• Peaker

    Můžu se zeptat na vaše názory na toto kolo? Za tu cenu se mi docela líbí. Mohl by to být takový levný gravel na cesty:

    https://www.merlincycles.com/…-112895.html?…

    0 0
    • Tom-T45  

      Mě to nepřijde vůbec špatný. Má to karbonovou vidli, pevné osy, možná horší brzdy. Nejlehčí převod by třeba pro mě byl moc těžký, nejtěžší naopak v pohodě. Za 19 tisíc bys tady asi těžko hledal nějakou alternativu. Rizika nákupu ze zahraničí, např. to, že si ho nemůžeš vyzkoušet, musíš zvážit sám.

      0 0
      • Peaker  

        Dají se ty převody vyřešit třeba výměnou kazety? Jakou bys doporučil?

        0 0
        • nitraq  

          Okometricky bych řekl, že tam je přehazka s delším ramínkem, ale z fotky je to jen odhad. V tom případě stačí jen vyměnit kazetu, můžeš použít libovolnou desítkou (je jedno, jestli silniční nebo horskou, ostatně kazeta tiagra a deore jedno jest). Co se týče rozsahu kazety, tak oficiálně tiagra s dlouhým ramínkem zvládá 11–34, neoficiálně 11–36. Samozřejmě čím menší rozsah, tím lepší odstupňování pro silniční použití, na druhou stranu rozsah je někdy třeba:) Záleží, jaké trasy budeš volit a jak máš naježděno. Výhodou 11–36 je, že donedávna to byla běžká biková kazeta, takže dost lidí se jí zbavuje v dobrým stavu po přechodu na 1×.

          0 0
        • Tom-T45  

          Určitě dají, viz co píše nitraq. Nakonec ale můžeš zjistit, že ty převody jsou v pohodě. Záleží na Tvé kondici, věku, jestli budeš jezdit spíš po rovině nebo do kopce, jestli nalehko nebo s nosičem a brašnami. Mám známého, který na silničce jezdí po Jeseníkách s nejlehčím převodem 36/25 a cokoli nad 27 zubů považuje za bikovou kazetu, která na silničce nemá co dělat :-). Takže to je, jako skoro všechno, individuální a řešil bych to, až to pořádně vyzkoušíš.

          0 0
    • Fran-tic  

      za tu cenu supr

      0 0
    • Peaker  

      Ještě k těm brzdám – zběžně jsem četl něco o hybridních brzdách TRP hy/rd, to by také mohlo být řešení.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.