrestáni a dlužníci odměněni.

                        0 0
                        • Ruprt2  

                          No aktuálně mám pocit že není největším problém hyperinflace, ale hysterie.

                          Nevím jestli tě štvu nebo v čem je problém, ale já se to snažil napsat opatrně a ty na mě takto vyjedeš.

                          Kdybych věděl jak je to správné a nejlepší, tak si to teď nečteš tady, ale v novinách.

                          0 0
                          • Rychlej turista  

                            Co bys mě štval, vůbec nic proti tobě nemám. Jen upozorňuji, že prakticky nic není tak růžové, jak se nám nepřetržitě předkládá a že je to právě naopak – vše směřuje do kytek. Kdo ale věří ve světlé zítřky, bude velmi nemile překvapen a oškubán. Hyperinflace nastupuje sice neohlášeně, o to však razantněji. Pak bude pozdě něco řešit. Na Titaniku se taky stále tačilo, přestože už byl nakloněný.

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              No tak nesmí se pořád pořizovat to na co nemáme.

                              Ať už jsou to sociální dávky, dálnice, platy lékařů, nebo dovolená a vánoce na splátky.

                              Hlavně nesmí nejvyšší představitelé vlády říkat, že je to úplně normální. Teď to ti současní nedělají, já od nich ani snad víc nečekám. Škoda, že příští volby vyhraje zase ten, kdo slíbí víc.

                              0 0
                              • Rychlej turista  

                                Na jakoukoliv rozumnou rozpočtovou politiku a šetření už se dávno rezignovalo. Jediné, co se ještě dělá, je tištění peněz, kdy se jen čeká, jak dlouho to systém ještě vydrží, než definitivně zkolabuje. Do té doby se bude u nás i ve světě vládnout stylem „po mě potopa“. Kdo trošku přemýšlí a má tu možnost, snaží na „zajímavé časy“ aspoň trochu připravit.

                                0 0
                                • Ruprt2  

                                  Tato vláda to tak úplně nemá.

                                  Minimálně snahu jí nelze upřít. Však na to taky dojede.

                                  0 0
                                  • Rychlej turista  

                                    Naše vláda je mi úplně buřt, mě zajímá, co se děje ve světě, protože to určuje, co se bude dít u nás.

                                    0 0
                                • martin_bakov  

                                  co pripravit, toho se musi vyuzit…

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Pujcit si deset mega, koupit zlato:)

                                    0 0
                                    • Rychlej turista  

                                      Tak, ale jen fyzické. Nebo zemědělskou půdu, stádo krav a na dvorek zaparkovat několik cisteren s naftou :-) V každém případě se vyhnout všemu virtuálnímu, od peněz (i papírových) až po finanční deriváty :-)

                                      0 0
                                      • Krys  

                                        To by si sa mohol kľudne stať obeťou lynčovania. Pre tých, ktorí nemysleli dopredu, by si bol ten skurvený boháč, hrozná zazobaná sviňa. V záujme „spravodlivosti“ by ťa obesili na strom a o tvoje „rezervy“ by sa pobili. :)

                                        Je úplne jedno, ako sa to urobí. Vždy bude nakoniec zlý ten, kto má viac ako ostatní.

                                        0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Jasne ze to fyzicke, kupovat si certifikat na zlato, ktere je ulozene v bance je hovadina:)

                                        Lesy a louky uz mame, tak ted ten dobytek:)

                                        0 0
                        • hribik A1  

                          nemusí nutne byť ani hyper, napočítaj si 3% ročne, teda peniaze z prvého roka vydeliť 1,0335, z druhého roka 1,0334 atď.. z tých prvých zostane len tretina, a to 3% inflácia stabilne je hoooodne podhodnotený odhad reality, to býva v dobrých rokoch, v zlých aj 10% a rázom si napr. na osmine, desatine..

                          neviem ako to bude s vašou menou, ale euro sfúrikovatie (fúrikovatenie meny = proces, v dôsledku ktorého sa peniaze vozia na nákup chleba fúrikom) skoro s istotou..

                          0 0
                          • Rychlej turista  

                            Koruna na tom bude trošku lépe, alespoň zpočátku, ale sveze se s eurem i dolarem, takže v konečném výsledku to vyjde nastejno.

                            0 0
                        • JSt  

                          tak tak. chudaky lidi donuti sporit od 18-ti let na duchod. na ty love nemuzou sahnout. tesne pred jejich duchodem padne mena a muzou si hodit vesak ;-).

                          mezi tim majitele penzijnich fondu investuji do nemovistosti, zlata nebo podobone, cenu si drzici, komodity… jen to chce byt u toho, kua :-D

                          0 0
                • camlost  

                  to Rychlej turista: nejefektivnejsi duchodovy system je zadny system: „naspor si sam nebo si vychovej deti tak, aby se o tebe postarali, az se neuzivis“

                  motivuje to rodice k dukladne vychove, ke vzdelavani svych potomku, atd. a nedava to statu sanci z vybranych penez utratit ani halir za provoz ruznych sprav socialniho zabezpeceni, kontrolnich komisi, …

                  bohuzel prave s ohledem na nulovy vytezek statu to v socialismu nikdo realizovat nebude.

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Díky efektivitě, bezohlednosti a zisku jednotlivců tato civilizace směřuje tam, kam směřuje. Spolupráci, vzájemnou pomoc a solidaritu považuji za mnohem důležitější, než zisky jednotlivců.

                    0 0
                  • JSt  

                    to je spatny pristup. tohle by motivovalo lidi mit plno deti. myslim, ze uz ted nas tu zacina byt presprilis. takhle bychom se zacli zrat navzajem :-)).

                    0 0
                    • camlost  

                      to, ze deti nemame, nas privedlo tam, kde zrovna jsme. a bude MNOHEM hur.

                      0 0
                      • RomanH  

                        Tak narovinu si musime priznat, ze jako Evropane vymirame. Prace do 70ti taky neni reseni, takze ac se to nekomu nelibi, stejne to skonci na pozvolne migraci lidi z Asie sem. Osobne mi to vubec nevadi, jen je potreba nastavit rovne podminky – minimalni mzda, placeni dani, prisnejsi kontroly prace na cerno a podobne.

                        0 0
          • Smazaný účet  

            pořád můžeš zabít někoho, kdo tě neskutečně sere a užít si důchod za státní prachy v base ;-)

            0 0
      • Mr.Duck  

        Jaký rukojmí, kdyby tě svázal a zavřel doma tak neřeknu, ale tohle se mi líbí, právě proto, že to nasere ty lemry :)

        0 0
    • martin_bakov  

      nejak sem v ankete nenasel moznost ze clovek bude pracovat z domova… coz je muj pripad

      0 0
    • oddie  

      Jo jo, pojedu do práce na kole. Sice bych mohl dělat z domova, ale tu srandu si nenechám ujít.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nemít ve čtvrtek tolik povinností, tak se i projedu po městě abych si to užil a omrknul stav.

        0 0
      • l-e-t-o  

        normálně jezdím metrem a pak příměstským busem. teď ve čtvrtek budu muset jet na kole (cca 20 km). jinak už se těším až budu v práci poslouchat rockzone a tam zprávy z pražské dopravy :-D

        0 0
    • romachain  

      Já pojedu do hokny 70km, na osmou…

      0 0
    • Flegmatik  

      Aspoň jednou nebudou řvát tramvaje pod oknem :-)

      0 0
    • mastihuba  

      doufám že bude pořádně chcát :D

      0 0
    • petrun  

      Ve čtvrtek mám sice volno ale toto si určitě ujít nenechám. Jen ať se perou, já beru Full a zrdcadlovku a valím to celé fotit :-)))

      0 0
    • Smazaný účet  

      Az po mne budou chtit mesicnik v tramvaji, vyhlasim ze stavkuju a ze jim ho ukazu az za deset minut!

      ..tak snad to te doby nevymeknu a vzpomenu si…

      0 0
      • Carloss  

        netušíš, jestli je ten rozměr čtyřhranů, kterýma se daj např zamikat kupéčka z druhé strany, stejnej, jak na normálních klikách u dveří?:)

        0 0
    • maajkee  

      Mně je to uplně fuk, já mhd nevyužívám jak je rok dlouhej, tak ať si klidně stávkujou :) Narozdíl od doktorů ničí životy na tom nevisej, takže si myslím, že ničeho moc nedocílej. Já bych chtěl v práci taky víc peněz, ale že bych kvůli tomu nešel do práce a stávkoval, to fakt ne, jsem rád, že práci mám.

      0 0
      • Smazaný účet  

        A ted si predstav, ze sefovi klekne auto, bude muset sednout na socku, ktera nepojede/pojede dve hodiny. Prosvihne jednani a jak bude nasrany, tak vam zabavi rotoped a zakaze pristup na BF…a co pak budes delat!

        Nicmene po pobytu v Parizi jsem vuci stavkam tak nejak imunni:)

        0 0
      • JSt  

        Narozdíl od doktorů ničí životy na tom nevisej

        onehda nam tu ridic trajfu zakoncil jedneho pasazera…

        0 0
      • Flegmatik  

        Oni stávkují kvůli platům?

        0 0
        • Smazaný účet  

          podstate ano..nechteji aby jejich deti dostavaly platy az do sedmdesati…

          0 0
          • Rychlej turista  

            Já myslím, že Flegmatik to ví a jeho otázku jsem pochopil tak, že se diví zasvěcenému komentování mediálně zmasírovaných lidí :-)

            0 0
          • karliner  

            Když někdo něco zásadně odmítá, požaduje nebo je zásadně proti, měl by i něco nabídnout, minimálně alternativu. Tu ta pakáž s oranžovo-rudými stranickými vůdci nenabízí, to si nechají do předvolební kampaně, kdy zase naslibujou Elvise a pivo za 2,– Kč.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Nedráždi Volfa bosou nohou!

              0 0
            • Rychlej turista  

              Už jsi dost starej na to, abys mohl vědět, jak to ve skutočnosti je.

              Alternativou k tomu, jak to u nás funguje, je pozavírání zločinců, co rozkradli nebo umožnili rozkrást tuto republiku, na doživotí a veškerá konfiskace jejich majetku.

              0 0
              • Jogador  

                Řešení supr, takže by jsi pozavíral ODS, TOP, ČSSD i KSČM a kdo by nám vládl? Odboráři? Lidi si zvolili před cca 6 lety pravici, po dvou letech vláda padla, bylo dva roky bezvládí, poté volby opět vyhrála pravice, po dvou letech opět levice nechá padnout vládu, supr koloběh, začne se konečně něco dělat, nebo jde každýmu opravdu jenom o to sedět, brát peníze a nic nedělat?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  vecna..pravice u nas neni, jenom levi a levejsi..

                  0 0
                  • karliner  

                    Věcná.. pravice u nás je.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Ted se zkusim vymluvit, ze jsem myslel strany, ktere se dostaly k vlade…;)

                      Ale jinak jsem na Svobodne zapomel…a to jsem je volil…

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Tohle je ale nevolitelná strana. Program nemám nastudovaný, ale kandidáti jsou k smíchu. Především v našem volebním obvodu, ale čest vyjímkám.

                      0 0
                      • karliner  

                        Nějak se moc neorientuju, pomož, otázka zněla zda je u nás pravicová strana nebo zda si nobelowski myslí, že v jeho okrsku jsou nějací kandidáti k smíchu, případně že ta strana je dle jeho názoru nevolitelná?

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Pak přeformulujme otázku: je strana pravicová programem nebo kandidáty?

                          Když se podíváme do minulosti, tak můžeme říct, že program je irelevantní.

                          Levice osobnosti nepotřebuje, těm stačí nabízet pivo, párky a všechno ostatní zadarmo.

                          Pravice potřebuje osobnost, která umí „vytvořit“ společenskou poptávku po pravicových řešeních, protože ty jsou vždy méně populární a potřebují dokonalý marketing. Já takovou osobnost nevidím, tedy nevidím ani pravici.

                          0 0
                • Rychlej turista  

                  Prvopočátek bych hledal u Havla a jeho kliky. Ten určil směr a cíle a politicky to veřejnosti dokázal prodat. Ostatní, jako Klaus, Ježek a další, už pouze vynalezli způsob, jak systém nastavit, aby bylo těchto cílů a dnešního stavu dosaženo. Takže nejde o to, kdo bude v současném systému vládnout, ale o změnu tohoto systému. Pak bude celkem jedno, kdo bude vládnout, protože systém mu nedovolí dělat to, co beztrestně může dělat dnes.

                  0 0
            • rasto  

              ovladni se trosku nebo skoncis s infarktem. a ten Ti nepreji.

              0 0
    • Tomcat  

      Pojedu tak jako vždy do práce sám svým autem. Protože kolo tam nemám od jisté doby kde bezpečně uložit tak už jen autem. A vlak ani autobus tam nejezdí tak jak mám pracovní dobu.

      Co mě štve že si berou lidi do huby který stím nemají co společného. …děláme to pro Vás… a teď tu o Sněhurce.

      Ale možná evangelisti z Automatu by mohli využít příležitosti a uspořádat nějaký hromadný křest nových členů ve Vltavě po vzoru jiných poblázněnců. :o) :-P

      0 0
    • cabbage  

      Cyklojízd se účastní smažky, šlapálisti a podobná verbež, pro cyklistu, natož bajkera, tam není místo.

      0 0
    • RomanH  

      Dle pocasi – blokady (alespon v to doufam) u nas nebudou. Nicmene mi pravdepodobne odborari zkazili cyklovylet ze Sumperka – chtel jsem se tam ve ctvrtek vecer dostat z Brna vlakem :-(

      Jinak naprostej souhlas s nazorem, ze jde jen o predcasnou kampan levice a ze me sere, ze si berou ostatni jako rukojmi.

      0 0
      • Paja  

        To uz jsme jednou zkouseli v opacnym smeru a jak se ukazalo, jet na kole je mozna rychlejsi;D

        0 0
        • mastihuba  

          nepřeháníš to s tím vstáváním? :)

          0 0
        • RomanH  

          Mas pravdu, nekdy je to na kole rychlejsi :-) V opacnym smeru jsem to chtel jet v patek. No jeste uvidim, sice jsem to chtel jet na biku (ostatni tam jsou na krosech), ale stejne pak pojedou po asfaltu, tak pokud to bude v praci vypadat rozumne, dam to na silnicce.

          0 0
    • Smazaný účet  

      dostanete od odborářů na držku…

      0 0
    • shark.jd  

      Já měl mít v pondělí zkoušku, kvůli stávce jsem si to přeložil na čtvrtek. =D Do školy teda budu muset jet na kole, 30 km podél Vltavy do Dejvic. Bude to krásná ranní projížďka. :)

      0 0
      • oddie  

        Aby tě měl kdo zkoušet..

        0 0
      • PjSky  

        naprosto v pohode :) ja jedu asi 15km ZBR-Smichov.. uz ted se tesim, po praci to rovnou natahnu na pred-trenink na drtice :p

        hlavne aby to jelo v patek, jinak sem promrhal startovne… :x bych jim sel rozkopnout odborarskou kancelar. Ocamcad po camcad, kdyz jde o dopravu.

        0 0
      • jIrI___  

        Nezávidím, v kvádru se ti pojede nic moc.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Oblek na zkoušky je přežitek.

          0 0
          • jIrI___  

            Tak to je pro mě novinka, dík, odhazuju ho v dál.

            0 0
            • Smazaný účet  

              No komplet oblek uz neni moc potreba…ale slusne obleceni se hodi. Ja to resil kalhotama a kosili. Pozdeji jenom kosili a ted bezne obleceni + kosile s kratkym rukavem prehozena pres triko:)…ovsem u statnic to bude jina:)

              0 0
              • jIrI___  

                Asi u dvou zkoušek se mi stalo, že zkoušející z ní lidi bez obleku normálně vyhodili. Zas druhý extrém byl to, když zkoušející přiběhl z dílen v montérkách od oleje :-))

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Hmm..i to se stava…ja mel dycky stesti ze zkousejici byli normalni lidi. Ale vim o par, kde je treba prijit slusne obleceny. Stejne tak vim o par, ke kterym bych si neslusne obleceny prijit nedovolil (ustni zkouska uprof. Dostala)

                  0 0
              • alinceb  

                Obvykle oblek nevyžadují mladí a nekonvenční učitelé. Ale přijít na zkoušku k 70ti letému emeritnímu profesorovi vdžínách a tričku, to už je silné kafe. Zažil sem u nás i experty, kteří za kvádro zlepšovali známku (třeba když to bylo nerozhodně) a pak taky lidi, kteří tě bez saka a kravaty poslali domů…

                Důležité je, okouknout si učitele a obléknout se vhodně pro jeho měřítka…:)

                0 0
          • kali222  

            jo prezitek! me vzdycky ze zkousky vyrzili, kdyz sem mel oblek. :D nevim proc, ale je to tak, tak uz ho nenosim radsi. :D ze uz sem videl ruzny kreace na zkouskach, ale punc tomu dal jeden muj kamos, kterej nabehl na zkousku ze spravka v pantoflich, koupacich sortkach a nejakou volnou kosili.

            0 0
            • alinceb  

              Zažil sem podobného experta na zkoušce z betonu (kdo zná, ví…) – koupací kraťasy s kytkama, tričko a žabky…:D

              0 0
              • l-e-t-o  

                borec jestli to byly betony u vaškové :)

                0 0
                • alinceb  

                  FAST VUT frajere – elita, na FS ČVUT ti se*e Bílej Tesák…:P :D

                  0 0
                  • l-e-t-o  

                    pfff. jenom VUT.

                    0 0
                    • alinceb  

                      Povíme si, až budeš hledat práci…;)

                      0 0
                    • martin_bakov  

                      sice se kockujete s kterou univerzitou docurate dal ale pracovni trh ma uplne jiny pravidla kluci ;)

                      0 0
                      • Ruprt2  

                        jak který, veřejný a soukromý to má třeba dost protichůdně.

                        0 0
                      • l-e-t-o  

                        tenhle boj mezi ČVUT a VUT byl, je a bude na světě vždy :-D

                        0 0
                        • jIrI___  

                          A nutno dodat, že pro ČVUT byl vždycky předem prohraný :-P

                          0 0
                          • martin_bakov  

                            dyt je to pravda, aspon co se FELu tyka tak VUT mela lepsi uroven… (delal sem CVUT FEL)

                            0 0
                            • alinceb  

                              O strojce a stavebce se říká to samé…:) Ale když se to vezme do důsledku, tak stejně nakonec záleží na konkrétním studentovi, jak se ke studiu staví. Lempl může vyjít jak z VUT, tak z ČVUT, stejně jako kvalitní odborník…

                              Každopádně pokud bych si měl vybírat fakultu (mluvím o stavební) podle prostředí, tak bych šel zase na FAST…FS se s tou svojí ruinou může jít vyfotit…:)

                              0 0
                • fredy.k6  

                  copak Vašková, ale Procházka :-)

                  0 0
                • Jogador  

                  Betony u Vaškové byly vždy komické, vždy když mi dávala 3ku za zkoušku se hrozně divila jaktože z ocele a ze dřeva mám jedničku a z betonu ne:) ČVUT je prostě nejlepší a nejvíc je kombinace Gočár a ČVUT ale to jen pro znalé:D

                  0 0
              • hribik A1  

                a spravil? :-D

                0 0
        • hribik A1  

          na dlhé trasy hej, krátke som už párkrát v obleku išiel a dalo sa (musí ale byť chladno), sako opatrne poskladané v igelitke… ale až nemá nejakého príliš váženého alebo tradicionalis­tického nadcenta či procesora, teda pardón, docenta či profesora, tak zvládne aj bez obleku..

          0 0
        • shark.jd  

          Já když na ČVUT nastoupil, na zkoušky hned kvádro. První tři pokusy, co jsem měl kvádro, jsem zkoušku nedal, tak jsem si na čtvrtej pokus vzal obyčejný oblečení a od tý doby jsem udělal všechno na první pokus. Už si beru jen džíny a košili.

          0 0
        • alinceb  

          Skorotchán (profesor a vedoucí katedry na TUL) jezdí do práce na kole skoro každý den (má na to speciálního favorita – vzít ho by bylo za trest) a nezřídkakdy jezdí taky v obleku – obzvlášť ve zkouškovém…:)

          0 0
    • Jenda  

      kdyby nejezdilo metro neslo by vyuzit tunely pro cykloprovoz? Sice by to trosku drncalo ale casem by se to vyjezdilo na fajn jednosmerny singly – nebo po spanelsku Via Verdes :-)

      0 0
    • Jenda  

      kdyby nejezdilo metro neslo by vyuzit tunely pro cykloprovoz? Sice by to trosku drncalo ale casem by se to vyjezdilo na fajn jednosmerny singly – nebo po spanelsku Via Verdes :-)

      0 0
    • frdrx  

      Konečně se dokopu jet z Brd na katedru v centru na kole. Jak dlouho už si to slibuju!

      0 0
    • petebike  

      asi taky pojedu do prace na kole, divny… :-D

      0 0
    • ulipik  

      nepodporuju stávku lidí, kteří jsou placeni z našich daní. To je jako bych si pozval zedníka domů na vyzdění příčky a on by to rozestavěl a potom druhý den nepřišel, že stávkuje, abych mu přidal, nebo abych mu zajistil práci i na další měsíc.

      BTW už se těším, že nechám auto doma a v kanclu budu v kraťasech. To se mi už hodně let nepovedlo.

      0 0
      • Flegmatik  

        Takových zedníků (řemeslníků obecně) je… Přijdou, něco ti doma rozdělají, ale druhý den už nepřijdou, protože se večer ožerou a druhý den nejsou schopni pracovat. Takže sháníš dalšího a dalšího, který to nějak dodělá. Nic nového, nic nereálného :-)

        0 0
      • camlost  

        ja vnimam odbory jako organizaci, ktera jedna se zamestnavatelem jmenem zamestnancu o podminkach prace.

        pripada mi evidentni, ze si celni predstavitele odboru touto akci chteji pripravit cestu do senatu. o nic jineho tam zrejme nejde. ale kdyz jim na to lidi skoci, tak at je jim prano.

        0 0
        • ulipik  

          no jo, jenže to všichni nevidí. Jen by to chtělo někoho iniciativního aby vykopal celou vládu a opozici do pr… je to samej hrabivec. Takhle jsou odbory jediní co se ozvali, bohužel ke škodě celé věci. Věřil jsem VV jsem asi blbec. Tak i oni to pochopili způsobem nahrabej co můžeš, když už si u vesla. To co se tady ve státě děje je na defenestraci všech představitelů vládních a nevládních stran. Vláda odborníků a těžce jít proti korupci – no jo, ale odborníci se do toho průseru už nepohrnou. Normální lidi by měli vyjít do ulic i bez odborů. No co, projedu se aspoň na kole do práce:-)

          0 0
          • camlost  

            imho by bylo naivni predpokladat, ze ten u moci nevyuzije prilezitost a nenahrabe si (na horsi casy). clovek je predator a jako takovy se chova.

            normalni lidi jsou prilis zamestnani, nez aby meli cas na nejake vychazeni do ulic. a prilis bohati, takze ani nemaji odvahu (maji co ztratit).

            z pohledu vladnouci elity je to takrka idealni stav. lidi se zabavi praci, plati z ni vysoke dane a nebouri se. z toho plyne jasny zaver – srouby lze dale utahovat. (je celkem jedno, jestli je vladnouci elitou nejaka politicka strana, diktator, kral nebo sasek)

            0 0
            • t29  

              Pořád můžeme jednou za pár let využít svého práva zvolit ke korytům někoho, kdo tam ještě nebyl. Třeba se pak ti, co jsou aktuálně u koryta, začnou bát o místo.

              0 0
              • drbo  

                proc nekoho jinyho ;-) ? dyk ufnukanej vecne stezujici si jouda radsi pojede svoji znamou pravicovou nebo levicovou zlodejinu aby nevypadal ze je out kdyz zvoli nekoho mimo ceskej politickej „mainstream“

                0 0
              • camlost  

                zřejmě vycházíš z toho, že politici z různých politických stran se nenávidí. pokud by to tak bylo, byli by bývalí ministři a poslanci odesíláni do dozorčích rad (polo)státních firem i po vítězství svých oponentů?

                imho není rozdíl v tom, kdo zrovna vyhrál volby. politik nemůže propustit státní zaměstnance ((*) kolik jich už je? 0.5 mil.?), protože je to 10% populace a není dobré je mít proti sobě. nemůže jim snížit platy. totéž platí pro důchodce – je jich příliš mnoho.

                politik, který myslí na svou kariéru, těmto dvěma skupinám vychází vstříc. a když už nevychází, tak alespoň slibuje, že vycházet bude.

                jsou dvě cesty, jak tento stav dlouhodobě udržet. zadlužovat stát, zvyšovat daně (resp. rafinovaněji zavádět nové, nejlépe skryté – televizní poplatky, poplatky za média, za komín, příspěvek na povodně, …).

                třetí cesta není pro politika zajímavá, protože vede k ukončení jeho kariéry: propuštění státních zaměstnanců, omezení vyplácení důchodů a dávek, omezení služeb poskytovaných zdarma. tato cesta je zajímavá pro plátce daní, pro sponzora státního aparátu – pro občana.

                (proč má státní zaměstnanec volební právo, když nevytváří žádnou hodnotu, naopak pouze spotřebovává zdroje?)

                (*) nejde o státní zaměstnance de iure, protože stát si „ius“ změní kdykoli podle svých potřeb, ale de facto – tedy o zaměstnance placené přímo či nepřímo ze státních peněz.

                (protože už jsme od cyklistiky opravdu HODNĚ daleko, je to můj poslední příspěvek v tomto vlákně)

                0 0
                • ulipik  

                  ale bylo to fajn plná Praha cyklistů, všichni spokojený, jen si sem musel mít oči i na prdeli. Ne, že bych jezdil do práce na kole normálně, ale po práci jezdím často i po Praze. Na cyklostezce v Podolí to bylo trošku o držku ale rád bych si to zase houfně zopakoval.

                  PS:auto v práci bohužel potřebuju jezdím často na západ a sever.

                  0 0
                  • Tomcat  

                    Falešná představa …bylo to fajn plná Praha cyklistů, všichni spokojený… klapky na oči a vidí se jen kus to okolo ne. Možná byto mnohe mnohem horší… ale to si chce spočítat né je vysnít.

                    0 0
    • Smazaný účet  

      http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1

      Na tohle chcou vic penez.

      0 0
        • PjSky  

          aha.. koukam ze prace v odborech je extremne vycerpavajici a narocna, take nesmirne spolecensky dulezita a reprezentativni…

          kdyz berou takove penize.

          jak vubec muzou byt odbory organizaci s vyplatnimi paskami? Vzdyt je to jen mafie.

          0 0
          • alinceb  

            Když si člověk přečte Mario Puzzo – The Godfather, tak leccos o odborech pochopí…:)

            0 0
            • karliner  

              Kdyby to snad někdo chtěl hledat nebo stahovat, doporučil bych mu do vyhledávače naťukat Mario Puzo. Ale pravda, beletrie to je kvalitní, přestože zkoumat odbory skrze Kmotra mi přijde podobně, jako si utvářet pohled na české dějiny podle Jiráska :-)))

              0 0
              • alinceb  

                Ty aby sis nezaprudil…:) Nemám ovšem iluzi o tom, že mezi odborářskými bossy, politiky, podniky a mafií to v ČR funguje nějak jinak…naopak bych řekl, že obálka šikovně vložená do něčí kapsy je u nás stejně častým úkazem jako v USA v té době…

                0 0
                • Ruprt2  

                  nojo, ale s takovým přístupem bys rovnou mohl věřit tomu co dávají večer ve zprávách.

                  0 0
                  • alinceb  

                    To nemohl, protože je nesleduju…stíhám až noční TN na Nově…:) A pak samozřejmě v pleném pracovním nasazení sleduju novinky.cz…:D

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      tak to jo, to jsou kvalitní zdroje informací to je úplně jiná.

                      0 0
    • Gronholm  

      ČD budou jediný podnik, kde cestující nepoznají, že je nějaká stávka. Tomu se říká dokonalé služby :-D :-D

      0 0
      • Jesterka  

        Naprosto a beze zbytku souhlasím. Dnes jsem byl se ženou na Holešovicích koupit lístek na pátek na Pendolino do Ostravy. Fungovala jediná pokladna. Ale pro někoho to je asi běžný zážitek.

        0 0
    • honny  

      Vezu ženu autem do práce, ale pak sednu na kolo ;)

      Jen v Brně podle všeho parkující auta obsadí pár cyklopruhů, to je fail.

      0 0
    • jecnak  

      Cylojizdy se zucastnim, jelikoz se dopravuju do prace tak napul nakole napul autem podle pocasi a nalady. A stejne to dopadne jako obvykle, tedy plno kecu a skutek utek. Krasne to doklada stav, kdy minule si policajti na stavku brali dovolenou.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Sef policie bude na dovolene, odborovi predaci na golfu. Potvrzuje to me mineni, ze vznik tohoto statu byl historicky omyl.

        -- Miloš Čermák

        0 0
      • Schoscha  

        Jen tě poopravím-policajti stávkovat nesmí a taky nikdy nestávkovali.Volno si brali na demonstraci.

        0 0
    • dancing dog  

      Pojedu ráno ze služby na kole, tak jako vždy od března do listopadu( pokud neprší).

      K důvodu té „cyklojízdy“- nemám v oblibě jakékoliv papaláše, tedy ani ty odborářské, nejsem nijak levicově zaměřený. Na 2. stranu- vidím to tak nějak takhle:

      Někdo tě vykrade, vybílí ti byt i garáž, skoro nic ti nezůstane. A pak ti ten někdo řekne: " No, nic ti tu nezbylo, asi sis žil nad poměry, s tim se něco musí udělat- musíš si utáhnout opasek a hodně se uskrovnit!!"

      Koho by to nenasralo??!!

      0 0
      • ulipik  

        Začalo to debilní Klausovo privatizací, potom skvělou prácí ČSSD, která přivedla investory na daňové prázdniny, kteří optimalizují účetnictví a zisk i podaňových prázdninách nechávají mateřským společnostem v zahraničí. Mezitím stačili položit nevýznamné české dodavatele, aby na jejich místo dotlačili jiné firmy s daňovými prázdninami a s investičními pobídkami. Některé z nich po prázdninách přesunou výrobu dál na východ protože Česko už není IN. A nakonec uděláme soukromé důchodové fondy, ze kterých budou mít nakonec všichni hovno krom vlastníků těchto fondů. Chce se mi z toho blejt.

        Je mi skoro 35 let a tenhle státu mi v ničem nepomohl a už ani nikdy nepomůže.

        0 0
    • jIrI___  

      Proč musí stávka na železnici trvat aspoň 24 hodin? Aby lidi poznali, že to neni zpoždění.

      0 0
    • whom  

      Dneska jako obvykle v úterý a ve čtvrtek, už asi od půlky dubna, Mladá Boleslav – Praha Smíchov. V běžné dny cyklodoprava běžná. Dnes vyjeli i lidé, kteří by asi na kolo sedat moc neměli. Na každém „rohu“ – tedy v každé prudší zatáčce páteřní cyklostezky kolem Vltavy, specielně úsek Rohanský ostrov – Nábřeží – Rudolfinum, mě málem sestřelilo několik „takycyklistů“, jedoucích v protisměru. Prostě je ta zatáčka poněkud vynesla. To, že tam taky chodí pěší, je evidentně nezajímalo. Další borec, jedoucí kolem Ministerstva dopravy tvrdošíjně vlevo, musel jsem mu taky uhnout vlevo. Takhle nějak jsem teda tu cyklistiku nemyslel…

      0 0
      • PjSky  

        Jo.. na Zbraslavske spojce (leve strane Vltavy) bylo kolem pul osme o 9 cyklsitu vic nez obvykle (obvykle jezdu sam) a hned za barandakem me malem zabila skupina cca 10ti cyklo-strev riticich se z Barrandova skrz tunel slepe k Vltave :)

        Dal uz to bylo jak skanzen lidove ozdravy: chodniky plne chodcu, nekteri byly tak zmateni nutnosti chodit, ze ani nevedeli kam maji jit (protoze paradoxne trasu vlastni tramvaje neznaji, neb tam chrapou kazde rano…)

        Starik na funglnovem Giantu delajici U turn na kolejich u Smichovskeho nadrazi me taky dojal.. a tak dale.

        S tramvajema a autobusama vite na cem ste, ale chodci kteri obujou kolo a vyrazi do ulic to je horror. Protoze nejezdi jako cast provozu podle zakona o provozu ale chovaji se dal jako chodci: tj. dokonale zmatene.

        To je videt kdyz mijite chodce na kole: vetsina ma nutkani uskocit nebo zmatkovat. Nenapadne je, ze cyklista to ma jaksi vymereny pravidlem vyssi rychlosti (a tvrdsiho padu)..

        uz at je konec. takhle nervozni sem nebyl ani v sobotu v trieste, kde sem s tlustou oktavkou klickoval v serpentynkach na 25% stoupakach, zrcatko na zrcatko se skutry, fiatky, silnickari atp. Jezne tam je to denni chleba a vsichni tam v tom umej chodit, je to fakt dobry jak si na to jeden zvykne.

        0 0
        • Luka  

          kluci, machrujete pěkně, ale uvědomte si, že jsou nevyježdění. A jediné, jak se to naučí, je právě ježděním. Takže za mě: jsem ráda, že vyjeli i ti, co běžně nejezdí, protože všichni v tomhle státě by si měli cvičně prohazovat role: chodec/řidič, řidič/cyklista, turista/cyklista, koňák/cyklista. Pak si totiž teprv uvědomí, že chovat se jako hovado jen proto, že zrovna „dělám to co dělám, na co mám právo a co je jediná možnost legálního použití dané cesty/silnice atd“ není to pravé ořechové…

          0 0
          • RomanH  

            +1

            Jinak, zrovna ted jsem byl v serverovne uschovat kolo kolegyni, co na nem prijela do prace a pritom se zranila a musela byt prevezena k lekari.

            0 0
          • PjSky  

            Ja nemachruju.. ja si stezuju! :D Ja nechci davy cyklistu na cyklostezkach. At zalezou do MHD. Nejsem propagator cyklistiky, protoze to je nesmysl – cyklistika zadnou propagaci nepotrebuje, lidi co chteli uz si cestu davno nasli a ten zbytek je jen na obtiz.

            a honimiry potvrzuju: minimalne 5 kousku.

            A jakou vyjezdenost jako chces? Staci necumet na pedaly a pouzit hlavu, na to zadny zkusenosti nepotrebujes. Kolo neni auto – ovladat vlastni vahu by mel zvladnout kazdy. V aute je vyjezdenost potreba, tam ovladas 1000kg zeleza na 4 kolech, coz ma neskutecne mnoho zvlastnich situaci. Ale jezdit po rovnym asfaltu/chodnicku na kole? Echm. Staci se neritit bezhlave kupredu…

            0 0
            • Luka  

              samo si to napsal, jezdí chvíli v protisměru, vynášejí je zatáčky, motajíi se, slejzají z kola. Jde o to, ze prostě nejsou zvyklí na pravidla a zažité zvyky, které my všichni kdo jezdíme, dodržujeme automaticky. Oni často ani nevěděli, kudy vlastně jet. Buďte k nim ohleduplní. Není důvod dělat ramena a oni jsou stresovaní dost i tak. A navíc, když jste začínali jezdit, chovali jste se nejspíš stejně jako oni, ať už jako první, nebo jako druhá kategorie ;)

              Navíc, v druhém vlákně se tu hledají volné slečny bajkerky… tak kluci vyražte na modřanskou a najděte si nějakou vyhovující, je jich tam celé hejno. A pravou bajkerku už si z ní vychováte ;)

              0 0
              • Smazaný účet  

                jj, asi taky nejsem vyježděnej. včera jsem si takdle najel do pravý zatáčky kolem baráku, lehce mě to vyneslo na střed a koukám, proti mně auto, který se vyhybalo zaparkovaný ávii v protisměru. instinktivně jsem to strhnul ven ze zatáčky za avii, poněkud nestandartní míjení, asi jsme oba řekli sprosté slovo, ale obešlo se to bez konfrontace. ;-)

                0 0
          • whom  

            Nezlob se, Luko, ale machrujou podle mě ti, co vletí rychle do zatáčky, do které nevidí. Přibrzdit se nemusí nikde učit. A bohužel, udělají to s klidem i s autem. Právě proto, že jsem s tím trochu počítal, jsem dojel do práce dneska zdravej. Někteří jiní ne.

            0 0
            • Ruprt2  

              ne machrujou ti, kdo mají potřebu založit dvě vlákna o tom, že musí do práce ve všední den na kole.

              A pak hlavně ti, kteří do těch vláken dávají akční reportáže z terénu.

              0 0
            • ulipik  

              na to kolik bylo cyklistů, těch zranění moc nebylo. Jednou si taky rozbiješ hubu na kole a nikdo ti nebude nutit, že asi neumíš jezdit. Řekl bych, že většina lidí co jsem viděl docela jezdí, ale na takovej provoz na cyklostezkách nikdo z nás není zvyklej.

              0 0
          • Krys  

            Koňak? Sem s ním!

            0 0
          • ulipik  

            Prosím koňák ne:-) to se nedá ovládat jen tak jednoduše má to svojí hlavu.

            0 0
        • brozis  

          mě pobavilo chování cyklistů v tunelu pod Vyšehradem. Před ním většina slezla z kola protože provoz byl v obou směrech a v tom úzkém koridoru se na to necítili. Ale hned jak vylezli z tunelu zastavili se začali nalézat znovu na svoje kola… čímž se začal pohyb v tunelu malinko komplikovat :-)) ale jinak to byla psina… mě se to líbilo a kdykoliv bych si to zopakoval :-))

          0 0
          • Luka  

            nebyl zrovna tady zakaz prujezdu cyklistu?? jestli je tam pořád, nedivím se, že slejzali…

            0 0
            • jecnak  

              Je tam stale „Cyklisto sesedni z kola“ a sveho casu tam bylo i „Ridici tlac auto“ :-)

              0 0
              • brozis  

                jsem se možná špatně vyjádřil. proti slézání z kola nic nemám, to bylo v pořádku (značka tam pořád je). Ale i tak se tam tvořil špunt díky nasedajícím cyklistům.

                0 0
              • Smazaný účet  

                já tam normálně jezdím po silnici – podle značek vlastně v tunelu cyklostezka není, takže nemám co jiného použít (po chodníku se přece nejezdí) :-)

                0 0
                • Luka  

                  tedy, přísně vzato, ta stezka vede po tom chodníku, ale je na ní znacka „sesedni z kola“, a ty si povinnen pouzit soubeznou cyklostezku, ne? ;)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    no, pokud tam na kole nesmím jet, tak to, technicky vzato, cyklostezka není, ne?

                    asi budu muset jezdit s právníkem :-D

                    0 0
                    • hribik A1  

                      my sme väčšie blbákovo. u nás majú cyklisti podľa zákona zakázané sa navzájom predbiehať… :-D

                      0 0
                  • PjSky  

                    ne, na to je jina znacka. A silnicari stejne jezdi dirou.

                    Na biku jezdim po chodnicku, posledne sme se tam potkali s croozerem a bezne padam ramenem na zdidku, takze zaberu min mista jak chodec.

                    Sesednout nesesednu, leda by me straznik sundal tonfou. Ne kazdy zakon je dobre udelany a obcan ma pravo protestovat.

                    Popravde receno, jaky postih je v zakone o doprave kdyz nedodrzite tenhle prikaz? nejak sem to v sankcni casti nenasel :p

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      onehdá jsem někde u Pardubic (na silničce) dostal pokutu – cyklostezka byl pás rozbitýho asfaltu v poli, jel jsem pochopitelně po silnici…

                      0 0
                      • brozis  

                        už to tady někde je.. ale stejně

                        0 0
                        • PjSky  

                          no ja rozhodne nechapu, co ma znamenat to, ze date cyklistum prostor a pak jim tam zakazete jezdit na kole (sesedni z kola)

                          Doufam ze kazdy pritomny chape absurditu cele veci.

                          Nastesti tyto znacky se objevuji jen na kombinovanych stezkach (pro cyklisty a chodce) ktere cyklisti NEMUSI ze zakona vyuzit a MOHOU pokracovat po silnici.

                          0 0
        • karliner  

          Zajímalo by mne, jestli na nějakém jejich foru se našel stejně vtipný přispěvatel, jako jsi ty a zkritizoval toho kokota v oktávce, co jim leze do 25% serpentýn, když neumí pořádně řídit…

          0 0
      • makak  

        Jojo, dneska to bylo peklo. Vyjeli dvě problematické kategorie:

        • honimíři co museli na cyklostezce dokázat, že jsou nejrychlejší nasvětě a pak se společně s celým pracovním kolektivem vyfotit nanejužším místě (skála pod Vyšehradem)
        • a potom ti, co na kole moc neumí a použili ho jako dopravníprostředek.

        Proti té druhé skupině nic nemám … ale doufám, že zítra pojedou zase jenom skalní.

        0 0
        • Smazaný účet  

          jo, potkal jsem pár z té první skupiny – hnal se po chodníku tak, že jsem si říkal, kdy někoho trefí…já jel za ním v pohodě, dojel jsem ho na semaforech. on pak mezi autama přejel na červenou, já si počkal na zelenou a dojel jsem ho v kopečku v Krčáku :-)

          0 0
          • makak  

            Jojo honimíři kopce neumí, normálně to otáčeji na Zbraslavi u stánku :-))

            0 0
            • Smazaný účet  

              přesně! :-D vídám několik takovejch když tam chodím běhat – občas mě minou i 3×…

              0 0
              • makak  

                … úplně čistý horský kolo, spíše výraznějších barev, bez helmy, šátek nebo kšiltovka, kolem stánků zásadně „na Cavendishe“ ⇒ je tam nejvíc publika :-))

                0 0
                • brozis  

                  Zrovna dneska jsem si říkal jestli převlečením do cyklodresů, někteří zároveň „oblečou“ svoje alter ego :-))

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    to máš stejný jako když vlezou do votuněný vostrý káry, voe :-)

                    0 0
                    • brozis  

                      jo tak to jo… teď už to chápu :-))

                      0 0
                      • Luka  

                        já mám nejradši takovou situaci, si tak svačim někde v poli, rozhlížim, kocham a pohoda, najednou zpoza lesíka se vynoří „šlař“ (má šle navrch na dresu), jazyk na vestě, barevné kolo i doplňky. A teď zafuní, zbystří: uvidí babu. Testosteron na „plné kule“ ;) a už to mydlí, valí co to jde, i kdyby měl za další zatáčkou chcípnout, louže přeskakuje mohutným trhnutím za celé kolo a při průjezdu zásadně nezdraví, ani když ho já pozdravím první… chudáci..

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          on podvědomě očekává, že jeho výkon oceníš tím, že shodíš gaťky a ulehneš před ním do trávy :-) (metafora)

                          nezdraví, páč je zklamanej, že k tomu nedošlo…

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            ženský by si měly občas pučit pinďoura, aby věděly, co to s člověkem dělá. chudák chlap málem infrakt a ona se mu směje. :o)

                            0 0
                            • Luka  

                              mě nedělá problém, že se předvádí, naopak. Ale to, že ani nezabučí odpověď :)

                              0 0
                              • Ruprt2  

                                byl z toho pozdravu v šoku, čekal jinou reakci či nabídku.

                                Byl připaven reagovat na „Pocem ty kanče“ a ne „Ahój“

                                0 0
                        • PjSky  

                          Tak to sem nebyl ja. To sis vymyslela, ne? :D

                          Ja v zasade prestiram raneneho, abych vzbudil soucit a omluvil docasne snizeny vykon (kdyz teda uz dojde na stalking). Btw. Stalking priznavam, nekdy fakt jedu rychle a vidim kost, tak zpomalim a i chvilku sleduju jak ji to jde. Vetsinou nevalne.

                          Oduvodnuju si to tim, ze po dvou letech bez stale partnerky jsem citove vyprahly jak Rub al Chali a zacinam si zivit nadeji. Nebo to bude vysoky testosteron? Uz nevim. Nereseim, tyhle veci maji tendenci se vyresit samy.

                          0 0
                          • t29  

                            „vyprahlý jak Rub-al-Chálí“ si píšu

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Myslím, že to přirovnání tu používá nějak často ;-)

                              0 0
                              • PjSky  

                                to bylo podruhe :) a je to original. Jestli si myslite ze Sahara je sucha.. che.

                                0 0
                                • Rychlej turista  

                                  Dočista :-)

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    fiiihaaa:-O

                                    0 0
                                    • Rychlej turista  

                                      Jó, jsou věci, které se z cenzurované televize a tisku nikdy nedozvíš. Libye prostě moc vybočila z plánů světovládců (snaha o potravinovou soběstačnost, žádné dluhy a závislost na západních bankách, během několika desetiletí vlády Kaddáfího neuvěřitelný rozvoj životní úrovně všech obyvatel ve všech oblastech a poslední kapkou bylo odmítnutí USD a požadavek Kaddáfího, aby mu západ za ropu platil a dlužných 200 mld. USD vrátil ve zlatě) a proto je třeba ji bombardováním chráněných civilistů vrátit z zpět do doby kamenné. Až se tam všechno zničí, nikdo nebude vědět, jak to vypadalo před bombardováním a humanitární pomoci, která bude záminkou pro pozemní invazi a jak si Libyjci žili.

                                      0 0
                                      • Rychlej turista  

                                        Jak se to dělá – Ekonomický vrah

                                        Ekonomický vrah – manuál

                                        0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Kurna..diky za info..nejak jsem se o to nezajimal a docela jsi mi otevrel oci.

                                        0 0
                                      • PjSky  

                                        Modri vedi.

                                        Staci se podivat na Google Earth a zjistis kolik snimku pouste existuje v extremnich detailech: amici tam zurive cumi poslednich 20 let od rana do vecera.. a dost toho pak pustili ven.

                                        Tohle je cele USA a jejich pristup k svetu:

                                        http://www.youtube.com/watch…

                                        co nemuzeme mit, to znicime.

                                        0 0
                                        • pepek  

                                          Prostě NZ, co to dokazuje? Jak to souvisí s Kadáfím? Tato letadla byla vyrobena dřív, než se Kadáfí stal desátníkem .

                                          0 0
                                          • PjSky  

                                            http://en.wikipedia.org/

                                            najdi si Libya

                                            a pak si najdi Iraq a najdi si totez pred 10 lety…

                                            Nejlepsi je Iceland :) po reformach a odmitnuti statniho dluhu je to parada. Razem se stali zemi na urovni Lichenstejnska = svobodnou zemi.

                                            Jinak Kadafi nikdy nebyl desatnikem.. studoval vojenskou akademii…

                                            0 0
                                            • pepek  

                                              Já se jen ptal, jak to museum letadel souvisí s Kadáfím? (desátník byl obrazně, myslel jsem, že se to dá pochopit)

                                              0 0
                                              • PjSky  

                                                http://en.wikipedia.org/…ratofortress

                                                nejsou to vraky. vsechny je muzou rekonstruovat a pouzit. Je to i zmineno u popisu toho „hrbitova letadel“

                                                Bombarder neni linkovej autobus, 50 let veku nic neznamena.

                                                0 0
                                                • pepek  

                                                  Bombarder neni linkovej autobus, 50 let veku nic neznamena. skutečně velmi technická poznámka :-)

                                                  Ale jak to souvisí s tím hodným Kadáfím? (Který léta nezištně rozdával náš československý Semtex každému, kdo nutně potřeboval odpálit nějaké letadlo)

                                                  0 0
                                                  • PjSky  

                                                    ja nepsal o Kadafim, ja psal o USA / svetove oligarchii NWO.

                                                    Jsou dokonale vsemocni, s pomoci masinerie kterou vyrobili z protodemokra­tickeho USA maji v rukou nejmocnejsi armadu na svete.. mluvime i tisicich letadel, dokazes si predstavit aspon 100 boingu na jednom miste? A 1000?

                                                    http://en.wikipedia.org/…ration_Group

                                                    Libye a jine staty musi spadnout do pasti konzumniho kapitalismu.. jde o globalni valku o zdroje. USA to ani uz nepopira.

                                                    Nastesti jsou arabove vesmes fataliste, takze kdyz nekdo dopadne spatne, chtel to tak Buh a je to v poradku :)

                                                    0 0
                                                  • pepek  

                                                    Čoveče 100 boeingů asi jo (JFK)

                                                    Máš pravdu, USA jsou hrozný potvory, naštěstí.

                                                    Jinak bys teď možná mluvil rusky a bydlel na sibiři.)

                                                    0 0
                                                  • Rychlej turista  

                                                    Nějak jim ta ochrana civilistů jejich bombardováním začíná drhnout. Itálie to chce odpískat, protože ji pomalu začíná docházet, že je pro ni lepší kšeft dostávat z Libye třetinu své spotřeby ropy, než davy afrických uprchlíků, před kterými Libye Itálii chránila. Sice za tu ropu bude muset zase platit, kdežto ty uprchlíky měla zcela zdarma a bez omezení, ale i tak. Tím pádem 90% letadýlek nebude mít odkud startovat. Britský generál létajících nadlidí, jak se nechal slyšet, povídal, že tito zažívají velký stres z létání odnikud nikam a z bezcílného zahazování bomb. A taky, že už se to nějak moc prodražuje. Na Američany se taky už asi moc spoléhat nepůjde, když prezidenta 10 kongresmanů zažalovalo za protiústavní válčení bez souhlasu kongresu. No, ale Američani mají vždy v záloze plán „B“, tak v nejhorším můžou vytáhnout jeho pravý rodný list a konstatovat, že jako nerodilý Američan nemůže být prezidentem a tedy ani jeho válčení se vůbec nekonalo. To teda nevím, jako tuhle šlamastyku Sarkozy pošéfuje.

                                                    http://mathaba.net/news/…

                                                    0 0
                                                  • t29  

                                                    Napoleon měl Waterloo, Sarkozy má Tripolis…

                                                    0 0
                                                  • Peslezedirou  

                                                    Vytvoříme bezletovou zónu na ochranu libyjských civilistů, během několika dní se bezletová zóna mění na otevřený hon na Kadáfího jednotky a na celou libyjskou infrastrukturu, neměla být bezletová zóna nestranná pro všechny strany konfliktu? Tohle co se teď děje je opravdu absurdní. Fakt se stydím, že patřím do euroamerické kultury.

                                                    0 0
                                                  • t29  

                                                    Vzpomeň si na Lockerbie. I Kaddáfí by se měl hodně stydět.

                                                    0 0
                                                  • Peslezedirou  

                                                    BTW nebyl to ještě před několika měsíci kámo eu? Se kterým se pan prezident EU fotil, včetně dalších úředníků, polibky nikdo nešetřil, na milost vzatý napravený terorista.

                                                    0 0
                                                  • Rychlej turista  

                                                    Vždycky je to podle toho, jak se to zrovna hodí. Vezmi si kosovského Albánce Hasima Thaciho. Původně naháněný terorista obchodující s drogami a orgány povražděných Srbů, je najednou čistý jako beránek.

                                                    0 0
                                                  • Peslezedirou  

                                                    Ano, souhlasím.

                                                    Srbsko – Kosovo

                                                    Gruzie – Abcházie/Jižní Osetie

                                                    0 0
                                                  • hribik A1  

                                                    no šak jeden veľký kosovský či albánsky či aký drogový barón = kamarát ministra spravodlivosti a predsedu najvyššieho (s)údu slovenskej republiky :-) takých známostí asi bude vyše

                                                    0 0
                                                  • Rychlej turista  

                                                    Určitě není svatý, ale spoustu toho, co je mu přičítáno neudělal. Alespoň ne přímo, což je i tento případ, i když oběti po létech odškodnil, což je bráno jako přiznání viny. Ale udělal to zejména jako gesto dobré vůle, aby dostal Libyi z izolace. O tom, že ale před Lockerbie Američani sestřelili Íránské letadlo, se mlčí. A ať měl prsty v čemkoliv, vždycky to následovalo až jako odveta po akci Američanů. První dítě mu Američani zavraždili bombardováním Tripolisu už před 25 lety. Na Čt24 to před zprávami (události 25 let staré) běželo současně s nynějším bombardováním.

                                                    0 0
                                                  • Peslezedirou  

                                                    Ono to je jako v hokeji a fotbalu, rozhodčí většinou vidí a trestá až oplácení. Teď se děje zase to, že vidíme jenom to co chtějí jiní :-(

                                                    0 0
                                                  • Rychlej turista  

                                                    Už se to ale začíná měnit – neomezená moc médií nad vytvářením veřejného mínění se s nástupem internetu a sociálních sítí rozplývá, což mocipány děsí a nevědí si s tím rady. Proto, když zjistili, že lidé jsou schopni si pravdivé informace najít a jejich lži jim okamžitě vyvrátit, toto lhaní rapidně omezili a raději neinformují vůbec. Lež totiž lze dneska velmi snadno vyvrátit, ale pokud schází jakákoliv informace, lidé se o důležité události vůbec nemusí dozvědět, což je pro ně výhodnější. To je případ třeba španělských bouří, pro které se stal vzorem Island. O Islandu jsem v médiích nezaznamenal informaci vůbec žádnou a o Španělsku až s několikatýdenním zpožděním a samozřejmě s vylhaným zdůvodněním. Takže pokud v médiích jsou pouze bezvýznamné zprávy o ničem, je jisté, že se něco děje a je třeba si na internetu vyhledat, kde a co se děje.

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Nejhorší na tom je to, že ani na tom internetu nikdy nebudou bývat 100% pravdy a důvěryhodností je naprosto srovnatelný s médiami.

                                                    0 0
                                                  • t29  

                                                    a vrátíš se tam, kde začalo křesťanství i islám – něčemu a někomu musíš věřit ;)

                                                    edit: (a to ne ve smyslu že tě donutí, ale že ty sám se rozhodneš, na čí stranu se přidáš – nejde zůstat mimo, objektivní nestranný pohled má leda ufon na oběžné dráze)

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Věřit může člověk jen sám sobě. Zní to divně, ale je to tak. I když…

                                                    A připomnělo mi to rovnou jeden vtip:

                                                    Chlap si pere gatě a mumlá si: „Dneska už nemůžeš věřit nikomu, ani sám sobě. A to jsem si chtěl jenom prdnout.“

                                                    0 0
                                                  • t29  

                                                    taťka to říká podobně – „věřím jenom sám sobě a to ještě ne vždycky“

                                                    já říkám – „nemůžeš věřit, musíš věřit“

                                                    nemůžeš věřit = objektivní pravdy se nedobereš

                                                    musíš věřit = takže se rozhodni, koho budeš poslouchat, nebo si vymysli vlastní pravdu

                                                    0 0
                                                  • Rychlej turista  

                                                    Internet je jedna velká žvanírna, ale důležité je, že ty informace tam jsou a tak je to už jen o schopnosti dotyčného chápat věci v souvislostech. Zjednodušeně řečeno, suma informací, které jsem našel a nějak spolu souvisí, by měly dávat smysl. Pak z toho lze udělat nějaký závěr. Kdo to dokáže, má větší šanci dopídit se, kde je pravda. Stejně tak, jako je to na B-F, spousta balastu, ale kdo informaci umí hledat, ten ji najde :-)

                                                    0 0
                                                  • t29  

                                                    +1

                                                    0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  to by musela bejt fakt těžká nouze. drak zůstane v pořádku, ale osobně si nedokážu představit repasovat všecku avioniku, hydrauliku atd. aby se s tim dalo vůbec letět, natož pak plnit bojovou misi proti současným zbraním.

                                                  0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Njn, u nás zas skladujem L-159 a migáče květináče se rozprodaly do soukromejch sbírek. Třeba Amíci čekaj na lepší cenu šrotu. :o)

                                          0 0
                          • martin_bakov  

                            fakt se ty veci maji tendenci resit samy ? …ja jen ze pises po dvou letech to neni kratka doba.

                            0 0
          • Smazaný účet  

            Já se takhle honil s jedním lesklým lýtkem v úterý. Poprvé jsem ho potkal hned na Brumlovce. Pak cestou do Hostivaře eště asi 5×. Pokaždý jsem svýma zkratkama dojel na nějakou křižovatku, a on projel příčně kolem mě. Bral to jen po velkejch silnicích. Já zas střihnul pár chodníků a uliček, zastavil na křižovatce, a on zase pár metrů přede mnou. V jednu chvíli jsem se dostal i před něj. Doufám že jsem mu psychicky neublížil, vzhledem k tomu, jaký hadry vozim, a že jsem na zadním kole měl sklopenou dětskou sedačku. ;-)

            0 0
            • PjSky  

              jojo to chapu. Ale ono taky prijde na to, co jaksi prave provadel. Jestli trenoval a chtel mit pravidelny tempo a zatez, coz ty nepochopis zjevne, tak na tebe asi celou dobu zvesela hazel bobek, coz si taky nepochopil..?

              0 0
              • Smazaný účet  

                tak pravidelný tempo a zátěž rozhodně neměl. prostě neznal nejkratší cestu. ale že na mě házel bobek to věřim, v tý rychlosti koukat okolo…

                0 0
    • zzabak  

      hehe, Praha jako Kodan, kez by.., ale dnes konečně trumfnem Kodaň – v 10:44 na Podolském nábřeží 4131 cyklistů …,

      http://unicam.camea.cz/…eCounter/map

      0 0
      • brozis  

        nějak jim to spadlo…

        0 0
      • Vilém  

        To cumim, ze vubec neco takoveho existuje. Zajimave kouknout na statistiky, oproti jinym dnum, to je tak 5× vic lidi.

        0 0
    • Flegmatik  

      Ty jo, taková pohoda dneska v Praze… By mohli stávkovat častěji… Z parku naproti slyším i ptáky řvát, tramvaj projede jednou za 5 minut, lidí poskromnu, aut taky… :-) Na kolech vyjeli i docela obstojné baby, v restauracích prázdno…

      0 0
      • martin_bakov  

        taky se mi to libi, je to jako v Brne o vikendu :)

        0 0
      • PjSky  

        jo, dve jely po chodniku a malem sem misto na obed dosel do nemocnice :))

        (repty-repty)

        jinak kdyz sem tak koukal na ty cyklistky a cyklisty (ale bab teda vyjelo sakra moc, to sem koukal)

        tak mi prislo ze leckdo si vzal dovolenou a jezdi po meste.. cisto pro prdel :)

        rano jedna skupina zase vypadala ze si nejaka firma udelala teambuilding na kolech a razi na Karlstejn.

        Ale dobre tak.

        0 0
    • Ondrais  

      nemělo by se téma přejmenovat na „důchodová reforma“ ?

      jsem čekal jak se tady dočtu něco o kolech… a samá politika :-/

      0 0
    • PjSky  

      http://en.wikipedia.org/…xternal_debt

      najdi si Libya

      a pak si najdi Iraq a najdi si totez pred 10 lety…

      Nejlepsi je Iceland :) po reformach a odmitnuti statniho dluhu je to parada. Razem se stali zemi na urovni Lichenstejnska = svobodnou zemi.

      0 0
    • ulipik  

      zamknout zvrhlo se to tady v kopu nesmyslů.

      0 0
      • karliner  

        No, ještěže jsi si udržel chladnou hlavu a napsal k tématu aspoň ty.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.