• vit.petrik

    V sobotu jsem ujel asi 7km a v utery mé stale boli zadek z jizdy. Je to způsobeno spatnym sedlem nebo tim ze jsem uz dlouho na kole nejel ?

    0 0
    • Smazaný účet  

      ano

      0 0
    • miche  

      Jel jsem v sobotu poprvé 24hodinovku a zadek mi doslova hoří (otekl), jestli tě jen trochu bolí, tak to je vlastně super :-)

      0 0
      • Rychlej turista  

        To je taky nápad, jet tak dlouho na kole :-)

        0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Zadek boli vzdycky, jenom dokazes jet dele.

        (Greg Lemond na otazku jestli to min boli kdyz ma natrenovano. Nebo to bylo jinak?)

        0 0
      • Spící kníže :-)  

        Ahoj to byla ta v Jihlavě? A kolik jsi dal km?

        0 0
        • miche  

          Jeeejda, já tam byl za ty, co brzdí Kozáka a namakance z družstev :-)

          Nakonec z toho bylo 304 km, 19 hodin v sedle, prostě jsem jen pomalu nonstop šlapal.

          0 0
          • Spící kníže :-)  

            Jezdím sám takové dlouhé trasy, o 24 hodinovce uvažuju, dělám těch 210 km za 7–7,5 hodiny podle chuti a libosti,tak si myslím že za těch 19 hodin pokud bych vydržel a to asi vydržím bych mohl dát 500 kilců a víc ale ještě potřeba trénovat.

            0 0
            • Rychlej turista  

              To se jede na bajku cestou necestou, takže je to trošku pomalejší, než na silničce a asfaltu :-)

              0 0
            • Reggie  

              tak to se přihlaš, s 500 kilcama i míň, natož víc, budeš s přehledem vyhrávat a trénovat už ani nemusíš :-))

              0 0
    • Lenka.05  

      Mně po zimě, kdy většinou vůbec nejezdím, taky bolí zadek, a to fest :) Zvykám si tak 150–200km, pěkně postupně.

      Letos jsem po první 20km vyjížďce nemohla na kolo sednout týden:)

      0 0
    • LuckyRider  

      Chce to jen mít spravnou velikost sedla.. ja co jsem si koupil specialized romin ve sve velikosti tak jenom citim ze na necem sedim ale neboli to. I po 3 hodinach v sedle.

      0 0
    • Smazaný účet  

      zmýlená neplatí,

      ráno tě bolí pozadí…

      0 0
    • Mara821  

      stačí omezit sex s muži

      0 0
    • pendergast  

      Nemá niekto skúsenosť s http://www.kolokram.cz/…d-match.html ?

      V reklame na EuroSporte to vyzerá, že sa berie do úvahy niečo viac než len šírka sedacích kostí.

      0 0
      • pendergast  

        Čo je zase s tým odkazom?!?

        http://www.kolokram.cz/…d-match.html

        0 0
        • Smazaný účet  

          tisic lidi, tisic prdeli…pokud si sedlo nevyzkousis sam, tak vis prd zda ti sedi nebo ne…

          0 0
          • pendergast  

            Aspoň si ten odkaz rozklikol?

            Do skúšania sediel (17 ks) som už investoval takmer toľko, koľko ma stál celý bicykel a spokojný stále nie som. Mal som radšej šetriť na transplantáciu predele.

            Rozhodne by som uvítal niečo, čo mi ukáže aspoň smer, ktorým sa uberať pri ďaľšom hľadaní.

            Ak by prevládali pozitívne skúsenosti s odkazovaným meraním, tak by som do toho dal peniaze radšej, než do skúšania náhodných sediel.

            0 0
            • pepek  

              Podle nicku bych tipoval, že to sedlem nebude.

              0 0
            • Lukster  

              No, ten ID Match mají nově taky v Bikegallery v Praze – dnes jsem se tam byl změřit a vyšlo mi S1 – takže SLR sedla bez díry, popř. C2 bez díry. Tak teď jen sehnat testovací sedlo, nejlépe asi SLR XC :-)

              0 0
    • Adéla  

      Ahoj, chtěla bych se taky zeptat na něco ohledně bolesti zadku, jestli jste se s tím někdo setkal…

      Už jsem zažila klasickou bolest, když má člověk otlačenou prdel, bolí jakoby ty sedací kosti. Po 90km mi posledně i ta místa natekla, měla jsem dvě rudé boule, nemohla si nějakou dobu sednout… To všecko řadím ještě do kategorie v pohodě.

      v neděli jsme byli na Lysé, vyjedu nahoru, zadek ke konci už trochu bolel, nejela jsem na kole přes měsíc, ale dobrý. Jenže jsem slezla a najednou prudká bolest v oblasti mezi těma sedacíma kostma a začátkem zadní strany stehna, jako by mě bolely ty úpony svalu nebo co, nemohla jsem se ani postavit, kdyby mě přítel nechytil, tak prostě spadnu. Odtáhl mě na lavičku, kde jsem jen půl hodiny neschopná pohybu ležela, jakmile jsem chtěla pohnout nohou, tak zase silná bolest v té oblasti, více méně vždycky jak zabralo svalstvo na zadní straně stehna. Nakonec mě přítel postavil, stát mi po té půl hodině už šlo, nějak jsem se dostala na kolo a nějak to ve stoje celé sjela dolů… Nemohla jsem ale ani šlápnout do pedálu, prostě jsem jen pasivně stála. Už je to dva dny a je to v pohodě. Ale první půl hodina byla drsná… Nevíte, čím by to mohlo být, jak tomu předejít? Nikdy se mi to nestalo, kolo mám už x let stejné (sedlo taky), jezdíme i celodenní výlety, tady jsem jela hodinu a něco a bylo to 8km stoupání a byla jsem v koncích. Síly v klidu, svaly kopec zvládly.

      0 0
      • standoslav  

        To neporadím, ale zajímá mne jak se to jede ? vlastně bez tréninku vyjet Lysou ? Mám z ní docela strach; jel jsem ji 3 x v mládí, pravda na siln. kole s nejlehčím převodem 42×22, asi to bylo tím převodem, že to byla taková dřina co ? Teď se to jezdí asi jinak … .

        0 0
        • Adéla  

          No my jsme vyjížděli z Papežova, tam jsme měli auto, plán byl původně udělat mnohem větší okruh, ale bohužel…

          Každopádně jsem se taky docela bála, ale hecli jsme to fakt na jeden zátah, člověk se musí kousnout :D Jinak podle mě je Lysá v pohodě, ten kopec má asi 8,5km, sice je to pouze stoupák (až asi na 200m úsek z kopce), ale ne nijak prudký, navíc ani „cílová rovinka“ není prudká, takže nic se neboj :)

          0 0
      • pendergast  

        Niečo podobné som raz zažil, ale bolesť ma dostihla až vo vani po návrate domov. Asi 20 minút som ležal vo vani a uvažoval, či z nej ešte vôbec niekedy vyleziem.

        Ten deň som absolvoval prvé dlhšie (10+ km) stúpanie v sezóne a doľaďovanie posedu po návrate z nášlapov ku klasikám. Osobne som problémy pripisoval skôr zmene posedu.

        Viackrát sa to už (zatiaľ) neopakovalo.

        Btw, nebyť tej zmienky o priateľovi, tak by tu bolo možno viac odpovedí ;)

        0 0
        • Adéla  

          Tak že by to fakt bylo tím, že to bylo první pořádné stoupání v sezóně? Jako je fakt, že jsem jela tento rok na kole 3× (třetí byla Lysá)… Stále mám ty nohy ale nateklé, i když už to skoro necítím.

          0 0
      • obda  

        Skříplý nerv?

        0 0
        • Smazaný účet  

          nebo nejaky sval..stalo se mi neco podobneho rpi vstavani ze zidle…vstaval jsem protze se mi chtelo na zachod, takze cekani nez to povoli bylo zajimave…

          (ne, neposral jsem se a ani nepochcal…)

          0 0
          • Adéla  

            Na obou stranách? Tež mě to napadlo, ale kdyby mě to bolelo jen na jedné straně, ale na obou stejně? Možná přemožený úponová šlacha svalu, nebo to pouzdro? Hm…

            0 0
    • Mamut  

      Pozadi si zvykne. Ale co popredi?

      0 0
    • snílek  

      0 0
    • robb  

      Mam takovej dotaz. Jezdil jsem předtim na sedle Bontrager, který bylo docela úzký a bolely mě z toho ty měkký partie mezi rozkrokem a zadkem. Tak jsem si koupil širší sedlo a tyhle bolesti mě přešly, ale problém je, že když jedu po silnici víc jak tři hodiny, tak mam otlačenej zadek v místech těch sedacích kostí. Když pak dojedu domů, tak mě to hned přejde a na zadku můžu sedět, ale při ty vyjížďce je to docela nepříjemný a nevim jestli jenom potřebuju delší čas, aby si na to sedlo ten zadek zvyknul, protože představec níž dát nemůžu, abych přenesl váhu víc na ruce, to už bych musel ten představec otočit.

      0 0
    • kesounam  

      Zdravím všechny příznivce kol. Jelikož jsem nechtěl čekat ,až by měl nějaký místní stavitel kol čas ,tak jsem pro své nenáročné ježdění koupil Leader Fox State 2014 . Nechal osadit blatníky,cyklo­computerem ,držákem na pití s lahví a vyrazil na první jízdu. Mám 51 let a na kole jsem nejezdil dobrých dvacet let . Dal jsem si okruh po polní cestě ,stezkou pro cyklisty a po silnici .Okruh byl 24 km. Je pravda ,že větší kopec jsem i chvilku šel ,abych ulevil nohám a zadku. Jel jsem a kousek šel zhruba 1 h 30 min.

      Jel jsem to včera.Zadek mě nebolí ,nohy trošku ,ale víc mě bolí v rozkroku u stehen . Je to normální? Za jak dlouho to přejde.Jak hodně budu muset jezdit a trénovat ,než budu schopen jezdit delší trasy a vyjedu i kopce aniž bych slezl z kola .Vím ,že je to o téninku ,ale rád bych nějaké rady jak pokračovat v tréninku ,abych se neodrovnal a neodradilo mě to. Jinak z kola mám dobrý pocit,jede to dobře ,jen se musí do kopce šlapat . Děkuji za případné rady.

      0 0
      • Josef Panek  

        Jop, říkejme tomu tedy trénink…

        1. jsi tlustej?
        2. jaký máš sedlo?
        3. mažeš něčím?
        4. v čem jezdíš?
        0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Předpokládám, že jinak moc nesportuješ. Při šlapání pracují nohy v rozsahu daném délkou kostí, polohou sedla a délkou klik, v kyčelním kloubu ses pravděpodobně dostal mimo obvyklé komfortní meze (při chůzi kolena tak vysoko nezvedáš). Nemáš asi nášlapy nebo klisny, abys tahal za pedály i nahoru? Nezkoušel jsi jezdit ze sedla – ve stoje?

        Takže a) bych překontroloval výšku sedla od šlapacího středu s klikami, b) věnoval bych denně 20 minut protahování – nic násilného a c) soustředil se na plynulé kruhové šlapání dostatečnou kadencí, tzn. mimo jiné i velmi často a hlavně zavčasu řadit.

        0 0
        • kesounam  

          Měřím zhruba 179 cm , vážím 94 ,mám trochu bříško

          Kolo je nové ,takže jsem nic nemazal. Sedlo: Selle San Marco Elba Arrowhead. Jel jsem to dlouhé sportovní kalhoty ,volné ,pas široká guma,velmi pohodlné.

          Nesportoval jsem,za mlada jsem hrál fotbal,ale to je moooc dávno. Nášlapy nemám ,ze sedla jsem nešel ,protože bych to asi nedal.

          Jsem na samém začátku,vím že to chce trénovat ,trénovat. Dnes jsem si šel zkusit na kolo sednout a bolest v rozkroku byla cítit .Nevím jestli bych to překonal a nebo musím zatnout zuby a vydržet to ? Je pravda ,že sedlo jsem měl asi zbytečně vysoko. Dost jsem toho přečetl ,ale pořád z toho nejsem moudrý jak má tedy být sedlo přesně vysoko,aby to bylo nejlepší.

          0 0
          • preacher  

            Ano, trénovat a trénovat. Proste jezdit. Nic vic, nic min. Kosti se osedi, svaly si zvyknou. Preci jen je to jina zatez a jiny pohyb nez při chuzi.

            0 0
          • Josef Panek  

            K tý váze: budeš mít i „trochu“ tlustý nohy/stehna.

            To sedlo: na něčem podobným bych nechtěl absolvovat nic. Pravda, 100 prdelí, 100 sedel. Najít sedlo, na kterým vydržíš sedět 10h, je podle mě ta největší věda v cyklistice. Zkus něco s užší šičkou. Máš možnost vypůjčit testovací sedla, abys to nemusel platit.

            Prdel něčím mazej (používám obyč vazelínu z lékarny, každýmu vyhovuje něco jinýho)

            Používej cyklokraťasy s pořádnou vložkou.

            Posez poladit k nějakýmu optimu, doladit v terénu.

            No a nakonec: prdel si musí zvyknout, takže jezdit, jezdit, jezdit, jezdit.

            0 0
            • kesounam  

              Dám tomu nějaký čas a uvidím jestli si zadek zvykne.Zadek mě až tak nebolí jako spíš mezi nohama,nejspíš jsou to jsou prdelový kosti ,alespoň tak mi to řekla žena.Mám jí věřit ?

              0 0
              • preacher  

                O vyberu sedla uz toho bylo napsano docela hodne. Třeba tady: „Jak vybrat cyklisticke sedlo“ http://eshop.kola-radotin.cz/…ticke-sedlo/

                0 0
              • Jetson  

                Však ti to píšou, zkus něco s užší špičkou. Já dyž jsem konečně našel sedlo, na kterém si to zadek užívá, tak jsem měl stejný problém a až boláky. Nepomáhal žádný nájezd km. Takže nakonec Fizik Aliante Gama XM nahradilo Fizik Kurve Bull, které je stejné, ale má boky kde se otírají stehna měkčené. Pokud Tě ten zadek netrápí, zkus hledat něco podobného, kde ale bude více místa pro stehna…

                0 0
                • kesounam  

                  U mě to bude nejspíš tím ,že jsem dvacet let nejezdil na kole . Dnes už to bylo lepší a uvidíme až najedu nějaké stovky km ,pak zhodnotím jestli je to sedlem nebo ne. Zatím se přikláním k tomu ,že nemám nic najeto .

                  0 0
      • preacher  

        Na prilozenem schematickem obrazku je videt, ze tech uponu, které drzi stehno a vnitrni část panve pohromadě je docela dost. Obecne je to o treninku. Ptat se po prvni vyjížďce " comne „který sval mne boli a proc“ a „kdy to prejde“ je tak trochu alibismus. Po dvaceti letech od posledni vyjížďky se to dalo cekat. Stejne tak boli svyly na vnitřních castech stehen netrénovaného cyklistu po delsim kopci. Chce to jezdit a postupne pridavat. Hlavne si nezprotivit začátek. Ja jezdim v podstate cely rok, takze problémy s polesti svalu nebo sedacích partii nemam, ale při pulrocni nucene pauze před dvěma lety (zlomene zanartni kustky) jsem taky potreboval „osedet prdel“. U mne je to priblizne 80–100 km. Takze hodne zdaru a pevne zdravi.

        0 0
        • kesounam  

          Všem děkuji za rady. Ani za mák v tom nehledám alibismus. Chci jezdit,trénovat a nechci si to zprotivit,že bych to přehnal a nemohl si ani sednout.

          0 0
          • preacher  

            to je dobře, hlavne ze mas chut jezdit. Ještě počkej do vikendu, bolest trochu ustoupi a pak hura na kolo. Radeji po nejake cyklostezce, kde to tolik nehrka jako v terenu a vse bude dobreee…

            0 0
            • kesounam  

              Nevydržel jsem a hned po obědě jsem si chvilku udělal a dal si jen 12 km .Je to opravdu o tréninku ,protože to docela šlo . Víc jsem nechtěl ,abych to nepřehnal .Raději se pokusím jezdit chviku každý den ,než záhul a pak nejezdit ,protože nemůžu na zadek a nohy .

              0 0
              • standoslav  

                V dobách kdy jsem závodil jsem jezdil 6× týdně, středa volno a ve čtvrtek mne vždy bolel zadek ))), a to jsem měl sedlo které jezdili profici, tehdy Cinelli.

                0 0
    • Janouch  

      a vevozis nahodou batoh s karimatkou a spacakem ?? http://www.bike-forum.cz/…imatkou.html#…

      :)))))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.