• kassar007

    Zdravím znalce Brd. Chtěl jsem se zeptat, jestli by se někdo se mnou nepodělil o nějaké zajímavě trasy na tomto území. Nebráním se žádnému výchozímu bodu, ale pokud bude blíže Praze, budu rád (bydlím v Praze). Několikrát jsem již v této lokalitě byl, ale nikdy s nikým, kdo to má nějak dobře proježděné (rozumněj, byl jsem tam sám). Jde mi o trasy, kde je minimum přesunů po zpevněných (šotolinových) popř. asfaltových cestách. Chtěl bych maximum trasy absolvovat na lesních pěšinách, technických úsecích apod.. V podstatě si dát „pravé EN“ v hezké přírodě s minimem lidí. Netoužím moc po frekventované lesní cestě, kde potkávám spousty lidí a nemusím moc pilotovat, krom vyhýbání se dírám v asfaltu. Nicméně pokud se třeba vyskytne výjezd po šotolině tak se tomu nebráním, ale čím méně tím lépe. Pokud my poradíte, budu rád … za přiloženou mapku, popis, souřadnice ještě více :-)

    0 0
    • kassar007  

      Nikdo nic? Ze by dalsi moje vlakno, kde je polozena normalni otazka a nedostane se mi odpovedi?

      0 0
    • kesu  

      do haloun vede moc peknej sjezd a i ta cesta tam je celkem pekny narocnejsi XC. urcite se tam nekdy v dubnu vydam,tak se pridej..

      0 0
      • kassar007  

        Moc rad, ale musis pocitat s tim, ze asi vykonost nebude zadna slava :-)

        0 0
        • kesu  

          ja budu rad,ze tam vubec dojedu,nemluve o ceste zpet..

          0 0
          • kassar007  

            Super … a jak se domluvime? Das mi nejak vedet? nebo ti poslu treba na mail muj kontakt a pak se nejak svolame?

            0 0
      • Endurix  

        Přidal bych se taky pokud by ti to nevadilo. Aspoň bych okouknul ten tvuj novej bajk.

        Honza – kupoval jsem tvýho treka.

        0 0
        • kesu  

          jasne,kdyby bylo pekne co treba za tejden?

          0 0
          • Elwing  

            Já bych jela klidně tuhle neděli a cestou zpět se stavila ve Všenorech na oslavičce :) Ale ty si hrozná brzda s tím nefunkčním bajkem! Navíc má být hnusně :(

            0 0
          • Endurix  

            Příští týden to mám nejistý v sobotu možná jedu přes 2 kopce ale v neděli by to šlo no a pak můžu až ten víkend 1.5

            0 0
        • kesu  

          hele a co trek,jak se ma?doufam,ze jsi spokojenej?..

          0 0
          • Endurix  

            Trekouš maká parádně, dostal předsezozní údržbu takže pohodička. zatim spokojenost, vypadá to že, mi doma ňákou dobu vydrží.. :-)

            0 0
      • Elwing  

        Hehe, nejdřív si zprovozni zase bajk ty šašku ;) Taky bych si ráda sjezd do Haloun projela konečně na fullu, na pevňáku jsem na to vždycky jen nadávala.

        0 0
        • kesu  

          v pondeli bude ready,nastesti:),uz jsem nervozni..

          0 0
    • JakeF  

      Počítám myslíš Brdskou vrchovinu. Brdy jsou jen zhruba oblast VP, ty máš nejspíš zájem hlavně o Hřebeny. Blízko Prahy jsem to projížděl jen párkrát. Zmíněný Halouny nahoru po modrý si rád zkoušim, na HTčku se tam dá pěkně pilovat technika. Jinak to tam směrem na Řevnice vypadá pěkně podle vrstevnic, ale počítám, že tam asi nějaký lidi budou. Pár pěknejch míst znám tady kousek, kdybys chtěl trochu delší výlet… Po červený to přejet až na Studený vrch, kde je pár pěknejch cestiček, některou z nich to sjet na modrou (buď k léčebně nebo k pramenu Brdlavky), odtamtud po modrý pod vrchol Písku, neznačenou cestou na vrchol, odtamtud vede taky pár pěknejch cestiček až dolů k Litavce (jedna pěkná je na trase Krakatitu Dobříš), pak zpátky nahoru na červenou, krátkej asfaltovej přejezd na Plešivec, kde se vyblbneš určitě, ať zvolíš jakoukoliv cestu (mimochodem 18.4. Plešivecká Držka :-)) a pak zpátky třeba přes Kuchyňku, kde jsou taky dva pěkný technický úseky, i když trochu kratší. Na celodeňák by to bylo myslim docela pěkný a převýšení by taky nebylo zrovna zanedbatelný :-).

      0 0
      • JakeF  

        Jo a ještě tady je jedno zajímavý místo, spíš na nebajkový prozkoumání: Klondike (čimž ti samozřejmě nechci ani v nejmenšim naznačovat abys tam chodil a ty lidi na fotkách jsou fotomontáže :-)).

        0 0
        • kassar007  

          Pekny foto. Pripomina mi to cas, kdy jsem bydlel v drazdanech a tam byl super vojensky ujezd v piscito lesnaty oblasti. Zborenych objektu tam bylo hodne a zajimava krajina taktez :-). Jinak je hodne poznat ze to je fotomontaz, mate blbe stiny od postav :-)

          0 0
        • ¨MZ  

          super fotky, já myslel, že tam jsou vojáci pořád. Kudy se tam nechá vlézt? Můžeš sem hodit souřadnice? Rád bych tam někdy vyrazil, tyhle místa mě hrozně lákaji.

          0 0
          • JakeF  

            49°51'4.602"N, 14°10'19.743"E

            Jih tý východní strany, vede tam velká příjezdovka z Haloun, teoreticky se tam dá dostat i autem, ale jsou tam zákazy. To je ta, co jsme šli my a největší, co jsme našli. Jinak tam jsou menší v několika dalších místech, ale ty už na mapě nenajdu. Pokud se nepletu, tak v tuhle chvíli je „obytná část“ ve vlastnictví nějaký firmy, ta „vojenská“ ve vlastnictví tušim rodu Colloredo-Mansfeld. Pokud vim, tak tam ani nikde snad nejsou zákazy, ale úplně legální to taky nebude. Pár lidí jsme slyšeli, ale oni nás asi taky, tak jsme se úspěšně vyhnuli bez potkání a druhý jsme viděli, jak slaňujou z tý plošiny, tak jsme je nechali jejich zábavě a neměli jsme tam žádný problémy. Jen teda tý obytný části bych se bál trochu víc, ta mi přijde taková, že někomu i záleží na tom, aby tam lidi nelezli.

            Ještě tady o tom pěknej článek. Já bych se tam někdy taky klidně vypravil znovu, tak můžem udělat B-F výpravu :-D.

            0 0
            • JakeF  

              Sorry, vlezlo se mi „je“ do odkazu…¨

              Tak tady správnej

              0 0
            • fousek  

              Myslim ze se tam aspon obcas objevuje hlidac se psem, vim ze airsoftaci si to s nim domlouvaj, ze tam muzou legalne, ja kdyz sem tam byl tak sme nikoho nepotkali.

              0 0
      • kassar007  

        Mno diky … to zni zajimave. Pocital jsem stim, ze to bude celodenni vylet. Zkusim tento vikend jestli to zvladnu fyzicky :-)

        0 0
      • fousek  

        Doporucuju z Pisku zadem kolem vysilace tesne kolem chaty, 500m po Acku napojit na cervenou a dat cervenou az do Cenkova, nebo cervenou sjet na prvni vrstevnicovou cestu tak cca 500 po ni z kopce a pak dolu ze svahu najit secret trail (ja se na nej obcas trefim). Pak po hrebeni Plesivce po cerveny pak kousek vyjet nahoru na modrou a pak dolu po modry a bud porad po modry a napojit se na zlutou do Bestina a nebo v jedny zatacce neuhnout a pokracovat po modry (neverim tomu ze by si napoprvy jel spravne po modry) a sjet k jezirku, tam se da zablbnout a sjet na Lhotku.

        Pak dobrej sjezd je z Kuchynky, smerem na Pisky na testovani tlumicu a smer Stozec testovani techniky.

        Pak zluta z Ostryho k papirne atd.

        Ale vylozene Enduro z toho neni nic, vetsinou zadny skoky. Technicky narocnejch useku jen par, ale to neznamena ze kdyz se to pusti z Plesivce bez brzd tak ze nedostane jakykoliv kolo nazrat.

        0 0
        • kassar007  

          Mno tohle zni pomerne dobre … nepotrebuju zase uplny DH (to se vyradim jinde a na jinym kole) ale apis si uzit nejaky zajimavy trasy po lese a trochat techniky nikdy neuskodi

          0 0
          • fousek  

            Jo a docela dobrej je singl po zeleny v uboci vinice nad Jincema. Je to vcelku jednoduchy a staci na to asi i pevnak,ale kdyz se to jede rychle tak zacina bejt ten singl docela uzkej a da se preskakovat ze zatacky do zatacky i kdyz jsou pomerne tahly.

            A nebo z Berina od zrcadla (ta dopravni znacka) prejet louku a v podstate kolmo dolu vinici a vyjede se u zeleznicniho mostu v Jincich, to uz je docela mazec, zvlast kdyz je mokry listi.

            0 0
            • kassar007  

              to jsou teda lakadla … mno tak to mam dneska co planovat abych si mohl zitra uzit :-)

              0 0
            • marios  

              Ano, obě pasáže patří mezi mé oblíbené, na HT jdou ale na fullu je to větší radost

              0 0
            • marios  

              Ano, obě pasáže patří mezi mé oblíbené, na HT jdou ale na fullu je to větší radost

              0 0
    • Peslezedirou  

      Taky není špatné skočit na vlak a dojet do Dobříše. Pak ti zbyde dost sil projet celý úsek od Haloun k Plešivci, když pak sjedeš na silnici pod hřeben, tak se celkem pohodlně dostaneš do Prahy. Stačí vzít mapu a různě se tam motat po cestách a objevovat. Tuhle část brd zas moc lidí z Prahy nezná, protože jedou po šotolině po červené do Haloun, šotolinu si okoření max. sjezdem k Paviánovi.

      0 0
      • Darkson  

        jj, tohle je pěkná oblast. co se týče EN tras, nejlepším průvodcem okolí Plešivce bude asi místňák Fousek.

        0 0
      • McBlacky  

        ale pro někoho kdo to nezná se hrozně blbě popisuje kde se co nachází. je to hodně protkaný cestičkama, a ne všude je to nejlepší to TZ. Ikdyž zrovna v úseku Řevničák-Plešivec je hodně sjezdů po TZ poměrně slušných.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Trochu se mi právě ta dostupná část Brd znechutila (od Cukráku k Halounům), protože jsem tam jezdil docela často.

          Ale od Halounů dál na jih to je opravdu super a už tam zas není tolik lidí. Super je Kuchyňka a nebo ta část brd, která je skloněná směrem k Dobríši, ale je to už celkem daleko :-(.

          0 0
          • Darkson  

            touhle částí Brd vedla luxusní stará trasa BikeBrd(Kuchyňka, Plešivec, singly kolem Jinců), bohužel část pěkně dojebali lesáci a z „bažiny“ udělali lesní dálnici :-(((

            0 0
          • McBlacky  

            tak až to trochu proschne vyrazíme. Ke Skalce se to nakrátit přes Řitku a zbyde víc času na zbytek.

            0 0
      • kassar007  

        ja nemam problem vzit o vikendu auto a dojet klidne nekam dal :-)

        Ale dik za info … zkusim v sobotu namotat nejaky cesty jak jste naznacili. Je mi jasny, ze pokud to tam neznam, tak vysvetlovat nejak sahodlouze kudy kam, tak stejne nic nenajdu … spis mi slo o to do jaky casti se mam spis vydat. Diky

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.