Bontrager Kovee Elite 23 karbonová kola

12 nepřečtených
  • bednee

    Chtěl bych se zeptat majitelů těchto kol jestli odstranili plastovou pásku a nahradili ji běžnou páskou a pokud ano, kolik to dalo na hmotnostním úbytku a jestli to ovlivnilo nějak vlastnosti kol. Díky.

    0 0
    • jeniiiik  

      Ta plastová páska je nejlepší jakou jsem v kolech měl. Teda s bezdusema. Škoda dávat pryč.

      0 0
    • jonti  

      Sundal jsem ji potom, co jsem zápasil asi půl hodiny když jsem chtěl sundat plášť. Původní Bontrager XR1 sundat šel, ale teď už nevím jestli Specialized nebo Maxxis nešel vůbec.

      Hmotnostní úsporu jsem neměřil. Vlastnosti kol to neovlivnilo.

      0 0
      • Kaizr  

        Ano. Pláště jdou dolů špatně než to člověk dostane do ruky ( Bontrager , Schwalbe ) ale jinak ta páska je super na bezduše.

        0 0
    • Lachtis  

      Ahoj, ozivim vlakno. Mam moznost koupit zcela nove bontrager kovee elite 23 za cenu cca 12 tis. Kc s xd orechem, ktery potrebuji.

      Chci to na ht silverback. Chci zkusit karbony.

      Vim, ze sirka 22,5mm neni v dnesni dobe nic extra, ale nehodlam vozit plaste sirsi nez 2,2/2,25. Navic aktualni mam taky cca 23 mm. Vetsinou vozim plaste: contiky/maxxis ci aktualne vittoria.

      Vim, ze rafky nejsou nejlehci, ale na druhou stranu by mely neco vydrzet, coz je zase plus. A taky za 12 tis. nemohu cekat vahu rafku za 30+….

      Prosim majitele o info, jak jsou dlouhodobe s temito rafky spokojeni? A co naboje? Cetl jsem zde na foru nejakou diskuzi, ze naboje nebyly moc dobre, ale snad se to tykalo nejakych starsich kusu, nove pry jsou uz ok?

      0 0
      • esmo  

        Jezdím je letošní sezonu, zatím cca 2000km.

        Obuté pláště 2,25 a bez problému tlaky 1,3bar na svoji váhu 80kg.

        Nemám zkušenost jak se chovají dražší karbony (kromě toho že jsou dnes už širší), ale já jsem spoko. Náboje bez problému.

        0 0
      • bednee  

        Vlákno jsem zakládal a nakonec jsem je i koupil, za podobnou cenu. Jedou v pohodě. Předtím jsem měl lehké hliníky, které mi praskly, to od těchto nečekám. Vzduch mi drží tak nějak standardně, že bych nemusel dofukovat, to se říct nedá. Pláště jsem nahodil a naštěstí je nemusel ještě sundávat.

        Myslím, že za tyto peníze lepší kola neseženeš.

        Tu na bike-foru je vlákno s objednávkama na EIE karbony, to by možná byla lepší volba a ne o moc dražší. Já jsem tenkrát spěchal na kola, tak jsem bral co bylo k dispozici hned.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Mám od roku 2018. Jezdím s tím docela prasárny. Centrovalo se to snad jen jednou. Vydržely opravdu hodně. Pocitově bych řekl, že ty kola moc pěkně jedou. Ve sjezdu po rovným ujíždím i těžším lidem. Náboje ze ty roky bez problémů, ložiska se točí krásně hladce.

      Velká nevýhoda je sundavání pláště. Mám tam tu plastovou vložku, bezduše a v zadním kole pepiho nudli. Sundat plášť v lese je téměř nemožné.

      0 0
      • Lachtis  

        Super, to jsem potreboval slyset. Ano, o tom porodu se sundavanim plastu jsem cetl, a i o te pasce. Zase to aspon krasne drzi tlak.

        Hale dikes, asi do nich pujdu.

        Jo jeste koukam do Tveho profilu a jezdils/jezdis je na tom Procalibru ze?

        0 0
        • jeniiiik  

          Jak která guma. Schwalbe byl porod, nandat to šlo úplně nahovno, pak mi na dvou barech přední guma slezla dolů, ale zadní jsem musel rozstříhat. Maxxis a teď Vitoria úplně v pohodě i s Pepinou…

          Na gravelu se stejnou páskou úplně pohoda zatím cokoli, Pirelli, Maxxis i WTB.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.