• Corbett

    Zítra vyrážíme tři lidi do Moravskoslezských Beskyd projet si Česko Polskou hranici a kopce jako Velká Čantoryje (995) Velký Stožek (978), pak sjedeme do údolí a znovu vyšplháme na hřeben a sice Česko Slovenskou hranici. To nám budou v cestě stát kopce jako je Velký a Malý Polom (1067 a 1060). Pak se začnem stáčet pomalu k návratu. Přejedem Slavíč a když to síly dovolí, tak to zakončíme kopcem Javorový (1031) z kterého si cestou dolů při sjezdu rozbijeme huby -:) Proč to píšu – mělo nás jet 5, z toho se dva kamarádi omluvili, to znamená že v káře typu VW Transporter bu­deme mít dvě místa volné. Já jen kdyby se chtěl náhodou někdo přidat. Sečteno podtrženo – nabízím dvě volné místa zítra do Beskyd za příspěvek na naftu.  Je to pro otrlé kusy, protože nás nečeká žádná cykloturistická vyjížďka, ale docela náročný den na kolech v Beskdech.

    Když tak písněte – zdar.

    0 0
    • pižmoň  

      Ze bych jel?,chtel sem jet do Ostravy na Chachara,ale nemam odvoz.Takze kdyby tak vzali by ste mne?

      0 0
      • onik  

        chachar bude super :) ale jdu jen na čumendu trať hodně náročná

        0 0
      • Corbett  

        Já jsem sice psal pro otrlé kusy, tím jsem ale nemyslel ty co svou jízdou na kole spíš připomínají spidermana :) Já to nechám na tobě, pokud se budeš chtít svést s loudama jako jsem já, tak tě rádi vezmeme. Přínosem by pro tebe mohlo být, že účast přislíbil i Robert ( roko ), který má letos na kole minimálně 4 x tolik jako loni v Javorníkách, tím pádem už výkonnostně spadá spíš do tvé kategorie.  To znamená, že si budeš mít s kým vykládat, když já sotva popadám dech a jazyk mám na kolenou a tím pádem si s tebou ve 20% stoupání nejsem schopen vykládat :)

        Ze Zlína vyráží řidič s vozidlem před 6 hodinou, tak aby mě a kamarádem vyzvedl v 6:00 hodin ve Slušovicích. Dále pojede přes Všeminu do Vsetína, Valmez a tak dále nahoru. Pokud se rozhodneš, pro variantu ANO, tak mi napiš kde se nalodíš a já ti napíšu v kolik hodin tam budeme a kde nás máš čekat + pár dalších detailů k zítřejší akci.

        0 0
        • RoKo  

          :D :D :D

          Od javoroveho bylo moooc prace a tak jsem kolo trochu zanedbaval… :-/ ale budu se snazit splynout s davem… ;)

          0 0
    • speedy gonzales  

      neco podobneho jsme projizdeli tenhle tyden (stozek – barania gora a velky polom-slavic-kozubova).

      bacha na usek murinkovy vrch-maly polom, je tam snad co 100metru nejaka neobjetelna/ne­projetelna kaluz nebo bazina a je to neuveritelny opruz. celkove pak usek murinkuv vrch-slavic (coz je docela dost z celkove trasy) je docela o nicem. report je kdyztak tu

      0 0
      • Corbett  

        Díky za info, report jsem si také přečetl. Teď by bodla rada, jak to objet. Napadá mě sjet z Muřinkového vrchu dolů do Lomné ( stejně jsem  do tohoto údolí chtěl podívat ) a vyšplhat po modré přes Kamenitý nahoru na Babí Vrch. Jenže to by obnášelo mít za den tak 4000 nastoupaných metrů :(     Základnu budeme mít totiž ve vesničce Tyra. Měl jsem tam na jaře v červnu bikovou akci. Ta nám ale totálně prochcala, tak že ze tří dnů jsme aspoň v neděli v zimě a absolutním vlhku objeli hřeben kolem výše uvedené dědiny. Je fakt, že po dvouch dnech strávených u pinecu a dvanáctistupňového radegastu to byl balzám na nervy. Jde o to, že jsem u majitelky penzionu domluvil zítra takové malé zázemí – parking, očistu vlastní i kola a teplou večeři s polévkou. Uvidíme jaká bude zítra situace, měsíc sice nepeče, ale pěkné a teplé dny co jsou poslední dobou by cestu mohli trochu zpříjemnit.  Od Malého Polomu cestu znám – už jsem tam jednou jel z druhé strany, tak vím co mě čeká.

        Ještě jednou dík, za informaci – zítra se může hodit :)

        0 0
        • speedy gonzales  

          no moznost tu je. podle mapy vede kousek pod hrebenem (na strane udoli lomne) lesni cesta, ktera jej kopiruje az po maly polom/kozinec. takze teoreticky by se slo na ni napojit prave od murinkoveho vrchu.

          0 0
          • Corbett  

            No, ...... uvidíme, pokud si dobře vzpomínám, tak v těchto končinách je občas problém se orientovat podle turistických značek, natož jet po neznačené cestě. Zdar

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.