Bolest v kříži - problém kola nebo těla?

10 nepřečtených
  • jackx

    Mám problém s tím, že mě cca po hodině až dvou jízdy začne bolet v kříži. Jezdím na crossu, převážně mimo asfalt, někdy lehčí někdy těžší terén, ale bolest začne nezávisle na terénu. Je to spíš problém vyměklýho těla nebo špatně nastavenýho kola(sedlo, řídítka..)?

    0 0
    • wraith  

      taky mě pobolívá v oblasti kříže, hodně se to zlepšilo když sem začal u PC sedět na takovým tom gumovym balóně, tak bych nejdřív zkusil to, teď mám o cenťák kratší představec, tak uvidime jestli se to ještě zlepší :)

      0 0
    • dannii  

      ..mám evidentně stejný problém, jen jsem to nesledovala po kolika hodinách..u mě po 40–60 km…jezdím většinou taky mimo asfalt… to pak řeším tak, že posouvám sedlo, protože mám pocit, že sjíždí dolů, čemuž tak není..... ale nejsem si jistá, zda-li dělám správně…

      0 0
    • Oakey  

      u krosu je problém plášťů s malym objemem, který nedokážou tak dobře filtrovat od vibrací a přenáší je do těla, zvlášť když jezdíš i terény a taky vidlice s malim zdvihem…

      Ale určitě bych zkusil upravit posez a to zvýšenim řídítek – vlaštovky s většim průhybem, popř. i širší rozměr od cca. 640 vejš nebo kratší představec doplněnej většim sklonem.

      0 0
    • bikerzdenek  

      Řekl bych, že je to problém tak 80-i% cyklistů /někde větší, někde menší/. Příčín je mnoho a pokud chceš mít jistotu, že není patologický a nebude trvalý, navštiv nejdříve doktora. S věkem se to jen zhoršuje, ale dá se to přibrzdit nebo tomu hodně pomoci. Pokud to je skutečně problém těla a ne posedu nebo kola, pomůže např. vhodné posilovaní zádových svalů, ale chce to opravdu kozultovat s odborníkem, jinak si můžeš i nepříjemně ublížit. Mě velmi pomohl full, neodstarnil problém úplně, ale zmírnil zásadně.

      0 0
    • Listr  

      Od čeho je bolest v kříži by jsi měl stanovit s doktorem. Já koupil nový kolo a zažalo mě bolet v kříži, že mě v určitý poloze normálně „vypínaly“ svaly. Přes rehabilitace, neurochirugy, rentgeny jsem se po 6ti mesících propracoval až na CT a Magnetickou resonanci na Spondylochirurgii do Motola … diagnoza – posunutý 4. obratel o milimetr, doporučena operace. V tu dobu jsem ovšem už byl v pohodě, páč za těch 6 mesíců co jsem 2× denně cvičil, protahoval a posiloval svaly jsem si to vyléčil sám. Zároveň jsem si upravil posed s milimetrovou přesností jako na starým kole. Takže možností je víc. Začal bych sedlem + úprava posedu (větší předklon při kterém se do těla dostává méně nárazů) + posilovat břišní svaly.

       
      0 0
      • tchurillo  

        Velmi zaujimave. Vedel by si hodit do placu nieco viac o tych posilovacich a natahovacich cviceniach, kt. si tak uspesne provozoval 6 mesiacov? Dik.

        0 0
        • Listr  

          No hele, neumím to sem dát, protože nemám nic na papíře. Oni si to dost chráněj, jde jim o kšeft. Chodil jsem měsíc do fyzioterapeutického centra Kbely, kde mě ty ženský naučili ty cviky a já je pak doma dělal sám. Pak jsem další měsíc chodil 1× týdně na kontrolu, jestli to cvičím dobře a pak už mě nechaly vlastnímu osudu. Během těchto dvou měsíců se ty bolesti moc nezlepšily. začalo to mizet až tak po 4 měsících cvičení a posilování. Nutno podoknout, že jsem během týhle doby jezdil na kole normálně dál bez omezení, páč mě to přímo na kole v podstatě nebolelo. Všude mimo kolo jo :-) Teď už jsem 3 roky bez problému i bez cvičení …

          0 0
    • RoKo  

      JJ taky jsem koupil kolo, sice MTB, ale stejne problemy… mel jsem vysoko riditka… Otocil jsem predstavec a dal ho jeste nize… Bolesti jsou fuc a ja jsem stasny jak blecha … ;)

      Zkus laborovat s vyskou riditek…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.