Bojkovice - Velká Javořina (Tour de Bílé Karpaty)

39 nepřečtených
  • Adam1985

    Konečně se udělalo trochu „kolopočasí“ a chci si zajet tuto trasu (Bojkovice – Velká Javořina – Hroznová Lhota). Do Bojkovic pojedu vlakem a jedná se mně o trasu od vlaku na Vel. Javořinu – díval jsem se na cykloserver na atlas a nevím, kama by to bylo nej. Proto bych byl rád, kdyby někdo tu trasu měl projetou a poradil mně – ať zbytečně nebloudím, event. ať už nešlapu ze Strání na Vel. Lopeník po zelené nahoru s kolem na zádech jak vloni…

    video z trasy zde: http://www.youtube.com/watch…

    Díky, Adam.

    0 0
    • Adam1985  

      Nikdo tuto trasu nejel?

      0 0
      • Concorde  

        Moc toho nenamyslíš. Z Bojkovic jde nahoru jen po zelené – až na Mikulčák. Odtud dále po zelené na V. Lopeník. (opačnou stranou, než šels pravděpodobně ty), pořád po zelené (tím opravdu luxusním sjezdem) a dál až na Javořinu – po červené skoro k Čupci, tam se dáš po zelené a té se držíš až na Javorník. Prakticky to celé jedeš po zelené. (Pokud však nemáš dost, tak to můžeš vzít přes Novů horu, Vrbovce, Kobylu, .. a tam už to asi znáš.)

        Každopádně je to celkem vražda i ta „kratší“ trasa. Na nějakých ± 40km nastoupáš ke dvoum kilometrům.

        0 0
        • Adam1985  

          Děkuju! Jj, Kobylu mám kousek od nás. Šlo mně o to, kudy se vydat z Bojkovic směr Javořina.

          0 0
          • Concorde  

            Pokud oželíš Vel. Lopeník (jakýmkoliv směrem nahoru je to vražda), tak se to dá napohodu z Trojáku po červené až na Javořinu. To je tak nejpříjemnější trasa. Pak zase směrem na Čupec a před Čupcem odbočit po zelené doprava… To už je stejné. Jen ten Lopeník vlastně objedeš.

            0 0
            • Adam1985  

              Abych řekl pravdu, tak právě ten sjezd z Lopeníku mě tam táhne – když jsem si ho vloni vyšlapal s kolem na rameni…takže to bude pěkný výlet – budu na to mít celý den, tak se snad nějak do soumraku vrátím:-)

              0 0
              • Concorde  

                Joo, tak to si užiješ. :) Dole máš pocit, že ti upadnou ruce a na brzdách by se daly smažit vajíčka. :-D

                A z Květné na Javořinu – kolem Jelence je to zas druhý extrém. :) Budeš mě proklínat, kama jsem tě to poslal. :-D

                0 0
                • Adam1985  

                  z Květné po silnici k odpočívadlu a okolo Kamenné bůdy na Javořinu – po zelené okolo Jelence ne – e (to jsem sjížděl minule a byl to mazec, takže „výjezd“ by byl v podobném duchu jak výstup na Lopeník:-)

                  0 0
                  • Concorde  

                    Chytrý kluk. :)

                    0 0
                    • Adam1985  

                      Asi bych musel přespat na Holubyho chatě, kdybych se snažil o zelenou z Květné…Tolik sprostých slov na vlastní adresu – kolik padlo při tom táhnutí kola na Lopeník – jsem nikdy nevyřknul a už to nechcu zažít, takže pěkně po cestě. I když, ten výjezd ze Strání k odpočívadlu je sice po silnici, ale rovina to taky zrovna není…:-)

                      0 0
                      • marapara  

                        Rozumnější varianta je jet z Lopeníku pod zelené dolů, pak do Březové, vyjedeš serpentýny nahoru a napojíš se na červenou a té se budeš držet v podstatě až na Javořinu. Je to celé jetelné, akorát ten poslední úsek louka pod Javořinou je stejně prudký výjezd, jako výjezd po zelené z Lopenického sedla na Lopeník :). Ale doporučil bych to tak. Po červené nad Březovou lesem je první hezký sjezdík, pak přes louky a lesem na křížení hlavní silnice, 3 km po té široké kamenité cestě ke Kamenné búdě a pak po červené až na Javořinu. Je to sice prudší, než jel dokola po široké cestě, ale je to většinou příjemná pěšina lesem. Jinak výjezd na Mikulčák z Bojkovic většinou jezdím po silnici přes Komňu, ale dá se nad Bojkovicema jet i po zelené na Rasovou a tam už stejně musíš jen po silnici. Z Velké Javořiny pak doporučuji jet po hranici k Dibrovovu pomníku a dolů na Kubíkův vrch a pak po zelené k Megovce, docela hezký sjezd. Pak údolím do Velké a po silnici na Vrbku a výživný výjezd na Výzkum tě prověří :). A přes Lučinu domů už trefíš :). Jezdím to takto již řadu let, je to docela náročná trasa, ale krásná, okořeněná dlouhými a místy i technicky náročnějšími sjezdy.

                        0 0
                        • KubaBajk  

                          Tohle si musím někam zkopírovat.

                          0 0
                        • Adam1985  

                          Díky moc! Jj, výjezd z Malé Vrbky na výzkum je fajn – jezdím tama z práce, když sloužím ve Velké n. Vel. Z výzkumu to jezdím lesem dolů a kolem vinohradů se ocitnu už u Hroznovky, takže Čertoryje jsou moje „domovská základna“. Ještě je fajn varianta z Velké směr Hrubá Vrbka, podjedeš vjadukt a za ním se dáš doleva po zelené, ta tě dovede k větrnému mlýnu nad Kuželovem, ten objedeš a přes Tři kameně se dostaneš výjezdem lesem na Kobylu, z tama k rozhledně na Žalostinu, dále na Bukovinu a krásným sjezdíkem na Nadvánky a to je už u myslivecké chaty na Lučinou – z tama jezdím přes Kejdu lesem a přes louky k výzkumu a opět lesem a vinohrady k Hroznovce. Moc pěkné kolečko!

                          0 0
          • Palo TT  

            A kade chces ist na Javorinu? Dufam, ze nie z Kvetnej po zelenej.

            0 0
            • Adam1985  

              To je likvidace zbytku sil – jak jsem psal výše, po silnici nad Strání a kolem Kamenky na Javořinu a z tama už po červené na Kubíkův Vrch, z tama k Megovce do Filipova údolí.

              0 0
              • Palo TT  

                Na Kamenku sa z Kvetnej dostanes aj po lesnych cestach dolinou Svinarskeho potoka – cyklotrasa 5051

                http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/…

                Od Kamenky po cervenej (ak rad dupes terenom do kopca) alebo pohodlnejsou lesnou cestou 5052.

                Mne tento rok zachutila zimna Javorina.

                http://forum.mtbiker.sk/post664679.html…

                0 0
                • Adam1985  

                  Tak to si dravec s tou zimní Javořinou! Já jsem tam byl párkrát v zimě pěšky a říkal jsem si, že to ani na běžky není – natož na kolo, takže „helmu dolů“ a díky za tu trasu z Květné!

                  0 0
              • dusansal  

                Tak likvidace to není,já jsem to jel s kamarádem ze Strážnice na Kamenou bůdu a dál po červené na Mikulčák,potom po zelené přes Lopeník na Javořinu a po hřebenu na Vrbovce, Kobylu a domů. Místama je to sice procházka ,ale jinak se to dá zvládnout .

                0 0
            • Concorde  

              blbě zařazeno

              0 0
    • kam  

      Kdy jedeš ?

      0 0
      • Adam1985  

        Tento týden se tam nedostanu, ale příští to chci projet – na 99% to vypadá na úterý (doufám, že počasí bude nakloněné – bahenní koupele a půl cesty v dešti nebrat). V nedělu 5. 5. mám noční, takže pondělí odpadá. V to úterý 7. 5. mám celý den volno, takže bych chtěl nějakým ranním vlakem vyrazit z Veselí n. Mor. do Bojkovic. Jel bys?

        0 0
    • Faan.cz  

      Ve výjezdu z Bojkovic toho moc nejde vymyslet. Jediná alternativa je, že místo výjezdu na Mikulčák, vyjedeš pouze na Troják a střihneš to přes Lopeník. Fyzicky to moc není, možná mě přijde, že i míň než přes Mikulčák. Protože od chaty Jany si taky pěkně sjedeš pár metrů dole a následně dobrá makačka kolmo na hřeben. Z Lopeníku to není takové brutální stoupání a místy se to klikatí pěkně po vrstevnici a dobře se šlape ;-)

      0 0
      • Adam1985  

        Vím, že se ptám asi jak papoušek dokola – ale po jaké barvě to teda je z Bojkovic? Dík

        0 0
        • Faan.cz  

          Po žluté na nový dvůr z tama po zelené na troják.Z trojáku po červené do lopeníku.Z lopeníku vyjedeš po růžové cyklotrase nahoru v obci bude určitě i šipka ,,rozhledna". A pak po žluté na malý lopeník a po hřebenu už kousek po zelené a seš tam. Jinak vlastně z bojkovic do lopeníku jedeš pořád po asfaltu.

          0 0
      • michalxo  

        Co tak zajtra? :-))

        Sam hladam nejaky vyletik na zajtra a rad pojdem aj vlacikom 50–100km niekam.

        0 0
        • Pavel  

          Bílé Karpaty jsou krásné, na zítra už jsou ale v plánu Chřiby… :)

          0 0
          • michalxo  

            Ktora cast? Raz som si ich uz presiel krizom z Otrokovic. Hore na Brdo.

            Aky mas plan? Mozno by som sa pridal.. :)

            0 0
          • KubaBajk  

            Kam jedeš hekající pane?

            0 0
          • Adam1985  

            Karpaty jsou nádherné a nejvíc se mně líbí, že nejsou z daleka tak navštěvované jako ostatní pohoří v ČR a za celé odpoledně potkáš se štěstím tak pár srnek a zajíců. Oproti „D1“ na Šumavě kolem Poledníku atd. atd., takže díky za neprofláknutí Karpat.

            0 0
        • Adam1985  

          ZItra nemožu – už je v plánu vysékání louky, takže celodenní volno mám v to úterý. Jen doufám, že celý víkend neproprší…

          0 0
    • vlastik72v  

      A co z Bojkovic po cyklo stezce na Pitin, z Pitína po zelené na Hradisko, z Hradiska po červené na Rasovou a dál už třeba po trase co marapara.

      0 0
      • Adam1985  

        Dík

        0 0
        • kam  

          Včera jsem jel z Rasové dolů po zelené do Bojkovic. Hodně trnů, měl jsem defekt. Nahoru to není nic moc. Jinak sucho, jen koleje po lesácích a větve. Dnes jsem jel červenou z Trojáku ke křížku nad Březovou. Koleje, mnoho větví, bordel po lesácích – uražený ventilek, defekt. Snad jsem si to vybral. Později, když je to víc projeté jsou to fajn tratě. Letos zatím zklamání.

          0 0
          • Adam1985  

            No, lesíci úřadují všude. Teď to tu máme jak v deštném pralese s monzunovým deštěm – takže lesy budou řádně popršené a budou hromady bahna (asi výlet posunuju, uvidíme jak bude o víkendu…) Jinak jsem docela rád, že jsem se nakonec nepřihlásil na Šelu – to bude zitra „fetišporno“ v těch deštích…klobouk dole před těma, kteří to pojedou!

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.