Levná AM / Enduro kola (do 6K)? Zkušenosti s XA?

4 nepřečtené
  • boo-beek

    Ahoj, nějaké tipy?

    Přemýšlím, že zůstanu u Fulcrumu, konkrétně Red Zone 7(00) – 27mm ráfek, CL (mám kotouče, takže to je lepší varianta, než kupovat nové na 6 děr), prozatím jsem měl s koly od nich jen super zkušenosti (Red power 29 na HT, Red zone 27.5 na fullu, Red metal kdysi dávno na 26" HT), vždycky jsem je sehnal za fajn prachy a fungovaly skvěle, vydržely všechno prasení (29" XC HT na Ještědu pod metrákovým jezdcem…). Aktuálně 95 kg, k tomu výbava + kolo.

    Pro dokreslení, po letech na XC HT mě chytlo ježdění víc z kopce a bydlím pod Ještědem, minulý rok první full, nějaké věci k tomu jsem tu řešil, teď si stavím enduro (čímž neříkám, že to umím jezdit ;) ) a chtěl bych si letos vyzkoušet pár závodů, a priori ale půjde spíš o neambiciozní ježdění. Pláště, co zatím mám, jsou od 2,25 do 2,40 (Fat Albert, Wild Grip'R, Minion), zásoba tak na dvě sezóny, takže ráfky na 3" pláště úplně kupovat nechci.

    Ve výběru ještě:

    • Mavic XA Elite, na CRC vyjdou na podobný prachy, ale 24 drátů a Mavic (Crossridy jsou asi nejhorší kola v poměru cena / kvalita, co jsem kdy měl), trochu se toho bojím. Navíc „jen“ 25mm ráfek. Na druhou stranu jsou (pravděpodobně) v ceně i pláště a hlavně design, vypadají prostě skvěle.
    • DT Swiss E1900 (starší, 25mm), taky za podobný peníze. Užší ráfek oproti Fulcrumu + si nejsem jistý, jestli bych DT370 nebudou oproti ostatním variantám nejhorší.
    • Na Koloshopu nechat zaplést Remerx 2027 na Bontrager nábách, který tam doprodávají, ale nevím, jestli bych za stejný prachy dostal něco navíc oproti tomu Fulcrumu. Mohl bych si vybrat dráty, no, ale to asi nepotřebuju. Navíc sehnat jakýkoliv náhradní díly na ty náboje znamená, že musím zjistit, co za Furmuli nebo Novatec to je, zjistit, jestli vůbec něco existuje, shánět, atd. – na zahraničních fórech jsou desítky diskuzí typu „jaký PN je ořech na Bontrager XXX?“ a kolikrát je to dost zoufalé.
    • Někde u Němců jsem viděl WTB ST i25 na XT nábách asi za 150 EUR. Levnější řešení, nejsem si jistý, jestli mi to za ušetřenou dvojku stojí – užší ráfek, nedám tam XD ořech, kdybych náhodou někdy chtěl. Na druhou stranu, konusy mi nijak zásadně nevadí, seřídit to umím, kuličky v konusech si vyměnit – na rozdíl od lisování ložisek – taky zvládnu. Vidím to jako takovou budget variantu, která není super, ale ani špatně.
    • Nechat na něco zaplést ráfky Blackjack ready 25, které mám doma, tzn, že bych asi mohl pořídit lepší náby, na druhou stranu ty ráfky něco pamatujou, pokud bych nešel do Shimano nábojů, tak bych pravděpodobně musel kupovat i nový dráty (a nevím, v jakým stavu jsou ty, co mám), což už zase věc o kus prodraží. S drátama to bude za podobný peníze jako ty WTB, takže oproti tomu to asi nemá moc smysl.

    Nějakej další nápad? A zkušenosti s Mavic XA a těžším jezdcem?

    Díky ;)

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.