• Martin

    úterý 1. května přidá se ke mně a kamarádovi někdo? pojedeme to na krosech. trasu zatím naplánovanou nemáme…

    a co ostatní olomoučáci, jedete?

    0 0
    • grafik  

      je to az v utery? puvodne jsem slysel o sobote, asi jedu, ale sam, dlouhou :o)

      0 0
      • mosquito  

        jedu s jednou skupinkou dlouhou tak bys mozna mohl jet s nama

        0 0
        • black maniax  

          jedeš s Lukášem ze základky?? Jestli jo, tak to pojedeme spolu.

          0 0
          • mosquito  

            j naposled jak jsme jeli jivovou-domasov tak sme se na tom predbezne dohodli, ale nic konkretniho – jak to vidite ? kdy kde sraz ? :O mozna bych vzal jeste 2 kamose – jestli budou chtit jet

            0 0
            • black maniax  

              takže v pondělí to ještě upřesním, ale zatím jsme domluvení, že sraz bude na mostě u Myší díry v 8:00. Takže určitě dorazte.

              0 0
    • petryk  

      Já jedu, trasa asi Mrsklesy – Bílý kámen – Pramen Odry – pak kus po silnici nahoru k Zelenýmu kříži – na vyhlídku na Střelné(?) a pak směr Libavá, nevím ještě jestli pak Domašov a zpátky nebo někam dál. Vloni jsem po Šele nějak vyměkl, tak letos snad ne…

      0 0
      • grafik  

        ja loni ne, zadek dostal zabrat … :)

        0 0
    • dav33  

      jj s rodinkou a s vozíkem za kolem, už se těším, doufám, že nebude škaredě. až uvidíte někoho s vozíkem tak „houkněte“, kolo třeba poznáte :-)

      0 0
    • Stancek  

      Tak ja nakonec nejedu. do 30. marodim a hned vyrazit na takovou turu by asi nebylo moc OK. Naplanoval jsem si vylet a malou, pujdem se lehce projit jako turisti, jnejspis nekam na Chriby.

      0 0
      • black maniax  

        my se tam chystáme – pojedeme větší grupu, ale trasu zatím nevím.

        0 0
        • black maniax  

          jsem to samozřejmě blbě zařadil, nechtěl jsem tak nijak narážet na Stancka

          0 0
      • dav33  

        naopak, pojeď i s malou, je to pohodovka, můžeš si vybrat, kde to otočíš, občerstvovačky tam jsou, tak co ?

        0 0
        • Stancek  

          Cau, mala by to nedala,… Uz jsem ji slibil pesi turu, tak to musim dodrzet, protoze jak mi otrne zas doma moc nebudu, musim vas prece vsechny dohnat s kilackama :-) Doufam ze budes mit v tydnu po 9.5. bajka v Prerove, asi budu potrebovat tahouna at se do toho trochu dostanu.

          0 0
          • dav33  

            škoda, ale když vidím to počasí, uvidím, zda malého tahat v 8°ve vozíku..... po šele asi hodím kolo do servisu :-), ale jezdit určitě budem, už se uzdrav…

            0 0
    • m.k.2  

      Můžete sem někdo hodit mapu tras nebo odkaz, na ofic. webu jsem nic nenašel. Díky.

      0 0
    • dasty  

      jedu s Kaňourama,odjezd asi v 9.00 od prodejny na Masaryčce,už teď cca20.lidí

      0 0
    • speedy gonzales  

      tak jsem si prosel ty propozice a zacinam extravazne uvazovat ze se zucastnim. takze se chci zeptat: jakou trasu doporucujete??? kolik km ma „dlouha“ o ktere se tu bavite??? kam urcite zajet a co videt???

      0 0
      • mosquito  

        1. z Olomouce jsou 2 moznosti:

        1. vyjezd na Libavou, zajizdka na Starou Vodu, Domasov, a podel Bystricky zpatky do Olmika
        2. dlouha trsa

        2. dlouha trasa – kdyz kouknes do mapy tak zjistis:

        olomouc – mrsklesy 13km mrsklesy -libava 22km libava – Potstat 35km Postat – Mrsklesy 25km Mrsklesy – Olomuc 13km

        tj idealne bez zajizdek ciste odhadem tak 110km, ale kdyz sem to jel poprve (tehda byl faborek tak co 5km tak sem ten den najel nejakych 180km) .. takze v realu kolem 130ti to byt muze

        3. pokud si tam nikdy nebyl tak je celkem zajimave se podivat na bily kamen (skrz vyhlidky), na vojenske objekty a dalsi vyhlidky, pak urcite kostel ve Stare Vode, pramen Odry taky neni marny

        0 0
    • Rybnik  

      Toš nevím, budu mít po druhé dvanactihodinové noční. Když bude v klidu, tak určitě dorazím. Když budu sám a budu s cítit, tak si to objedu dokola celé. Jinak pramen Odry a zbytek se uvidí.
      Taky doporučuji občerstvovačku na Velké Střelné! Pěkný výhled a tak. Piva by tam mělo být dost. (týden stará informace 12beček piva) Párky a klobásky samozřejmně taky. Jestli něco víc zjistím zítra a večer když tak napíšu. Po tom co jsem jim loni vyčinil, by měli být šipky „bufet“ namalované i na cestě, jak jsme někteří z nás zvyklí.
      Tak ať vyjde počasí!!!

      0 0
      • Pavlos  

        Hele kdo pojedete z libave ze bych se pridal???

        Ale jezdim na zevlovacku na to vas upozornuju dopredu:)

        0 0
        • Rybnik  

          Možná já, ale fakt nevím. Taky nevím kdy a jestli vůbec dorazím. Jinak modré kolo se zlatým nápisem a zlatá vidle. Bohužel to nemůžu slíbit. Možná ještě ukecám jednu kámošku.

          0 0
    • dav33  

      jen upozornění pro ranní ptáčata. ráno jsem tudy projížděl a okolo zeleného kříže bylo –0,5°C ve stínu a na slunku 1. takže bacha na oblečení. i když o cca 5km dál jsem potkal borce v „krátkých“

      0 0
      • Stancek  

        No vsak uz jsem to nekde psal… Dokud jsem marodil, tak bylo bezvetri, 25 ve stinu… Ted uz konecne sednu na kolo a bude hnusne a zima.

        0 0
      • mosquito  

        a „rano“ bylo v kolik ? je jasny ze po ranu bude radna kosa a vecer se opet dost ochladi :( ale co uz :)

        0 0
    • Martin  

      bouchla mi banda…

      vezme mě někdo s sebou?

      0 0
      • petryk  

        myslím, že když se okolo osmé objevíš u myší díry, potkáš tam spoustu lidí…

        0 0
      • black maniax  

        8:00 na mostě přes Bystřičku na Masaryčce, u Myší díry o něco později. Jedeme s mosquitem. Bude vetší skupina, ale budeme se dělit na dlouhý a krátký okruh.

        0 0
        • Martin  

          ok, budu tam. :-)

          0 0
    • petryk  

      Nakonec jsme jeli tři + nahoře na Bílým kameni se k nám přidal jeden navíc, protože se mu s náma dobře jelo. Dooma a Mosquita jsem zdravil na rohu za myší dírou. Jinak nahoře na Zeleným kříži směr Střelná jsme všichni svorně úplně brutálně prochladli kvůli tomu větru z hor, co tam foukal, takže nakonec pouze Mrsklesy – Bílý kámen – Pramen Odry – Zelený kříž – Velká Střelná – Pozorovatelna – Smilov. Vzhledem k tomu, že mám za sebou 2 týdny v posteli a před sebou Šelu, nechtěl jsem riskovat. Celkově asi 83 kiláků ve slušném tempu (průměr okolo 22), chvíli po jedné jsme byli doma i s pěkně hnusnou polívkou v hospodě v údolí. Moc se mi líbilo menu na pozorovatelně, kde měli napsáno Tribit, chvíli mi trvalo než jsem pochopil, že je to vlastně 3Bit:)

      0 0
      • Martin  

        fučelo fest! to je pravda. s Maniaxem, Mosquitem a kucíma jsem dojel na Pozorovatelnu. z pozorovatelny jsme pokračovali dál na Libavou – já se pod pozorovatelnou zamotal, pak chytil defektík a měníl dušu. takže jsme se pak roztrhli. já na libavé počkal na kamoše silničáře, sjel s nima na Starou vodu, trochu jsme pobloudili a skončili na jívce v hospodě :-) z jívové jsem si pak ještě hodil XC vložku po zelené na pohořany a po červené pak na kopeček.

        0 0
        • Zdena  

          I kdyz jsem letos chtel jet velky okruh, tak jsem to musel zabalit na Libava-mesto. Ten vitr byl pro me znicujici. Cyklocomp ukazoval porad neco mezi 9–12 stupni a ja byl jeden z tech blaznu co jeli v kratasech. Doufam ze se kolena rychle daji do poradku :) .

          0 0
        • mosquito  

          ze si nam zmizel sme zjistili kousek pred Libavoou, ale nevideli sme ted ani dojet na namesti – koukal sem tam k te jednosmerce co se jezdilo zkratkou a zadny dooom

          0 0
    • black maniax  

      Tak jsem úspěšně taky dorazil domů. Omrzliny po 12 hodině povolily, a v Podštátě jsem se skoro potil. Na tachometru mám 128km, průměr 20,28km/h, ale mohlo to být lepší, dost jsme čekali na pomalejší články.

      Z Libavé jsem pak jeli na Podštát, Zelený kříž, bohužel jsme špatně odbočili a nedojeli na pramen Odry, ale zpět na Velkou Střelnou, já pak s Mosquitem sjel na Smilov a pak kolem Bystřičky domů.

      Jo a za Bystrovanama směr Olomouc jsme ještě potkali Pekáčka s Martinkou, tak snad nás poznali, když jsme je hlasitě zdravili.

      Udělal jsem pár fotek, tak se můžete podívat. maniax.webovas­tranka.cz/ima­ge/567_MTB_-_vyj%C3%AD%C5­%BE%C4%8Fky_-_B%C3%ADl%C3%BD_k%C­3%A1men07

      PS – nejzajímavější byla cesta ráno do Bystřice, kdy jsme potkali spoustu skupinek s defektama. Nějaká potvora tam asi něco rozházela, ale bylo to od Bělidel a po Bystřici.

      0 0
      • Zdena  

        jj tak jsem se divil neuveritelnemu poctu defektu v useku od mysi diry az po makro v bystrici. V Bystrici jsem videl v jedne skupince snad 4 nebo 5 sundanych dusi… ja se teda tomu nastesti nejak vyhnul

        0 0
      • Martin  

        pomalejší články – rozumějte mě :-D ty kopce mě furt nejdou :-)

        kosa ale byla kvalitní – taky jsem nevěděl jak se oblíct, na slunku vedro a jak fouklo, tak kosa

        0 0
    • rock  

      Kosa nebyla zas tak extrémní, cca 3°C na „startu“ :-) … kdybych si já debil vzal zimní rukavice, tak je úplná pohoda. Takhle jsem po prvních 6km (klesání Zelený kříž – Potštát) myslel, že to snad raději zabalím. Ale přežili jsme; Zelený kříž – Potštát – Stará voda – Libavá – Velká Střelná – Bílý kámen – Kozlov – Zelená kříž, asi 70km. Uzený bůček na Zeleném kříži byl velmi důstojnou satisfakcí za zimu :-) …

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce