• Fananek

    Jaky jste zdolali nejvedsi kopec?Dam priklad Velky Javor vyska 1456m,previseni 700m,delka kopce 17km.Vase pocity?

    0 0
    • Blade  

      ten samej kopec, ty samy udaje, doplnim cca 75 minut na zdolani. spickovej kopec, skoda jen ze tak daleko :o)

      0 0
      • Fananek  

        Ten sjezdik pres Maly Javor si nahodou neskousel?

        0 0
        • Blade  

          Ne. Nahoru sme jeli od spodni stanice lanovky kolem te prave sjezdovky a dolu vic vychodne pres takovej singlik a dojeli sme u grose arbersee.

          0 0
      • andelex  

        Koukám, že jsem tu asi jedinej tvrďák, co kolo vynesl na zádech po červené turistické :)

        http://sachiel.rajce.idnes.cz/…ro_er_Osser/#…

        0 0
        • kralovek  

          tudma vedla moje prvni cesta na javor, nekdy v 1998. Nemoh jsem podle mapy najit tu cestu tak jsem to strihnul tudma, pac to zacalo nevinne a asi po 2km se to „zvrtlo“.

          Krasny den, hafo turistu ktery na me koukali jak na ****** a kazdych 500m jsem opakoval end schudigung bite ich spreche nicht deutch :o))

          0 0
        • Tea_pack1  

          Taky tak :-) Dole v kiosku jsem nechal tehdejší přítelkyni s tím, že si vyšlápnu na Javor a za chvíli jsem zpátky.. no trochu se to po té červené protáhlo :-D

          0 0
    • climber  

      Gornergrat 3 100 m.n.m.

      0 0
    • MlokCZ  

      Tak tam jsem taky byl, ale tenkrát jsem to tam neznal a nevěděl, že nahoru vede celkem pohodová cesta i z naší strany a vytáhnul jsem tam kolo po nejprudší sjezdovce (což nebylo vytlačení ale vynešení a utrpení) a pak jsem si to po té cestě, která vede z české strany pěkně sjel.

      Jinak nejdelší kopec jsem jel 30km dlouhý na Sveti Jure v Chorvatsku – 1762m se startem přímo z pláže (tedy opravdu z nuly, takže 1762m převýšení). Doba výjezdu necelé 4 hodiny, jeli jsme to ale za příšernýho počasí, nahoru to ještě šlo, ale byl to blbý nápad, měli jsme to kvůli počasí vzdát (jenže pár lidí nevzdalo, tak jsem nevzdal taky a nakonec nás tam 7 z 20 vyjelo) Sjezd dolu byla noční můra – 2st., promočený na kost už z výjezdu, vítr, ráno jsme vyjížděli ve 22st. jen v krátkém (krátký dres + moira) a i přesto, že jsem měl dost věcí sebou – teplý návleky na nohy i ruce, dlouhý dres a větrovku, tak jsem málem zmrznul v tom sjezdu. Nejhorší bylo brždění, už po 1km jsem neudržel ruce na brzdových pákách a musel jsem si je omotat sundanými návleky na ruce. Pak jsem několikrát musel zastavit, protože jsem se tak trásl zimou, že jsem neudržel řídítka (jak se mě rozkmitali od toho třesu). Po hodině utrpení jsem se dostal něco málo za půlku sjezdu, kde byla první chata, kde se dalo schovat a ohřát (za ní už 20km až k vrcholu není nic). Po dvouhodinovém sušení o ohřívání u kamen už pak byl zbytek sjezdu úplná pohoda oproti tomu předtim (taky už v té nadmořské výšce od chaty dolu bylo tepleji o dost).

      Pak jsem v Dolomitech jel kdysi ještě pod Drei Zinnen, tenkrát pouze nejvýš, co to šlo po asfaltu. Už nevim jak to bylo přesně vysoko, ale myslim že cca 2500m. Souvislé stoupání ale bylo asi kratší než na Sveti Jure, už si nepamatuju z kolika jsme začali stoupat.

      A pak v ČR jsem byl na téměř všech nejvyšších vrcholech (včetně Sněžky z polský strany), kromě Jeseníků a Beskyd, kam už se taky chystám.

      0 0
      • MlokCZ  

        Jinak to stoupání na Sveti Jure nebýt toho počasí je celkem pohodička, je to celý po asfaltu, akorát poslední cca 2km jsou hodně prudký (na silničce bych tam fakt jet nechtěl). Takže náročností čistě profilem a vzdáleností nebyl Sveti Jure nic moc. I letos v Jizerkách jsme jeli o hodně těžší trasu (větší převýšení a převážně terén).

        0 0
        • fíha  

          Na Sveti Jure som zatim vyliezol len autom, nemal som bike. Najprv som sa tesil, jak je dobre, ze to zorganizovali jednosmerkou cestou a ono sa ukazalo, ze to nebola… Takze autom sa to ficalo cca 2h? Moc fajn sa tam vyhyba. Jak to vypadalo z bajku? Neni to tam na tej uzkej a PREHLADNEJ strasse o hubu?

          0 0
          • fíha  

            Aha, a vysapal som sa na Kralovu holu (1950m cca, 11km, prev asi 1100m, tak nejak)

            0 0
          • MlokCZ  

            No to ja nevim, v tom pocasi jsme tam nepotkali vubec nikoho za celou cestu, jen jeste ve spodni casti nez se totalne rozprselo a zatahlo. A kdyz jsem jel dolu, tak v tom pocasi a v tom stavu jak jsem byl zmrzlej jsem celou dobu jel vzdy u strany dal od srazu dolu, abych tam nezahucel. Jinak vyhybani dvou aut v poslednich 2km musi byt fakt super.

            0 0
            • fíha  

              Tak ja som tam bol v lete, stred sezony, dole +30C a seriozny provoz, vacsinou sa jazdilo v kakych 5ks paketoch a pakaren s cuvanim a uhybanim takych skupiniek bola dost velka. Neprehladnych zakrut asi jak v Chorvatsku, takze zhruba kazda. Tiez som sa chcel drzat u steny, ale to v aute casto moc neslo. Spominam to ako zabavnu jazdu. Na bajku by som to skusil. Kolko bolo u vstupne?

              0 0
        • Zlobitko  

          Ja som si tam vyliezla tiez, je to uz davno, bolo to na silnicke a bola to dost makacka :-) Bolo to vo februari, vsade sneh a poslednych asi 200 m sa nedalo vyjst (aj freza zapadla :-)). Cele nam to trvalo asi 3.5 h. A pre mna osobne bola cesta nadol o dost horsia ako ten vyslap…

          0 0
      • Blade  

        jak to myslis ze je nahoru cesta z nasi strany? javor je celej v nemecku..

        0 0
        • MlokCZ  

          Nepřesně jsem se vyjádřil, myšleno směrem od ČR, abych to odlišil od té cesty, co je úplně na druhou stranu kopce.

          0 0
      • čechy  

        na Sv. Jure sme byli letos na jare pri soustredeni. Dole bylo krasne tak 25st. nahore na nule a vyfrezovana cesta ve snehu. Po ceste dolu sme malem zmrzli, nikdo nak necekal ze by tam mohla bejt takova zima… Taky sem byl na Stelviu + Gavia v jednom svihu :), Edelweisspitze atd…

        0 0
        • čechy  

          este jedna

          0 0
        • MlokCZ  

          No vidíš, my tam byli až v červnu, sníh už dávno nebyl. Ráno taky super počasí a i přesto, že jsem počítal, že jedem do hor a vzal si výše popsané oblečení (normálně jsem tam toho vozil sebou mnohem méně) jsme mélem zmrzli taky. No ale v mojem případě to bylo hlavně 3 hodinami v trvalém hustém dešti.

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak přidam taky 2 fotky, pro dobrý kontrast jak to bylo dole a nahoře (i když zrovna přímo na vrcholu chvíli pršelo méně, tak to na fotce není ještě tak hrozné). Fotky mezitím nejsou, v tom hustym dešti nikdo nechtěl zastavovat a fotit.

            0 0
            • MlokCZ  

              A druhá nahoře

              0 0
              • MlokCZ  

                A poslední ještě ze spodnější části (ještě tesně před tou poslední chatou co je asi v půlce celého kopce, takže cca ze 750m výškových). Tam ještě bylo pěkně, ale už bylo vidět, že nás brzo nečeká nic hezkého.

                0 0
              • čechy  

                Koukam ze ste toho ze zhora moc nevideli… Dokonce tam bylo i zamceno. Za celou cestu sme potkali akorat jednoho bikera (cech :) Ten favorit byl krajni reseni, kamosovi nestacil prijit ram na novej stroj, ale vyjel to :) To muselo bejt peklo…

                0 0
                • biker007  

                  sem myslel ze to kolo na fotce je tvuj stroj barvy zabiho hlenu:)))))))) nesvadej to na kamarada:)))

                  0 0
                • MlokCZ  

                  Na tom favoritu s temi prevody, obdivuju. Ja ten zaverecny usek jel i na biku na nejlehci.

                  0 0
        • Baracuda  

          Hehe, vsichni vypadate ze vam vuuubec neni zima :-) Fotka hodne dobra!

          0 0
        • Biker jak Pes  

          Tam chci takyyyy… ;))

          0 0
          • MlokCZ  

            Tam si zajeď, pro silničku jsou ty poslední cca 2km lahůdka :-)

            0 0
            • Biker jak Pes  

              No jo, to není tak jednoduché. Kdybych řeknul doma, že chci jet do Chorvatska na kole, tak nevím nevím. I když možná by to prošlo. Dokonce mi byl předhozen návrh, jestli bych nechtěl jet na Mallorcu. To jsem fakt čuměl, ale nakonec z toho sešlo, přece jsem jenom trochu mladý…;))

              0 0
              • čechy  

                v dubnu vyrazime smer chorvatsko, tak muzes ject s nami… Bylo tam fakt krasne a neco sme i najeli :)

                0 0
        • zdenek  

          Kde přesně je sv. Jure? (Pohoří nebo nějaké blízké město) Mám nějakou mizernou mapu Chorv. a nenašel jsem to.

          0 0
          • Zlobitko  

            Je to priamo nad Makarskou, Podgorou. A je to myslim narodny park Biokovo

            0 0
            • zdenek  

              Dík. Připsal jsem si to na seznam cílů pro příští rok :-)

              0 0
        • artorie  

          Když dole svítilo slunko a nahoře sněřilo, tak to se musel pěkně měnit tlak v pneu ne

          0 0
      • dancing dog  

        Já byl na kole z nej kopců právě jen na té Sněžce / už dávno/, Smrku v Jizerkách, Luži v Lužickejch/závěr vytlačen/, Klínovci v Krušnejch a Hradišti v Doupovkách, jinak asi už žádnej nejvyšší vrchol..co se kola týče…

        0 0
      • ygy  

        na st.Jurovi jsem byl kdysi autem(trapas,že?),a­le od té doby si na to myslím a doufám že mi to jednou vyjde.Živě to vidím jak dnes a smekám,je to fakt NEKONEČNÉ.Na beskydy se t욨,hlavně pak Lysá Hora a to slovo „HORA“ je tam oprávněně.Taky je to nejhorší co jsem jel.Praděd je vyšší,ale ten už je za odměnu.Ale kdo yvjel st.Jur nemá v ČR kopec.

        0 0
    • hawrda  

      Asi na Gardě.Tremalzo di sopra-či jak se to píše.Od jezera Lago di Ledro to mohlo být nahoru kolem 2000m tak 20km.Převýšení si už nepamatuji.Fotky bych musel naskenovat,ale byla to nádhera.Hlavě pak dolu 30km DH s ráfkovejma brzdama.Kotouče tehdy byly v plenkách,ale to už je jiný příběh. Jinak 13km do kopce je to i z Řevnic přez Halouny k vojenskému prostoru na Brdech.Chci tím říct,že z Prahy vlastně za humny se dá taky slušně stoupat:-)

      0 0
      • kubad  

        To jsem jel taky, cesta nahoru je dost nudná, ale ten dlouhý sjezdík stojí za to. Navíc jsme to jely trochu oklikou přes další dva kopce takže ten den přes nastoupáno přes 3000 m. a ujeto skoro 80 km. další den bylo naštěstí volno.

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Tak zatím nejvyšší Praděd 1491 m n.m. Délka 10 km (od značky konec Karlovy Studánkyú, čas 38 min. Doufám, že se to v brzké době zlepší, jak najeté výškově, tak výkonostně… ;))

      0 0
    • Běžec  

      To jako nadmořská výška vrcholu, převýšení nebo délka kopce? Asi hlavní kritérium bude převýšení. V ČR Praděd z více směrů. Pocity dobré, nesmí chybět vrcholový panák Praděda. V Rakousku na Alpentour Alltes Almhaus 1640 m, 18 km, 1200 metrů převýšení. To bude zase počtení, až sem přispějí ti, co jezdí pravidelně do Alp, Dolomit nebo Pyrenejí… Dobrá stránka je www.climbbybike.com/

      0 0
    • speedy gonzales  

      3700mnm v rockies…z rollins pass po continental divide smerem k rogers passu. pocit? nezapomenutelny

      0 0
    • marapara  

      Hochtor 2600 m

      0 0
      • remote  

        Pozor, Hochtor má 2505 m ! (Někdy se udává i 2504).

        0 0
    • wda  

      asi Ještěd, něco kolem 1100 m.n.m. cca 14-ti km stoupání ve třicetistupňovejch vedrech s plnou polní (nosič+věci na kemp)

      0 0
    • ruza  

      Taky sv. Jure (moc pěkný- do Tucep a Makarskou s bikem) Passo Tremalzo Passo Stelvio (cca. 2.750m)

      0 0
    • ZuzicK  

      Pic de Renard (Queyras) – 2989m, převýšení cca 1650m.. ale sjízdek tam byl lepčejší (tzn. perfektní :)) z Col Vieux – 2810m do Ristolas ;) V Čechách nejspíš Lysá hora v Beskydech (od vod.n. Šance) a Černá hora v Krkonoších..

      0 0
    • petryk  

      V ČR asi Praděd, v Itálii Monte Baldo a v Rakousku zatím Hundstein, i když na Grosser Asitz to asi bylo naročnější

      0 0
    • Jirik123  

      Vrbatova bouda – Zlate navrsi 1400m. Dlouhe 23 km stoupani, zpocatku docela mirne, poslednich 8 km uz vcelku makacka:-)

      0 0
    • karliner  

      Ani ne nejdelší, ani ne největší převýšení, ale netvrdší bylo na Zakarpatský Ukrajině – z Mežhorje do sedla s hotelem Kamjanka. Už si nepamatuju přesně údaje, je to 8 let, ale převýšení zhruba 1000 metrů, délka stoupání asi 14 km, ale hlavně bylo kolo vyšperkované asi 30 kilovými brašnami :-)))

      0 0
    • Peslezedirou  

      Kelčský Javorník, jsem Pes z nížiny :(

      0 0
      • nadrazak 2  

        Lysá hora v Beskydech,Pra­děd,Dlouhé Stráně-Mravenečník.Ty Dlouhé Stráně plánuju příští rok na otočku z Rožnova,možná i solo,je to asi 320km.

        0 0
        • RADO77  

          Ty dlouhé stráně jsou fakt výživné. Jezdím to na otočku z Opavy. Jednou jsme to dali v lajně s Pradědem a doma jsem měl dost.......

          0 0
          • nadrazak 2  

            No nebude to nic lehkého,vidím to až tak na začátek příštího léta,abych měl v nohách aspoň 5tkm.

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Na Dlouhé Stráně se těš. Sice se dřeš jak vůl, ale potom to stojí za to. Jenom nahoru jsem to jel 50 min (nejdéle, co jsem kdy do kopce jel ;)) Z Opavy jezdíme jenom Praděd, ale na Dlouhé Stráně se taky chystáme, ale až v létě… ;))

              0 0
    • black.horse  

      Hálkáč:-)

      0 0
      • Peslezedirou  

        Tak tenhle výjezd jsem měl rád, ale letos se mi zdál nějaký prudší, stejně jako jiné kopce co mám rád. Fyzička letos stála za psí kulky…:o)

        0 0
    • Chlupatej Bobr  

      Edelweisspitze 2570 mnm, z Zell am See, převýšení cca 1800m nahoře mě kiksnul foťák, takže fotka je z bivaku cca ve výšce 2100mnm.

      0 0
    • ota  

      M.Altissimo,asi 2070,parádní.

      0 0
      • Pekáček  

        Já taky, loni v září s Martinkou a bandou z Hranic včetně Žirečka a taky s náma byl Kankrlíček a tak dál. Bylo to moc fajn.

        0 0
        • biker007  

          mein gott, proc ste to nesli tudy nahoru:}? neni to lepsi smerem dolu:)? nahoru je to lepsi zadem, ne?

          0 0
          • Pekáček  

            Možná, ale tady jsme si líp užili vítězství a výhledy, co bysme z toho měli (z)řítit se tam dolů ;o)

            0 0
          • kankrlicek  

            Když tam jsi poprvé, tak je vše úplně super, až tam budu povícekrát, budu si vybírat :)

            0 0
          • ota  

            no ono i dolů to tu stojí za to..ale je fakt,že nahoru to je lepší objet

            0 0
    • dancing dog  

      Oškobrh u Poděbrad, výška 250 nadmořských metrů, převýšení cca 50–60m, z Vlkova u Oškobrhu cca cca 800m, délka zdolávání 4 hod. 32 min. Náročnej výšlap, pěkná zabíračka, ale skvělej pocit z toho výkonu a hodnot na pulsáku a ten výhled taky stál za to, o sjezdu dolů nemluvě, ten byl skvělou odměnou za tu dřinu nahoru.. však to dobře sami přeci znáte, ne?

      0 0
    • kolvys  

      Col de LISERAN 2770. Rok 1995, Bourg St. Moric - Val dIsere – Col de L`Iseran -Modane -St. Michel, převýšení cca 2000 m, 111,18 km.

      0 0
    • dirtbiker  

      Urdelle v Paringu…dle dostupnych rumunskych map neco kolem 2100 – 2200m.n.m. Stalo to za to:)

      0 0
    • dydy  

      Jo, to je pěknej kopec. Nejlepší stoupání je podle mě z jižní strany od Bodenmais po takový asfaltce. Jezdil jsem tam na biku s 1,5 slickama, takže sjezdovku jsem nedával, ale cesty tam mam projetý pěkně.

      0 0
    • pantauleo  

      Včera – převýšení cca. 650m na 6,8km – stoupání skoro 10%. Krušné Hory.

      0 0
    • gallardo  

      nejtezsi asi Stelvio na biku, prevyseni 1800m (900–2700), uz v pulce sem myslel, ze chcipnu.

      Hodne zajimavej vyjezd je v tyhle oblasti i na Passo Zebru(3000), horni cast (asi km) se teda moc jet neda. Navic jsme chytli brutalni slejvak tesne pod vrcholem.

      Pak jsem se hezky zapotil taky treba pri vyjezdech ve Verbieru, Zermattu, Morici, Chamonix, u sousedu na Turkovou a u nas Dlouhy Strane, Praded a Snezka (z polsky strany)

      0 0
      • gallardo  

        vyjezdy moc nefotime, ale aspon neco

        1-Stelvio

        2-trail ze Stelvia – presnej nazev uz nevim, musel bych najit mapu

        3-a konecne odmena

        0 0
    • Georrge  

      nejvyšší kopec? kolem 600 m.n.m :D s feltem jsem se zatím nedostal mimo opavu :D a předtím už nepamatuju

      0 0
    • skorpion  

      pocita sa aj sedlo? :)

      • prvy: Cauria (Taliansko): 300m – 1350m (1050m na 10km)
      • najvyssi: sedlo Lhapka La (Tibet): 4050m – 5245m (1195m na 25km)
      • najtazsi: Mangart (Slovinsko): 1085m – 2105m (1020m na 10,5km)

      Laka Stelvio, ako pisal gallardo vyssie :)

      0 0
    • vlk123  

      Na MTB Rothorn 3103 m ( převýšení + 1650) a o něco nižší Gornergrt.

      Na silnici nic moc, jen běžná GGHAS 2576 m(+1800), Furka 2430 m (+1400), Nufenen 2480 m (+1000) …atd. kolem 2400 – 2500 Nejtěžší technicky je asi Milešovka…

      Jo a na silnici Gerlospass po starý cestě, tam je 20 – 22% a dost dloho. I když pod Dachstainem bylo přes Obertraun 24 – 26%, ale zase krátký úsek.

      0 0
      • kralovek  

        Silnice:

        Nice-Cime de la Bonette: 0m-2860m, prev. 2860m.

        MTB:

        Bourg d'Oisan-Glacier Deux Alpes: 720m-3200m: prev 2480m

        0 0
    • Jenda  

      asi sedlo pod Mulhacenem (Andalusie) cca 3200m, prevyseni asi 2700, prakticky 45 km stale do kopce. Bohuzel uz jsme nemeli sily a moral na to vytahnout kolo az nahoru (asi 3500 m) bo dolu by to slo sjet temer urcite.

      0 0
    • iron.hide  

      Mt Ventoux. vyskou je podobny Kralovej Holi, a hore je to tiez podobne hole a veterne

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.