• Haho

    Zdravím, potřebovala bych poradit…cca po 20–30km mě začínají bolet ramena (jakoby deltové svaly), bolest se stupňuje, až je to k nevydržení. Většinou po nějaké delší vyjížďce ty ramena cítím ještě druhý den, ale pak to samovolně odezní. Může to být v řidítkách? Nebo je to ve mě? Díky za rady:-)

    0 0
    • Manas  

      Zmen posez, tohle vypada jako prilis natazeny.

      0 0
    • dieegoo  

      Me taky boli ramena, ale az tak po hodine a vic jizdy. Taky nevim cim to je.

      0 0
      • tutite  

        chabé svalstvo, nic jiného za tím nehledejte.

        0 0
        • -Alan-  

          Nene, o tom to není. Dodneska to na mě občas přijde, myslím, že změna sklonu a pozice sedla mi dost pomohla. Mám taky vadné držení těla, takže záda musím často cvičit. Když se někde něco zkrátí (nohy, záda atp.) může se to projevit kdekoliv. Je pak jedno jestli bolí kříže nebo ramena, ale nechce to přes moc posilovat svaly, ale zaměřit se i na protažení. Natažený posed bude vadit o to víc, o co víc je člověk neprotažený. A tohle všechno je jen můj názor a moje zkušenosti, nic odborného v tom není.

          0 0
        • pz-km  

          souhlas

          0 0
      • Haho  

        A jak to řešíš? Pro mě je někdy ta bolest k nevydržení a nemám si jak pohovět:-(

        0 0
        • dieegoo  

          Zatím nemám jiný řešení než třeba na chvíli zastavit, protáhnout se a doufat že to přejde… občas to fakt bolí tak, že se nejde opřít do řidítek.

          0 0
    • Snoopy  

      Taky jsem mel s rameny podobny problem. Ale bylo to zpusobeno kombinaci posilka/kolo. Jakmile jsem jel v posilce ramena, na druhy den me hodne bolestive chytaly na kole. Muze to byt v posezu; dlouhy, ale i prilis kratky, anebo v absorbci razu z povrchu cesty, kde ramena berou to co maji za ukol brat plaste a vidlice. Ale osobne se priklanim k posezu (google: „posez na kole“)

      0 0
      • pz-km  

        mne z posilovny boly ramenni klouby – a nakonec sem na to dosel nedavno – je blbe (moc vetredu) umistena kladka na stahovani vsede (posilovani zad)

        0 0
    • Želva1  

      Je složitý se snažit poradit takhle na dálku, ať už se jedná o bolest ramen, kolen nebo např. kyčlí. Příčinou můžou být např. oslabené nebo naopak přetížené svaly, nějaká anatomická odchylka v kloubu, úponové bolesti, chronické bolesti a spousta dalších věcí. Většinou se nenajdou dva lidi, kteří by měli stejnou bolest ze stejného důvodu. A u cyklistiky se přidávají další faktory – nastavení kola /sedla…/, odlišný posed na kole… Jediným řešením je návštěva příslušnýho doktora (nebo si nechat poradit od někoho, o kom víme, že se v těhle věcech vyzná), který příčinu odhalí a nasadí účinnou léčbu nebo jenom poradí. Jasně že ne se vším se běhá k doktorovi, všichni (nebo alespoň většiná z nás :-) se snažíme si pomoct nejprve sami (úprava sedla, nášlapy…) a pak až volíme odbornou pomoc. Není špatné zkoušet vše, co kdo poradí, ale někdy to zabere příliš mnoho času a účinek žádný…

      0 0
      • -Alan-  

        Hlavní problém je načasovat si návštěvu doktora tak, aby se člověk nejdřív projel pár hodin na kole a pak ho to v čekárně nepřešlo. Nejlíp mít někoho v pořadí v čekárně a zatím kroužit kolem nemocnice. Moje zkušenost s ortopedy je taková, že se často nemají o co opřít, když něco nebolí. Místo toho, aby poradili čím to může bejt a pak se to řešilo jestli to pomohlo, tak se člověk dostane na rentgen a je mu řečeno, že to zlomený není a není tam třeba voda. Jak se někdo vyjádřil o mnoha příčinách, tak mám pocit, že mě to začalo po nachlazení ramene (pár hodin cesty „na jih“ a vítr ze strany). Řešil jsem to posunutím úchopu jedné ruky, dál držením jednou rukou a druhou jsem se pěstí opíral o řidítko (nejde v těžším terénu) nebo jsem se ve sjezdu na silnici chytil rukou za nebolavé rameno a nechal ji odpočinout. Stejně se to zhoršuje až člověk musí dolů. Teď už to naštěstí odeznělo.

        0 0
        • Želva1  

          Doporučuju vyměnit ortopeda za sportovního ortopeda a věř, že rentgenem to neskončí.

          0 0
          • Haho  

            Jenže mě nebolí rameno jako takové, bolí mě svaly rameního kloubu (přede říkám, že ochabnutým svalstvem to rozhodně není) na obou ramenech stejně hodně:-) myslím, že na tohle doktor nepomůže, ale snad pomůžou nová řidítka (vlajdy) a malá změna posezu:-) uvidíme

            0 0
            • Želva1  

              Nerada kazím tvou teorii, ale rameno tvoří kloub a svaly, které se v okolí ramen.kloubu upínají :-) Co když jsou na vině úponové bolesti těchto svalů? Bylo by to možný?

              0 0
              • Haho  

                To těžko říct, ale bolí to jenom na kole, nebolí při plavání, na spinningu, na tae-bu ani v posilovně:-)proto myslím, že bude na vině ten posez. Chtěla jsem jenom vědět, jestli někdo má nebo měl stejný problém a jak ho řešil:-))

                0 0
                • Želva1  

                  Mám tenhle problém, ale při basketu. Na kole je vše OK. Stačilo pár cviků a Prontoket na úponový bolesti a je po trápení.

                  0 0
    • Rychlej turista  

      Před deseti roky jsem měl vykloubené rameno, pak jsem měl několik let klid, ale asi před třemi roky mě to rameno začalo bolet, hlavně při strnulé póze na silničce, v chladu a s batohem. Silničku jsem vyměnil za bajka a batoh za nosič s brašnama a když mě rameno i tak začne občas bolet, pomůže mi capsaicinová náplast nebo kolikrát stačí na moiru přes rameno přišpendlit igelit. Nejhorší vliv na mě má ale ten batoh, po pár hodinách mě s ním začne to rameno bolet i na bajku a v teple. Pak kolikrát nemůžu ani upažit.

      0 0
    • BB  

      zkusil bych upravit posed, zvednout řídítka a zkrátit posed. Půjč si někde kratší předtavec, tak o 2 cm a s větším úhlem. Taky může pomoc trochu zvednout špici sedla.

      0 0
    • Seadat  

      Njn taky sem stim mel problemy ale vychazelo to nejspis z toho, ze sem proste ty svaly nemel zatizeny jinak – jenom na kole takze sem zacal kliky a je po bolesti ramen :-)

      0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.